Jump to content

Για τροφοδοτικό...

venom7

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

Αρχικά ελπίζω να έβαλα το θέμα στο κατάλληλο μέρος και αν όχι,παρακαλώ ας το μετακινήσουν οι μοντερατορες!

Ας μπω στο ψητό...

Έχω να παραδώσω μία πτυχιακή με θέμα "τροφοδοτικό 0-30v 0-1A".Έχω ετοιμάσει την κατασκευή αλλά κολλάω στο θεωρητικό μέρος!Δεν έχω ιδέα τι να βάλω και δεν μπορώ να βρω πληροφορίες τόσες για καμιά 70αριά σελίδες.

Εδώ θα ήθελα και την βοήθειά σας.Θα ήθελα παρακαλώ να με βοηθήσετε και να μου πείτε τι μπορώ να βάλω μέσα και πως.Αν έχετε λινκς,ιδέες και οποιαδήποτε πληροφορία θα με βοηθούσε!

Η εργασία πρέπει να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του μήνα και ο χρόνος πραγματικά πιέζει.Αφού σκέφτηκα στην τελική να βρω τις πληροφορίες και ας την πάω κάπου έξω(δεν έχω ιδέα που)να μου την μορφοποιήσουν και τα σχετικά.

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρο για τον χρόνο σας και την βοήθειά σας γιατί είναι πολύτιμη!

Καλησπέρα σε όλους!

Αρχικά ελπίζω να έβαλα το θέμα στο κατάλληλο μέρος και αν όχι,παρακαλώ ας το μετακινήσουν οι μοντερατορες!

Ας μπω στο ψητό...

Έχω να παραδώσω μία πτυχιακή με θέμα "τροφοδοτικό 0-30v 0-1A".Έχω ετοιμάσει την κατασκευή αλλά κολλάω στο θεωρητικό μέρος!Δεν έχω ιδέα τι να βάλω και δεν μπορώ να βρω πληροφορίες τόσες για καμιά 70αριά σελίδες.

Εδώ θα ήθελα και την βοήθειά σας.Θα ήθελα παρακαλώ να με βοηθήσετε και να μου πείτε τι μπορώ να βάλω μέσα και πως.Αν έχετε λινκς,ιδέες και οποιαδήποτε πληροφορία θα με βοηθούσε!

Η εργασία πρέπει να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του μήνα και ο χρόνος πραγματικά πιέζει.Αφού σκέφτηκα στην τελική να βρω τις πληροφορίες και ας την πάω κάπου έξω(δεν έχω ιδέα που)να μου την μορφοποιήσουν και τα σχετικά.

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρο για τον χρόνο σας και την βοήθειά σας γιατί είναι πολύτιμη!

Φίλε μου το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνεις είναι να μιλήσεις με τον επιβλέποντα σου. Αυτός θα σου πει τι περιμένει να δει στην εργασία σου, όχι κάποια μέλη ενός φόρουμ. Γενικές κατευθύνσεις μπορούμε να σου δώσουμε, για την δομή μίας πτυχιακής εργασίας, αλλά πέρα από αυτό, θα έπρεπε να σε απασχολεί κυρίως το τι ενδιαφέρει τον καθηγητή σου.

Καταρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

γκουχου...γκουχου... μιλα με τον crmaris.... γκουχου...γκουχου...

crmaris τότε...:whistle2:

Φίλε μου το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνεις είναι να μιλήσεις με τον επιβλέποντα σου. Αυτός θα σου πει τι περιμένει να δει στην εργασία σου, όχι κάποια μέλη ενός φόρουμ. Γενικές κατευθύνσεις μπορούμε να σου δώσουμε, για την δομή μίας πτυχιακής εργασίας, αλλά πέρα από αυτό, θα έπρεπε να σε απασχολεί κυρίως το τι ενδιαφέρει τον καθηγητή σου.

Θα μιλήσω αλλά θέλω και την βοήθειά σας.

αν το έφτιαξες switching και όχι linear στείλε μου με pm ένα mail address για να σου στείλω ένα βιβλίο με τα άπαντα των switching PSUs. Από εκεί μεταφράζεις θεωρία και τη βάζεις αυτούσια μέσα στη πτυχιακή σου.

^Ναι...πάνε χρόνια που έχω τελειώσει με τα μαθήματα αλλά μου είχε μείνει η πτυχιακή και είπα να την κάνω να πάρω το πτυχίο!Εξάλλου στην Ελλάδα είμαστε και ...δεν φημίζεται και για την εκπαίδευσή της!

Πάντως θα ήταν πιο συνετό να βοηθήσεις άμα ξέρεις και όχι να σχολιάζεις-κρίνεις.

^Ναι...πάνε χρόνια που έχω τελειώσει με τα μαθήματα αλλά μου είχε μείνει η πτυχιακή και είπα να την κάνω να πάρω το πτυχίο!Εξάλλου στην Ελλάδα είμαστε και ...δεν φημίζεται και για την εκπαίδευσή της!

Πάντως θα ήταν πιο συνετό να βοηθήσεις άμα ξέρεις και όχι να σχολιάζεις-κρίνεις.

Δεν θέλω το θέμα να καταλήξει flame αλλά όπως είπες και εσύ, είναι πιο συνετό να μην κρίνεις την εκπαίδευση της Ελλάδας. Δεν ευθύνεται η εκπαίδευση της Ελλάδας ούτε της σχολής σου που εσύ έκανες την πτυχιακή σου και δεν ξέρεις τι έχεις κατασκευάσει, έτσι δεν είναι; Δεν έχω καμία διάθεση να σε κατακρίνω, αλλά με τα γενικευμένα σχόλια σου προσβάλεις αρκετά άτομα χωρίς να τα γνωρίζεις. Η Ελλάδα είναι ranked στην 39η θέση παγκοσμίως για το επίπεδο των πανεπιστημίων της, δεν θα έλεγα ότι είναι άσχημα για μια χώρα 10.000.000 κατοίκων...

Πίσω στο θέμα μας, νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο να βάλεις ένα σχηματικό της κατασκευής που έκανες για να δούμε αν είναι switching ή γραμμικό. Στην συνέχεια, καλό θα ήταν να πας στην βιβλιοθήκη της σχολής σου και να πάρεις ένα βιβλίο για τροφοδοτικά το οποιό θα χρησιμοποιήσεις ως πηγή σου για να καταλάβεις και να γράψεις τους λόγους που προτίμησες ένα από τα δύο είδη καθώς και την αρχή λειτουργίας τους. Αν εσύ δεν καταλάβεις φίλε μου την πτυχιακή σου, τότε τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα γίνεις ποτέ σωστός επαγγελματίας;

Δεν προσβάλω άτομα χωρίς να τα γνωρίζω,απλλά λέω ότι δυστυχώς οι γνώσεις αποκτούνται μέσα από την δουλειά-πράξη και όχι από τις σχολές εκπαίδευσης.Και δεν είναι ότι δεν ξέρω τι έχω κατασκευάσει απλά δεν το κατασκεύασα εγώ αλλά ο άλλος που την έχουμε μαζί.Αν το είχα κατασκευάσει εγώ θα γνώριζα!Παρακάτω εξηγώ...

Η πτυχιακή αποτελείται από το πρακτικό(κατασκευή) και από το θεωριτικό μέρος.Το πρακτικό μέρος το έχει αναλάβει ένα άλλο παλικάρι(35 χρονών) που λείπει στο εξωτερικό τώρα και δεν μπορώ να τον βρω να τον ρωτήσω.Αυτό είναι όλο.Εγώ έχω το θέμα της πτυχιακής αλλά δεν αναφέρει αν είναι switching-linear.

edit Έψαξα το σχέδιο και είναι γραμμικό.

Δεν προσβάλω άτομα χωρίς να τα γνωρίζω,απλλά λέω ότι δυστυχώς οι γνώσεις αποκτούνται μέσα από την δουλειά-πράξη και όχι από τις σχολές εκπαίδευσης.Και δεν είναι ότι δεν ξέρω τι έχω κατασκευάσει απλά δεν το κατασκεύασα εγώ αλλά ο άλλος που την έχουμε μαζί.Αν το είχα κατασκευάσει εγώ θα γνώριζα!Παρακάτω εξηγώ...

Η πτυχιακή αποτελείται από το πρακτικό(κατασκευή) και από το θεωριτικό μέρος.Το πρακτικό μέρος το έχει αναλάβει ένα άλλο παλικάρι(35 χρονών) που λείπει στο εξωτερικό τώρα και δεν μπορώ να τον βρω να τον ρωτήσω.Αυτό είναι όλο.Εγώ έχω το θέμα της πτυχιακής αλλά δεν αναφέρει αν είναι switching-linear.

edit Έψαξα το σχέδιο και είναι γραμμικό.

Φίλε μου, λυπάμαι που στο λέω, αλλά δεν μπορείς να εκφέρεις άποψη για το πως αποκτούνται οι γνώσεις με αυτόν τον τρόπο. Από την στιγμή που δεν γνωρίζεις καν τι κατασκεύασε ο συνφοιτητής σου που κάνατε μαζί την πτυχιακή, πως γίνεται να λες ότι φταίει η σχολή σου;

Οι σχολές προσφέρουν γνώση σε αυτούς που θέλουν να την αποκτήσουν, δεν την φυτεύουν μέσα στο κεφάλι κανενός.

Τώρα στο θέμα μας, σου προτείνω να βρεις το βιβλίο του Marty Brown, Power Supply Cookbook και το Practical Design of Power Supplies του Ron Lenk(αν θες στείλε μου π.μ.)

Έλα τώρα να μου πεις και ότι η εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι καλή και σωστή!Τεσπά.Ας μην ανοίγουμε άλλο θέμα.

Πάντως μπορώ να εκφέρω άποψη.Και εγώ εδώ δεν μεγάλωσα και την ίδια εκπαίδευση με όλους δεν έκανα!Και σίγουρα την γνώση δεν την φυτεύεις αλλά αποκτιέται από όσους θέλουν να μάθουν!Εξάλλου έχωντας βαθμό πτυχίου κοντά στο 7,5 και με δυνατότητα μερικής υποτροφίας,δεν νομίζω να δείχνει ότι είμαι κάποιος άσχετος και που δεν τα πιάνει αλλά πάει καιρός από τότε που ασχολιόμουν με το άθλημα και δεν θυμάμαι ίσως κάποιες ουσιαστηκές διαφορές!Εξάλλου Τ.Ε.Ι. ηλεκτρονικής δεν σημαίνει μόνο τροφοδοτικά αλλά 50 άλλα μαθήματα που μου κινούσαν πολύ περισσότερο το ενδιαφέρον (μαθηματικά, προγραμματιστικά...)!Τεσπά!

Εγώ βοήθεια σε ένα πραγμα ζήτησα απλώς επειδή ο χρόνος που έχω είναι πολύ περιορισμένος και όποιος θέλει μου την δείνει και τον ευχαριστώ!

Θα προσπαθήσω να δω μήπως υπάρχει καμιά πληροφορία για-από αυτά τα βιβλία στο Internet.Αλλιώς θα επικοινωνήσω μαζί σου.Thanks!

Εμένα πάντως το γράφιμα δεν μου δείχνει ότι είμαστε και σε καλή θέση,39η από τις 45!Και με overall 35!!!Μάλλον δεν τα πάμε και τόσο καλά!-->:rubik::dots::flag:

Πριν βιαστείς να κρίνεις διάβασε λίγο περισσότερο.

Συγκεκριμένα στο ranking εμφανίζονται οι πρώτες 45 χώρες από τις 201 που έχουν βαθμολογηθεί και τα 19161 Πανεπιστήμια που αυτές περιλαμβάνουν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.