Jump to content

Σύνθεση δυνατού Η/Υ !!

Panos

Recommended Posts

Hello guys!! Καλώς σας βρήκα :) Σε λίγο καιρό προσμένω το καινούργιο μου PC και για να μπώ γρήγορα στο ψητό διαθέτω ~1300ε, προορίζεται για βαριές εφαρμογές, τύπου Cubase 5 με φορτωμένα πολλά VST's, Visual Studio 2010, Photoshop, Dreamweaver, κλπ. και φυσικά λίγο gaming. :X:

Στην αρχή σκεφτόμουν για AMD solution, αλλα το γύρισα σε Intel για διάφορους λόγους. Ρίξτε μια ματιά και εαν δεν βαριέστε γράψτε μου την γνώμη σας.

ΥΓ: Η οθόνη μου εχει ανάλυση 1680x1050. Και υπάρχει πιθανότητα για o/c στα 4GHz οταν θα πάρω και μια megahalems :baby:

Hardware:

CP-320-IN_60.jpgIntel Core i7 930 2.80GHz (Bloomfield) (Socket LGA1366) - Retail

HD-004-IN_60.jpgIntel X25-M Mainstream 80GB 2.5" SATA-II Solid State Hard Drive (SSDSA2MH080G2R5) - Retail

MB-235-GI_60.jpgGigabyte GA-X58A-UD3R Intel X58 (Socket 1366) DDR3 Motherboard

MY-129-OC_60.jpgOCZ Gold 6GB (3x2GB) DDR3 12800C8 (1600MHz) Tri-Channel (OCZ3G1600LV6GK)

GX-124-XF_60.jpgXFX ATI Radeon HD 4890 1024MB GDDR5 PCI-Express Graphics Card

CA-177-CM_60.jpgCoolermaster CM-690 Pure Black Dominator Case - Black

CA-032-OC_60.jpgOCZ ModXStream Pro 700w Silent SLI Certified Modular Power Supply

HD-082-SA_60.jpgSamsung SpinPoint F3 1TB SATA-II 32MB Cache - OEM (HD103SJ)

Peripherals:

KB-044-RA_60.jpgRazer Abyssus 3500dpi Optical Gaming Mouse

CD-046-OT_60.jpgSony Optiarc AD-7260S 24x DVD±RW SATA ReWriter (Black) - OEM

GS-009-RA_60.jpgRazer Goliathus Standard Control Gaming Mouse Pad

KB-139-MS_60.jpgMicrosoft Black PS/2 Keyboard (Q95-00086)

Καλώς ήρθες Panos21.

Αφού θα ασχολείσαι και με gaming πιστεύω καλύτερα θα ήταν να δεις κάποια 5750 ή 5770 από την ati. Επειδή θα ασχολείσαι με τις παραπάνω εφαρμογές καλά θα ήταν να δεις και τους εξαπύρηνους της amd. Αν όμως έχεις αποκλείσει εντελώς τις λύσεις της amd το σύστημα που θέλεις να αγοράσεις είναι αρκετά καλό για τις εργασίες που το θέλεις.

Σωστός ο pcfreak,

Για εφαρμογές που αγαπάνε πυρήνες, η ΑΜΔ είναι τιμιότατη επιλογή.

Ακόμα για παιχνίδια πάρε κάποια απο την σειρά 5χχχ για να έχεις και DX11 (καλό να υπάρχει) και να την διώχνεις / αναβαθμίζεις ευκολότερα!

Ακόμα δες αν θέλεις μητρική με USB3 / Sata 3 έχουν φθηνήνει πολύ.

Megahalems είναι "μονόδρομος" για καλή ψήκτρα οπότε σωστό σε βρίσκω!

Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σας :D

Dolly, η μομπο που διάλεξα έχει USB3 & SATA3.

Όσον αφορά την κάρτα επέλεξα την 4890 γιατί ειναι κατα 20% ταχύτερη απο την 5770, απλά δεν υποστηρίζει DX11, κάτι που δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα. Επίσης πιστεύω, στην ανάλυση της οθόνης μου θα είναι αρκετά άνετη με οποιοδήποτε game. Τι λέτε;

Ναι δεν το είδα, είχα στον νου μου την παλιά έκδοση :)

Η 4890 τα "σπάει" σαν κάρτα, και για 1600 δεν θέλεις τίποτα άλλο, απλά σου είπαμε για κάτι πιο μοντέρνο αν θέλεις για πιο future proof καταστάσεις, και όχι γιατί "θα σε κρεμάσει" η 4890!

Απλα δες οι εφαρμογές που θέλεις να τρέξεις αν υποστιρήζουν τους πολλούς πυρήνες (λογικα΄ναι αλλά ΔΕΝ ξέρω) γιατί ίσως να είναι αισθητά πιο γρήγορος ο ΑΜΔ εκεί ασχέτως HT του 930.

Να σας πω την αλήθεια δεν καίγομαι ιδιαίτερα, γιατί οσο και αν σας φανεί παράξενο, πάσχω απο τη "νόσου της κίνησης". Δεν μπορώ να παίξω κανένα high fps 3D παιχνίδι (κυρίως τα action). 10-15 λεπτά χρειάζοντε για να καταλήξω στο κρεβάτι με συμπτόματα έντονης ζαλάδας και κούρασης, πονοκεφάλους και διάφορους πόνους/σφηξίματα στο διάφραγμα (κυρίως).

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι πάντως επηρεάζοντε απο αυτό, απλά εγώ το'χω σε μεγάλο βαθμό.

Για περισσότερες πληροφορίες, http://en.wikipedia.org/wiki/Motion_sickness#Simulation_sickness

Οπότε μην πάει τσάμπα η καρτούλα.. :tomato:

4890 & CM 690 έχω και 'γω. Υπάρχουν 2 θέματα.

@4890: Αν και υπάρχει στην λίστα υποστήριξης του gpu acceleration της Adobe για

το Photoshop, δε φαίνεται να δουλεύει σωστά. Αρκετό καιρό το 'ψαχνα, τελικά δεν

βρήκα λύση. Το Photoshop μου έχει την επιλογή να διαλέξω gpu acceleration αλλά

όταν το διαλέγω μετά δεν εμφανίζονται άλλες επιλογές όπως γίνεται με άλλες κάρτες.

Οπότε στην τελική δεν ξέρω άμα δουλεύει ή όχι. Προσωπικά θα πρότεινα κάποια nVidia

με cuda μιας και κάνει αρκετή διαφορά. Κάποια gtx 260 ή gtx 275 άμα βρεις σε καλή τιμή

ή κάτι αντίστοιχο από τις καινούργιες. (άμα το gaming δεν σε ενδιέφερε θα έλεγα PNY

Quadro) Επίσης οι 4890 -στη πλειοψηφία- βράζουν και η XFX που διάλεξες παίζει να είναι

από τις πιο θερμές. (μιλάμε για 55-60 idle) Προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο μια τέτοια

κάρτα (μέτριες επιδόσεις) να σηκώνει τόσο μεγάλες θερμοκρασίες. Όχι πως θα σου κάψει

το pc or sth, αλλά... από Ati θα πήγαινα στεγνά σε μια καλή υλοποίηση της 5770. Λιγότερη

δύναμη από 4890 (όχι τεράστια διαφορά) αλλά χαμηλές θερμοκρασίες και λιγότερη κατανάλωση.

(1 καλώδιο τροφοδοσίας σε αντίθεση με την 4890 που θέλει 2)

@CM 690 (Pure Black): Καλό κουτάκι, αλλά το CM 690 II Advanced πολύ καλύτερο. (στην Ελλάδα

μάλιστα το βρίσκεις και φθηνότερα) Το CM 690 II πέραν του ό,τι είναι (κι αυτό) ολόκληρο μαύρο, έχει

περισσότερες και καλύτερες τρύπες για cable management, έχει τρύπα πίσω από το mobo για ευκολότερη

τοποθέτηση ψύκτρας, έχει περισσότερες default θήκες για σκληρούς, μπορείς να μετακινήσεις τις θήκες αυτές

άμα δεν τις χρησιμοποιείς για καλύτερο air-flow ή για να χώσεις ψυγείο, έχει docking station στην πάνω μεριά

και άλλα ωραία. Εναλλακτικά, θα μπορούσα να προτείνω 4-5 κουτιά, αλλά αφού σε άρεσε το 690 πάρε το 690 ΙΙ.

κι εγω το μονο που θα αλλαζα ειναι η καρτα γραφικων. εφοσον οπως λες δεν σε πολυκαιει το gaming, γιατι να παρεις μια καρτα που "καιει"? παρε την 5770. στις αναλυσεις που αναφερεις παιζει χαλαρα τα παντα! και ειναι και κρυα και οικονομικη σε ρευμα!!

Προσωπικα θα αλλαζα και τη μητρικη εκτος απο την καρτα.

Σε ενα συστημα το οποιο θα τρεχει βαριες εφαρμογες και στηνεις επανω του εξοπλισμο μερικων εκατονταδων € νομιζω οτι η βαση, δηλαδη η μητρικη, που θα δεσει επάνω της όλο το σύστημα θα επρεπε να ειναι κατι πιο "στιβαρο", πιο καλο σαν μοντελο.

Για αυτό το review τι έχεις να πεις;

Το γνωρίζω το review. =) Προσωπικά (επειδή και 'γω για "λίγο gaming" το 'χω το pc)

θα προτιμούσα μια κάρτα με 44 βαθμούς idle και ας ανέβαζε λίγες φορές 89 βαθμούς

παρά μια που θα ήταν συνέχεια στους 57. Πέραν από αυτό, ψάξε και reviews για το

cuda σε συνεργασία με γραφιστικά προγράμματα. Τέλος, είναι και τα physx ένα +.

Όσο για το κουτί, είτε πάρεις το 690, είτε το 690 II Advanced, ψάξε να δεις άμα τη

χωράει τη Megahalems μην φας πακέτο ξαφνικά. Πέρα από τη Megahalems, για να

αξιοποιήσεις μια τέτοια κουτάρα, λέει να χώσεις τουλάχιστον 4 φουρφούρια ακόμη.

Αν δεν έχεις είδη κάποια, το έχεις σκεφτεί αυτό; (μάρκα, fan controller ή όχι, κτλ)

Ώπα παιδιά, είπαμε μέχρι 1300, εδώ με την 5770 που λέγαμε αντι της 4890 και δυσκολεύομαι αρκετά.. Δεν μπορώ με την καμία να πάω παραπάνω.:hm:

Όσο για το κουτί το έψαξα και χωράει την megahalems άνετα :) Τα φουφούρια θα τα πάρω μαζί με τη megahalems αργότερα. Αλλά η μόμπο τι έχει και δεν θεωρείται καλή..; δεν δίνω και λίγα για πάρτη της :p

και τη μητρικη μια χαρα την βλεπω εγω. με υποστηριξη σε usb 3 -sata 3. και αφου, υποθετω, οτι δεν θα ασχοληθεις με extreme overclocking, ειναι μια χαρα!

οσο για την 5770, αν παρεις καποια εκδοση με καλη aftermarket ψυκτρα, σου υπογραφω οτι δεν προκειται να δεις 90αρες ποτε αλλοτε παρα μονο ΙΣΩΣ με το furmark. πραγμα που νομιζω, καταλαβαινεις ποσο κρυα καρτα ειναι!

δες για παραδειγμα αυτη

http://www.skroutz.gr/s/251836/Gigabyte-Radeon-HD5770-1GB-GDDR5.html

και δες κι αλλες

http://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=5770

Έτυχε να δω καποια benchs και reviews για την gtx460, ενθουσιάστηκα, αφού σε πολλές περιπτώσεις έβαζε κάτω και τις 5850, αλλα μήπως γίνομαι υπερβολικός; Να κάτσω στα αυγά μου (5770) η να κοιτάξω για 460;

Εγω θα προτιμούσα τη 460, αλλά αφού λες πως δεν παίζεις παιχνίδια και δε θες να ξεχειλώσεις και το budget, δε ξέρω αν είναι καλή ιδέα.

Δεν εχω εμπειρία από το e-bay για να κρίνω κατα πόσο μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα με αυτό το ποσό, αλλά τσέκαρε τα παρακάτω links :

Palit GTX460 1gb - 173,94 ευρώ

EVGA GTX460 1GB - 176,97 ευρώ

Αν κατάφερνες να κλείσεις κάποιο από τα παραπάνω deals, θα ήταν καλή περίπτωση:thank_you2:

Εναλλακτικά κοιτάς εδω ή εδω, αλλά πλέον μιλάμε για 200+.

Εγω θα προτιμούσα τη 460, αλλά αφού λες πως δεν παίζεις παιχνίδια και δε θες να ξεχειλώσεις και το budget, δε ξέρω αν είναι καλή ιδέα.

Δεν εχω εμπειρία από το e-bay για να κρίνω κατα πόσο μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα με αυτό το ποσό, αλλά τσέκαρε τα παρακάτω links :

Palit GTX460 1gb - 173,94 ευρώ

EVGA GTX460 1GB - 176,97 ευρώ

Αν κατάφερνες να κλείσεις κάποιο από τα παραπάνω deals, θα ήταν καλή περίπτωση:thank_you2:

Εναλλακτικά κοιτάς εδω ή εδω, αλλά πλέον μιλάμε για 200+.

Η evga είναι πολυ καλό deal !! Μεταφορικά έξοδα δεν έχει; καθαρά 177 ευρώ θα δώσω;

Η evga είναι πολυ καλό deal !! Μεταφορικά έξοδα δεν έχει; καθαρά 177 ευρώ θα δώσω;

Δεν εχω εμπειρία από το e-bay για να κρίνω κατα πόσο μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα με αυτό το ποσό

Οπότε περίμενε να μας πει κάποιο άλλο παιδί!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.