Jump to content

τι φταει η γραμμή η το router

xdoc

Recommended Posts

Σε καινούργια μονοκατοικία οπου εκ κατασκευής εγινε καλωδίωση για τα κομπιούτερ εχω συνδέσει στη είσοδο της γραμμής(pstn) του ΟΤΕ το spliter στην υποδοχή ADSL το router(SAGEM FAST 1201T069) και στην υποδοχή tel το φίλτρο και εν συνεχεία το καλώδιο του τηλεφωνικού κέντρου. Η σύνδεση ειναι η εως 24 του conex και το πρόβλημα είναι οτι ενώ κάποιες φορές λειτουργεί στα 15mbps ξαφνικά πέφτει το ιντερνετ επανέρχεται αλλά σχεδόν πάντα στα περίπου 8mbps και με ενα η δύο reboot η με σβήσιμο και ξαναάνοιγμα του ρούτερ(το συνηθέστερο) ξανασυντονίζει στα 15mbps. Το δήλωσα σαν βλάβη στον ΟΤΕ,με πήρε τηλέφωνο ένας τεχνικός και μου ανέφερε οτι πιθανόν λόγω απόστασης απο το dslam το προφίλ εως 24 που ήμουν ευθυνόταν και με έβαλε στο προφίλ 12 όπου συντόνιζα πλέον στα 12 mbps αλλά και πάλι γινόταν τα ίδια (αποσυντονισμός επαναφορά περίπου στα 6mbps)Εδώ να σημειώσω οτι στα στατιστικά του ρούτερ έβλεπα ενα snr 20 και aut 23. Προχθές το ξαναδήλωσα σαν βλαβη ξαναεπικοινώνησαν μαζί μου και μού είπαν οτι θα μου επαναφέρουν το προφίλ εως 24 όπως και όντως έγινε αλλά φευ πάλι σήμερα τα ίδια

Δείτε στις συνημμένες εικόνες τι έδιχνε το ρούτερ σήμερα πριν και μετα

Θεωρώ πάντως οτι η αιτιολογία της απόστασης δεν πολυευσταθεί ,τι άλλο να κοιτάξω??

αλλαγή ρούτερ

να τους ζητήσω να μου αλλάξουν γραμμή στο dslam-σε μία πιο ελέυθερη- ή κάποια άλλη επέμβαση στο καφάο (υπάρχει τοπικά κάποια γνωριμία)

εσείς τι συμβουλεύετε??

post-4040-1416074561,1629_thumb.jpg

post-4040-1416074561,3273_thumb.jpg

Γειά χαρά, πριν μπω στο θέμα θα ήθελα να μου διευκρυνίσεις λίγο την πρόταση:" και στην υποδοχή tel το φίλτρο και εν συνεχεία το καλώδιο του τηλεφωνικού κέντρου.".Εννοείς δηλαδή ότι στο spliter στη θέση της τηλεφωνικής συσκευής έχεις βάλει φίλτρο τηλεφώνου;Αν ναι,είναι πλεονασμός,το spiter και η συγκεκριμένη θέση κάνει αυτή τη δουλειά!Αν εννοείς κάτι άλλο θα σε παρακαλόύσα να το διευκρυνήσεις. Πέραν αυτού, πριν αναφερθώ στο κομμάτι έξω από το χώρο σου,δοκίμασες μόνο το ρούτερ να δεις τι συμπεριφρορά έχει;(αν έχεις αυτήν την διάθεση και μπορείς). Ή, παρεμφερές σε αυτό,δοκίμασε με άλλο spliter για να βγει η πιθανότητα του χώρου. Εφόσον η καλωδίωση όπως λες είναι καινούργια θεωρώ δεδομένο από εκεί και πέρα ότι δεν είναι θέμα εσωτερικής. Άρα, το πιθανότερο να είναι κάποια γείωση στο βρόχο σου, σου κάνει να υποθέσω αποσυγχρονισμούς σε άτακτα διαστήματα,σωστά;Το ρούτερ δεν φαίνεται, βάση errors(HEC,κτλ) να έχει κάποιο θέμα ούτε και από τα dbm(πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις μια δοκιμή με ένα άλλο θα μας πείση 1000%). Το πιθανότερο για εμένα, αν δεν είναι θέμα με το spliter(η ασάφια που ανέφερα πιο πάνω) είναι το δίκτυο. Καλό θα είναι να μετρήσουν τη γραμμή και αναλόγως να πράξουν.

Υ.Γ. Σόρρυ αν έγινα λίγο αναλυτκός αλλά προσπαθώ να καταλάβω και να δώσω ότι πιο αποδοτικό προς λύση.

συγγνώμη απο λάθος ανέφερα οτι παρεμβάλλεται φίλτρο μετα το σπλίτερ προς το τηλέφωνο

Αλλο σπλίτερ δοκίμασα αλλά δεν είδα διαφορά

Οταν λές να δοκιμάσω μόνο το ρούτερ τι εννοείς (να συνδέσω άλλο ρούτερ ή κάτι άλλο??)

Να έχεις επάνω σε μια πρίζα τηλεφώνου μόνο το router σου χωρίς να μεσολαβεί απολύτως τίποτα. Δηλαδή μην έχεις συνδεδεμένα ούτε filters, ούτε splitters, ούτε τηλέφωνα ούτε τίποτα.

Ακριβώς αυτό που είπε ο φίλος από πάνω:Αποσυνδέεται κάθε 15 -παράδειγμα λέω- μέρες; Κάθε δύο ώρες; Άλλοτε μέσα στη μέρα δύο φορές κοντινές ώρες και άλλοτε πέντε; Αυτά για να βγει η πιθανότητα του router(είπαμε 1000% σίγουροι για την αιτία).:)

την εργασία με το ρουτερ θα την κάνω αύριο λόγω προχωρημένου της ώρας πρέπει να πάω για νάνι καθ΄όσον εγερτήριο λόγω εργασίας πριν τις 06.00 Πάντως αυτό που έχω παρατηρήσει είναι οτι εαν πέσει το ιντερνετ και επανέλθει σε χαμηλότερη ταχύτητα (παράξενο οτι πάντα είναι σχεδόν το μισό της αρχικής) εαν δεν επέμβω χειροκίνητα (reboot) δεν αποσυνδέεται για ημέρες , όσο για την συχνότητα κάθε φορά στην διάρκεια της ημέρας που εχω υψηλή ταχύτητα μετα μία με δύο ώρες πέφτει το ίντερνετ και μειώνεται η ταχύτητα

Το έψαξα αλλά δεν το βρήκα. Η περίπτωσή του ήταν αρκετά μεγάλη,για την δικιά σου περίπτωση θα έλεγα να το δώσεις βλάβη και εφόσον έχεις μέσα γνωριμία πες του να δει τη γραμμή είτε αυτός(αν είναι της adsl) είτε κάποιος δικό του και αναλόγως να πράξει.

Υπάρχει περίπτωση να είναι κάποια παρεμβολή μέσα από το χώρο σου, δώσε μας λίγο τα στατιστικά της γραμμής, π.χ noise margin attenuation γιατί αν έχεις πολύ μικρό margin μπορεί να είναι η γραμμή, σε αντίθετη περίπτωση ψάξε για θορύβους που μπορεί να παράγουν συσκευές όπως air condition λάμπες φθορίου κλπ.

Συνηθως αυτο οφειλεται στο χωρο σου.

1ος ελεγχος ξυλωνεις ολες τις συσκευες που υπαρχουν σε τηλ πριζακια και αφηνεις το router μονο του στην πριζα με καλωδιο μεχρι 2-3 μετρα(ουτε splitter ουτε τιποτα)

2ος ελεγχος οτι και πανω απλα αν δεν εισαι συνδεδεμενος στην κεντρικη τηλ πριζα ,δοκιμαζεις και στην κεντρικη (συνηθως κεντρικη ειναι στο σαλονι ή στην 1η πριζα κοντα στην εξωπορτα(χολ)).Αν εχεις συνδεσει εκει δοκιμασε και σε μια ασχετη πριζα μηπως εχει βλαβη το πριζακι

Ευχαριστώ όλους γαι τις απαντήσεις σας. Τελικά η γραμμή έφταιγε διότι απο την Παρασκευή που με πήρανε απο τον ΟΤΕ και μου είπανε οτι "το φτιάξαμε υπήρχε πρόβλημα γραμμής" έκτοτε το ιντερνετ ειναι σταθερά 15-16 Mbps χωρίς απο-επανασυντονισμούς:T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.