LevelOne Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2010 Βαρέθηκα το 10/100, βαρέθηκα και το crappy moder/router μου που χανει την aDSL όποτε του καρφώσει. Θέλω ενα αξιόπιστο modem, ενα αξιόπιστο χιλιάρι router και εναν file server. Αν γίνεται ολα αυτα να συνυπάρξουν υπο την αιγίδα μιας και μοναδικής συσκευής, ακόμα καλύτερα... Έχετε κατι υπ'όψην σας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno Αύγουστος 3, 2010 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2010 Πήρα ένα Linksys WAG320N μιας και το βρήκα σε καλή τιμή. Υπάρχει και Netgeat και Belkin αλλά ήταν αρκετά πιο ακριβά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiohkor3 Αύγουστος 3, 2010 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2010 Ίσως να μην σε βοηθήσω καθόλου αλλά σπαμ δεν είναι...ότι χάνει το ρουτέρας την ντι-εσ-ελ σου είναι θέμα συσκευής; Πληροφοριακά.Έχω την εντύπωση ότι αν υπάρχει θέμα θορύβου...δεν μπορούν να κάνουν και πολλά οι συσκευές.:...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
LevelOne Αύγουστος 3, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2010 Ειναι καθαρά θέμα συσκευής, χάνει τις ethernet, χανει το wireless, τα χάνει ολα γενικώς...@OSX: Ικανοποιημένος απο το Linksys? Τι τιμή το βρήκες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Αύγουστος 3, 2010 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2010 Πόσα θες να δώσεις; Αν μπορείς να τα χώσεις, δες κανά draytek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno Αύγουστος 3, 2010 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2010 Κοντά 90Ε συνολικά. Δεν μπορώ να πω ότι είδα διαφορά στην γραμμή (έτσι και αλλιώς δεν έπεφτε και πριν), αλλά έβαλα έναν παλιό 2.5" πάνω και μοίρασα αρχεία και μουσική. Λειτούργει και σαν απλός FTP server, οπότε μάλλον τα έβγαλε τα λεφτά του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
flyboy Αύγουστος 3, 2010 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2010 Εγώ έχω το WAG120N το οποίο είναι 100άρι αλλά φαντάζομαι θα έχει το ίδιο χάλια μενού με το 320Ν. Πολύ λίγες επιλογές, ούτε καν στατιστικά της γραμμής σου δείχνει και ούτε τελνετ έχει να δεις/πειράξεις κάτι παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathid90 Αύγουστος 3, 2010 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2010 noob question : αν πάρω gigabit switch και βάλω τα pc και το router , τα pc μεταξύ τους θα επικοινωνούν με 1000 ενώ με το ρουτερ με 100 ?edit : @levelone sorry που πετάχτηκα στο thread για να ρωτήσω αλλά καίγομαι για το ίδιο θέμα τις τελευταίες μέρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LevelOne Αύγουστος 3, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2010 H μέγιστη ταχύτητα που πιάνει το 10/100 ειναι ~9-10 mb/sec... Μιάς και το modem ΔΕΝ προκειται να πιάσει τέτοια ταχύτητα απο τον ISP, δεν έχεις πρόβλημα. Το πρόβλημα ειναι στην επικωνία PC-PC οπου χρειάζεται το Gigabit.Επίσης, να έχεις παντα υπ'οψην σου τον χρυσό κανόνα:Τα νέα θέματα ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Αύγουστος 3, 2010 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2010 Θα το αφήσω απλά εδώ...[ame]http://rapidshare.com/files/410862782/WAG320N_.pdf[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Αύγουστος 3, 2010 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2010 και εγω ψαχνομαι για το ιδιο πραγμα, και επειδη ειναι λιγες/ακριβες οι επιλογες με gigabit lan, δε ξερω αν αξιζει να παρεις 1 συσκευη για ολα ή χωριστα ενα gigabit 5port switch και ενα σταθερο router.Αποτι βλεπω δηλαδη, αυτα τα switches πανε κανα 40αρι, το οποιο ευκολα το γλιτωνεις στο router αν δεν εχεις την αναγκη του gigabit...Υπαρχει βεβαια ενα tplink που κοστιζει κανα 60αρι και εχει και gigabit, αλλα δε ξερω τι λεει....ολα τα αλλα ειναι 100+Για σκετο non-gigabit modem, περσι ολοι προτεινανε το alcatel/thomson 585V7 σαν καλο και σταθερο, και βρισκεται και φτηνα στα "μεταχειρησμενα" συνηθως σε αχρησιμοποιητη κατασταση επειδι το χαριζουν forthnet/ote κλπ οποτε οποιος εχει ηδη router το ξεφορτονεται με κανα 30αρι. Φετος δε ξερω αν εχει βγει κατι καλυτερο....παντως το 585V8 ακουσα οτι εχει χειροτερο chip απο το V7 (δεν εχει πια broadcom)...Αν ξερει κανεις να μας διαφωτησει τι αξιζει σε λογικο κοστος, ελευθερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
george1551 Αύγουστος 3, 2010 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2010 το tplink είναι μόνο router και όχι μόντεμ το έχω και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος απλά στο draft-n μην βάλετε tkip encryption είναι σαν να έχεις g και όχι draft-n εγώ επίσης το δουλεύω σαν switch και όχι router ρίχνω πάνω του ένα 585v7 για να έχω διπλά wifi ένα g για όλα κινητά και ίντερνετ και ένα draft-n για video streaming και GigaBit ethernet 3 θύρες για γρήγορη μεταφορά αρχείων και μια usb για σκληρό (TL-WR1043ND ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Αύγουστος 4, 2010 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2010 [Router + Wifi ] <--> [laptop]..[laptop]|[Gigabit switch]||..|[NAS][PC1][PC2]..[PCn]Δεν νομίζω ότι έχεις καλύτερη λύση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
STINK Αύγουστος 4, 2010 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2010 Αν μπορείς να το βρεις σε μία τιμή που να είναι ανεκτή για σένα Linksys WRT610N. Όλα σε ένα όπως θα το προτιμούσες με Gigabit και wirelesss n και όχι draft n. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno Αύγουστος 4, 2010 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2010 Αν μπορείς να το βρεις σε μία τιμή που να είναι ανεκτή για σένα Linksys WRT610N. Όλα σε ένα όπως θα το προτιμούσες με Gigabit και wirelesss n και όχι draft n.Model: WRT610N Standards: Draft 802.11n, 802.11a, 802.11g, 802.11b, 802.3, 802.3u, 802.3ab Link to comment Share on other sites More sharing options...
LevelOne Αύγουστος 5, 2010 Author #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2010 Σας ευχαριστώ παίδες, μάλλον θα πάρω το WAG320N που οπως φαίνεται τα έχει όλα και ειναι και σε νορμάλ τιμή...Επιπλέον cudos σε όποιον το έχει και μου πεί την γνώμη του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Αύγουστος 5, 2010 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2010 Για ψάξε λίγο στο adslgr.com, γιατί υπάρχουν αρκετά προβλήματα με το 160Ν ή το 320Ν.Δε θυμάμαι ποιό από τα 2. Τσέκαρε ΄το μην βρεθείς προ εκπλήξεως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Αύγουστος 5, 2010 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2010 Σας ευχαριστώ παίδες, μάλλον θα πάρω το WAG320N που οπως φαίνεται τα έχει όλα και ειναι και σε νορμάλ τιμή...Επιπλέον cudos σε όποιον το έχει και μου πεί την γνώμη του... φτιαξε πατεντα για ψυξη... εμενα με παιδεψε μεχρι να παρω χαμπαρι οτι ολα τα κολληματα, drops κτλ οφειλονταν στην αυξημενη θερμοκρασια.... εβαλα ενα 12v μεταστηματιστη στο πολυμπριζο διπλα του sleeved μαυρο καλωδιακι και μια πλαστικη βαση ανεμιστηρα απο cm cosmos με ενα αθορυβο 12αρη να εξυπηρετει σαν βαθρο για 320 και ως δια μαγειας το ατιμο παιζει εδω και πολλους μηνες χωρις το παραμικρο... (θα μπορουσε να γινει και με 5v απο την USB υποθετω αλλα μου εμενα πιο ειναι χρησιμη με τον μικρο lacie πανω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno Αύγουστος 5, 2010 #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2010 Το δικό μου κανένα κόλλημα εδώ και ένα μήνα χωρίς πατέντες με ψύξεις + τρέχει τον 2.5" USB 24/7. Όχι το πιο γρήγορο που είχα (το Belkin κλείδωνε πιο ψηλά) αλλά όντως τα έχει όλα σε ένα. Αν είχε ακόμα ένα USB για να βάλω και τον εκτυπωτή θα ήταν το καλυτερότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.