psyber Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2010 hey there! προφανώς και δεν αναφέρομαι σε κάποιο σκύλο που του λείπει το ένα πόδι αλλά ψάχνω ένα αξιόπιστο τρίποδο που να σηκώνει αρκετό βάρος για τη φωτογραφική μου μηχανή. παίζοντας με ένα φτηνό τρίποδο μάρκας fancier (όχι απλά fancy ) ενός φίλου από το ebay κατέληξα ότι το ball head ειναι μάλλον το πιο πρακτικό πράγμα στον κόσμο. για το λόγο αυτό φίλοι μου, περιμένω προτάσεις για ένα αρκετά αξιόπιστο και sturdy τράιποντ με ball head ( δεν με πειράζει να είναι ξεχωριστά)που να μην ξεπερνά τα 100-150. Ευχαριστώ προκαταβολικα΄! Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Αύγουστος 12, 2010 Author #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2010 μιας και δεν βλέπω ιδιαιτερη συμμετοχή έτσι όπως το έχω θέσει το θέμα λέω να χτυπήσω αυτό: http://www.galaiosphoto.gr/product_info.php?cPath=9_36_51&products_id=1786πως σας φαίνεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Αύγουστος 12, 2010 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2010 Μια χαρα είναι, πολυ καλό τρίποδο, έχω το carbon travel angel και ειμαι πολύ ευχαριστημένος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Αύγουστος 12, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2010 φίλε επειδη δεν είμαι πολύ ενημερωμένος σχετικά με τις σειρές της benro, travel angel είναι τα πιο portable; ball head της benro έχεις δουλέψει; αν ναι πως συμπεριφέρονται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Αύγουστος 12, 2010 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2010 Παρε εδω τηλ και θα σου κανει καλητερη τιμη http://photozone.gr/categories.asp?Catid=241 Δες εδω τι εχω http://www.thelab.gr/showpost.php?p=1062862575&postcount=1563 Για ευκολία χρίσης σου προτείνω ball κεφαλή αλλά θα διάλεγα μια ποιο στιβαρή, εξαρτάτε και τι βάρος θα τις ρίξεις... Η σειρά travelangel ειναι portable , ειναι παρα πολυ στιβαρό και απίστευτα ελαφρύ αλλα ειναι κάπως ακριβά. Για κεφαλή θα μας πει ο Sakis για την BENRO B-0+PU-50 που θα παρει σήμερα ή αυριο Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Αύγουστος 12, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2010 φίλε sakis το κοινό σου σε περιμένει!:thank_you2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Αύγουστος 12, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2010 Παρε εδω τηλ και θα σου κανει καλητερη τιμη http://photozone.gr/categories.asp?Catid=241Δες εδω τι εχω http://www.thelab.gr/showpost.php?p=1062862575&postcount=1563 Για ευκολία χρίσης σου προτείνω ball κεφαλή αλλά θα διάλεγα μια ποιο στιβαρή, εξαρτάτε και τι βάρος θα τις ρίξεις... Η σειρά travelangel ειναι portable , ειναι παρα πολυ στιβαρό και απίστευτα ελαφρύ αλλα ειναι κάπως ακριβά. Για κεφαλή θα μας πει ο Sakis για την BENRO B-0+PU-50 που θα παρει σήμερα ή αυριο πολυ ωραίο εργαλειάκι αλλά προσωπικά θα προτιμούσα να θυσιάσω φορητότητα για το 625 που σηκώνει περισσότερο βάρος και είναι και 130 ευρώ φτηνότερο. βέβαια ένα καλύτερο ball head μάλλον θα αγοραστεί κάποια στιγμή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Αύγουστος 12, 2010 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2010 Το ιδιο βαρος σηκώνουν, 8Kg και το C-168M8 απλά είναι κοντύτερο το carbon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Αύγουστος 12, 2010 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2010 τα benro είναι καλύτερα από τα manfrotto? γιατί είχα σταμπάρει ένα manfrotto 190xdb στα ~120€ ή ένα 055 xdb στα ~140€, αλλά τώρα έχω κάποιους ενδοιασμούς [είναι και μεγαλούτσικο το ποσό, δε δίνεις κάθε μέρα τόσα λεφτά για τρίποδο] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakis Αύγουστος 12, 2010 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2010 Tα benro είναι ακριβής καί εφάμιλης ποιότητας κόπιες τών Gitzo.τουλάχιστον τά travel πού έχουμε ψαχτεί λίγο.αφήστε μου λίγο χρόνο μήπως καί βρώ τίποτα σέ κάνα γερμανικό σιτε ή πουθενά αλλόύ γιά αυτό πού προτείνει ό Άγγελος.Γιά τήν κεφαλή από αυριο πού θά τά παραλάβω θά πώ εντυπώσεις.Στό σπίτι έχω ένα τό οποίο δέν θυμάμαι τήν εταιρία τώρα,καί τό οποίο είναι βράχος,όμως πολύ βάρος ρέ παιδιά πρέπει νά ζυγίζει 5 κιλά,μέ πλήρη εξοπλισμό καί αυτό στήν πλάτη σέ κόβη από τό πρώτο μισάωρο δέν είναι γιά βόλτα.Νά τό κοιτάξεται αυτό γιατί μετά θά ξάχνεσται.Τό benro πού πήραμε είναι μιά πιό φτηνή ακριβής κόπια τού Gitzo,πολύ ελαφρύ,μικρό καί γερό,αλλά κάνουμε μιά μικρή υποχώρηση στήν λειτουργικότητα καθώς χρειαζόμαστε μερικά δευτερα παραπάνω νά τό στύσουμε γιατί έχει βιδωτούς συνδέσμους στά πόδια,καθώτι όμως τοπιάδες δέν μάς ενοχλεί ιδιαίτερα,γιά πιό γρήγορα θά θέλαμε καμιά 500 ευρώ νά πληρώσουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Αύγουστος 12, 2010 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2010 Όπως τα λέει ο Σάκης ειναι.Ειχα το 055 xdb και ενω ήμουν ευχαριστημένος , ειναι βράχος το τρίποδο.... ήθελα κατι ελαφρύτερο με την ίδια αντοχή για να το παίρνω μαζί μου παντού ( κυκλοφορώ με μοτοσικλέτα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Αύγουστος 13, 2010 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2010 χμμ.. τριποδο 'σκυλι' ψαχνει ο φιλος... κατι τετοιο?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
photoman Αύγουστος 13, 2010 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2010 επειδή το έχω ψάξει κι εγώ με τα benro και έχω διαβάσει αρκετά σε διάφορα φόρουμ θα ήθελα να πώ ότι έχουν άριστη σχέση ποιότητας/τιμής.Μπορεί να ξεκίνησαν σαν αντίγραφα των Gitzo αλλά το καλό με αυτούς είναι ότι δεν έμειναν εκεί αφού τα προιόντα τους τα εξέλιξαν. Για πάράδειγμα ξεκίνησαν από 5η-6η γενιά carbon κι έχουν φτάσει στην 8η. Επίσης εκεί που είχαν πρόβλημα οι ανταγωνιστές τους με τη σκόνη και την υγρασία έβγαλαν δική τους πατέντα και στα βιδωτά σκέλη το έχουν λύσει και μάλιστα οι ανταγωνιστές τους έχουν αρχίσει και τους αντιγράφουν σε αυτό τον τομέα.επίσης χρησιμοποιούν καινοτόμα υλικά. Για π.χ δε χρησιμοποιούν κοινό αλουμίνιο αλλά κράμα αλουμίνιο με μαγνήσιο και για αυτό είναι 20% πιο ελαφριά ενώ σηκώνουν 20% περισσότερο βάρος από τα αντίστοιχα αλουμινένια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Αύγουστος 13, 2010 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2010 Μαλιστα, αρα να αρχισουμε να κοιταμε και αυτη τη μαρκα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
photoman Αύγουστος 13, 2010 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2010 Είναι μέχρι να πιάσετε ένα στα χέρια σας και να το δείτε τότε θα καταλάβετε και το φινίρισμα και την ποιότητα του και το κυριώτερο πόσο πιο ελαφριά είναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
snik Αύγουστος 13, 2010 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2010 Καποια προταση σε σχετικα οικονομικο τριποδο (περιπου 150) που να βολευει στις μετακινησεις; Θελω κατι μικρο που να στηνεται ευκολα γιατι αυτος ειναι και ο λογος που δεν παιρνω το δικο μου στις βολτες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
photoman Αύγουστος 13, 2010 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2010 Καποια προταση σε σχετικα οικονομικο τριποδο (περιπου 150) που να βολευει στις μετακινησεις; Θελω κατι μικρο που να στηνεται ευκολα γιατι αυτος ειναι και ο λογος που δεν παιρνω το δικο μου στις βολτες...Τα βασικά ερωτήματα είναι τι εξοπλισμό έχεις (για να δούμε πόσα κιλά πρέπει να σηκώνει), τι ύψος θέλεις να φτάνει και αν θες και κεφαλή μαζί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snik Αύγουστος 13, 2010 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2010 Εχω μια 450d με τον 18-55 κιτ προς το παρον και ισως συντομα αναβαθμιστω σε καποιον πιο ποιοτικο φακο. Αντε το πολυ μεχρι τα 70mm παραπανω δεν θα παω για παει πολυ το βαρος στο μυαλο μου εχω τον tamron 17-50, ton sigma 17-70 η καποιον ultrawide. Οσο για το υψος δεν συνηθιζω να στηνω την μηχανη πολυ ψηλα οποτε και με κατι με μεγιστο υψος 1.20-1.40 ειμαι καλυμενος πιστευω. Κεφαλη εξαρτατε τι υπαρχει μεχρι τωρα εχω ενα τριποδο και το δουλευω χωρις κεφαλη, γενικα δεν θελω να θυσιασω την φωρητοτητα για τα εξτρα χρηματα της κεφαλης αν δεν υπαρχει κατι σε αυτα τα χρηματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
photoman Αύγουστος 13, 2010 #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2010 Για σκέτο τρίποδο θα σου πρότεινα κάποιο από αυτά 057, 058http://photozone.gr/categories.asp?Catid=155 για κεφαλή αυτήhttp://photozone.gr/product.asp?catid=253αλλιώς σαν κιτ αυτόhttp://photozone.gr/product.asp?catid=243 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakis Αύγουστος 13, 2010 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2010 τό τρίποδο πού προτείνει πιό πάνω ο΄Άγγελος τό είδα καί τό έπιασα στά χέρια.ΠΑΝΑΛΑΦΡΟ καί μού φάνηκε αρκετά σταθερό,μέχρι 4 κιλά αντέχει όπως μού είπε τό παληκάρι ό οποίος μού φάνηκε πολύ καλό παιδί καί ήταν πολύ εξυπερετικός,καί μού έκανε καί πολύ καλή τιμή,γενικά δηλ,όποιος θέλει μπορεί νά τηλ. και νά περάσει από εκεί νά δοκιμάσει τά σχετικά.Φτάνει όμως μέ τήν διαφήμηση,ή κεφαλή πού είναι μέ τό φτηνό τριποδάκι μού άφησε όχι τόσο καλές εντυπώσεις όπως τό τρίποδο,δέν τήν δούλεψα,απλώς τήν έπιασα στά χέρια καί έπεξα λίγο μαζί της γιαυτό τό λέω μέ κάθε επιφίλαξη,απλώς μού φάνηκε λίγο δυσκίνητη,ίσως νά ΄ήταν ιδέα μου.Τελικά εγώ πήρα τό C-1691EX+B-0 πολύ ευχαριστημένος μέ θέμα βάρους καί σταθερότητας,καί ή κεφαλή τά σπάει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.