venom7 Αύγουστος 12, 2010 Author #21 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2010 Κοίτα δεν το πάω για τσακωμό η τίποτα τέτοιο αλλά όπως είπα και πριν το 35 overall,δεν είναι και ότι καλύτερο.Από κει και πέρα ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloydark Αύγουστος 12, 2010 #22 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2010 Κοίτα δεν το πάω για τσακωμό η τίποτα τέτοιο αλλά όπως είπα και πριν το 35 overall,δεν είναι και ότι καλύτερο.Από κει και πέρα ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.Δεν βλέπω λόγο για τσακωμό, είμαι ήρεμος άνθρωπος :baby:Δεν λέω ότι είμαστε και MIT, προφανώς και όχι. Υπάρχουν Πανεπιστήμια που δεν τα φτάνουμε...Αλλά δεν είναι και τόσο τραγικά όσο τα εμφανίζουν πολλοί. Και ξαναλέω, για μια χώρα με 10.000.000 κατοίκους δεν τα πάμε και άσχημα!Τέλος κάτι σχετικά οφ τοπικ αλλά με νόημα:Όλα στον κόσμο (και στην χώρα μας) είναι όπως τα κάνουμε πρωτίστως εμείς. Εμείς είμαστε δεκτικοί στην υποβάθμιση (για παράδειγμα) της παιδείας/οικονομίας/δικαιοσύνης κλπ κλπ και οι υπόλοιποι το εκμεταλεύονται. Ακριβώς όπως οι Αμερικάνοι είναι δεκτικοί στην υποβάθμιση της ελευθερίας τους κ.ο.κ.Αν θέλουμε να έχουμε καλύτερα Πανεπιστήμια, οι φοιτητές πρώτα από όλα πρέπει να τα απαιτήσουμε (από καθηγητές, από συνελεύσεις, από πορείες κλπ)Αλλά όσα χρόνια είμαι φοιτητής, το θέμα των συνελεύσεων ήταν πάντα οι καταλήψεις, σπάνια ήταν η ποιότητα του μαθήματος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Αύγουστος 12, 2010 Author #23 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2010 Φίλε μου πως φταίμε εμείς αφού υπάρχουν αντιδράσεις από πολλούς?!Και αυτό δείχνει ότι δεν είμαστε εμείς υπέτιοι του αποτελέσματος αλλά ο καθένας που κυβερνάει!Και απαιτούν πολλοί αυτά που δυκαιούνται αλλά...φωνή βοώντος εν τη ερήμω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloydark Αύγουστος 13, 2010 #24 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2010 Φίλε μου πως φταίμε εμείς αφού υπάρχουν αντιδράσεις από πολλούς?!Και αυτό δείχνει ότι δεν είμαστε εμείς υπέτιοι του αποτελέσματος αλλά ο καθένας που κυβερνάει!Και απαιτούν πολλοί αυτά που δυκαιούνται αλλά...φωνή βοώντος εν τη ερήμω!Εντάξει, δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε, όχι γιατί δεν θέλουμε το ίδιο πράγμα, είμαι σίγουρος ότι και οι δύο μας θέλουμε να πάρουμε το καλύτερο από την εκπαίδευση μας, αλλά επειδή καταλαβαίνουμε με άλλο τρόπο την λέξη αντίδραση. Εσύ θεωρείς αντίδραση το να λες "τα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα είναι χάλια" ενώ εγώ θεωρώ αντίδραση το να κάνω κάτι για να τα καλυτερεύσω.Είναι υπαίτιοι αυτοί που κυβερνάνε ή αυτοί που τους βάλανε να κυβερνάνε;βλέπω [ame=http://www.youtube.com/watch?v=vb3WiQ809bM]αυτό[/ame] και γελάω κάθε μέρα. Δεν θέλω να λάβει πολιτικές διαστάσεις το νήμα οπότε σταματάω εδώ. Δεν θα ξαναναφέρω τίποτα για το ζήτημα. Μόνο στο θέμα του νήματος από εδώ και πέρα!Λοιπόν, κατάφερες να κάνεις την δουλειά σου; Βρήκες πηγές για την πτυχιακή σου; Τελικά θα την πας αλλού να στην γράψουν και να την μορφοποιήσουν; Τα βιβλία που σου πρότεινα τα βρήκες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Αύγουστος 13, 2010 Author #25 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2010 Και εγώ θεωρώ αντίδραση το να κάνω κάτι για να τα καλυτερεύσω και όχι το να λέω ότι είναι χάλια.Απλά δεν είναι στο χέρι μας λέω ότι και να κάνουμε και αυτό φαίνεται γιατί τόσα χρόνια πολλοί έχουν αντιδράση αλλά δεν έχει αλλάξει και τίποτα! Τεσπα!Καλύτερα ας κλείσει εδώ man γιατί ξεφεύγει πολύ το θέμα! Έχω βρει αρκετές πληροφορίες και τώρα είμαι στο να τα μαζέψω όλα μαζί σε μια πρώτη μορφή.Θα δω πόσα μου βγαίνουν και θα σου πω.Τα βιβλία δεν τα βρήκα όμως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloydark Αύγουστος 13, 2010 #26 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2010 Αν θες στείλε μου το email σου και στα προωθώ ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Αύγουστος 13, 2010 Author #27 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2010 Oh thanks man!Είναι στο προφίλ μου->πληροφορίες επικοινωνίας!:thank_you2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
johzaf Αύγουστος 21, 2010 #28 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2010 Λίγα πράγματα για να βοηθήσω τον φίλο μας, καταρχήν ελπίζω ο επιβλέπων καθηγητής να συμφώνησε με την εργασία σου, διότι τροφοδοτικά με το 723 έχουν δημοσιευτεί εκατοντάδες, η πτυχιακή δεν πρέπει να παρουσιάζει κάτι καινούργιο; Δεν ξέρω. Τέλος πάντων μπορείς να ξεκινήσεις με την καρδιά του τροφοδοτικού σου δηλ το 723 τι έχει μέσα πως δουλεύει, γενικότερα πως μπορεί να διαχειριστεί την διαφορά τάσης εισόδου και εξόδου, επίσης τι τελεστικούς έχει μέσα και πωε διαχειρίζεται την αυξομείωση έντασης. Μετά φυσικά προχωράς προς το εξωτερικό μέρος του κυκλώματος αναφέροντας τα διάφορα ημιαγωγά στοιχεία που συνδέονται στην έξοδο του τροφοδοτικού για να αυξήσουν το μέγιστο ρεύμα εξόδου κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Αύγουστος 21, 2010 Author #29 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2010 Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και την βοήθεια σου johzaf.Λοιπόν,σαν παλιό τροφοδοτικό που είναι δεν έχω να βάλω και πολλά καινούρια πράγματα μέσα παρά μόνον από την κατασκευή του στο εξωτερικό του μέρος(κουτί,ψηφιακά πανελάκια για ένδειξη volt & amps).Επίσης θα αναφερθώ στο φαινόμενο darlington που ανεβάζει το ρεύμα εξόδου στο 1A και στο φαινόμενο doubler με το οποίο χρησιμοπιούνται πυκνωτές και δίοδοι για την αποφυγή χρήσης μετασχηματιστή...και διάφορα ακόμα που αφορούν το κύκλωμα.Πάντως ο τρόπος που προτείνεις(από μέσα προς τα έξω αναφορά του κυκλώματος-κατασκευής)ακούγεται πολύ καλή ιδέα και θα την εφαρμόσω.Thanks! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johzaf Αύγουστος 21, 2010 #30 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2010 Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και την βοήθεια σου johzaf.Λοιπόν,σαν παλιό τροφοδοτικό που είναι δεν έχω να βάλω και πολλά καινούρια πράγματα μέσα παρά μόνον από την κατασκευή του στο εξωτερικό του μέρος(κουτί,ψηφιακά πανελάκια για ένδειξη volt & amps).Επίσης θα αναφερθώ στο φαινόμενο darlington που ανεβάζει το ρεύμα εξόδου στο 1A και στο φαινόμενο doubler με το οποίο χρησιμοπιούνται πυκνωτές και δίοδοι για την αποφυγή χρήσης μετασχηματιστή...και διάφορα ακόμα που αφορούν το κύκλωμα.Πάντως ο τρόπος που προτείνεις(από μέσα προς τα έξω αναφορά του κυκλώματος-κατασκευής)ακούγεται πολύ καλή ιδέα και θα την εφαρμόσω.Thanks!Μια άλλη πρόταση, μπορείς να βάλεις στην έξοδο ένα σύστημα overvoltage protection, υλοποιείτε πολύ εύκολα με ένα μεγάλο θυρίστορ και μια σειρά από ζένερ που πολώνεις αντίστροφα στην πυλη του θυρίστορ ανάλογα με την τάση που θέλεις να κόβει το κύκλωμα, έτσι διασφαλίζεις οτι σε περίπτωση που καεί κάποιο τρανζίστορ εξόδου και περάσει η τάση του δευτερεύοντος του μετασχηματιστή στην έξοδο, δεν θα καταστρέψει τις συνδεόμενες συσκευές. Ρίξε μια ματιά σε αυτό τι link. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Αύγουστος 21, 2010 #31 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2010 Ο venom7 ετοιμαζει τροφοδοτικο ? Προσεχε man γιατι εχουν αρχισει τα μελτεμια μην μας την κανεις και τρεχουμε με τις μανικες Πυροσβεστηρα εχεις φανταζομαι!!! Φανταζομαι την μερα που θα παρει ΜΠΡΟΣ...κατι σαν πυρινικη εκρηξη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Αύγουστος 21, 2010 Author #32 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2010 Man είναι έτοιμο και δουλεύει απροβλημάτιστα..."σχεδόν!:D"Το μόνο μείον είναι ότι ζεσταίνεται πολύ ένα τρανζίστορ και δε μπορεί να λειτουργήσει για πολύ ώρα(~2ώρες<)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gioutsos001 Φεβρουάριος 23, 2011 #33 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2011 μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια ψυχτρα για το τρανσίστορ σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Φεβρουάριος 23, 2011 Author #34 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2011 Man thanks for the reply:T: αλλά αν δεις το θέμα έχει αφεθεί εδώ και καιρό,το οποίο σημαίνει ότι έχει κλείσει κατ'εμού.Δλδ βασικά παραδώθηκε η πτυχιακή και πήρα και πτυχίο. Και όντως είχα βάλει ψύκτρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gioutsos001 Φεβρουάριος 23, 2011 #35 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2011 Man thanks for the reply:T: αλλά αν δεις το θέμα έχει αφεθεί εδώ και καιρό,το οποίο σημαίνει ότι έχει κλείσει κατ'εμού.Δλδ βασικά παραδώθηκε η πτυχιακή και πήρα και πτυχίο.Και όντως είχα βάλει ψύκτρα! το προσεξα..αλλα ηταν λιγο αργα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloydark Φεβρουάριος 23, 2011 #36 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2011 Venom σόρρυ για το ξέθαμα και εγώ, απλά θυμήθηκα την κατασκευή, να κάνω μια πρόταση, γιατί δεν την ανεβάζεις στο φόρουμ; Μπορεί να αρέσει σε κάποιον και να την κατασκευάσει, θα ήταν ενδιαφέρον project! Αν βέβαια κάτι τέτοιο επιτρέπεται από την σχολή/εσένα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Φεβρουάριος 23, 2011 Author #37 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2011 Man δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο!Το κύκλωμα που μου είχαν δώσει από τη σχολή ήταν πολύ παλιό!Έχουν βγει πολύ καλύτερα από τότε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.