Jump to content

Υδρόψυξη Perc 5/i controller

sdim

Recommended Posts

Επειδή το συγκεκριμένο water block έχει καταργηθεί, ποιο άλλο προτείνετε;

Aν και το θεωρω μαλλον υπερβολικο το να υδροψυξεις τον percουλα...

το block υπαρχει ακομα σαν διαθεσιμο στο site της Koolance

αν και πιστευω οτι αυτο με δυο γωνιακα 90αρια ρακορακια

μπορει να κανει καλυτερα κι ειναι και φτηνοτερο

Δευτερα θα κοιταξω μια κουτα στο εργαστηρι γιατι σαν καπου να το χει παρει το ματι μου ....

Το ξέρω ότι είναι υπερβολικό, αλλά το βλέπω παράλογο να μην έχω ανεμιστηράκι στον επεξεργαστή και να έχω στον controller. Ο perc είναι για server και χωρίς ανεμιστηράκι δεν λειτουργεί, κολλάει. Με ένα water block λύνεται το πρόβλημα.

Αν δεις τίποτα στο εργαστήρι σου και το πουλάς με σώζεις.

Το ξέρω ότι είναι υπερβολικό, αλλά το βλέπω παράλογο να μην έχω ανεμιστηράκι στον επεξεργαστή και να έχω στον controller. Ο perc είναι για server και χωρίς ανεμιστηράκι δεν λειτουργεί, κολλάει. Με ένα water block λύνεται το πρόβλημα.

Δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητο το ανεμιστηρακι.

Εχω τον περκουλα, εδω και 1 χρονο σχεδον, χωρις ανεμιστηρι, απλα με πατεντα εχω βαλει μια ψυκτρα για chipset ολοκληρη απο χαλκο. Δεν ειχα ποτε προβλημα.

Στο σημείο που είναι ο controller υπάρχει ροή αέρα από άλλον ανεμιστήρα;

Έχεις δοκιμάσει να αντιγράψεις πολλά, π.χ. 200GB αρχείων μεταξύ δίσκων στον ίδιο controller;

Στον δικό μου έβαλα ανεμιστηράκι επειδή όταν αντέγραφα περίπου 1.2ΤΒ αρχείων, κόλλαγε.

Εχω αντιγραψει 3ΤΒ, με 8 δισκους επανω, απο raid5 με 4 δισκους σε αλλο raid5 με αλλους 4 δισκους, χωρις κανενα προβλημα.

Δεν εχω ανεμιστηρακι να φυσαει. Εχει το κουτι βεβαια καπου κοντα εναν ανεμιστηρακι να ρουφαει εκτος κουτιου.

Ενδιαφέρον!

Έχεις κλιματιστικό στον χώρο του υπολογιστή; Στο δωμάτιό μου (χωρίς κλιματιστικό, λόγω νοοτροπίας) άνετα το μεσημέρι η θερμοκρασία φτάνει τους 35°C.

Αν δεν βρει ο Κοπρίτης στην κούτα του το waterblock, μάλλον πάω για αυτό που προτείνεις.

Πως τοποθέτησες την ψύκτρα; Κουμπώνει ακριβώς στην θέση της υπάρχουσας και έβαλες θερμοαγώγιμη ή χρησιμοποίησες ταινία, π.χ. 3M™ 8815 Thermal Tape;

Για να τοποθετησω την ψυκτρα χρησιμοποιησα το συρμα, που ειναι σαν αγκιστρο απο ψυκτρα απο τσιπσετ. Η Ενζοτεκ, δεν εχει τετοιο αγκιστρο στην συσκευασια.

Εχει ομως μια μικρη πατουρα που παρεχετε μαζι, ωστε να βαλεις περιμετρικα στον πατο της, για να παταει σωστα και να μην παλατζαρει δεξια-αριστερα.

Με την συγκεκριμενη ψυκτρα και ενα μικρο ανεμιστηρακι θα κανεις δουλεια. Δεν νομιζω οτι χρειαζεται κατι αλλο.

Μια αλλη εξισου καλη/καλυτερη λυση ειναι η

http://www.techpowerup.com/reviews/swiftech/mcx159-cu

η οποια ερχεται με ανεμιστηρακι και αγκιστρο για το τσιπσετ.

Λιγο τσιμπημενη τιμη εχει, αλλα εχει ολο το πακετο (ανεμιστηρακι, πατουρες, αγκιστρο)

Μπορεις να την βρεις εδω:

http://www.pixmania.gr/gr/gr/03023378/art/swiftech/oyoocia-aoaaua-o-eaniuoco.html?srcid=7255&aftrack=TVRRMU96VXlNRGs7MTI4MTMzNjQ5NDtQYXJ0ZW5haXJlPXNrcm91dHomQ29kZVByb21vPW91aQ

Εχε στα υπ'οψιν σου απλα οτι ειναι πολυ μεγαλη σε υψος.

Υ.Γ. Ο χωρος που ειναι ο υπολογιστης, εχει κλιματιστικο. Η θερμοκρασια κυμαινεται μονιμα απο 25 εως 31oC MAX.

Θέλω λύση χωρίς ανεμιστηράκι. Αυτή την στιγμή ο perc λειτουργεί με την μαμίσια ψύκτρα και ένα ανεμιστηράκι 80mm με μειωμένες στροφές. Λειτουργεί άψογα, αλλά επειδή έχω στο PC 9 ανεμιστηράκια (3x120 του ψυγείου, 3x140 του corsair, 1 για το chipset (μέχρι να πάρω water block), 1 για τον perc και 1x135 του τρφοφοδοτικού.

Θέλω να μειώσω τα ανεμιστηράκια στα 5.

• 10 months later...

Ούτε χρόνος δεν έχει περάσει... :p

Λοιπόν, πριν λίγο, με τον [MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION] εφαρμόσαμε ένα wb της Κoolance στον Perc. Κάποια στιγμή θα ανεβάσουμε και φωτογραφίες.

Αρχικά καταστρέψαμε την ψύκτρα για να βγάλουμε το ελλασματάκι, μετά το ισιώσαμε λίγο στη μέγκενη, γιατί το πάχος του πάτου της ψύκτρας είναι μικρότερο από το αντίστοιχο του block και θα το ζόριζε αρκετά, και μετά το τοποθετήσαμε. :T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.