Jump to content

καλώδιο e-sata/usb

edessaios

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά έχω έναν εξωτερικό seagate baracuda 1tb αλλά το καλώδιο e-sata που έχω αγοράσει από το πλαίσιο μου έχει βγεί πολύ χάλια με απότέλεσμα να γίνεται πολύ δύσκολη η σύνδεση,σχεδόν από όταν το αγόρασα.Έχετε να προτείνειε κάτι επώνυμο σοβάρο ωστέ να κάνω με αξιοπιστία την δουλειά μου?

Eπίσης θα ήθελα να μου προτείνετε ενα καλό usb καλώδιο για να συνδέω έναν άλλο σκληρό που έχω αλλά και εξωτερική κάρρτα ήχου που έχω.Ψάχνω κάτι σαν αυτό αλλά επί ελληνικού εδάφους.http://techtools.myshopify.com/products/hi-quality-usb-cables

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα επώνυμων καλωδίων. Έχω δυο τύπους e-sata καλωδίων - από θήκες της ACRyan και της Fantec - και δουλεύουν μια χαρά. Δεν μιλάω βέβαια για επίχρυσα πανάκριβα καλώδια, αλλά για απλά καλώδια. Υποθέτω το καλώδιο που πήρες ίσως να είναι πολύ μεγάλο ή το βύσμα να μην εφαρμόζει καλά.

Όσον αφορά το USB πάρε ένα απλό καλώδιο με 1-2€ και κάνε την δουλειά σου. Δεν υπάρχει λόγος να πάρεις με επίχρυσες άκρες. Ψηφιακό είναι το σήμα όχι αναλογικό.

Σε κάθε περίπτωση αν θέλεις να είσαι κάπως ποιο σίγουρος ότι θα δουλέψουν απλά περιόρισε το μήκος τους π.χ. στο 0,5 μέτρο.

Δεν είναι θέμα καλωδίων, είναι θέμα "software": τόσο οι μητρικές, όσο και οι κοντρόλερ των δίσκων κάνουν στην κυριολεξία ότι θέλουν και είναι "με τα φεγγάρια".

Προσωπικά, αναγκάστηκα να μπω στο BIOS και να κάνω μαγικά μέχρι να αρχίσει να βλέπει η μητρική τον εξωτερικό δίσκο μέσω e-sata! Και πάλι 1 στις 3 φορές τον βλέπει με το καλημέρα, στις υπόλοιπες πρέπει πάλι να μπει ανθρώπινο χέρι για να τα βρουν μεταξύ τους τα μηχανήματα...

Το παρήγορο είναι ότι το e-sata είναι συναρπαστικά πιο γρήγορο από το USB (μέτρησα αρχείο 1,66Gb με 10 δεύτερα για το e-sata και πάνω από 60 δεύτερα για το USB).

Το παρήγορο είναι ότι το e-sata είναι συναρπαστικά πιο γρήγορο από το USB (μέτρησα αρχείο 1,66Gb με 10 δεύτερα για το e-sata και πάνω από 60 δεύτερα για το USB).

:offtopic2: 166MB/sec? Πολλά μου φαίνονται. Η έχεις πολύ γρήγορους δίσκους/SSDs ή κάτι μέτρησες λάθος.

Γιάννη, θα το δω το απόγευμα (αν και μέτρησα με χρονόμετρο). ΙΣΩΣ (ίσως λέω) να κάνω λάθος όσον αφορά το μέγεθος του αρχείου, ήταν ένα μονοκόμματο βίντεο MPEG4.

Απλά πλεον δεν τον βλέπει καθόλου με e-sata η πολύ δύσκολα.(πρεπει να το βάλω 10 φορές και αν το δεί)ενώ με usb το βλέπει απευθείας.Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό?

Εδεσσαίε, για κάνε ένα ντου λίγο στο BIOS της μητρικής σου, εκεί λογικά έχει διάφορες παραμέτρους που μπορείς να καθορίσεις για το e-sata.

Γιάννη, μόλις ξαναέκανα τη μέτρηση: το αρχείο είναι οντως 1,66GB και μεταφέρθηκε από τον Seagate προς τον 1,5ΤB ChiliGreen (1,37ΤB effective) μέσω e-sata σε 13 δευτερόλεπτα (άργησε κάπως αυτή τη φορά, υποθέτω μάλλον επειδή ο εξωτερικός είναι πλέον σχεδόν πηγμένος με 998GB, ενώ στην πρώτη δοκιμή μόλις τον είχα αγοράσει και φορμάρει).

Εξαιρετικός χρόνος, νομίζω, τυπικό παράδειγμα του τι προσφέρει το esata. Δεν ξέρω αν το caching των 7 κρύβει 2-3 δευτερόλεπτα κατά την μέτρηση, αλλά εντάξει το USB θα χρειαστεί τουλάχιστον 3πλάσιο χρόνο.

@edessaios Αν συνδέεις τον δίσκο αφού έχεις φορτώσει windows και δεν τον βλέπει άμεσα δοκίμασε να πας στο device manager και επέλεξε scan for hardware changes. Εναλλακτικά δοκίμαζε να τον συνδέεις - όποτε έχεις ανάγκη την esata- πριν ανάψεις τον Η/Υ.

@edessaios: προτού δοκιμάσεις αυτά που σου λέει ο Γιάννης, κάνε στον κόπο να μπεις στο BIOS, εκεί υπάρχει μία επιλογή στο υπομενού του e-sata που από Auto (default) την άλλαξα σε enabled. Οπότε και το e-sata στο BIOS από "γκρι" disabled που ήταν αυτομάτως "ξύπνησε" και μου αναγνώρισε τον εξωτερικό δίσκο με όλα τα στοιχεία του (Samsung, 1,5TB κτλ κτλ κτλ). Τώρα πλέον, απλώς ανοίγω τον εξωτερικό με το διακόπτη του τη στιγμή που κάνω boot στον υπολογιστή και τον βλέπει κανονικά!

Τώρα, όσον αφορά τις επιδόσεις είναι αλήθεια ότι το USB_2 δείχνει παλαιολιθικό σε σύγκριση με το e-sata, ήταν τόσο πιο αργό που μετά το 1 λεπτό σταμάτησα να μετράω. Βασικά, για να περάσω 998GB με USB θα χρειαζόμουν με τους ρυθμούς που δουλεύει ο υπολογιστής μου περί τις 20 ώρες... :suicide2:

Δεν βρήκα τέτοιο υπομενού στο bios.Συγκεκριμένα μπαίνω πρώτη στο bios του laptop και είχε πολύ λίγες ρυθμίσεις όπως ώρα,ημερομηνία,κάτι intel recognition enabled/disabled,boot devices αυτά.Τίποτε άλλο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.