harharias Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2010 Καλησπερα ,σκεφτομαι να αγορασω ενα netbook και θα ηθελα την βοηθεια σας. Θα ηθελα η τιμη του να ειναι 300 το πολυ 400 ευρω. Το θελω μονο για ιντερνετ και να ειναι μικρο 10''-11''. Δεν εχω καταληξει σε κατι οποτε καθε προταση ειναι δεκτη. Υπαρχει πιθανοτητα με Windows 7 να σερνεται?? Βλεπω πολλα να εχουν windows 7 και ραμ 1gb.Ευχαριστω προκαταβολικα.
jpavly Αύγουστος 6, 2010 #2 Αύγουστος 6, 2010 Το μόνο spec που έχω ξεχωρίσει προσωπικά είναι η μεγαλύτερη ανάλυση από 1024x600 την οποία έχω βρει άκρως περιοριστική στο δικό μου. Όλα τα άλλα είναι κομπλέ, ότι και να πάρεις αργούτσικο θα είναι, αλλά σούπερ πρακτικό.
SirDiman Αύγουστος 6, 2010 #3 Αύγουστος 6, 2010 Το ιδιο θα ελεγα και εγω, δηλαδι 11αρι με 1360χ768 αναλυσηΜοναχα να μην ειναι με τον atom Z γιατι ειναι λιγο αργουτσικοςΟσο για την μνημη την αλλαζεις με 2γιγα μονος σου
johncsj Αύγουστος 6, 2010 #4 Αύγουστος 6, 2010 Καλησπέρα φίλε harharia. Εγώ προσωπικά έχω αυτό εδώ μόνο που έχει win xp αντί των 7. Είναι της msi ουσιαστικά μόνο που έχει πάνω το αυτοκολλητάκι των multirama. Σε γενικές γραμμές είναι αρκετά γρήγορο αλλά πιστεύω ότι αν το πάρεις με τα 7άρια πάνω , θα είναι πραγματικά μόνο για internet, αφού θα ζορίζεται (σχετικά) να ανοίξει ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα, ακόμα και το ΜS Office. Η μόνη βλακεία που μου έκανε εμένα προσωπικά (και δεν φταίει αυτό) είναι ότι η αδερφή μου το χε ξεχάσει μια ολόκληρη μέρα στο ρεύμα και τα έφτυσε η μπαταρία. Όμως μέσα σε 2 μέρες είχε πάει και είχε γυρίσει από Αθήνα με νέα μπαταρία. Αυτά από εμένα. Δες όμως τι έχουν να σου πουν και τα υπόλοιπα μέλη του forum. :flower:
dj_chris_g Αύγουστος 7, 2010 #5 Αύγουστος 7, 2010 Φίλε εγώ στα χρήματα που διαθέτεις σου προτείνω αυτό: http://www.multirama.gr/products/product?pid=0428487&catid=010200Mε τον Celeron ulv 723 στα 1.2, δυνατότερος από κάθε ατομ, μεγάλη αυτονομία (στην επιλογή ενέργειας "υψηλές επιδόσεις" αντέχει περίπου 2+ ώρες δοκιμασμένο, οπότε στην εξισορρόπηση ή εξοικονομηση σίγουρα θα ξεπερνάει τις 3.5+ ώρες), φοράει την ιντελ HD 4500 η οποία βγάζει και HDMI και πάνω απ'ολα έχει την πολύ καλή (κ' φωτεινή) οθόνη των 13,4" που καθιστά το λάπτοπ μικρό αλλά δεν στραβώνεσαι όπως στα μικρά 8-10"!Όσο αφορά τα 7αρια μια χαρά τα πάει σε λογική χρήση, βέβαια δεν είναι να για να λειτουργείς ένα σωρό εφαρμογές μαζί! Επίσης είναι πολύ ελαφρύ, λεπτό και είναι κατασκευασμένο από την MSI. Η τιμή πριν λίγο καιρό ήταν στα 400€ τώρα όπως θα δείς και στο site είναι στα 349€!Αν το επιλέξεις θα με θυμηθείς...
Martin_Riggs Αύγουστος 9, 2010 #6 Αύγουστος 9, 2010 Nα δωσω κι εγω μια προταση για τον φιλο harharias Το πηρα την Πεμπτη πρωτα πρωτα για να το εχω να παιζει μουσικη στο αυτοκινητο και για κανενα νετ φου και φου . http://www.multirama.gr/products/product?pid=0428454&catid=010700 - Intel Atom επανω - 1GB RAM , - 10.1" οθονιτσα , - 250GB δισκο , - 6cell μπαταρια (το φορτισα , πηγα Πατρα επαιζε σε ολη τη διαδρομη μουσικη και οταν εφτασα ειχα αλλες 4 ωρες ) - Win7 starter (ΟΚ αν θες τα αλλαζεις). € 300 Ναι σερνεται λιγακι και γιαυτο σκεφτομαι να του βαλω μια 2αρα μνημη να παρει καμμια ανασα . Εγω τουλαχιστον στα λεφτα του δεν βρηκα κατι καλλυτερο. 250αρης δισκος και 6αρα μπαταρια ηταν must για μενα. EDIT: Το μονο κακο ειναι οτι δεν εχω βρει τροπο να το κανω να παρει ενα backup σε αλλη συσκευη εκτος απο εξωτερικο CDROM. Θελει να εχεις sony και καλα εξωτερικο CD . Ουτε φλασακι ειδε (ως μπακαπ συσκευη εννοω ) ουτε εξωτερικο δισκο .
johncsj Αύγουστος 9, 2010 #7 Αύγουστος 9, 2010 Φίλε Martin Riggs, τα acer είναι αρκετά καλά σαν laptop/netbook σε ζήτημα απόδοση/τιμή. Το θέμα είναι όμως ότι αν σου χαλάσει (μακρυά από εσένα λέμεεε...), θα το δεις του χρόνου τέτοια μέρα. Έχουν μεγάλο "θέμα" στην υπόθεση των εγγυήσεων, και εφόσον μιλάμε για netbook, το σήμα κατατεθέν της φορητότητας που μπορεί να το χρειαστείς οπουδήποτε και για δουλειά μάλιστα, όχι για απλή ψυχαγωγία ή σερφάρισμα, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η εγγύηση για να το πάρεις πίσω έγκαιρα. Αυτά (σε φιλικό επίπεδο πάντα) ελπίζω να βοήθησα στο να γίνει κατανοητή η κατάσταση της "υπόθεσης". :flower:
Martin_Riggs Αύγουστος 9, 2010 #8 Αύγουστος 9, 2010 Φίλε Martin Riggs, τα acer είναι αρκετά καλά σαν laptop/netbook σε ζήτημα απόδοση/τιμή.Το θέμα είναι όμως ότι αν σου χαλάσει (μακρυά από εσένα λέμεεε...), θα το δεις του χρόνου τέτοια μέρα. Έχουν μεγάλο "θέμα" στην υπόθεση των εγγυήσεων, και εφόσον μιλάμε για netbook, το σήμα κατατεθέν της φορητότητας που μπορεί να το χρειαστείς οπουδήποτε και για δουλειά μάλιστα, όχι για απλή ψυχαγωγία ή σερφάρισμα, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η εγγύηση για να το πάρεις πίσω έγκαιρα. Αυτά (σε φιλικό επίπεδο πάντα) ελπίζω να βοήθησα στο να γίνει κατανοητή η κατάσταση της "υπόθεσης". :flower: Κατ' άρχας... ΦΑΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ,.... ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ.. κουνησου απο την θεση σου. Βασικα τι γινεται . Πως το βλεπω εγω. Και Dell να ειχα ή ΙΒΜ ή CRAY απο τη στιγμη που ενα νετμπουκ ειτε λαπτοπ παθει κατι - οτι και να ειναι αυτο - θες ενα καρο λεφτα για αν το φτιαξεις. Στο 90% των περιπτωσεων δε συμφερει καν. Καλλυτερα να πας για νεο. Εκτος βεβαια εαν εισαι τυχερος ή/και γνωστης ετσι ωστε να βρεις μεσω e-bay , ας πουμε , το ανταλακτικο που χρειαζεσαι και να κανεις μονος την αλλαγη. Εγω ειχα βρει μια cold cathode στα €10 απο Χονγκ Κονγκ για να διορθωσω την οθονη ενος λαπτοπ την ωρα που η HP εδω ζηταγε €350 αν θυμαμαι καλα. Αρα δε σε πολυνοιαζει το ποσο καιρο θα κανει το σερβις να σου πει τη λυπητερη απο τη στιγμη που οταν τη μαθεις το πιο πιθανο ειναι να πεις ... " ΝΤΕEΑΑΑΜΜ !!! " Τελος -προσωπικα- η πιο βαρια δουλεια που ισως κανει καποια στιγμη το νετμπουκ μου ειναι να κρατησει 2GB φωτο απο την φωτ. μηχανη. Που , σιγα μη γεμισω ποτε την CF με 2GB φωτος
johncsj Αύγουστος 9, 2010 #9 Αύγουστος 9, 2010 Κατ' άρχας... ΦΑΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ,.... ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ.. κουνησου απο την θεση σου. Τη δάγκωθα, τη δάγκωθα. Πέρα τώρα όμως από το αστείο, όταν μιλάμε για τον αν πάθει κάτι, εννοούμε μέσα στο χρονικά όρια της εγγύησης. Μετά όταν παίζεις με τέτοια λεφτά, μπορεί όντως να σε συμφέρει να πάρεις καινούριο. Τελος -προσωπικα- η πιο βαρια δουλεια που ισως κανει καποια στιγμη το νετμπουκ μου ειναι να κρατησει 2GB φωτο απο την φωτ. μηχανη. Που , σιγα μη γεμισω ποτε την CF με 2GB φωτος Δεν είπα κάτι για τι επιδόσεις των acer, μια χαρά είναι... άλλωστε τι επιδόσεις μπορεί να θέλει κανείς από ένα netbook? Με τις εγγυήσεις τους κόλλησα, το κατάλαβες άλλωστε.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.