Jump to content

ATI 5970 Bios edit to solve Cold Bug

ElGreco

Recommended Posts

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Εγώ έχω 2x5970 άσους και έχω αυτό το coldbug.

Αλλα δεν είμαι expert σε αλλαγές βίος και φοβάμαι να κάνω τίποτα!

Η διαδικασία ήταν εύκολη?

Προτιμουσες να εχει βλαβη?

Σαφως και οχι,...!!!

Απλα θα ηθελα να γνωριζω τα αδυναμα σημεια της καρτας μου -αν υπαρχουν- εναντι των αλλων 5970. Σε καποιο thread διαβασα πως για τις περισσοτερες καρτες που βγηκαν με Hynix memories χρειαστηκε να φτιαξουν νεο Bios για το λογο του cold bug. Προσωπικα δεν ηξερα πως οι καρτες χρησιμοποιουν διαφορετικες μαρκες μνημης, των οποιων τα specs διαφερουν (π.χ. timings)?!

Σου στελνω και Π.Μ. σχετικα με το θεμα, να μην κουραζω το forum αλλο.

Εγώ έχω 2x5970 άσους και έχω αυτό το coldbug.

Αλλα δεν είμαι expert σε αλλαγές βίος και φοβάμαι να κάνω τίποτα!

Η διαδικασία ήταν εύκολη?

Η διαδικασια ειναι απιστευτα απλη, και θα στη συνιστουσα ανεπιφυλακτα! Απλα αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι σε καποιο post ο ΑΤΙΜΑΝ ειπε "Το ιδιο καλα θα συμπεριφεροταν και με original ATI bios η και με της ASUS".

Μηπως να δεις αν η Asus εχει βγαλει κατι νεο απο θεμα bios?

Φυσικα στη διαθεση σου να σου πω με αναλυτικα βηματα ολη τη διαδικασια και να φλασαρουμε μια-μια τις καρτες σου (γιατι και τις 2 μαζι ταυτοχρονα με 2+2 bios ειναι λιγο διαφορετικα τα πραγματα)

Andypandy, υπαρχει αυτο που κανει τα παντα ευκολα.

Μαλιστα... ειδικα για τον Andypandy με crossfire 5970 αυτο φαινεται ιδανικο.

Αν το ειχα δει και εγω νωριτερα ισως δοκιμαζα της asus το bios και οχι της sapphire.

Αν και το ειχα υποδειξει, γιατι δεν το δοκιμαζεις?

Εχεις δικιο, ενω ειχα διαβασει ολο το sticky thread, καταπιαστικα με το forum που ανεφερε το sapphire bios και το παραβλεψα εντελως. Με τη πρωτη ευκαιρια θα δοκιμασω το Utility σου με το ASUS bios.

Να ξαναρωτησω μονο σχετικα με το drop down menu στο CCC που παλια εδειχνε 2 επιλογες:

1.ATI RADEON HD 5900 Series [W2486]

2.ATI RADEON HD 5900 Series

και τωρα δειχνει μονο μια επιλογη:

1.ATI RADEON HD 5900 Series [W2486]

και η επιλογη #2 εχει εξαφανιστει. Ειναι normal αυτο για την 5970 που εχει διπλο bios?

Στην απαντηση σου για το θεμα μου ειπες...

"Το τι θα γραφει σαν ονομα της καρτας οριζεται απο το πως αναφερεται το συγκεκριμενο vendor name στο INF file."

...εγω ομως δεν αναφερομουν στο ονομα που εμφανιζεται αλλα στον αριθμο των επιλογων που εχω στο μενου... αντι για 2 επιλογες εχω μονο μια.

Ανοιξε το CCC, πηγαινε στην καρτελα info > hardware και διαβασε το μεχρι κατω να μου πεις αν αναφερει και τις 2 καρτες.

Επισης στην καρτελα Overdrive, αν χτυπησεις το τριγωνακι διπλα στο ονομα θα σε βγαλει στο δευτερο πυρηνα που δεν θα εμφανιζει τον τυπο της οθονης σου και τον ανεμιστηρα .

Το ιδιο θα πρεπει να σου δειχνει και στο GpuZ.

Ο λογος που δεν σου εμφανιζει δευτερη επιλογη ειναι γιατι εχει διαβασει μια φορα το ονομα (Vendor). Σ ολα τα original bios αυτο αναγραφεται μονο στον slave πυρηνα. Στην XFX το γραφει αν θυμαμαι καλα και στους δυο.

Δεν ειναι προβλημα αυτο.

Ανοιξε το CCC, πηγαινε στην καρτελα info > hardware και διαβασε το μεχρι κατω να μου πεις αν αναφερει και τις 2 καρτες.

Επισης στην καρτελα Overdrive, αν χτυπησεις το τριγωνακι διπλα στο ονομα θα σε βγαλει στο δευτερο πυρηνα που δεν θα εμφανιζει τον τυπο της οθονης σου και τον ανεμιστηρα .

Το ιδιο θα πρεπει να σου δειχνει και στο GpuZ.

Στο CCC στη καρτελα>graphics hardware αναφερει τον Primary adapter (HD5900 Series και το master bios) και τον Linked Adapter (HD5900 Series με το slave bios)

Στην καρτελα overdrive εμφανιζει και τον δευτερο πυρηνα χωρις τον τυπο της οθονης και τον ανεμιστηρα (αυτο περιμενα να δω και απο το main drop down menu στο πανω μερος του CCC)

GPU-Z, Device manager και MSI Afterburner δειχνουν και τους 2 πυρηνες κανονικα.

Η άσους έχει κάτι βίος στο site τις αλλα δεν κάνουν για τις κάρτες μου και τώρα δεν ξέρω ποια να προσπαθήσω να κάνω flash.

Εσείς ποια λέτε?

ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια

ElGreco,χαιρομαι που ελυσες το προβλημα σου,να σου πω την αληθεια και εγω ημουν σιγουρος (σχεδον ) οτι θεμα bios ηταν.Οπως σου ειπα και σε προηγουμενο ποστ,τα Bioses διαφερουν σε παρα πολλα σημεια μεταξυ τους,κατι που δεν φαινεται με το RBE.Ο atiman σιγουρα θα μπορει να σου πει.Εγω δεν το εψαξα διοτι δεν με ενδιαφερει.Τεσπα αφου το προβλημα λυθηκε ολα οκ. :rubik:

Πραγματι το θεμα φαινεται να εχει λυθει και ηδη ο ΑΤΙΜΑΝ μου εξηγησε σε Π.Μ. τι γινεται μεσες ακρες.

Ειναι απιστευτη η υπομονη και ο ζηλος με τον οποιο ο ΑΤΙΜΑΝ βοηθαει, οχι επιδερμικα αλλα ουσιαστικα... και σε συνδυασμο με το ενδιαφερον των αλλων μελων του forum, νομιζω εχει φτιαχτει ενας πολυ ομορφος και εποικοδομητικος "χωρος".

Andypandy, Μονο το AS03 εχει το οποιο κανει και παρακανει, μονο που αποσυμπιεζεται μεσα απο XP.

Στο utility μου, εχω ομως αυτην την εκδοση στα ASUS bios.

Aτιμαν το AS03 όμως λέει ότι κάνει για ένα συγκεκριμένο number καρτών!

Εμενα δεν περιλαμβάνεται σε αυτά!

Και επίσης utility εννοείς το flash σου?

Ναι utility εννοω αυτο, δεν ειναι ενα κοινο flash.

Αδιαφορο, αν λεει κατι τετοιο η ASUS, δυο μοντελα εχει και στα δυο περιλαμβανεται.

Ξέρω ότι δεν είναι κοινό καλε:)

Ok θα προσπαθήσω να το κάνω σύμφωνα με τις οδηγίες σου και ο θεός βοηθός!

Σε ευχαριστώ πολύ

Ξέρω ότι δεν είναι κοινό καλε:)

Ok θα προσπαθήσω να το κάνω σύμφωνα με τις οδηγίες σου και ο θεός βοηθός!

Σε ευχαριστώ πολύ

Λοιπόν? Εχουμε νεα?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.