Jump to content

DFI x58 και Mushkin xp3-14400

τακης

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα. :-)

Εχω την παρακάτω σύνθεση:

cpu: i7 920 D0

m/b: DFI dk T3eH6 x58

ram: mushkin xp3-14400 (4x1gb τρέχω τα 3gb σε triple)

psu: Tagan tg480w

gpu: gts250 1gb

Το πρόβλημα που παλεύω μέρες :suicide2:να φτιάξω είναι οτι δεν μπορώ να τρέξω τις μνήμες στα 1800mhz ούτε και στα 1600mhz και να είναι stable το pc.

Everest stab. test δεν βγάζει (10 λεπτά το άφησα στα 1600mhz άλλα κόλλαγε στο σερφάρισμα). :mad:

Μην γνωρίζοντας πολλά απο o/c με τα μόνα που πειραματίστηκα ήταν 1.84v στις μνήμες,bclk και uncore (uncore=2xbclk) και timings,τίποτα άλλο.

Η cpu δεν μ'ενδιαφέρει να υπερχρονιστεί μόνο να τρέξουν οι μνήμες στα 1600 ή και στα 1800mhz <---(default) αν δυνατόν με σταθερό το pc.

Παραθέτω και ενα screenshot απο τo everest στα 1600mhz (not stable).....τώρα που γράφω τρέχουν στα 1333 stable.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας :-)

post-3017-1416074554,7003_thumb.png

Χωρίς να είμαι ειδικός, το τροφοδοτικό σου είναι αρκετό για να σηκώσει το σύστημά σου με OC; 'Αλλοι εδώ μέσα χρησιμοποιούν από 550~600W και πάνω τροφοδοτικά.

Χωρίς να είμαι ειδικός, το τροφοδοτικό σου είναι αρκετό για να σηκώσει το σύστημά σου με OC; 'Αλλοι εδώ μέσα χρησιμοποιούν από 550~600W και πάνω τροφοδοτικά.

αν δεν κάνω λάθος δεν θα χρειαστεί o/c......οι μνημες τρέχουν τώρα στα 1333mhz με 1.84v (1.85v-1.90v=default).....απλά ρυθμίσεις νομίζω χρειάζομαι. :-)

Ελπίζω να μην χρειαστώ τροφοδοτικό :whistle2:

Δεν ξέρω αν γίνεται σε σύστημα σαν το δικό σου (s1366 i7) να ανεβάσεις μόνο τις μνήμες στα 1800 με όλα τα άλλα default. Το συνήθες είναι να ανεβάζουν και τον επεξεργαστή! Μαζί με τις μνήμες "ζορίζεται" για να ανέβει (πάνω από τα default=1333) και ο IMC (ελεγκτής μνήμης) που είναι μέρος του επεξεργαστή. Χωρίς να "πειράξεις" τον επεξεργαστή μπορεί να φτάσει στα 1800 ο IMC; Ίσως μπορούν να σε βοηθήσουν όσοι έχουν i7 με socket 1366.

Λοιπον....το λαθος έχει ξεκινησει από την αγορά των μνημών.

Μετά από ψαξιμο στο νετ και ερώτηση στην mushkin το λάθος είναι δικό μου.:tomato:

Οι μνήμες αυτές είναι καλές χρυσές κι άγιες αλλά όχι για i7 9χχ pc.

Απλά....αυτές δουλεύουν 1.8-1.9v ενώ οι nehalem 1.65v.:mad:

Τώρα τις τρέχω στα 1333mhz με 1.65v και 7-7-7-20. :hehe:

Όσο ζεις....μαθαίνεις. :baby:

cheers anyway guys :beer:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.