Jump to content

Βοηθεια για αγορά νέου laptop παρακαλώ

kkovots

Recommended Posts

Χαίρεται θέλω να αγοράσω προσεχώς καινούργιο laptop.Από τη μία θα θελα το TOSHIBA Satellite A500-1GH μιας και έχει Intel Core i5 430M,6GB (4096+2048) μνήμη DDR3,κάρτα NVIDIA GeForce GT 330M 1024 MB, και Blue Ray RW Drive με οθόνη 16". http://www.toshiba.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=786&Itemid=697

Από την άλλη εναλλακτικά με ενδιαφέρει ένα subnotebook της TOSHIBA πάλι Satellite T130-10G.Με ενθουσιάζει πολύ που λέει ότι η μπαταρία του διαρκεί μέχρι και 9 ώρες και είναι μικρό 13,3" οθόνη και ζυγίζει λιγότερο από 2 κιλά.Όμως δεν έχω ιδές για τον επεξεργαστή του τον Intel Pentium SU4100 στα 1,30 GHZ.Το μοντέλο έχει 4 GB (2048+2048) μνήμη,320 GB σκληρό (5400rpm),κάρτα γραφικών Intel GMA 4500m.Πιο αναλυτικά το συγκεκριμένο μοντέλο περιγράφεται στο http://www.toshiba.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=746&Itemid=670

H χρήση που θέλω να κάνω είναι να τον έχω όλη μέρα στη βιβλιοθήκη στο πανεπιστήμιο να διαβάζω και να έχω ανοιχτά παράλληλα,3 έγγραφα Word,3-4 Powerpoint,4 pdf kai 2-3 browsers με κάμποσα tabs o καθένας μαζί με antivirus και messengers.Η φορητότητα θα μου ήταν πολυ΄χρήσιμη και ακόμα πιο χρήσιμη μεγάλη διάρκεια μπαταρίας.

Δώστε μου παρακαλώ τα φώτα σας καθώς τον επεξεργαστή τον SU4100 δεν τον ξέρω καθόλου όπως και όλους τους low voltage.Μήπως με τέτοια χρήση θα αργεί υπερβολικά και θα μου κλατάρει;Με τι συγκρίνεται η απόδοση του συγκεκριμένου;Είναι σαν Core 2 Duo ή χειρότερος;

Τι μου προτείνετε;

Nα οι διαφορές των 2 επεξεργαστών:http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=43537,43568,

Ό i5 απευθύνεται σε λαπτοπς επιδόσεων, που δεν αφορά η μέγιστη αυτονομία ενώ ο su εξασφαλίζει αξιόλογες επιδόσεις (κατώτερες του i5) αλλά και μεγάλη αυτονομία!

Όσον αφορά τώρα τα μοντέλα που πρότεινες είναι 2 διαφορετικές κατηγορίες νοουτμπουκ, το 1ο είναι ενα πιο ολοκληρωμένο σύστημα με το blu-ray του, την 16αρα οθόνη του, τα 500gb, την περισσότερη μνήμη, τις περισσότερες συνδέσεις κ' την καρτούλα γ να παίξεις κανα γκειμ! Από την άλλη το μικρό έχει κατώτερα χαρακτηριστικά, αλλά μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας και πιο γενικά λόγω μικρού βάρους το πέρνεις πάντα μαζι σου, στην ουσία συνδιάζει μικρές διαστάσεις (netbook) με επίδόσεις λαπτοπ (επίσης δν έχει cd/dvd drive)! Πάντως, και τα 2 για τις απαιτήσεις σου είναι κομπλέ, το κάθε ένα με τα αρνητικά του κ τα θετικά του!

Βασικά δεν καταλαβαίνω φίλε μου dj chris g τι λένε όλοι αυτοί οι αριθμοί.Με απλά λόγια σε ένα τέτοιο σύστημα με τον Intel Pentium SU4100,με 4 GB μνήμης DDR3 στα 800 ΜΗΖ κσι όχι στα 1000 ΜΗΖ,με αυτή την κάρτα γραφικών της Intel και όσα λέει στην παρουσίαση του μοντέλου στο http://www.toshiba.gr/index.php?opti...746&Itemid=670 θα μπορώ άνετα να έχω ανοιχτά και να δουλέυω παράλληλα σε 3-4 έγγραφα του word,4-5 pdf με καμια 20αριά σελίδες το καθένα,να χω ανοιχτά 4 αρχεία powerpoint με καμποσα slides,το Kaspesky Security Suite 2010,το SKYPE,και το Messenger?

Δεν παίζω παιχνίδια όμως πίστεψε με το σύστημα που έχω τώρα ένας Pentium 4 2,6 GHz,με 1,5 GB μνήμης στα 266 ΜΗΖ και κάρτα Nvidia Geforce FX στα 64 ΜΒ και με Windows XP μου ζορίζεται αρκετά και αν δεν έβαζα άλλο 1 GB μνήμης ώστε να χω σύνολο 1,5 GB θα μου χε τιναχτεί στον αέρα το σύστημα.

Όμως δεν έχω ιδέα το subnotebook με τον SU4100 πόσο ισχυρότερο είναι από το σύστημα που έχω τώρα και με Windows 7 που είναι πολύ πιο βαριά από XP με δυσκολεύει ακόμα περισσότερο να καταλάβω.

Κοίταξε να δείς, η διαφορά που θα δείς και με τα δύο λαπτοπς σε σύγκριση με το σταθερό σου είναι μεγάλη, στην ουσία καμία σχέση, και όσο αφορά τα windows 7, μια χαρά σταθερά είναι και δεν βαραίνουν καθόλου τα λαπτόπια !Από την άλλη όμως συγκρίνουμε 2 λαπτοπς όπως σου είπα κ πρηγουμένως που το ένα προσφέρει επιδόσεις ενώ το άλλο φορητότητα (με κάποιες παραχωρήσεις)! Οι επιδόσεις του su4100 είναι σχεδόν 2πλάσιες από ένα 2,66 single core και είναι πιο αεράτος επειδή είναι dual (όπως βλέπεις και στα λινκ: http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Pentium+4+2.66GHz , http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+SU4100+%40+1.30GHz και ακόμα πιο ψηλά του i5 http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Core+i5+M+430+%40+2.27GHz ) Για τις δουλειές που το χρειάζεσαι μια χαρά θα σε καλύψουν και τα δύο, απλώς σου ξανα λέω αν βασικό κριτήριο είναι η φορητότητα τότε πήγαινε στο μικρό της Toshiba αλλιώς δεν το συζητάς κάν για τον A500-1GH, θα μπορείς να παίζεις και κανα γκειμ!

Μη δίνεις τόση σημασία στον επεξεργαστή ενός φορητού. Με τα σημερινά δεδομένα, αν δεν είναι Atom σημαίνει ότι θα τα κάνει όλα, είτε είναι i5/i3, είτε C2D/Pentium low voltage, είτε AMD.

Για τις ανάγκες που έχεις, άλλα θα πρέπει να κοιτάς κατά τη γνώμη μου: αυτονομία, φορητότητα (βάρος) και ποσότητα μνήμης - με αυτή τη σειρά.

- Αυτονομία: ψιλοαυτονόητο πιστεύω, για να μη σου πω ότι ανάλογα με το πόση ώρα θα τον χρησιμοποιείς + το αν θα βρίσκεις μπρίζα εκεί, ίσως να σκεφτείς και την 2η μπαταρία (αντί να κουβαλάς το τροφοδοτικό ρεύματος του φορητού). Έχω ένα Latitude E6400 με την μεγάλη μπαταρία και έχω κλείσει 8ωρο δουλειάς χωρίς καλώδιο ή 2η μπαταρία - μεγάλη υπόθεση.

- Βάρος: αν θα τον κουβαλάς κάθε μέρα, ακόμα και 500 γραμμάρια διαφορά φαίνονται. Αν κουβαλάς επί ένα χρόνο φορητό των 2.2 κιλών και μετά τον αλλάξεις με έναν των 1.7 κιλών, θα λες "τι βλακεία είχα κάνει και τον είχα πάρει με 15άρα οθόνη".

- Μνήμη: όσο περισσότερη, τόσο καλύτερα. 2Gb ελάχιστο, 3Gb ιδανικά, 4Gb εντελώς άνετα, σύμφωνα με αυτά που είπες ότι θα κάνεις.

Κατά τ'άλλα, αποφεύγεις φορητούς με dedicated κάρτες γραφικών Nvidia/ATI, οι οποίες συνήθως καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα χωρίς να προσφέρουν κάτι παραπάνω για την χρήση που θες τον φορητό σου.

Επεξεργαστές, όπως είπα και πιο πάνω όλοι καλοί είναι. Πιο συγκεκριμένα και τα δύο μοντέλα που αναφέρεις παραπάνω καταναλώνουν πολύ λιγο ρεύμα.

Εγώ στη θέση σου θα ξεκινούσα πρώτα από το βάρος. Αποφάσησε πρώτα σε τι μέγεθος οθόνης θα πας, για να καθορίσεις το βάρος με το οποίο θα είσαι άνετος. Προσοχή, το να σηκώσεις έναν φορητό μια φορά, δεν πρόκειται να σου δώσει σοβαρή εκτίμηση του τι πρόκειται να αισθάνεσαι κάθε μέρα που θα τον κουβαλάς για ώρες. Όταν είχα πάρει φορητό πριν από 6 χρόνια, δοκίμασα το 15άρι ενός φίλου και λέω "α οκ, ανετότατα!".

Μετά που αγόρασα ένα στο ίδιο βάρος, μετά την πρώτη βδομάδα ένιωθα ότι έκανα αγγαρεία και μου είχε βγει ο ώμος.

Τώρα με το 14άρι της δουλειάς η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, ενώ με το 10άρι το netbook "των διακοπών" είναι σα να κουβαλάω περιοδικό.

πριν 20 μερες πήρα καινούργιο λαπτοπ ΗΡ 13άρι με τον SU4100. Με συντρόφευε στις διακοπές μου χωρίς να κάνει κιχ. Πολύ καλή αυτονομία και δεν είδα ιδιαίτερες διαφορές από το προηγούμενο μου που είχε core2 πάνω. Θα σου έλεγα να επιλέξεις λαπτοπ με βάση την αυτονομία, όπως ανέφερε και ο φίλτατος Chosen :hug:

πριν 20 μερες πήρα καινούργιο λαπτοπ ΗΡ 13άρι με τον SU4100. Με συντρόφευε στις διακοπές μου χωρίς να κάνει κιχ. Πολύ καλή αυτονομία και δεν είδα ιδιαίτερες διαφορές από το προηγούμενο μου που είχε core2 πάνω. Θα σου έλεγα να επιλέξεις λαπτοπ με βάση την αυτονομία, όπως ανέφερε και ο φίλτατος Chosen :hug:

Δηλαδή φίλε μου ο SU4100 όπως τον βλέπεις δεν αργεί σημαντικά;Η όλη μου ανησυχία ήταν μιας και η Intel διαφήμιζε τους core i3,i5 και i7 ότι είναι ιδανικοί για multitasking και δεν είχα ιδεα για τους low voltage οι οποίοι στις περιγραφές αναφέρονταν ως επεξεργαστές χαμηλών επιδοσεων.Εσύ όπως τον βλέπεις δεν κολλάει ή καθυστερεί όταν έχεις ανοιχτά διάφορα έγγραφα του Office 2007,αρχεία pdf,browsers,messengers και Internet Security Suite?

Μετά από όσα μου λέτε ψήνομαι για το μικρό της Toshiba το Satellite T130-10G που ανέφερα πιο πάνω.

Κάτι τελευταίο.Έχει 2 USB 2.0 θύρες.Οπότε δεν έχει πρόβλημα να το συνδέσω με εκτυπωτή ή πολυμηχάνημα και με το εξωτερικό DVD RW που έχω έτσι;Και φανταζομαι κανένα πρόβλημα με flash drives έτσι;Λόγω του 64 bit λειτουργικού Windows 7 Premium που συνοδεύεται φαντάζομαι ότι θα μπορώ να συνδέω άνετα μέχρι και 16 GB stick άρα δεν θα χρειάζομαι συνέχεια cd,dvd παρα μόνο θα συνδέω τον εξωτερικό dvd recorder που έχω όταν θέλω να αποθηκεύσω καμια εργασία σε δίσκο ή να γράψω 1 DVD.

Κάτι τελευταίο.Έχει 2 USB 2.0 θύρες.Οπότε δεν έχει πρόβλημα να το συνδέσω με εκτυπωτή ή πολυμηχάνημα και με το εξωτερικό DVD RW που έχω έτσι; Όχι βέβαια! Και φανταζομαι κανένα πρόβλημα με flash drives έτσι; Ούτε Λόγω του 64 bit λειτουργικού Windows 7 Premium που συνοδεύεται φαντάζομαι ότι θα μπορώ να συνδέω άνετα μέχρι και 16 GB stick άρα δεν θα χρειάζομαι συνέχεια cd,dvd παρα μόνο θα συνδέω τον εξωτερικό dvd recorder που έχω όταν θέλω να αποθηκεύσω καμια εργασία σε δίσκο ή να γράψω 1 DVD. Δεν εξαρτάται το μέγεθος ενός στικ - που μπορείς να συνδέσεις - από το αν έχεις 32 ή 64bit!!

• 1 month later...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους που με συμβούλεψαν και μου ανέλυσαν με τον καλύτερο τρόπο τα υπέρ και κατά του μηχανήματος που με ενδιέφερε.

Τελικά αγόρασα το Toshiba Satellite T130-10G http://www.toshiba.gr/index.php?opti...746&Itemid=670 πριν 1 μήνα και είναι καταπληκτικό.Άνετα κάνει τις δουλειές που θέλω και η μπαταρία έχει φοβερή αυτονομία.Χωρίς υπερβολή το χα αναμένο σχεδόν 9 ώρες και δούλευα στο Word με ανοιχτά καναδυο ακόμα προγράμματα!!!Και ελαφρύ σαν πούπουλο.

Η τιμή δε που αγόρασα το laptop στο Plaisio ήταν καταπληκτική.449 ευρώ!!!!

Ευχαριστώ και πάλι!!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.