Jump to content

X58 ή P55.

Martin_Riggs

Recommended Posts

Με το παραπανω σχολιο μου δεν ηθελα να μειωσω την προσπαθεια σου αυτη. Και σορρυ εαν το εκανα. Η αληθεια παντως ειναι οτι τα €300 διαφορα που εχει το Intel με το AMD με εβαλαν σε σκεψεις.

Γιατι ΟΚ , μη φανταστειτε οτι ειμαι και ο Jean Michel Jarre .

Απλα θελω να μπoρω να παιξω σαν ανθρωπος , σηκωσω καποια συνθια χωρις να εχω αυτο το καταραμενο "κρατς και να πρεπει να μειωσω το buffer length σε τετοιο σημειο που να χανω 0,5 " απο το note on μεχρι να ακουσω τον ηχο.

Αλλα να πω αλλη μια φορα οτι , ειναι περισσοτερο κομπλεξ αυτο που εχω με τα AMD. :suicide2:

Δεν σκέφτηκα κάτι τέτοιο! Εξάλου εγώ σου πρότεινα κάτι για γενική χρήση! Σήμερα παιχνίδι, αύριο επεξεργασία βίντεο κ.λ.π. ! Δηλαδή κάτι που να τα κάνει όλα καλά και να αντέχει στο χρόνο. Γιατί OK, σε πολλές εφαρμογές ΔΕΝ υποστηρίζονται οι πολυπύρηνοι (6-πύρήνες) επεξεργαστές προς το παρόν για να δείξουν τις διαφορές τους με τους 2-πύρηνους, 4-πύρηνους κ.λ.π.! Εδώ ούτε οι 4-πύρηνοι καλά καλά δεν υποστηρίζονται σε πολλά. Αλλά όταν μου λες πως αναβαθμίζεσαι κάθε 6-χρόνια τότε ένα σύστημα πε πολλούς πυρήνες θα σου δώσει περισσότερη αντοχή στο χρόνο!

Από την στιγμή που μου λες πως την έχεις βγάλει τόσα χρόνια με έναν P4 478 socket, ότι και να πάρεις, ακόμα και τους μικρότερους INTEL DUAL CORE 4500 ή AMD ATHLON II 235 θα τον δείς για θεριό ανήμερο!

Προσωπικά δεν έχω κανένα λόγο να υποστηρίξω την Intel και δεν θέλω να μετατρέψουμε το post σου σε debate Intel vs AMD απλά κάποια πράγματα δεν είναι προτιμήσεις αλλά αποτελέσματα.

Δεν είπε κανείς κάτι τέτοιο φίλε μου !!! Εγώ δεν ασχολούμαι με προγράμματα ήχουν για να γνωρίζω επ`ακριβώς τι παίζει στον συγκεκριμένο τομέα με τα cpu της κάθε εταιρίας!

Φυσικά και ανάλογα την εφαρμογή (ανάλογα πως την έχει αναπτύξει ο κάθε κατασκευαστής) ένας επεξεργαστής μπορεί να την τρέχει γρηγορότερα από τον άλλο λόγο διαφορετικής αρχιτεκτονικής και αντίστροφα! Αυτά πάντα γίνονται!

Για αυτό και ζήτησα link για να ενημερωθώ !!

Ανάλογα λοιπόν την χρήση που κάνει (εφαρμογές) , να βάλουμε μέσα και την ένταση & συχνότητα που χρησιμοποιείται η κάθε μια, ας διαλέξει αυτό που του κάνει περισσότερο κοιτάζοντας και την απόδοση / τιμή!

Δεν είπε κανείς κάτι τέτοιο φίλε μου !!! Εγώ δεν ασχολούμαι με προγράμματα ήχουν για να γνωρίζω επ`ακριβώς τι παίζει στον συγκεκριμένο τομέα με τα cpu της κάθε εταιρίας!

Φυσικά και ανάλογα την εφαρμογή (ανάλογα πως την έχει αναπτύξει ο κάθε κατασκευαστής) ένας επεξεργαστής μπορεί να την τρέχει γρηγορότερα από τον άλλο λόγο διαφορετικής αρχιτεκτονικής και αντίστροφα! Αυτά πάντα γίνονται!

Για αυτό και ζήτησα link για να ενημερωθώ !!

Χαίρομαι γιατί στην ουσία συμφωνούμε. Ο μόνος λόγος που απάντησα γενικά στο thread είναι γιατί πολύς κόσμος που δεν ξέρει πολλά από υπολογιστές αγοράζει έναν υπολογιστή για να κάνει την δουλειά του και βρίσκετε με ένα μηχάνημα που δεν ικανοποιεί τις ανάγκες του. Γι'αυτό είπα ότι:

Τα πάντα βέβαια είναι θέμα budget σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις σου που σε κάθε μουσικό pc είναι διαφορετικές.
γιατί για παράδειγμά αν κάποιος θέλει να ηχογραφεί 128 κανάλια με 32 buffer size αλλά έχει budget 1000€ και πάρει ένα pc με αυτά τα λεφτά τότε θα βρεθεί να έχει δώσει 1000€ και να μην μπορει να κάνει την δουλειά του. Είναι σαν να λέω ότι θέλω ένα αμάξι να έχει 0-100 σε 4δ και έχω 10.000€. Απλά δεν γίνεται...

Μπορεί όμως και να ισχύει το αντίστροφο δλδ να μπορεί να κάνει την δουλειά του και με 500€ γι'αυτό είναι σημαντικό να ξέρεις τις απαιτήσεις σου και τις επιδόσεις-αποδόσεις των διαφορετικών compnents.

Εδώ δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω :cool:

Αν και τώρα που έχει ανακοινώσει η ATI την σειρά 6xxx μάλλον θα περίμενα λιγάκι ακόμα καθώς και οι τιμές θα πέσουν και καινούργιες κάρτες θα βγούν.

Αν μπορέσει να βρει την 5850 σε αυτά τα χρήματα γιατί τα άλλα καταστήματα την έχουν φτάσει στα 300€ τότε να την προτιμήσει 100% ! Είναι δυνατότερη, με καλύτερη ενεργειακή και θερμική συμπεριφορά σε σχέση με την 460 ενώ υποστηρίζει και όλα τα τελευταία πρότυπα! Βέβαια εδώ μπαίνει και η επερχόμενη ΑΤΙ 6χχχ όπως λες αλλά ΔΕΝ ξέρω κατά πόσο θα μπορέσει να περιμένει .............!

Κάτι λίγο άσχετο με το θέμα που συζητάτε αλλά επειδή είδα πια κάρτα γραφικών έχεις επιλέξει, οφείλω να σε φέρω στον ίσιο δρόμο:D

Δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω χρήματα για τη GTX465 τη στιγμή που η GTX460 είναι πιο γρήγορη(και οχι μόνο) κάρτα. Ψάξε για συγκριτικά στο net για να το επιβεβαιώσεις.

Η πρόταση μου :

Gainward GTX 460 Golden Sample/1gb - 241,99 ευρώ

ή εναλλακτικά σε ΑΤΙ

XFX VGA HD 5850 725M 1GB - 259,46 ευρώ

Ειπα να εβαζα μια 465 λογω του οτι καπου ειχα δει οι 460 ανεβαζαν κατι τρελες θερμοκρασιες. Κατι 100αρια π.χ Αν και μου φανηκε λιγακι υπερβολικο.

Πήρα στην τύχη τα reviews του guru3d, έτσι ώστε οι μετρήσεις και για τις δυο κάρτες να έχουν γίνει από τον ίδιο δοκιμαστή

GeForce GTX 460

Οι δυο υλοποιήσεις του 1gb που δοκιμάσανε έιχαν 34 και 36 βαθμούς σε iddle και 72 και 79 σε full load

GeForce GTX 465

Εδω αναφέρουν 45 iddle και 79 full load.

Επίσης στην επίσημη ιστοσελίδα των προϊόντων, κάνε κλικ στο tab specifications και κατέβα κάτω- κάτω στο Thermal and power specs να πάρεις και από εκεί μια ιδέα.

GeForce GTX 460

GeForce GTX 465

Στην ουσία η κυκλοφορία της GTX460 ακύρωσε τη GTX465 την οποία πλέον θα αγοράζουν όσοι δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς και έχουν την ψευδαίσθηση ότι επειδή o αριθμός 465>460, τότε και geforce465>geforce460.

• 1 month later...

Λεπποοοονν.....

Ακομα το ψαχνω το θεματακι γιαυτο και δεν ειχατε νεα.

Ο φιλος ο adpanos στην προηγουμενη σελιδα μου ειχε προτεινει μια συνθεση βασισμενη σε AMD την οποια ομως την ειχα απορριψει λογω του κομπλεξ που εχω για την συγκεκριμενη εταιρια .

Τα κομπλεξ ομως ειναι για να ξεπερνιουνται . Απο τοτε το σκεφτομαι και το ξανασκεφτομαι το θεμα . Τεσπα για να μη σας πρηζω πολυ εχω βγαλει το παρακατω μηχανακι το οποιο εκτος καποιου απροοπτου θα ειναι και αυτο που θα παρω. Μαλλον.

AMD Phenom II X6 1055T (sAM3, 2,8 GHz, 6MB) ------------------------------------> €193,11

http://www.specialprice.gr/shop/item.asp?itemid=19261&catid=380

ASROCK 890GX EXTREME3------------------------------------------------------------> €129,74

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200008584

Corsair 4GB DDR3-1333 Ram Kit (2 x 2GB, PC3 10666, 9-9-9-24, TW3X4G1333C9A) --> €119,00

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-4Gb-Kit-Ram-Ddr3-1333-Tw3X4G1333C9A-TW3X4G1333C9A-G.htm

CoolerMaster Silent Pro M850 RS-850-AMBA-J3 850W Modular PSU ------------------> €135,11

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/CoolerMaster-Silent-Pro-M850-RS-850-AMBA-J3-850W-Modular-PSU.htm

Ενα συνολο στα €572,95. Καμμια σχεση μετα €950+ (!!!) που παει το Intel.

Ειναι βεβαια με 2GB λιγοτερη μνημη και χωρις GFX αφου ειναι ενσωματωμενη στην μητρικη αλλα δεν ειναι κατι που με κοφτει αυτη τη στιγμη. Ειδικα για την GFX.

Σοου ??? Χαου ιζ ιτ σιμς του γιου ?? Ενυ αδερ σατζεστσιονς ??

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.