Jump to content

Corsair h50

babooni75

Recommended Posts

Η τροφοδοσία της αντλιας είναι κουμπομενη πάνω στην υποδοχή που λέει pwr_fan οι ανεμηστηρες στο CPU_fan και οι δυο δουλεύουν αντιστιχως στις 1620 & στις 1350 στροφές

Η αντλία λειτουργεί γιατί ακούω το υγρό να ρέει μέσα στα σωλινακια

Το hardware monitir δείχνει θερμοκρασίες idle min 60 με 65 και full παίζοντας ένα παιχνίδι εδώσε max 87 και φοβιθηκα και το έκλεισα έχω και έναν αισθητήρα από το πάνελ που έχω μπροστά στο κουτί που τον έβαλα στον επεξεργάστη για να έχω και μια δεύτερη μέτρηση

Ο αισθητηρας αυτός ρίχνει σε idle κατάσταση 42 και σε full load 52c

Ενώ το hwmonitor και το bios 65 idle και 87 full load

Δεν ξέρω ποια θερμοκρασία να πιστέψω και ποια είναι σωστή

Οι ανεμηστηρες φυσανε προς τα έξω αλλά έχω βγάλει το πλαινο καπάκι από το κουτί και είναι τέλειος ανοιχτό και αεριζεται η θερμοκρασία της m/b είναι στους 38 c

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply
Η τροφοδοσία της αντλιας είναι κουμπομενη πάνω στην υποδοχή που λέει pwr_fan οι ανεμηστηρες στο CPU_fan και οι δυο δουλεύουν αντιστιχως στις 1620 & στις 1350 στροφές

Η αντλία λειτουργεί γιατί ακούω το υγρό να ρέει μέσα στα σωλινακια

Το hardware monitir δείχνει θερμοκρασίες idle min 60 με 65 και full παίζοντας ένα παιχνίδι εδώσε max 87 και φοβιθηκα και το έκλεισα έχω και έναν αισθητήρα από το πάνελ που έχω μπροστά στο κουτί που τον έβαλα στον επεξεργάστη για να έχω και μια δεύτερη μέτρηση

Ο αισθητηρας αυτός ρίχνει σε idle κατάσταση 42 και σε full load 52c

Ενώ το hwmonitor και το bios 65 idle και 87 full load

Δεν ξέρω ποια θερμοκρασία να πιστέψω και ποια είναι σωστή

Οι ανεμηστηρες φυσανε προς τα έξω αλλά έχω βγάλει το πλαινο καπάκι από το κουτί και είναι τέλειος ανοιχτό και αεριζεται η θερμοκρασία της m/b είναι στους 38 c

Άρα δεν κάνει επαφή το μπλοκ με την cpu... θερμοαγώγιμη έβαλες;

Εννοείται ότι έβγαλα και το πλαστηκο ότι ακριβώς έλεγαν οι οδηγίες έκανα με μόνη ότι έβαλα τους ανεμηστηρες να φυσανε έξω μιας και έχω τελείως ανοιχτό το κουτί και το backplate το έβαλα ότι ακριβώς έλεγε στο manual

κανονικά δε θα έπρεπε να ακούς το υγρό στα σωληνάκια.......εγώ έχω την H50 εδώ και αρκετό καιρό και μόνο η αντλία ακούγεται ελάχιστα με πλήρη ησυχία και όχι τόσο η ροή του υγρού μέσα από αυτή αλλά οι δονήσεις της.

Δεν ακούγεται συνεχώς απλά κάποιες στιγμές περιστασιακά μια ανα πεμταλεπτο και όχι έντονα

Αν το αφήσω αρκετή ώρα σε idle στο ρελαντι η θερμοκρασία πέφτει και διατηρειται στου 40 με 42 αλλά μολης αρχίζουν και δουλεύουν οι πυρινες κτυπάει 80 ρια

Δειτε λιγο τις θερμοκρασιες

40780_437514844208_788959208_4978086_7021274_n.jpg

Υπάρχουν δύο είδη βίδες μαζί με αντίστοιχα πάσα. Είσαι απόλυτα σίγουρος ότι έβαλες τις σωστές βίδες για το σωστό σόκετ? Κάτι δε μου κάθεται καθόλου καλά στην όλη φάση, σαν να μην κάνει καλή επαφή το μπλόκ πάνω στον επεξεργαστή...

Το socket είναι σωστό οι βιδες που λες με προβληματίζουν λιγο θα το ρίξω μια ακόμη ματιά γιατί είναι παράξενο στο ρελαντί να χτυπάει 40ρια και μετά μόλις γκαζοσουν λίγο οι πυρήνες 90 ρια

Οι θερμοκρασίες που καταγράφεις είναι θεοπάλαβες... ΔΕ μπορεί να ισχύουν για την Η50 (εκτός αν μιλάμε για λάθος στην εγκατάσταση ή για αστοχία υλικού).

Οι θερμοκρασίες που καταγράφεις είναι θεοπάλαβες... ΔΕ μπορεί να ισχύουν για την Η50 (εκτός αν μιλάμε για λάθος στην εγκατάσταση ή για αστοχία υλικού).

+1

η συμπεριφορά που περιγράφεις ( δραματική αύξηση της θερμοκρασίας σε full load ) είναι κλασσικό παράδειγμα λάθους τοποθέτησης ή έλλειψης πάστας, δοκίμασε να τα κάνεις όλα απο την αρχή ξανά.( αν μπορεις αλλαξε και παστα )

θα μπορούσε να είναι και αστοχία υλικού αλλα μιας και μας λές οτι λειτουργεί....

Αλλαξα φορά των ανεμηστηρων τώρα φυσανε προς τα μέσα αλλαξα θερμοαγωγιμη κάπως είδα διάφορα τώρα σε full load πιάνει max 67 c με θερμοκρασία περιβαλοντος 30 και idle 40 c μετρήσεις που πείρα με hardware monitor & everest ο δε αισθητηρας του πάνελ μου που ακουμπαει ανάμεσα σε μοτέρ ψυκτρας και επεξεργάστη επιμένει να την δείχνει σε full load 48 με 50 θα τρελαθω λέμε πάντως και 65c για amd όχι υπερχρονισμενο είναι πολύ?

Ρε παιδιά μια ερώτηση οι πυρήνες είναι στα 65c ο καθένας πως διάολο γίνεται όλος ο επεξεργαστης να είναι στα 50c ?????

Αλλαξα φορά των ανεμηστηρων τώρα φυσανε προς τα μέσα αλλαξα θερμοαγωγιμη κάπως είδα διάφορα τώρα σε full load πιάνει max 67 c

Μου φαίνεται ότι λέει το manual για τους ανεμιστήρες της ψήκτρας να φυσάνε προς τα μέσα...

Ρε παιδιά μια ερώτηση οι πυρήνες είναι στα 65c ο καθένας πως διάολο γίνεται όλος ο επεξεργαστης να είναι στα 50c ?????

Γίνεται. Σημασία έχουν οι πυρήνες οπότε το άλλο μη το κοιτάς.

ΚΑΙ επιτέλους μάθε να χρησιμοποιείς το κουμπί επεξεργασία... μη γράφεις συνεχόμενα μηνύματα.

Εννοώ ότι έχω ένα πανελακι στο μπροστά μερος του κουτιου για μετριση θερμοκρασιών και ταχύτητας ανεμηστηρων το οποίο έχει κάποια καλώδια με αισθητήρες ένα για κάθε εξάρτημα που θα ήθελα ν΄ μετρησω VGA hdd CPU motherboard και έχω βάλει από εναν αισθητήρα σε μάθε μια συσκευή ώστε να βλέπω τις μετρήσεις στο πάνελ έτσι και στην CPU αναμεσα σ αυτήν και στο μοτέρ την h50 υπάρχει τοποθετημένο ένα αισθητηρακι αλλά δεν μετράει θερμοκρασίες ανα πυρήνα αλλά της cpu ως σύνολο ως εξάρτημα. Το παράξενο είναι ότι και το everest και ο αισθητηρας του πανελ ως προς την θερμοκρασία της CPU ως όλο ως εξάρτημα σε γενικές γραμμές συμπηπτουν με σποκληση περίπου 2-3c σε full load δείχνει 50c αλλά η θερμοκρασία πυρηνων τώρα μετα τις αλλαγές στην φορά των ανεμηστηρων και επανατοποθέτηση θερμοαγωγιμης και μοτέρ ψυκτρας διχνουν σε full load 65-68c

Αυτό ακριβώς εννοώ που διχνει ο φίλος στην εικόνα.

Πρέπει να το βγάλω αμεσα?

Αυτό ακριβώς εννοώ που διχνει ο φίλος στην εικόνα.

Πρέπει να το βγάλω αμεσα?

Nαι φίλε μου. Άμεσα!

Εκεί οφείλονται οι υψηλές θερμοκρασίες που αναφέρεις γιατί δεν κάνει καλή επαφή το μπλοκ με τον επεξεργαστή.

Φίλε Bilet, you kouf me...! Περιμένεις να γίνει σωστή επαφή και απαγωγή θερμότητας όταν έχεις κοτσάρει ολόκληρη ιστορία μεταξύ μπλοκ και επεξεργαστή? :suicide: Είσαι πολύ τυχερός που δεν έγινε κανένα σοβαρό παπατζούζ...

Στην προσπάθειά σου να πάρεις θερμοκρασίες, κινδυνεύεις να πάρεις τον επεξεργαστή στο χέρι! Πέταξε πέρα όλα αυτά τα μυστήρια ματζούνια με τους τάχα μου αισθητήρες και τις ιστορίες, εγκατέστησε το μπλοκ σωστά και δες τα μέσω software-monitor να θες σώνει και καλά να έχεις τον έλεγχο.

Εννοείται ότι έβγαλα και το πλαστηκο ότι ακριβώς έλεγαν οι οδηγίες έκανα με μόνη ότι έβαλα τους ανεμηστηρες να φυσανε έξω μιας και έχω τελείως ανοιχτό το κουτί και το backplate το έβαλα ότι ακριβώς έλεγε στο manual

Τρεις σελίδες ποστ για να καταλήξουμε στο ότι τελικά ΔΕΝ έκανες ότι ακριβώς έλεγαν οι οδηγίες!

Ευχαριστώ για την βοήθεια κάηκε ο επεξεργαστης

Την επόμενη φορά λοιπόν να μην βιάζεσαι να κράζεις αυτούς που ζητάς βοήθεια...

ΑΜΑΝ, ναι ρε παιδιά, έχετε δίκιο! Το διάβασα αλλά φευγαλέα αυτό για τον επεξεργαστή... Σκέφτηκα ότι απλώς τσουρουφλίζεται με υψηλές θερμοκρασίες, αλλά όχι ότι έχει πάρει τα βάγια του.

Λυπάμαι πολύ για τον 955 αν πράγματι game over/insert coin.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.