Jump to content

Headphones αλλα ποια?

Neuro

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν θα πάω κατευθείαν στο ψητό :big_boss: .... λόγο χορού (μικρό δωμάτιο :cry: ) και λόγο ότι δεν μπορώ να κάνω πολύ φασαρία :boxed: , δεν μπορώ να πάρω ηχεία (αλλιώς θα είχα τα Z5500 :banging: ) όποτε αναγκαστικά πηγαίνω στα Headphones ... το θέμα είναι ώμος ποια? Υπάρχουν αρκετά μοντέλα στην Ελλάδα και ακόμα περισσότερα στο εξωτερικό. Το ζητούμενο είναι η ποιότητα και να αξίζουν να δοθούν τα 100+ (ακόμα και 200+) ευρώ για την απόκτηση του Headphones. Έχω κοιτάξει 2 μοντέλα που μου αρέσουν τα Creative WoW headset και τα Astro A40 ... αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εξαιρώ κάποια αλλά μοντέλα (η αναζήτηση συνεχίζετε). Εάν γνωρίζετε αλλά μοντέλα που είναι ποιοτικά...θα ήμουν ευγνώμον να ακούσω τις προτάσεις σας.

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Guru δεν ειμαι αλλα μια asus xonar+ sennheiser HD 555 =super ποιοτητα +gaming performance.

Περίμενε να απαντήσουν και οι γνώστες του είδους.

(εν το μεταξι ρίξε μια ματια στα θέματα που υπάρχουν εδω για να παρεις μια ιδεα τι παίζει)

welcome

Όντως καλά φαίνονται...αλλά έλα δε που μου κλίνουν το μάτι και τα AKG K-240 MK II XD !!! Γενικός δίνω μέχρι 150 ευρώ για ακουστικά ... παντός δεν βιάζομαι (ζουν τα παλιά ακουστικά ακόμα XD) έχω καιρό να το σκεφτώ. Από τα θετικά που διάβασα για τα sennheiser HD 555 είναι ότι είναι πολύ βολικά για πολλές ώρες χρίσης.

http://www.headphone.com/headphones/akg-k-240-mk-ii.php

Καλά φαίνονται τα AKG K 240 MK II. Θεωρούνται κλασσικό κομμάτι από πολλούς.

Καλά είναι επίσης και τα sennheiser αλλά και τα Beyerdynamic στην τιμή που λες. Τα ακουστικά της beyer έχουν πλούσια μπάσα και πρίμα, ενώ τα senn όπως τα 555 δίνουν έμφαση στις μεσαίες.

Ό,τι και να πάρεις πάντως φρόντισε να προμηθευτείς μια xonar stx ή κάτι παρόμοιο. Και απέφυγε τα gaming ακουστικά. Το σύστημα dolby headphone και virtual 7.1 shifter της xonar είναι πολύ καλύτερο από surround ψευτοτεχνολογίες και η ποιότητά της τέτοια που τα εφέ δεν κουράζουν το αυτί, όπως συμβαίνει συνήθως.

Όσο για την άνεση τα senn είναι αρκετά άνετα με εξαίρεση το υλικό των pads που προκαλεί λίγο φαγούρα. Τα beyer που έχω εγώ τουλάχιστον έχουν "φιλικότερα" μαξιλαράκια, αλλά το αυτί σου ενδέχεται να ακουμπάει στον προστατευτικό αφρό των μεγαφώνων, αίσθηση όχι ιδιαίτερα ευχάριστή. Είναι σε γενικές γραμμές πάντως η ίδια ή και λίγο καλύτερη αίσθηση(τα 555 σε πιάνουν στα μηλίγγια ενώ τα beyer στα κόκαλα γύρω από τ'αυτί).

@Petrossrtep εάν θα μπορούσες να γυνής ποιο συγκεκριμένος στο ποιο μοντέλο εννοείς από τα beyer ή γενικός για όλα τα μοντέλα αναφέρεσαι :confused:? Όσο αφόρα την κάρτα ήχο είναι το επόμενο που θα κάνω :cool: ... αλλά για τώρα θα κάτσω με την creative που έχω. Ελπίζω σήμερα που θα περάσω από ένα από τα μαγαζιά που εχει ακουστικά να μπορέσω να δοκιμάσω κάποιο από τα μοντέλα και να συγκρίνω...επειδή άλλο να συζητάμε και άλλο από πρώτο χέρι να το δεις (μάλλον να το ακούσης :happy:)

Καλημέρα και από εμένα,

Σου προτείνω πριν αγοράσεις ένα ζευγάρι ακουστικά, να τα ακούσεις πρώτα να δεις αν σε ικανοποιούν. Από την πλευρά μου, σου προτείνω να ακούσεις τα εξής ακουστικά:

1. Audio Technica ATH-AD700

2. DENON AH-D1001K

3. Grado SR 125i

4. AKG K 240 MK II

5. Sennheiser HD 555 (ή ακόμα καλύτερα τα 595)

Εφόσον ανεβαίνεις στα 200+, θα μου επιτρέψεις να σου προτείνω τα Sennheiser HD-600. Τα έχω 9 χρόνια και δε μετάνιωσα στιγμή την αγορά τους. Με ικανοποιούν απόλυτα και από θέμα άνεσης στις πολύωρες ακροάσεις αλλά και από ποιότητα ήχου. Επίσης έχουν στιβαρή κατασκευή και αντέχουν καθημερινή χρήση (και ίσως λίγο κακομεταχείριση μετά τα 5 χρόνια)

Το Astro A40 ειναι ΠΟΛΥ καλο πακετο για τα λεφτα του ( εχω στην κατοχη μου το mixamp σκετο ) αλλα απευθυνεται κυριως σε αυτους που θα το χρησιμοποιησουν σε xbox 360 / ps3 για gaming και ταινιες λογω του dolby headphone, προτεινω AD700 / HD555 ( προτιμησε τα πρωτα αν τα βρισκεις στα ιδια λεφτα ) και x-fi titanium pci-e, αμα δεν σε ενδιαφερουν τα fps πηγαινε σε xonar, το λεω αυτο γιατι και το dolby headphone της xonar καλο ειναι αλλα το elevation filter (προσθετο του x-fi headphone cmss3d ) ειναι σημαντικο χαρακτηριστικο.

Θα μπορουσες να δωσεις 150 ευρω ή και παραπανω σε ενα ζευγαρι αλλα αμα δεν επενδυσεις πρωτα σε πηγη και ενισχυση δεν εχει πολυ νοημα

+πολλά για ενισχυτή...

Όσο περισσότερο ανεβένεις στην τιμή των ακουστικών τόσο καλύτερο ενισχυτή χρειάζεσαι, αλλιώς είναι δώρω άδωρο...

@Petrossrtep εάν θα μπορούσες να γυνής ποιο συγκεκριμένος στο ποιο μοντέλο εννοείς από τα beyer ή γενικός για όλα τα μοντέλα αναφέρεσαι :confused:? Όσο αφόρα την κάρτα ήχο είναι το επόμενο που θα κάνω :cool: ... αλλά για τώρα θα κάτσω με την creative που έχω. Ελπίζω σήμερα που θα περάσω από ένα από τα μαγαζιά που εχει ακουστικά να μπορέσω να δοκιμάσω κάποιο από τα μοντέλα και να συγκρίνω...επειδή άλλο να συζητάμε και άλλο από πρώτο χέρι να το δεις (μάλλον να το ακούσης :happy:)

Έχω τα senn 595(150-190€) και τα beyer dt 990 pro(140 €). Δεν σου ανέφερα συγκεκριμένο μοντέλο beyer γιατί έχουν λίγο πολύ την ίδια εξωτερική σχεδίαση όλα.

Ανάμεσα σε αυτά τα δύο προκρίνω τα beyer σε όλους τους τομείς. Κυρίως λόγω σημαντικά καλύτερου γεμίσματος στα χαμηλά αλλά και πιο ζωντανού/ενισχυμένου ήχου στις μεσοϋψηλές, κάτι που ωφελεί τον ήχο πολλών οργάνων και δίνει αληθοφάνεια στις χροιές.

Σε θέμα εντάσης τα 595 είναι καλύτερα. Άρα αν ανήκεις σε αυτούς που ακούν πάρα πολύ δυνατά(αρκετά πάνω από 100 ντεσιμπέλ) θα μείνεις ικανοποιημένος. Σε μεσαίες και χαμηλές εντάσεις, λόγω πιο γεμάτου ήχου τα beyer είναι καλύτερα. Όπως και στα παιχνίδια άλλωστε για τον ίδιο λόγο.

Σε θέμα βραχυπρόθεσμης άνεσης τα 595(ελαφρώς reengineered 555) έχουν ένα μικρό προβάδισμα. Για μακροπρόθεσμη(μετρημένη σε ώρες) όμως χρήση τα Beyer είναι καλύτερα. Και δεν καταλαβαίνω γιατί η senn δεν χρησιμοποιεί βελουτέ earpads σαν αυτά της Beyer που δεν σου δημιουργούν αίσθημα φαγούρας.

Ευχαριστώ για τις πρότασης σας .... το σκέφτηκα το θέμα και μάλλον θα θέσω όριο τα 150 ευρώ για αγορά ακουστικών. Σήμερα είχα την ευκαιρία να ακούσω τα AKG K 240 MK II πολύ ωραία σε jazz ... και κατά πολύ καλύτερα από τα ακουστικά που έχω τώρα...! Τώρα το θέμα είναι που θα μπορέσω να ακούσω και τα αλλά :/ δεν ξέρω τα μαγαζιά για τέτοια ήδη στην Αθηνά και υπαρχή ο περιορισμός τον λεωφορείον (δεν έχω ΙΧ βλέπετε). Υπαρχή κάποιο κατάστημα που τα έχει όλα ή θα πρέπει να τα γυρίσω ένα ένα …?

Υ.Γ. Ευχαριστώ για όλες τις προτάσεις … θα σκεφτώ προσεκτικά όλες και θα αποφασίσω τι με συμφέρει περισσότερο.

Sennheiser, Beyerdynamic, Ultrasone και AKG έχει το Athens Pro Audio, Ζωοδοχου Πηγής 108 , Νεάπολη, 210-3301031

Audio Technica έχει η Space Lights Παρασκευοπούλου 6 & Αγίου Μελετίου Αθήνα, 210 8540998

η Orpheus Audio, Στουρνάρη, Αθήνα 46 210-5221524 έχει σίγουρα πολλά ακουστικά από Denon, Grado, AKG κλπ

Η Ωδές στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου 256 στην Καλλιθέα έχει Denon, Sennheiser, Grado, Beyerdynamic, Goldring, JBL, Pioneer και Technics

Διαλέγεις και παίρνεις...

Παιδες επειδη με ενδιαφερει και εμενα το θεματακι... για τα akg K 142 HD εχετε καμια γνωμη ? Παιζει να ειναι καλα...και στα 100 ευρω ειναι καλη τιμουλα!

Για τα 142 δεν έχω προσωπική άποψη, αλλά μπορώ να σου πω ότι όλα τα ακουστικά της AKG αξίζουν τα χρήματα τους. Από εκεί και πέρα, είναι ζήτημα προσωπικής προτίμησης του ήχου. Σίγουρα το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να τα ακούσεις πριν τα αγοράσεις, ίσως πηγαίνοντας παρέα με τον φίλο Neuro σε ένα από τα ανωτέρω μαγαζιά. Σε αυτά τα χρήματα παίζουν και άλλες εταιρίες με αξιόλογα ακουστικά, όπως Grado, Audio Technica και Ultrasone

Εγώ θα πάω σε λίγες ώρες στα μαγαζιά που είναι κέντρο...και δίστιχος λόγο υποχρεώσεων λίγο δύσκολο να βρεθώ με άλλο άτομο (εκτός και αν μπορεί την ιδία ώρα με εμένα). Παντός μόλις κάνω την βόλτα μου θα πω και την άποψη μου για κάθε από τα μοντέλα που μου προτείνατε ... θα επανέλθω το βραδύ με εντύπωσης.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.