Mallibu Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2010 ΚαλησπέραΈχω την T220 http://www.skroutz.gr/s/42066/Samsung-SyncMaster-T220-22%22.htmlγια την ώρα και σκεφτόμουν κατα πόσο αξίζει η αλλαγή με την οθόνη της Dell που προτείνετε πολλοί. Δεδομένου οτί εργάζομαι πολλές ώρες στο PC,η Τ220 έχει αρκετά έντονα χρώματα που είναι ωραίο στα παιχνίδια αλλά σε κείμενο κλπ μετά απο αρκετές ώρες γίνεται κουραστική. Αν η οθόνη της Dell έχει καλύτερα χρώματα αλλα και λόγω ποιότητας panel δεν γίνεται κουραστική μετά απο ώρες θα ήταν ότι πρέπει.. Γενικά αξίζει να δώσει κάποιος 230 ευρώ για την διαφορά που έχουν; Η διαφορά είναι ορατή και σε παιχνίδια και σε λοιπές εργασίες;Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick-firestorm Αύγουστος 8, 2010 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2010 Πουλα την οθονη σου γυρω στα 140 και παρε την dell, ή κρατα την samsung ως δευτερη οθονη, μετραει ασχημα το dual monitors Link to comment Share on other sites More sharing options...
zomg Αύγουστος 9, 2010 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2010 ΚαλησπέραΈχω την T220 http://www.skroutz.gr/s/42066/Samsung-SyncMaster-T220-22%22.htmlγια την ώρα και σκεφτόμουν κατα πόσο αξίζει η αλλαγή με την οθόνη της Dell που προτείνετε πολλοί. Δεδομένου οτί εργάζομαι πολλές ώρες στο PC,η Τ220 έχει αρκετά έντονα χρώματα που είναι ωραίο στα παιχνίδια αλλά σε κείμενο κλπ μετά απο αρκετές ώρες γίνεται κουραστική. Αν η οθόνη της Dell έχει καλύτερα χρώματα αλλα και λόγω ποιότητας panel δεν γίνεται κουραστική μετά απο ώρες θα ήταν ότι πρέπει.. Γενικά αξίζει να δώσει κάποιος 230 ευρώ για την διαφορά που έχουν; Η διαφορά είναι ορατή και σε παιχνίδια και σε λοιπές εργασίες;ΕυχαριστώΚαταρχάς, το ότι τα χρώματα είναι αρκετά έντονα (καμμένα ουσιαστικά) σημαίνει πως έχεις μη-calibrated οθόνη.Ρίξε brightness/contrast και ξαναδοκίμασε την στις συνθήκες που θα ήθελες να μην σε κουράζει. Η προσαρμογήαπαιτεί κάποιες μέρες όμως, στην αρχή θα σου φανεί περίεργο, αλλά σιγά-σιγά θα συνηθίσεις. Αν και ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις calibrate είναι μέσω hardware, λόγω υψηλού κόστους, μπορείς να δοκιμάσεις τον -εν μέρη-"μπακαλίστικο" τρόπο μέσα από αυτήν την σελίδα προσπαθώντας να κρατήσεις παράλληλα χαμηλά και ρεαλιστικά brightness/contrast. Όσο για την DELL, απ'τη στιγμή που είναι calibrated έχει διαφορά, αλλά το μη εκπαιδευμένο μάτι δεν την αντιλαμβάνεται ιδιέταιρα. Τουλάχιστον αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία μιας που οι περισσότεροιφίλοι μου με TN panel που έβαλα να κάτσουν μπροστά σε IPS DELL δεν κατάλαβαν διαφορά... και πάλι, αυτό δενείναι απόλυτο. Σε γενικές γραμμές, με την U2311H θα βλέπεις την εικόνα από όλες τις γωνίες θέασης με ελάχιστηπαραμόρφωση, θα έχεις καλύτερα χρώματα και πιθανόν καλύτερη ποιότητα κειμένου. Βέβαια θα έχεις μεγαλύτεροin-put lag, δε ξέρω κατά πόσο σε απασχολεί αυτό. H U2311H επίσης έχει μεγαλύτερη ανάλυση από την T220 πουσημαίνει μικρότερο μέγεθος κειμένου. Αυτό κάποιους τους κουράζει. Επίσης νομίζω πως είναι πιο μακρόστενη απότην Τ220 κάτι που κάποιους τους κουράζει πάλι. Κάνει γι'αρχή αυτό που σου 'πα με την Τ220 και ξανασκέψου το. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PREDATOR 15 Αύγουστος 10, 2010 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2010 Καταρχάς, το ότι τα χρώματα είναι αρκετά έντονα (καμμένα ουσιαστικά) σημαίνει πως έχεις μη-calibrated οθόνη.Ρίξε brightness/contrast και ξαναδοκίμασε την στις συνθήκες που θα ήθελες να μην σε κουράζει. Η προσαρμογήαπαιτεί κάποιες μέρες όμως, στην αρχή θα σου φανεί περίεργο, αλλά σιγά-σιγά θα συνηθίσεις. Αν και ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις calibrate είναι μέσω hardware, λόγω υψηλού κόστους, μπορείς να δοκιμάσεις τον -εν μέρη-"μπακαλίστικο" τρόπο μέσα από αυτήν την σελίδα προσπαθώντας να κρατήσεις παράλληλα χαμηλά και ρεαλιστικά brightness/contrast. Όσο για την DELL, απ'τη στιγμή που είναι calibrated έχει διαφορά, αλλά το μη εκπαιδευμένο μάτι δεν την αντιλαμβάνεται ιδιέταιρα. Τουλάχιστον αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία μιας που οι περισσότεροιφίλοι μου με TN panel που έβαλα να κάτσουν μπροστά σε IPS DELL δεν κατάλαβαν διαφορά... και πάλι, αυτό δενείναι απόλυτο. Σε γενικές γραμμές, με την U2311H θα βλέπεις την εικόνα από όλες τις γωνίες θέασης με ελάχιστηπαραμόρφωση, θα έχεις καλύτερα χρώματα και πιθανόν καλύτερη ποιότητα κειμένου. Βέβαια θα έχεις μεγαλύτεροin-put lag, δε ξέρω κατά πόσο σε απασχολεί αυτό. H U2311H επίσης έχει μεγαλύτερη ανάλυση από την T220 πουσημαίνει μικρότερο μέγεθος κειμένου. Αυτό κάποιους τους κουράζει. Επίσης νομίζω πως είναι πιο μακρόστενη απότην Τ220 κάτι που κάποιους τους κουράζει πάλι. Κάνει γι'αρχή αυτό που σου 'πα με την Τ220 και ξανασκέψου το.Ειδικά τα Bold προσεξέ τα πολύ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
EvilRyu Αύγουστος 14, 2010 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2010 Να συμπληρώσω μόνο ότι η T220 που έχεις είναι από τις γρηγορότερες 60 Hz οθόνες που υπάρχουν και από άποψη ghosting καθώς και από input lag.Εάν είσαι απαιτητικός στα games φυσικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.