lazarosleon Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2010 To Lian Li PCV 2110S το οποιο εχω, με εχει ικανοποιησει προς το παρων εδω και 18 μηνες στο παραμικρο. Παραπονο απο ποιοτητα δεν εχω, απο εργονομια ουτε, απο χωρους οχι. Στα μονα αρνητικα του, θα ηταν οτι δεν μπορω να βαλω το τροφοδοτικο στο οριζοντια, οτι τα 2 του κουμπια Power & Reset απο την πρωτη μερα εχουν προβλημα(το Reset Εξαφανιστηκε), το δε αλλο δεν κουμπωνει σωστα, και επισης δεν εχει ανεμιστηρες στην οροφη για σωστη επαγωγη αερα.Και ενα αρνητικο κατ εμε, ας με πειτε πορωμενο, δεν εχει και το τοσο καλο σε σχεση τουλαχιστον με τα τωρα κουτια σε τομεα Cable Management. Επειδη λοιπον προς το παρων, εχω να κανω, με 5 μονιμους δισκους, και 3-4 βαλε βγαλε πολυ συχνα για δημιουργεια αντιγραφων, σκεφτηκα την λυση Hot Swap http://www.hexus.net/content/item.php?item=14207 που πιανει 3 θεσεις 5,1/4 και εχει μαλιστα και ανεμιστηρα για να τους ψυχει, κοστος πανω κατω 60-70 Ε με εναν σωστο ανεμιστηρα. Επειτα σκεφτηκα να βαλω ανεμιστηρες στην οροφη, που για μενα σημαινει με εργασια πανω απο 60-70Ε επισης. Και αν θελησω να βαλω και ανεμιστηρες στην μεσαια κολωνα, εναν στους κατω δισκους γιατι με τον μαμα ζεματανε ακομα και οι 3 πρωτοι(καλος ο μαμα ο 14αρης αλλα μονο αθορυβος ειναι, δυνατος ΟΧΙ) και εναν πισω, αυτοματα ζηταμε επιπλεον 60 Ε. Και γιατι λοιπον να δωσω τοσα χρηματα για ψυξη και ενα Hot swap ??? Σκεφτομαι λοιπον, να παρω εξ αρχης, ενα πιο μεγαλο κουτι, πιο καλο σε εργονομια, με πιο καλη διαχειρηση καλωδιων, πιο αμεση και πιο σωστη επαγωγη θερμοτητας, και φυσικα ΧΩΡΙΣ να πεσω σε καμια περιπτωση σε ποιοτικα κατωτερο. Αποκλειω εξ αρχης το μοζαρτ . . . :p. Δεν θα πω οτι ειμαι τσιγκουνης, καποτε ειχα το Heroichi, μετα πηγα στο Stacker, μετα πηρα ενα Thermaltake το οποιο το εδωσα πισω μεσα σε λιγες μερες λογω κραδασμων, και πηρα πριν 18 μηνες το παρων κουτι στην τιμη των 300Ε. Αρα, μπορω να τα ξαναδωσω αν χρειαστει. Επισης,κοιταξα την λυση του Custom Made κουτιου, το οποιο απο οτι καταλαβα, θελει μαζι με ανεμιστηρες καπου στα 600Ευρω. . . :sick::bad: Το TYR PC-X2000 Πολυ ωραιο φαινεται, αλλα τα 2χ5,1/4 που εχει μου κοβουν τα ποδια, γιατι αφενως μεν θελω ενα DVD, θελω το πανελ της καρτας ηχου και φυσικα το Multi Fan Controller. Ακουω τις γνωμες σας.
MAKHS LIMENIKOS Αύγουστος 15, 2010 #2 Αύγουστος 15, 2010 καλησπερα φιλε για μενα μονο με 120ε,130ε που εχει τωρα αυτο που δεν θελεις Thermaltake Mozart TX VE1000BWS http://myplaisio.gr/thermaltake-mozart-tx-ve1000bws τι να λεμε τα παντα ολα μεσα και ανετα!!! ολα τα αλλα πολλα τα λεφτα λογο ποιοτητας(αλουμινιο) αλλα απο χωρους και οτι αλλο μαπα και εγω εχω το 2 pc αυτο swordm vd5000bna http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1241&ID=1417 ωραιο κουτι μουρατο αλλα δεν χωραει αυτα που εχω στο μοζαρτ και το πληρωσα και 360ε για μενα σκεψου το και παρε mozart tx αν θελεις αυτα που λες ποιο πανω ολα μεσα και ανετα κ συμμαζεμενα δεν υπαρχει με τοσα λιγα λεφτα να τα χωραει ολα και το TYR PC-X2000 που λες ωραιο ειναι αλλα 2χ 5,25 http://www.techspot.com/review/117-lian-li-tyr-pc-x2000/page3.html ασε που εχει $600
lazarosleon Αύγουστος 15, 2010 Author #3 Αύγουστος 15, 2010 Σε ευχαριστω για την απαντηση σου. Οχι, με την Thermaltake τα εχω παρει απο θεμα ποιοτητας. To Mozart που μου λες, το εχω δει απο κοντα, ενα κτηνος ειναι απο θεμα δυνατοτητων, δεν θυμαμαι ομως τι κανει απο μαζεματα καλωδιων κλπ. Το Lian-li Που συζηταμε, καταρχας δεν το βρισκω ελλαδα οπως βλεπω, και πες 500Ε, πολλα για κουτι, αλλα απο την αλλη κοιταω με 300 το Corsair 800. Καλα, 5 κατασκευαστες κουτιων ειναι σε ολο το κοσμο??? Ελεος δηλαδη. :bad::bad:
MAKHS LIMENIKOS Αύγουστος 15, 2010 #4 Αύγουστος 15, 2010 ωραιο το corsair 800 αλλα πολλα λεφτα φιλε τι να πω.. για το mozart κοιτα στην υπογραφη μου http://www.thelab.gr/showpost.php?p=1062765747&postcount=1177 απο μαζεματα και θα καταλαβεις "κοπριτης " με μια λεξη :thank_you2:
lazarosleon Αύγουστος 15, 2010 Author #5 Αύγουστος 15, 2010 ωραιο το corsair 800 αλλα πολλα λεφτα φιλε τι να πω.. για το mozart κοιτα στην υπογραφη μου http://www.thelab.gr/showpost.php?p=1062765747&postcount=1177 απο μαζεματα και θα καταλαβεις "κοπριτης " με μια λεξη :thank_you2: Μακη, εχω δει το κουτι σου, το εχω επιβραβευσει, ειναι ωραιο, ΑΛΛΑ, πολυ ντουλαπα, και δεν ξερω τι εστει απο ποιοτητα κλπ κλπ. Οσο για τον κοπριτη, δεν εχω την παραμικρη αμφιβολια, ξερω το εργο του, και τον ιδιο προσωπικα. :banging: Μην ξεχνας, πως ηδη, 300 περιπου εδωσα για το κουτι μου ως τωρα !!!!!!!!!! Κοιταω σε κατι Site στο εξωτερικο, εχουν κατι κουτια που ουτε ερχονται ελλαδισταν, ουτε καν τα ξερουμε. Απο την αλλη, να δωσω 600-700 στην καλυτερη, για να φτιαξω ενα κουτι απο την αρχη, στα μετρα μου, μου ερχεται ενα εμφραγμα ρε παιδια :rip: :cry::cry::cry: EDIT #1 To 800D οποιος το εχει, ας πει μια γνωμη, ειναι ποιοτικο κλπ κλπ??? Μακη, πες διαστασεις του κουτιου σου, χωρις ροδακια σε παρακαλω πολυ. Υψος, Βαθος, Πλατος.
MAKHS LIMENIKOS Αύγουστος 16, 2010 #6 Αύγουστος 16, 2010 Υψος =72 χωρις ροδακια,με ροδακια 80βαθος=33πλατος-36κοιτα απο ποιοτητα ε δεν ειναι οπως το 800d και το αλλο που εχω η αυτο που εχεις τωρα εσυ αλλα ουτε τρηζει ουτε τιποτα τα πορτακια μια χαρα κλεινουν μετα απο 3,5 χρονια που το εχω και γενικα μια χαρα ειναι φυσικα εγω το εχω με 2 fan ενα εμπρος και ενα πισω και αλλους 6 στα δυο ψυγεια και τα δυο πλαινα (εμπρος-πισω) ειναι με πλεξιγκλας εχει ομως και με χωρις πλεξιγκλας με αυτο τον κωδικο (Mozart TX VE1000 VE1000BNS) για ακομα καλυτερες temp μεσα στο κουτι φυσικα εγω ειμαι με νερο γιαυτο και 2 fan μονο . περνει 10 fan 12αρια και ενα 9αρι αυτο το κουτι και τα μισα αυτα που βαζουν απο εμπρος ειναι ολα με φιλτρα για την σκονη πανε δεστο απο κοντα και θα δεις τι εννοω :thank_you2:ρωτα τον κοπριτη μηπως στο υπαρχων που εχεις με λιγα λεφτα μπορει να σου κανει καποια παντεντα ( δεν εχει ανεμιστηρες στην οροφη )+( δεν μπορω να βαλω το τροφοδοτικο στο οριζοντια) και να μην χρειαστη να παρεις αλλο κοιτα αυτο πρωτα και μετα για μενα το mozart με λιγα λεφτα μην δινης αλλα δωστα αλλου τα υπολοιπα λεφτα για μια υδροψυξη η για ssd γνωμη μου .
jax7480 Αύγουστος 16, 2010 #7 Αύγουστος 16, 2010 Γιατι δεν στελνεις ενα πμ στον Κοπριτη να σου πει αν μπορει να φερει το δικο σου στα μετρα σου και με τι κοστος?Ισως σου βγει πιο φθηνα και το αποτελεσμα να ειναι καλυτερο απο ενα ετοιμο.
Κοπρίτης Αύγουστος 16, 2010 #8 Αύγουστος 16, 2010 Μακη και Ζαχο εχουμε ηδη κανει αρκετες συνεδριες με τον Λαζαρο...το θεμα ειναι υπο διερευνηση αλλαπρωτα απ'ολα κατα την αποψη μου πρεπει ο ιδιος ο χρηστης να ορισει τις αναγκες τουθα αρκεστει στην αεροψυξη?θα βαλει ενα κιτακι τυπου Η50 και ως εκει?θελει να ριξει ολες τις θερμοκρασιες συνολικα οποτε πρεπει να παει και σε VGA watercooling?τον ενδιαφερει η εμφανιση του κουτιου του?ποσους δισκους σκοπευει να χρησιμοποιησει και ποσοι απο αυτους πρεπει να ειναι hot swap?τα θελει ολα και τα θελει τωρα ή μπορει να ξεκινησει ενα project το οποιο θα χτιστει βημα βημα?εχει θεσει καποιο οριο στο budget?διαφορετικα εαν καποιος τα θελει ολα και τα θελει μια κι εξω και δεν εχει θεσει καποιο οικονομικο οριοκαθεται και σχεδιαζει εξαρχης ενα case στις διαστασεις που θελειμε οτι υποδοχες χρειαζεται και μπορει να χρειαστει κι αργοτεραπαει για laser cut αλουμινιο ή λαμαρινα και στρατζα και συναρμολογηση και ηλεκτροστατικη βαφηκαι βρισκει και διακοπτες και ποδαρακια καi leds και plexi πλαινα και του πτηνου το γαλακαι πετα μετα μεσα και μια custom full υδροψυξη με ενα τετραπλο θηριοκαι ησυχαζει για καιροαλλα καπως ετσι φτανει €1.5Κ....οποτε ξαναερχομαστε στο αρχικο ερωτημα"τι ακριβως θελω και ποσα ειμαι διατεθιμενος να πληρωσω για αυτο"
lazarosleon Αύγουστος 18, 2010 Author #9 Αύγουστος 18, 2010 θα αρκεστει στην αεροψυξη? θα βαλει ενα κιτακι τυπου Η50 και ως εκει? θελει να ριξει ολες τις θερμοκρασιες συνολικα οποτε πρεπει να παει και σε VGA watercooling? τον ενδιαφερει η εμφανιση του κουτιου του? ποσους δισκους σκοπευει να χρησιμοποιησει και ποσοι απο αυτους πρεπει να ειναι hot swap? τα θελει ολα και τα θελει τωρα ή μπορει να ξεκινησει ενα project το οποιο θα χτιστει βημα βημα? εχει θεσει καποιο οριο στο budget? διαφορετικα εαν καποιος τα θελει ολα και τα θελει μια κι εξω και δεν εχει θεσει καποιο οικονομικο οριο καθεται και σχεδιαζει εξαρχης ενα case στις διαστασεις που θελει με οτι υποδοχες χρειαζεται και μπορει να χρειαστει κι αργοτερα παει για laser cut αλουμινιο ή λαμαρινα και στρατζα και συναρμολογηση και ηλεκτροστατικη βαφη και βρισκει και διακοπτες και ποδαρακια καi leds και plexi πλαινα και του πτηνου το γαλα και πετα μετα μεσα και μια custom full υδροψυξη με ενα τετραπλο θηριο και ησυχαζει για καιρο αλλα καπως ετσι φτανει 1.5Κ.... οποτε ξαναερχομαστε στο αρχικο ερωτημα "τι ακριβως θελω και ποσα ειμαι διατεθιμενος να πληρωσω για αυτο" Γιώργο, Ειλικρινά δεν ξέρω πόσο μπορεί να κοστίσει το όλο σκηνικό, ακόμα και με μια πολύ καλή αεροψυξη. Άμεση επιλογή αποτελεί η Η50. Για τους δίσκους, θέλω 5 μόνιμους και 3 – 4 Hot Swap Η εμφάνιση ναι, με ενδιαφέρει, δεν θέλω ένα κουτί άσχημο, βέβαια δεν το πάω για καλλιστεία. . . Αν ήξερα πραγματικά ποιο κουτί, από την αρχή, θα με βόλευε θα το είχα πάρει, δεν θέλω να κάνω ένα κουτί από την αρχή, στην σκέψη και μόνο τα 1.000 Ευρώ. Θέλω ένα κουτί όπως το παρών, απλά σε πιο μεγάλες διαστάσεις, χωρίς συντονισμούς – κραδασμούς – εργονομικό – άνετο – λειτουργικό – επεκτάσιμο – άπλετο σε χώρους. Κάτσαμε παρέα στον χώρο σου, και τα υλικά αερόψυξης που βγάλαμε μου αρέσανε πάρα πολύ και σε κόστος και από ότι φαίνεται και σε συνολική μείωση της θερμοκρασίας. Δεν αμφισβητώ το όλο αποτέλεσμα με τα εν λόγω υλικά. Και το πλέξυ στο πλάι θέλω αφού κάνουμε κάποια στιγμή μία ωραία τακτοποίηση στα καλώδια. Τώρα, όσον αφορά τα ροδάκια και τους διακόπτες, αυτά ναι, πάνε στο τέλος μιάς και λέμε στον τομέα εμφάνιση, αφού θα βαφτεί το όποιο κουτί μείνει στην κατοχή μου, ή το παρών ή κάποιο άλλο νέο. Αλλά δεν βλέπω προτάσεις για το 800 D και ανησυχώ, μιάς και δεν βλέπω άλλο κουτί προς στιγμή πιο καλό από το 2110 που έχω. . . .. Edit #1 Και για την 280, δεν ξερω αν παει σκετη υδροψυξη. αν υπαρχει καποια λυση. ????
lazarosleon Αύγουστος 26, 2010 Author #10 Αύγουστος 26, 2010 Λοιπον............. Γυρισα απο γνωστη αλυσιδα καταστηματων πληροφορικης κλπ κλπ :whistle2: Ετυχε να δω απο κοντα το 800D. Τοσο σε βιτρινα, ωστε να μπορω να το επεξεργαστω, οσο και απο ενα παιδι που το ειχε παρει και το πηγαινε σε παγκο για αναβαθμιση. Τα σχολια του παιδιου μου ηταν καπως. Ναι μεν καλο και πρακτικο, αλλα οι ανεμιστηρες που δεν αποδιδουν τα μεγιστα, κανουν και θορυβο. Ειδικα δε, αυτος που ψυχει τους δισκους και που πραγματικα δεν ξερω απο που ρουφαει αερα(πλαινος). Εν τελη ναι, 330Ευρω, υπερβολικα για ενα κουτι τετοιο. Καλο, χρυσο, αγιο κλπ. Αλλα μεχρι 230 - 250 μεγιστο. Αποψη μου παντα. Και περιμενω λοιπον ή να βγει καποιο αλλο κουτι μεσα σε ενα - δυο μηνες, που να μου αλλαξει μυαλα η να το στειλω το παρων δικο μου 2110 S, στον γνωστο και πλεον ειδικο ΚΟΠΡΙΤΗ ωστε να του αλλαξει τα φωτα πατοκορφα :banging::banging::D Οχι πως και αλλο κουτι να παρω, δεν θα το modaro, λεμε τωρα ............. :whistle2:
Lazy Dog Αύγουστος 26, 2010 #11 Αύγουστος 26, 2010 Το Corsair ειναι απιστευτο κουτι και πολυ προσεγμενο οσον αφορα την ψυξη...Βεβαια ειναι κομμένο και ραμμένο για υδροψυξη αλλα και με αερα μια χαρα τα παει.Πληροφοριακα το φουρφουρι των σκληρων ρουφαει αερα απο την κατω πλευρα. Εγω εχω 3 σκληρους αυτη τη στιγμη και η θερμοκρασια τους αν αναλογιστείς οτι το δωματιο μου ειναι φουρνος, κυμαίνονται σε πολυ καλα επιπεδα(40 βαθμους). Τωρα οσον αφορα την τιμη αν ηταν να το αγορασω τωρα κατα πασα πιθανοτητα δεν θα το εκανα....τοτε που το πηρα εγω ειχε ~260€....ps. Ριξε και μια ματια στο νημα του Obsidian, ετσι για να παρεις μια ιδεα....
lazarosleon Αύγουστος 27, 2010 Author #12 Αύγουστος 27, 2010 Βρηκα αυτο : http://www.endpcnoise.com/cgi-bin/e/std/sku=nexus_edge_case Καλη τιμη, αλλα γενικος δεικτης 70% Και ωραιο κουτι θα λεγα, παντως τρωει κραξιμο, ποιος ξερει για ποιο λογο. . . !!!!!
lefteris Αύγουστος 29, 2010 #13 Αύγουστος 29, 2010 Το Lian-Li PC-A77F θα σε εξυπηρετούσε;http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/2177913_-pc-a77fb-schwarz-lian-li.html
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.