Jump to content

για αθόρυβο pc

kapcom01

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας, Θέλω να πάρω έναν καινούριο υπολογιστή και δεν είμαι σίγουρος τι πρέπει να επιλέξω. Ενδιαφέρομαι μόνο για τη μονάδα, χωρίς πληκτρολόγια, οθόνη κτλ.. Θέλω να είναι αθόρυβος τελείως αν γίνεται και ταυτόχρονα να μην ζεσταίνεται τόσο ώστε να πέφτει η επίδοση. Αυτό το λέω γιατί το κουτί θα τοποθετηθεί μέσα στο γραφείο και ουσιαστικά δεν θα παίρνει αέρα από πουθενά εκτός της πρόσοψης.

Έχω σκεφτεί την περίπτωση να χρησιμοποιήσω υδρόψηξη αλλά δεν θέλω να χαλάσω τόσα λεφτά.

Θέλω ότι πιο φτηνό γίνεται που να μπορεί να παίξει άνετα Full HD (και από Youtube) να τρέχει καλά OpenGL εφαρμογές και άντε κάνα παιχνίδι έστω και σε 640χ480 αλλά χωρίς σπασίματα και τραγικά framerates. Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω τον υπολογιστή για σοβαρό gaming αλλά για παράδειγμα θέλω να τρέχει σεβαστά το Amnesia μόλις βγει.

Μου βγαίνουν 3 λύσεις:

• Κάποιο nettop με nvidia ION θα μου κοστίσει γύρω στα 350 όπως το acer revo
  • Να συνθέσω μόνος μου ένα μικρό κουτί με mini-itx μητρική και nvidia ION θα μου κοστίσει λιγότερα και θα έχω και μεγαλύτερο σκληρό δίσκο.

Τα 2 παραπάνω συνδυάζουν χαμηλή κατανάλωση άρα μικρές θερμοκρασίες και γραφικά που (όπως φαίνεται στα χαρτιά) θα με ικανοποιήσουν. Και θα μείνει και ελεύθερος ο χώρος στο γραφείο που θα έβαζα το tower.

• Από την άλλη μπορώ να πάρω με τα ίδια λεφτά ένα Tower με Phenom II X2 και μητρική με Integrated NVIDIA GeForce 8200 graphics ή Integrated ATI Radeon HD3000 (δε ξέρω ποιά είναι καλύτερη)

Το τελευταίο μου ακούγεται καλύτερο αλλά με φοβίζει το θέμα της θερμοκρασίας γιατί θα μπεί μέσα στο γραφείο όπως έιπα...:hmm:

Εσείς τι λέτε?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Λοιπόν......εχθές έφτιαξα ενα pc για κατεβαστήρι και htpc.

Μ/Β: Asus m3a78-t (hd3300 onboard)-cpu:7750be (μαμά ψύκτρα) 2x2gb ram,1 dvdrw και 2 σκληρούς 500gb,2 ανεμιστηράκια και ενα κουτί της πλάκας.

Aγόρασα και ένα βατόμετρο να δω κατανάλωση.

Μόνο 30w σε idle και 80w σε 100% load (everest stab. test),20c βαθμούς σε idle,θόρυβος 0,και full hd ταινίες σε 40' tv.

Για παιχνίδια δεν μπόρω να σου πω γιατί έχω αλλο pc για βαριές δουλείες.

:bigsmile:

20 βαθμοί αθόρυβο ακούγεται πολύ καλό! πόσο σου κόστισε?

Επίσης ξέρει κανείς αν η HD3000 και η GeForce 8200 είναι καλύτερες από ION ?

20 βαθμοί αθόρυβο ακούγεται πολύ καλό! πόσο σου κόστισε?

Επίσης ξέρει κανείς αν η HD3000 και η GeForce 8200 είναι καλύτερες από ION ?

Εγώ τα είχα αγοράσει πέρυσι οπότε εσένα παρόμοιο pc θα σου κοστίσει λιγότερα.....ψάξτο λίγο....για τη δουλειά που το θες πιστεύω πως είναι οκ.

Ρίξε μια ματιά και εδώ

Προταση μου ειναι να πας σε κανα 3core, να σου κρατησει καμια πενταετια( μεχρι τα επομενα win)

attachment.php?attachmentid=40450&stc=1&d=1281878515

Εκανα μια προχειρη συνθεση.. εχω την συγκεκριμενη ψυχτρα και σε idle ειναι πολύ ήσυχη..μπορεις να παρεις πιο φτηνο κουτι και τροφοδοτικό αλλα θα το πληρωσεις σε θεμα ποιότητας...Σίγουρα θα καιει πιο πολύ απο netop αλλα σε κανα 2 χρονακια το netop μπορει και να ειναι αχρηστο (δεν τα πολυ-συμπαθώ:computer:)

post-11425-1416074564,3736_thumb.jpg

Να διoρθώσω ένα λάθος που έκανα πιο πάνω....η κατανάλωση είναι 80w idle και 145 100% load.

Μάλλον δεν διάβασα καλά το βατόμετρο εκεί που ήταν χωμένο...:innocent:

@ΜULL Ε όχι και μεταχειρισμένο δίσκο (Recertified) για να κόψουμε 2-3 ευρώ!! Mε 40 ευρουλάκια τσιμπάει 500ρη καινούριο :)

ψάξε κάτι σε amd 250u καμία σχέση με τα πτώματα (ατομ) κατανάλωση με μια 880 μητρική γύρω στα 40-50 watt δυστυχώς αυτή η cpu δεν υπάρχει στο εμπόριο , εγώ έφαγα τρελή τάπα για τον 260u που αγόρασα γιατί απλά δεν υπάρχει αλλά έφτιαξα ενα file server με windows server 2003 χ64 και κατεβαστήρι με 4,5 TB με δυνατότητα να πάει μέχρι 16 TB κατανάλωσης 50 load και 25-30 idle εννοείται ότι μπουταρει remote και χωρίς κάρτα γραφικών.

Δες εδώ

Και μια πιο οικονομική λύση με σίγουρα χαμηλή κατανάλωση

attachment.php?attachmentid=40457&stc=1&d=1281889903

Αν δεν θες ουτε στο ελαχιστο games βγάλε την gpu - 50 ευρώ ..αρα 270 περιπου αλλα δεν νομιζω να μπορει να τρεξει τιποτα σοβαρο

post-11425-1416074564,5217_thumb.jpg

Καταρχας ευχαριστω για τις πληροφοριες;)

Οι sempron ζεσταίνονται λιγότερο? Όπως και ναχει βλέπω μου προτείνεις να μην χρησιμοποιήσω της μάνας του το ανεμιστηράκι..

Με τροφοδοτικό τι γίνεται? Δεν παράγουν πολύ θερμότητα αυτά? Μήπως να έβαζα κάνα μικρότερο?

Όσο για τη κάρτα γραφικών πιστεύω τό'πιασα.. αν θέλω παιχνίδια ξεχνάω την ενσωματωμένη.

Όχι ρε παιδιά και μονοπύρηνο σε καινούργιο υπολογιστή.εγώ συμφωνώ με την πρώτη σύνθεση του ΜUL εκτός από τον σκληρό.να είναι καινούργιος καινούργιος και οχι recertified

Ωραία όσων αφορά τις επιδόσεις πιστεύω κατάλαβα. Sempron θα πάρω μόνο αν νιώσω έτοιμος να τον ξεκλειδώσω και να γίνει Athlon II X2.. :laughing:

Με το θέμα του θορύβου έχω ακόμα αμφιβολίες.. Είμαστε σίγουροι ότι με μία ψύκτρα των 20-30 ευρώ θα είμαι οκ? Αυτή τη στιγμή έχω μία των 15ευρώ περίπου για socket775 στον Pentium4 (3GHz HyperThreading) και είναι εκνευριστικά θορυβώδης!

Ωραία όσων αφορά τις επιδόσεις πιστεύω κατάλαβα. Sempron θα πάρω μόνο αν νιώσω έτοιμος να τον ξεκλειδώσω και να γίνει Athlon II X2.. :laughing:

Λάβε υπόψιν ότι για να ξεκλειδώσει ο δεύτερος πυρήνας πρέπει να έχεις μητρική με το κατάλληλο chipset.Και είναι να σου τύχει γιατί μπορεί να ξεκλειδώσει αλλά να θέλει παραπάνω ρεύμα για να σταθεροποιηθεί.Εγώ στη θέση σου θα πήγαινα για τον Athlon II χ2 240.Σε αδράνεια καταναλώνουν το ίδιο αλλά πλήρη φόρτο καίει γύρω στα 35 watt παραπάνω.Να και ένα review για να δεις πως τα πάει ο sempron σε σχεση με καποιους αλλους http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Athlon_II_X3_425/11.html

Μια χαρά είναι ο 240 και μη σε τρομάζουν τα 35 παραπάνω Watts, γιατί την περισσότερη ώρα θα την περνάει idle ή παίζοντας ταινίες που σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται full load.

Κι από Intel μεριά αν βρεις τίποτα σε διπύρηνο Celeron/Pentium των 45nm μια χαρά θα είσαι. Μην κάνεις συγκρίσεις με τους Ρ4 γιατί ήταν φωτιά και λάουρα, από τότε που βγήκαν οι C2D και οι υπόλοιποι επεξεργαστές βασισμένοι σε αυτή την αρχιτεκτονική, δεν υπάρχει θέμα υψηλής θερμοκρασίας.

OK Παιδιά! Ευχαριστώ! Επειδή δεν θα τα πάρω άμεσα τα μηχανήματα σκέφτομαι να πάρω μία καλή αθόρυβη ψύκτρα τώρα για socket775 που να είναι συμβατή και με AM3 για να μην πάρω άλλη μετά.

Τί λέτε για αυτή? http://www.plaisio.gr/ProductPreview.aspx?Catalog=14&Category=1000000284&Product=1436457

τελευταία μου ερώτηση ήταν δε σας πρήζω άλλο;) ευχαριστώ και πάλι!

αρκετά καλή ψύκτρα και αθόρυβη αλλά πολύ μπελαλίδικη στην εγκατάσταση και ογκώδης επίσης.δες και αυτές

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Xigmatek-Scorpion-HDT-S1283.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Xigmatek-Hdt-S1284C-Achilles-CAC-SXHH4-U03.htm

αρκετά καλή ψύκτρα και αθόρυβη αλλά πολύ μπελαλίδικη στην εγκατάσταση και ογκώδης επίσης.δες και αυτές

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Xigmatek-Scorpion-HDT-S1283.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Xigmatek-Hdt-S1284C-Achilles-CAC-SXHH4-U03.htm

αυτές όμως δεν γράφουν AM3..

αυτές όμως δεν γράφουν AM3..

ειναι το ιδιο με το AM2

EDIT:βασικα,δεν είμαι απόλυτα σίγουρος.ας το επιβεβαιώσει και κάποιος αλλος

αν σε βοηθάει, ο 240 μου με μια Ninja Mini χωρίς active cooling και μόνο 2χ120mm (~1100 rm) στο κουτί, με τη σημερινή καφρίλα των 38 βαθμών (κατεβασμένο με a/c στο δωμάτιο σε ~33) το pc probe δείχνει σε idle (browsing και utorrent) δείχνει 48-49 και load 62 max

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.