Jump to content

Gigabyte x58 extreme και προβλημα με timings.

nick-firestorm

Recommended Posts

στο συστημα της υπογραφης μου, οταν βαζω στις μνημες 6-7-6-18 μου αναγνωριζει μονο τα 4gb απο τα 6, ενω οταν τις βαζω 7-7-7-20 μου τα αναγνωριζει ολα κανονικοτατα...οι μνημες εχουν ομως default speeds 6-7-6-18, αλλα δεν μπορουν να δουν ολα τα gb :x πριν ειχα την dfi x58 ut, και ενω στο bios μου εδειχνε 4gb, στα windows αναγνωριζε κανονικα τα 6 :boxed:... στα 1600mhz παντα.

τι μπορει να φταιει; bios το τελευταιο beta απο jan '10, μεγαλυτερα ρευματα δεν βοηθανε... :/

επισης, απο τοτε που εκανα update στο τελευταιο bios, σε random στιγμες ο ηχος τρωει κολληματα και ακουγονται cracks and pops για κανα 5λεπτο, μετα φευγουνε...τι φαση; EIST/c-states εννοειται απενεργοποιημενα.

Για τις μνήμες δε ξέρω να σου πως κάτι συγκεκριμμένο. Αυτά τα πράγματα θέλουν αρκετό ψάξιμο, που προσωπικά δε θα έκανα για τέτοια μικρή διαφορά στα timings, με δεδομένο κι' όλας ότι το x58 έχει αποδειχθεί κομμάτι δύστροπο στην αναγνώριση της μνήμης. Αν στα βλέπει ολα με 7άρια, άφησε το έτσι.

επισης, απο τοτε που εκανα update στο τελευταιο bios, σε random στιγμες ο ηχος τρωει κολληματα και ακουγονται cracks and pops για κανα 5λεπτο, μετα φευγουνε...τι φαση; EIST/c-states εννοειται απενεργοποιημενα.

μήπως φταίει αυτό που έγραψες στο topic του o/c ; :

Δυστηχως δεν ειμαι linx stable :p

αλλα το pc ειναι rock stable, το εχω μια βδομαδα ανοιχτο και δεν εχει εμφανισει το παραμικρο προβλημα!

Δοκίμασε με τις προηγούμενες ρυθμίσεις σου να δείς αν στο κάνει.

Αρχικά κάνε bios update.

Έχε στο νου σου όμως ότι το CL6 είναι δύσκολο timing. Πρέπει το cpu έχει αρκετά καλό IMC για να το δεχτεί. Γενικά το Χ58 έχει αυτό το πρόβλημα με το να χάνει τα κανάλια όταν τα timings είναι σφιχτά ή όταν η συχνότητα στις μνήμες είναι μεγάλη.

Ίσως με λίγο παραπάνω vtt ή ακόμα και vdimm να διορθωνόταν η κατάσταση :D

Το παραπανω ρευμα (vtt - 1,45 , vdimm - 1,70) δεν βοηθησε καθολου, εχει ενα κολλημα η μητρικη με το cl6 φαινεται , μιας και ο ιδιος cpu στη dfi που ειχα ηταν κομπλε.

Το προβλημα με τον ηχο λυθηκε ομως μεσω bios update, βγηκε ενα καινουργιο bios (f13i) μολις πριν ενα μηνα και επισης εβαλα λιγο περιεργα advanced timings, αυτα που ειχε αποθηκευμενα στο xmp profile, απλα με 7-7-7-20. Και ολα τρεχουν ρολοι, εγινε και linx stable και τα παντα ολα :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.