Jump to content

fan controller Εγκατάσταση sensors???

polopower

Recommended Posts

Γειά σας! Δεν ήξερα που να το βάλω το θέμα μιας και δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο στο site, ελπίζω να το έβαλα σε σωστό μέρος?? Στο θέμα μου τώρα. Πρόσφατα αγόρασα ενα fan controller το aerocool v12 touch και δέν ξέρω πώς να εγκαταστήσω τους sensors που μετράνε την θερμοκρασία. Εχει κάποιος fan controller για να με βοηθήσει?? Μέσα στην συσκευασία είχε μια μικρή φωτογραφία που έδειχνε οτι τους βάζεις πάνω στους ανεμηστήρες αλλα δεν νομίζω οτι δίνει και την σωστότερη μέτρηση αφου μου δείχνει θερμοκρασία για την κάρτα γραφικών μετα απο ώρες λειτουργείας 8 βαθμους κελσίου πράγμα αδύνατο!!! Ευχαριστώ

Οι θερμοσένσορες τοποθετούνται στο σημείο του οποίου θέλεις να παρακολουθήσεις την θερμοκρασία. Για παράδειγμα, θέλεις να παρακολουθήσεις την θερμοκρασία στην επιφάνεια του σκληρού δίσκου ? Ο σένσορας θα τοποθετηθεί κολλητά στην επιφάνεια του δίσκου και ούτω καθεξής.

Αυτή είναι βέβαια η γενική αρχή αλλά υπάρχουν περιπτώσεις (όπως πχ ο επεξεργαστής) όπου δεν μπορείς να επικολλήσεις τον θερμοσένσορα απευθείας στην επιφάνειά του, γιατί παρεμβάλλεται κάποιο εμπόδιο (για τον επεξεργαστή είναι η ψύκτρα.

Στις περιπτώσεις αυτές ψάχνεις για εναλλακτικά σημεία τα οποία βρίσκονται όσο πιο κοντά γίνεται στην πηγή θερμότητας και ο σένσορας έχει πρόσβαση και μπορεί να επικολληθεί. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του επεξεργαστή, ένα εναλλακτικό σημείο θα ήταν η βάση της ψύκτρας πολύ κοντά στον επεξεργαστή.

Ok MicAn, τελικά ειναι κατι πολύ απλο, θα το δοκιμάσω έτσι όπως είπες και είναι και πολύ λογικό αυτο που λες, απλά ήθελα μια παραπάνω γνώμη μιάς και δεν γνωρίζω και τόσα πολλά. Ευχαριστώ που ασχολήθηκες με το θέμα μου και με βοήθησες.

• 9 months later...

Αν εννοείς αυτή: Gozana Technology τότε να σε πληροφορήσω πως και εγώ είχα το ίδιο θέμα όταν την πήρα και μετά από πολύ ψάξιμο δεν είχα κατασταλάξει σε κάποια σίγουρη θέση.Εν τέλει έβαλα τους sensors να "πατάνε" πλάγια στα σημεία παραγωγής θερμότητας cpu,gpu processor και northbridge (για την ένδειξη system της οθόνης).Πάντως οι αναγραφόμενες temps κάθε άλλο παρά ακριβής είναι.:bad:

Αν εννοείς αυτή: Gozana Technology τότε να σε πληροφορήσω πως και εγώ είχα το ίδιο θέμα όταν την πήρα και μετά από πολύ ψάξιμο δεν είχα κατασταλάξει σε κάποια σίγουρη θέση.Εν τέλει έβαλα τους sensors να "πατάνε" πλάγια στα σημεία παραγωγής θερμότητας cpu,gpu processor και northbridge (για την ένδειξη system της οθόνης).Πάντως οι αναγραφόμενες temps κάθε άλλο παρά ακριβής είναι.:bad:

Έχεις δίκιο, πάντα υπάρχει μια διαφορά μεταξύ αυτού που δίνει το MoBo σε σχέση με την ένδειξη του αισθητήρα.

Άν θέλεις ακρίβεια , θα πρέπει να πάρεις πιο σοφιστικέ fan controller, που να μπορεί να κάνει διόρθωση και να πλησιάσει πολύ τις τιμές των ενσωματωμένων αισθητήρων.

Ένας τέτοιος έιναι ο Τ- balancer της Mcubed:

T-Balancer bigNG review | hw-lab.com

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.