Jump to content

Ποια θερμοαγώγιμη αλοιφή θεωρείτε καλύτερη ?

antonisk7

Recommended Posts

Μια και τελείωσε η AS3 (την είχα από τοτε που δεν υπήρχαν αλλές καλές) και μια και δεν έχω δοκιμάσει τις άλλες για πείτε γνώμες και εξηγήστε γιατί ?

Ενδιαφέρομαι κυρίως για εφαρμογή σε υδρόψυξη (shido 's demand).:)

Καλυτερη αλοιφη ειναι η σωστη τοποθετηση ψύκτρας.

Παραδειγμα προσωπικο απ το wblock ειχα καταφέρει με τελεια τοποθετηση να ειμαι system-cpu(μετρημενο στην επιφάνεια) σε ιδια temp σε ιdle στα 2370 με τον barton μου και σε full load +4.Ενω με τυπικες τοποθετησεις ήμουν +2 --- +6 αντιστοιχα.Σε περιπτωση που εχεις clip και αεροψυξη οι αποκλισεις ειναι πολυ ποιο μικρες.Τώρα οσον αφορα τις "αλοιφες"(thermal grease κατα ελληνιστη) θεωρω μάλλον καλυτερη την Ceramique για κανονικες θερμοκρασιες και μικρες επιφάνειες(σε μεγαλη επιφανεια η χαμηλη θερμοκρασια λογω οτι κολλαει αρκετα δημιουργει ψηλη επιφανειακη ταση με κίνδυνο να αποκοληθει και κανα socket κατα αφαιρεση cpu) και δευτερη καλυτερη την As3.Mεινε μακρυα απο το Japanοειδες marketing ονοματι AS5 ,εκτος απο την υψηλη τιμη το σωληναριο της ειναι το μισο και ισως και μικροτερο απο as3.Mιλαμε για σκετη κοροίδια

Ceramique και εδω. Αψιοπρεπεστατη για τι τιμη της και επεσα και δυο βαθμους αφου "εστρωσε" καλυτερα η παστα. Τωρα για τη διαφορα νερο με αερα, δε μπορω να πω κατι, εκτος και αν συμπεριφερονται καλυτερα οι παστες σε χαμηλοτερες θερμοκρασιες εφοσον χρησιμοποιουνται σε υγροψηξη. Σε αερα παντος που χρησιμοποιουσα Ceramique ποτε δε καταλαβα αν πραγματικα εστρωσε η παστα η οχι.

Καλή είναι η κεράμικ αλλα θέλει πολύ προσοχη οταν βγάζετε τα μπλοκ απο πάνω ειδικά απο κάρτες γραφικών με μεγάλους πηρύνες :blink:

Επίσης βοηθάει στο να βγάζετε τους Ρ4 απο το σοκετ χωρίς να ανοίξετε τον ειδικό μοχλό

post-62-1416070782,8356_thumb.jpg

Για να μην έχετε τα συμπτώματα του αγαπητού Μιχάλη, απλά βγάλτε την ψήκτρα/μπλοκ όταν ακόμα είναι ζεστός ο cpu. Κατά 90% έχετε γλυτώσει από το φαινόμενο του αυτόματου eject από τo socket :p

• 4 weeks later...

Για να μην ανοιγω νεο θεμα..Που μπορω να βρω ασπρη σιλικοη για ηλεκτρολογους??κανει καλη δουλεια???

Υπαρχει καποια συγκεκριμενη μαρκα???

Θα επαιρνα artic silver ceramique αλλα το σωληναριο ειναι παρα πολυ μικρο και θελω να κολησω πολλα ψυκτρακια.....

Αρχική απάντηση από kallileo

Και ποσο παει???

Τελευταία φορά που πήρα (πάει καιρός) 3 το σωληνάριο των 2ml (περίπου 3.5 γραμμάρια).

Είναι αυτό που φαίνεται στη πρώτη φωτό εδώ http://www.electrolube.co.uk/docs/bheat.html

ΕΓΩ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑ SERAMIQUE ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΜΡΟΚΡΑΣΙΑ,,,

ΨΗΦΙΖΩ ΑΥΤΗΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ή ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ(ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΤΡΑΝΣΙΣΤΟΡ)... ΠΟΥ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΡΙΓΓΑ ΕΧΕΙ 3 ΕΥΡΩ////////...........!!>.???>./,/.,..??>./.

Ε τωρα με την παγκοσμιοποιηση για να προλαβουν τις τεχνολογικες εξεληξεις και για να μην οι επιχειρησησεις τους ( datsun) συρικνοθουν και στη συνεχεια θα καταστραφοταν ΤΩΡΑ φερνουν θερμοαγωγιμες παστες no name που ειναι πολυ καλες για τα τρανσιστορακια,,,,,,, μετα απο κανα 2-3 χρονια θα φερνουν water cooling kits φταγμενα απο ξηλοσομπες γιατι νομιζετε περναν οι παλιατζιδες και μαζευουν παλιοσιδερα????? μαζευεουν αποθεμα για να μεταποιουν τα παλιοσιδερα σε ολοκαινουρια συστημα water cooling!!!!!

:PPPPPpppPPPPppp

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.