Jump to content

Θερμοαγώγιμη πάστα(thermal paste)...

venom7

Recommended Posts

Είδα στο νετ μία πάστα την οποία δεν την έχω ξαναδει και ακούσει πουθενα.Έκανα ένα search και διάβασα κάπού ότι χρησιμοποιώντας την μπορεί να υπάρξει πτώση και 4C κάτω συγκριτικά με την as5(arctic silver 5).Για να μην σας κρατάω άλλο σε αγωνία και σε άγνοια μιλάω για αυτή

zalman super thermal grease

http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Product_Read.asp?Idx=221

Την ξέρετε?Τι γνώμη έχετε για την συγκεκριμένη?

Τη χρησιμοποιουσαμε στο μαγαζι που δουλευα , για το λογο οτι εχει πινελακι (ιδιο συστημα με τα μανο που βαφουν τα νυχια) και βολευε στο πασαλιμα της cpu χωρις να ανχωνεσαι για το αν εβαλες πολυ ή λιγη παστα.

Απο κει και περα μια απλη καλη και οικονομικη παστα ειναι , αλλα για το 4 βαθμους κατω απ την a.s.5 δε το νομιζω.

Εγώ την είχα από το 2007 εώς τα τέλη του 2008 (2 χρόνια κοντά). Για τα λεφτά της πιστεύω ότι είναι πολύ καλή, και αποδοτική. Έχω αλλάξει 3 πάστες μέχρι τώρα κι αυτή ήταν αναμφισβήτητα η καλύτερη.

Είχα πάρει 1η αυτή (5€ από e-shop μαζί με μία cpu που είχα παραγγείλει τότε), μετά 2η μια άσπρη (από τις παλιές, που πουλάνε σε τοπικά μαγαζιά ηλεκτρονικών) που ήταν και 2η σε επιδόσεις, και 3η και χειρότερη (δεν είναι χάλια, απλά σε σύγκριση με τις άλλες είναι υποδεέστερη) την artic silver 5 (πέρυσι), που και τα 4€ περίπου που έδωσα στα multi, σχεδόν τα λυπήθηκα.

Η γνώμη μου πάντως είναι θετικότατη. :)

γνωμη μου φίλε είναι να βάζεις γνωστές πάστες... δηάδη αυτες που χρησημοποιεί ο περισσοτερος κόσμος την συγκεκριμένη την έδιναν μαζι με την ψύκτρα 9700 ζαλμαν

και δεν μου άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις..

γνωμη μου φίλε είναι να βάζεις γνωστές πάστες... δηάδη αυτες που χρησημοποιεί ο περισσοτερος κόσμος την συγκεκριμένη την έδιναν μαζι με την ψύκτρα 9700 ζαλμαν

και δεν μου άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις..

Δεν είναι τυχαίο που πουλά τόσο η ασ5

Εγώ την είχα από το 2007 εώς τα τέλη του 2008 (2 χρόνια κοντά). Για τα λεφτά της πιστεύω ότι είναι πολύ καλή, και αποδοτική. Έχω αλλάξει 3 πάστες μέχρι τώρα κι αυτή ήταν αναμφισβήτητα η καλύτερη.

Είχα πάρει 1η αυτή (5€ από e-shop μαζί με μία cpu που είχα παραγγείλει τότε), μετά 2η μια άσπρη (από τις παλιές, που πουλάνε σε τοπικά μαγαζιά ηλεκτρονικών) που ήταν και 2η σε επιδόσεις, και 3η και χειρότερη (δεν είναι χάλια, απλά σε σύγκριση με τις άλλες είναι υποδεέστερη) την artic silver 5 (πέρυσι), που και τα 4€ περίπου που έδωσα στα multi, σχεδόν τα λυπήθηκα.

Η γνώμη μου πάντως είναι θετικότατη. :)

Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η άποψη αυτή σχετικά με την Arctic Silver 5.

Από όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα, σε διάφορες δοκιμές και παρουσιάσεις στα πολλά χρόνια που κυκλοφορεί, σχημάτισα τη γνώμη ότι η Arctic Silver 5 είναι από τις καλύτερες θερμοαγώγιμες πάστες.

Είχα την εντύπωση ότι, η μοναδική λίγο καλύτερη είναι η Coollaboratory Liquid Pro, που είναι υλικό κάτι σαν υγρό μέταλλο, αλλά είναι διαβρωτική και πολύ δύσκολη στην τοποθέτησή της, που δεν αξίζει να την προτιμήσει κανείς για 2-3 βαθμούς διαφορά.

Βέβαια, η γνώμη σου είναι σεβαστή, αλλά να είναι χειρότερη και από τις παλιές γνωστές λευκές θερμοαγώγιμες, που χρησιμοποιούνται στην ηλεκτρονική για χρήση σε ψύξη τρανζίστορ δεν το περίμενα.

Φίλε vageo όπως είδες οι θερμοαγώγιμες αυτές δεν συγκρίθηκαν ταυτόχρονα, απλά όταν τελείωνε η μία, την αντικαθιστούσε η άλλη. Προσπαθούσα όταν έτρεχα τα benchmarks οι καιρικές συνθήκες να είναι ίδιες (ίδιες θερμοκρασίες, ίδια ώρα της ημέρας), που τα αποτελέσματα να είναι συγκρίσιμα, αλλά όχι και στον απόλυτο βαθμό όπως καταλαβαίνεις.

Εννοείται ότι η διάταξη του pc, τα voltages και οι λοιπές ρυθμίσεις (λειτουργικό, benchmark κλπ) ήταν ίδιες, (άλλωστε έχουν μείνει σταθερές εδώ και πολύυυυυ καιρό :hehe:).

Χαρακτηριστικά πάντως θυμάμαι ότι όταν έτρεχα το superpi (32m), η zalman πήγε στους 51 βαθμούς max, η άσπρη η απλή 53, και η arctic silver 5 στους 54.

Όμως και πάλι σου ξαναλέω ότι επειδή οι συγκρίσεις έγιναν σε σχεδόν ίδιες συνθήκες και όχι ταυτόχρονα έτσι τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα.

Αυτό όμως που θέλω να πω, είναι ότι η zalman μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. :flower::)

Θα πρέπει βέβαια κανείς να λάβει υπόψιν του, σύμφωνα και με τις οδηγίες του κατασκευαστή της, ότι η Arctic Silver 5 απαιτεί περίπου 200 ώρες από την στιγμή της εφαρμογής της μέχρι να φθάσει στην μέγιστη απόδοσή της.

Λοιπον εγω πηρα την ζαλμαν 9700 και ειχε αυτην την παστα μεσα... εκανα εγκατασταση και παρολο που ειχε διαφορα στην θερμοκρασια δεν με εντυπωσιασε καθολου... Οταν ομως ανακαλυψα οτι η παστα αυτη θελει περισσοτερη ποσοτητα απο τις αλλες, οι οδηγιες λενε ενα στρωμα στο cpu και ενα στην ψυχτρα, αυτο εκανα, τοτε δουλεψε μια χαρα το συστημα και κερδισα περιπου 5 βαθμους κατω...:baby: και το μονο προβλημα ειναι ο θορυβος της Ζαλμαν, αρκετος θα ελεγα...:tomato:

Θα πρέπει βέβαια κανείς να λάβει υπόψιν του, σύμφωνα και με τις οδηγίες του κατασκευαστή της, ότι η Arctic Silver 5 απαιτεί περίπου 200 ώρες από την στιγμή της εφαρμογής της μέχρι να φθάσει στην μέγιστη απόδοσή της.

Αφού βρε ακόμα αυτήν έχω στη cpu... λες να μην πέρασαν 200 ώρες μέσα σε ένα χρόνο? :p (πλακίτσα)

Πέρα από αυτό, όλες οι πάστες θέλουν πάνω κάτω τόσο χρόνο (νομίζω τόσο ακριβώς ανέφερε και η ζάλμαν, αλλά έχασα το μπουκαλάκι :hehe:) για να φτάσουν το μέγιστο, άρα εννοείται ότι περίμενα πάντα λίγο καιρό για να τεστάρω. :)

Λοιπον εγω πηρα την ζαλμαν 9700 και ειχε αυτην την παστα μεσα... εκανα εγκατασταση και παρολο που ειχε διαφορα στην θερμοκρασια δεν με εντυπωσιασε καθολου... Οταν ομως ανακαλυψα οτι η παστα αυτη θελει περισσοτερη ποσοτητα απο τις αλλες, οι οδηγιες λενε ενα στρωμα στο cpu και ενα στην ψυχτρα, αυτο εκανα, τοτε δουλεψε μια χαρα το συστημα και κερδισα περιπου 5 βαθμους κατω...:baby: και το μονο προβλημα ειναι ο θορυβος της Ζαλμαν, αρκετος θα ελεγα...:tomato:

Θέλει παραπάνω ποσότητα όντως, για αυτό άλλωστε έχει τόση ποσότητα μέσα. Λες να την είχαν τόσο φτηνά (για την ποσότητα που έχει) επειδή είναι καλοί άνθρωποι? (πάλι πλακίτσα :hehe:)

• 2 weeks later...

http://www.coollaboratory.com/en/products/liquid-pro/

δέν είναι τόσο δύσκολη στην εφαρμογή της όσο φαίνεται αλλα βέβαια δέν είναι και τόσο εύκολη όσο μια as5. παρ'όλα αυτά εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, ή διαφορά μεταξύ των δύο είναι 4-5°C σε W/C. σε αέρα δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια διαφορα...

Νομίζω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διάβρωση που προκαλεί σε εξαρτήματα από αλουμίνιο, διότι σε πολλές ψύκτρες με αέρα ανάμεσα στα χάλκινα σωληνάκια heat-pipe υπάρχει πλάκα από αλουμίνιο που εφάπτεται στον επεξεργαστή.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.