GFFermari Μάρτιος 24, 2012 #121 Μάρτιος 24, 2012 Total War: Shogun 2 – Fall of the Samurai 87/100 - Metacritic
LazyGreek Μάρτιος 25, 2012 #122 Μάρτιος 25, 2012 από που να πάρω τώρα το Fall of the samurai από το Origin ή από το steam?
vic Μάρτιος 25, 2012 Author #123 Μάρτιος 25, 2012 Steam. Έχει και κάποια έξτρα τα οποία είναι μια clan και η μουσική του παιχνιδιού.
mchls Μάρτιος 25, 2012 #124 Μάρτιος 25, 2012 Total War: Shogun 2 DarthMod 3.5 is now available, compatible with Fall of the Samurai
vic Μάρτιος 25, 2012 Author #125 Μάρτιος 25, 2012 Να τονίσουμε ότι τα Darthmods τα φτιάχνει Έλληνας και κάνει και εξαιρετική δουλειά.
vic Μάρτιος 26, 2012 Author #126 Μάρτιος 26, 2012 Ήρθε από Amazon.co.uk. 3 DVD περιλαμβάνει μέσα. Ενώ έχει και ένα poster δύο όψεων.
vic Μάρτιος 27, 2012 Author #127 Μάρτιος 27, 2012 Ή δεν το παίζει κανείς ή είστε όλοι απορροφημμένοι. Τέλος πάντων, αρχίζω μόνος μου. Το expansion είναι PURE PLEASURE. Λοιπόν πρώτες παρατηρήσεις. 1) Η κάμερα τρίτου προσώπου στα κανόνια είναι Ε-Π-Ι-Κ-Η. Μπορώ να κάθομαι για ώρες να σημαδεύω. Και ακόμα δεν έχω παίξει ελεύθερη μάχη με gatling gun. 2) Είναι δύσκολο. Είναι πραγματικά δύσκολο. Ξεκίνησα καμιά 10αριά φορές με διαφορετικές clan στο Very Hard μέχρι να πετύχω το campaign που ήθελα. Στην αρχή έχεις μόνο μία περιοχή και μικρό στρατό και είναι δύσκολο να καταλάβεις άλλη περιοχή. 3) Στο Very Hard που το έχω βάλει δεν παίζει turn που να μην έχω αντίπαλο. Καταστρέφεται ο ένας, αμέσος κηρύσσει πόλεμο ο άλλος. Σε ένα turn έχω 3 συνεχόμενες μεγάλες μάχες. Και στις 3 μάχες να έχω 1000 άντρες λιγότερους. Οπότε το turn παίρνει άνετα μία ώρα +, μια και παίζω τις μάχες εγώ γιατί ο υπολογιστής χάνει απελπιστικά. Αυτά για την ώρα. Πάω να συνεχίσω.
mchls Μάρτιος 27, 2012 #128 Μάρτιος 27, 2012 [MENTION=9387]victor[/MENTION] Ευχαριστούμε για το mini-review!
vic Μάρτιος 28, 2012 Author #130 Μάρτιος 28, 2012 Ας δώσω λίγες παραπάνω πληροφορίες για το παιχνίδι γενικότερα και πιο συγκεκριμένα για το campaign που παίζω τώρα με τη Saga Clan. Όπως σε όλα τα Total War τα loading times είναι μεγάλα (συγκριτικά και με άλλα παιχνίδια), παρ' όλο που έχω ssd. Την αναμονή αποζημειώνουν μέχρι ένα βαθμό τα εκπληκτικά artworks που έχει το παιχνίδι. Ειδικά στο campaign πρόσθεσαν και άλλα και είναι πολύ όμορφα. Όπως είπα και παραπάνω, από όσα campaign προσπάθησα να ξεκινήσω μου φάνηκαν δύσκολα, συγκριτικά πάντα με ξεκίνημα campaign στο κανονικό παιχνίδι (στο Very Hard πάντα) και θεωρώ πως το γεγονός αυτό οφείλεται στη μία αρχική περιοχή που έχει κάθε clan (εκτός από τη Satsuma - η αντίστοχη της Shimazu στο Shogun 2 - η οποία ξεκινάει με 2), σε συνδυασμό με τη δυναμική όλων των γύρω clan. Βάλτε και στο παιχνίδι ότι ξεκινάει χειμώνα που σημαίνει ότι υπάρχει attrition όταν βρίσκεσαι σε αντίπαλη περιοχή. Δεν υπάρχει αυτό που λέμε "εύκολη" clan κοντά για να τη φας σχετικα γρήγορα χωρίς να έχεις σημαντικές απώλειες στρατού (και έπειτα να αντιμετωπίσεις τη δυσαρέσκεια του πληθυσμού). Ας πω και λίγα πράγματα για το πρώτο μου campaign που στέριωσε. Η δυσκολία είναι στο Very Hard (δε νομίζω να αγγίξω κάποια στιγμή σύντομα το Legendary ), ενώ η συνθήκη νίκης είναι Domination. Η Saga Clan υποστηρίζει τον Αυτοκράτορα στη διαμάχη με τον Shogun, ενώ όπως βλέπεται και στη φωτογραφία ξεκινάει μακριά από το κέντρο. Συνορεύει στα βόρεια με συμμαχική clan (τις οποίας μου διαφεύγει το όνομα). Από την αρχή ξεκινάει έχοντας εμπόριο με τους Βρεατνούς, τους Γάλλους και τους Αμερικανούς, το οποίο είναι ένα μικρό οικονομικό bonus, ενώ στη συνέχεια φαντάζομαι πως θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εισροή τεχνολογιών (βλέπε ατμομηχανή και Gatling gun). Το καλό κατ' εμέ είναι ότι ξεκινάνε με 3 πλοία (ενώ πολλές άλλες clans ξεκινάνε είτε με 2 είτε με 1), ενώ έχουν από την αρχή και μία μονάδα κανονιών, κάτι το οποίο βρήκα εξαιρετικά χρήσιμο στη μάχη. Να τονίσω ότι οι επόμενες φωτογραφίες πέραν της αρχικής είναι τραβηγμένες στην τωρινή κατάσταση του campaign και όχι σταδιακά. Μιας και η βόρεια clan ήταν συμμαχική αποφάσισα να κινηθώ προς τις δύο κοντικές νησιωτικές clan, οι οποίες υποστήριζαν τον Shogun και αναμφίβολλα κάποια στιγμή θα αποτελούσαν πρόβλημα. Πρώτη στάση, οι Fukue. Μετά από πολιορκία τους νίκησε. Επέλεξα να τους μετατρέψω σε vassal αντί να κρατήσω την περιοχή διότι 1) το public order ήταν μικρό, 2) ήθελα να πάρω το στρατό από εκεί για να συνεχίσω τις κατακτήσεις (μιας και στην αρχή δεν είχα λεφτά για πολλά πολλά), 3) και γιατί το Vassal δίνει ως αντάλλαγμα το 50% των εσόδων του (αν και μιλάμε για μόλις 200+ koku). Παρόμοια ήταν και η επόμενη κινησή μου προς τους Tsushima-Futsu με τους ίδιους λόγους να επηρρεάζουν την απόφασή μου να τους κάνω vassal. Έχοντας καταλάβει τα δύο αυτά νησιά, έπρεπε να κινηθώ αλλού. Η clan Iwakuni, η οποία και υποστήριζε τον Shogun, είχε εξαπλωθεί σε 4 περιοχές. Επέλεξα μία από αυτές που ήταν η πιο κοντινή στην απόσταση με το πλοίο. Η διπλανή περιοχή στα αριστερά του χάρτη (νοτιοδυτικά στην πραγματικότητα) είχε και αυτή καταληφθεί από την ίδια clan. Τους νίκησα και επέλεξα να κάνω vassal μία ακόμα clan. Βέβαια το vassal αυτό νικήθηκε από άλλους σε σχετικά λίγα turn, αλλά βρήκα την ευκαρία να ανακαταλλάβω την περιοχή και να την κρατήσω αυτή τη φορά. Η κάτω ακριβώς περιοχή ανήκε στους Iwakuni, καταλήφθηκε όμως από τους Satsuma (με σκούρο μπλε). Αυτό άφησε τους Iwakuni με μία μόνο περιοχή και μικρό στρατό, δεχόμενοι έτσι ειρήνη και να γίνουν vassal. Αργότερα βέβαια οι Satsumi τους έκαναν επίθεση και επειδή δεν είμαι τώρα να τα βάζω με αυτούς, έσπασα τη συμμαχία. Οι "φίλοι" και "σύμμαχοι" που βρίσκονταν στα βόρειά μου, αλλαξοπιστούν και υποστηρίζουν τον Shogun. Οπότε μου επιτίθενται στην περιοχή στα δεξιά τους που είχα πρόσφατα καταλλάβει. Χάνουν στην πολιορκία που προσπαθούν να μπουν μέσα, ενώ εγώ παράλληλα πολιορκώ την απροστάτευτη πόλη τους. Δεν μπορώ να τις επιτεθώ ακόμα, διότι εμφανίζονται units υπεράσπισης όταν πολιορκείς μία πόλη και η νίκη δεν είναι εφικτή. Αφού ξεφορτώνομαι την άλλη πολιορκία, πάω κατευθείαν προς την πρωτεύουσα. Για να μην τα πολυλογώ τελικά τους εξαφανίζω και καταλαμβάνω την περιοχή. Μεχρι εδώ έχω φτάσει μέχρι στιγμής, οπότε θα βάλω μερικές εικόνες για την κατάσταση της clan. Overview Έχουν μεγάλη σημασία οι πολλές clan με τις οποίες κάνω εμπόριο. Family Panel Πολύ καλό το υψηλό honour του Daimyo. Αν σκεφτούμε το γεγονός ότι το παιχνίδι εκτυλλίσσεται σε μόλις 4 αν δεν κάνω λάθος χρόνια, αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να δεις και πολλούς Daimyo. Πρακτικά μόνο ένας θα είναι, εκτός άμα είναι πολύ μεγάλος και πεθάνει από γηρατιά ή άμα πέσει στη μάχη. Finance Panel Και ένα bonus για το τέλος. Μία μάχη, πολιορκία συγκεκριμένα, από τους Fukuyama οι οποίοι είχαν περάσει από το απέναντι νησί και πολιόρκησαν μία πόλη.
mchls Μάρτιος 29, 2012 #131 Μάρτιος 29, 2012 [MENTION=9387]victor[/MENTION] Ευχαριστούμε για το maxi-review!
hondo1 Μάρτιος 29, 2012 #132 Μάρτιος 29, 2012 victor με πριζωνείς να στήσω pc μόνο και μόνο για το fall of the samurai :fist:
vic Απρίλιος 1, 2012 Author #134 Απρίλιος 1, 2012 Μία ακόμα παρατήρηση είναι η προσθήκη μεγάλων νικών. Όπως και στο Rome, έτσι και εδώ, εάν νικήσετε μία μεγάλη μάχη κατά κράτος, τότε θα εμφανιστεί ένα μνημείο στο campaign map.
doctor kTm Απρίλιος 2, 2012 #135 Απρίλιος 2, 2012 Και στο Napoleon που παίζω τώρα, υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Στον χάρτη εμφανίζεται ως δύο σπαθιά.Sent from my HTC Desire HD
mchls Απρίλιος 4, 2012 #136 Απρίλιος 4, 2012 Total War: Shogun 2 – Realistic DarthMod 3.6 is now available
mchls Απρίλιος 17, 2012 #138 Απρίλιος 17, 2012 [ame=http://www.youtube.com/watch?v=Ku16IxddOJI]Total War: Shogun 2 - Fall of the Samurai Multiplayer - YouTube[/ame]
mchls Μάϊος 1, 2012 #139 Μάϊος 1, 2012 Total War: Shogun 2: Dragon War Battle Pack DLC Is Now Available
paynemax Μάϊος 6, 2012 #140 Μάϊος 6, 2012 καλημερα παιδια ! ! ! Αν και δεν ειμαι ιδιαιτερα φανατικος των strategy games λεω να κανω μια παυση στα FPS και να στραφω σε κανα strategy ετσι για αλλαγη. Τα μονο strategy που εχω παιξει ειναι το AGE OF EMPIRE , SIM CITY και IKARIAM και αυτα πριν κατι χρονια , λετε να κανω το βημα για το SHOGUN , η θα ειναι πολυ πολυπλοκο για μενα λογο της μικρης μου εμπειριας στα strategy? Υ.Γ.Δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα η ταινια THE LAST SAMURAI μ@μουσε !!!!!!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.