Jump to content

Ανοίγει αλλα δε δείχνει τίποτα

Tomahawk

Recommended Posts

Σήμερα έκατσα και έφτιαξα το καινούργιο μου PC αλλα υπάρχει ένα θεματάκι, όλα τα συνέδεσα σωστά (θέλω να πιστεύω) αλλα όταν τον ανοίγω δεν δείχνει απολύτως τίποτα η οθόνη, dead. Fans, dvd-rom, dvd-rw δουλεύουν σωστά (αν και τα 2 τελευταία τα ανοίγω και καπάκι μετά απο 2-3 δευτερόλεπτα κλείνουν μόνα τους).

Τα parts είναι τα εξής: Lian Li PC-7FN, AMD X4 630, Xigmatek 1284, SAPPHIRE PURE CROSSFIREX PC-AM3RS790G, 4GB Ram DDR3 1066 Team Xtreem, Connect3D Ati 4890, Samsung 1TB Spinpoint, dvd-rom & dvd-rw sony.

Έχω συνδέσει οθόνη,μια παλια 17αρα με vga η οποία όμως δουλεύει) σε κάρτα γραφικών αλλα και onboard και μια τηλεόραση (hdmi) αλλα σε καμια δε δείχνει τίποτα.

Έχετε καμια ιδέα τι πρέπει να κοιτάξω και τι μπορεί να φταίει;

Εννοείται πως τα είχα βάλει, αυτά είναι παιδαριώδη λάθη, είπαμε, έχουμε φτιάξει και 3-4 PC :p

Το θέμα είναι πως τώρα κατάφερα να δουλέψει αλλα τρέχει με την on board καρτα γραφικών και έχω βγάλει την 4890 απο πάνω. Φοβάμαι μήπως έχει θέμα η κάρτα γραφικών...

Μόλις τελειώσω με την εγκατάσταση των 7 θα δοκιμάσω ξανά την 4890 και ο Θεός βοηθός...

Υ.Γ Έχει μια Switch Card μέσα η μητρική που λέει οτι αν την έχεις πάνω στη 2η PCI-E θύρα η πρώτη γίνεται πιο γρήγορη, την είχε ήδη πάνω και τώρα την έβγαλα. Ελπίζω αυτή να δημιουργούσε το πρόβλημα...

αυτή η καρτούλα που λες μάλλον κάνει την πρώτη θύρα να τρέχει σε x16 όταν την βάζεις στην δεύτερη.ψάξε στο manual να δεις ακριβώς τι κάνει.

EDIT: τελικά από ότι διάβασα στο νετ αυτή η κάρτα ενεργοποιεί το hybrid crossfire.Δηλαδή crossfire της ενσωματωμένης με την 4890 αλλά επειδή μάλλον δεν υποστηρίζεται το hybrid με την 4890 δεν έδειχνε τίποτα.

Loggαρα κανονικά με τη 4890 αλλα μόνο με 2 dimm του 1gb το καθένα, πήγα να βάλω και τα 4 dimm (4gb σύνολο) αλλα τίποτα. Δοκίμασα το 1ο Dual Channel και το 2ο ξεχωριστά και τα 2 δουλεύουν μια χαρά μόνα τους, μόλις όμως βάλω και τα 4, νέκρα...

edit: Τώρα με 2 dimms δεν loggάρει, ούτε beep δεν ακούω...

Μετά απο πολλές δοκιμές με τα dimms πάντα σε dual Channel ξαναδούλεψε (με 2gb πάνω) αλλα μου έβγαλε αυτό το μήνυμα "DQS training failed on previous boot, reverted to slower DRAM speed. Press F1 to resume"

Με F1 δε συνέχιζε, με restart όμως loggαρε κανονικά...

Ρεύμα στο chipset γιατί να ανεβάσω;

edit: Έκανα install τους drivers (motherboard και κάρτας γραφικών) και όλα πάνε ρολοϊ...

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.