Jump to content

μπαταρία και ρεύμα μαζί στο laptop;

serpico75

Recommended Posts

Καλησπέρα και καλό μήνα.

Μία απορία την έχω εδώ και καιρό και είπα νε θέσω το ερώτημα.

Όταν συνδέω το laptop και το βάζω να λειτουργεί με ρεύμα, πρέπει ή δεν πρέπει να βγάζω την μπαταρία και γιατί;

Ευχαριστώ!!

Αν το έχεις μόνιμα σταθερό σε πρίζα π.χ. σε τραπέζι,γραφείο, ή δίπλα σε κρεβάτι και δεν έχεις σκοπό να το μετακινείς καλό είναι να βγάζεις τη μπαταρία για να μην αποδυναμώνεται κάνοντας άδικα κύκλους φόρτισης.

Ψάχνοντας, βρήκα ένα πολύ ωραίο site με απόψεις πάνω στο θέμα. Είναι πολλές και ενδιαφέρουσες.

Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Απ' ό,τι κατάλαβα, δεν υπάρχει μεμονωμένο "ναι" ή "όχι" στην ερώτηση. Διαβάστε στο link και θα κατελάβετε.

Δε διάβασα τα comments αλλά το κυρίως άρθρο προσεγγίζει το θέμα από τη σκοπιά της λιγότερης κατανάλωσης, ενω η απάντηση του fragma από τη σκοπιά της αποφυγής φθοράς ή της ορθής χρήσης.

Και επειδή με ενδιαφέρει περισσότερο η προσέγγιση fragma, μιας κι' εχω κι' εγω ενα στο τραπεζάκι, θέλω να ρωτήσω :

Αν του βγάλω τη μπαταρία, θα ήταν καλό να τη βάζω σε τακτά διαστήματα (π.χ 3μηνο) να κάνει εναν κύκλο φόρτισης για να μη φλατάρει ή δεν υπάρχει θέμα ;

Αν είναι Li-Ion δεν έχει θέμα μνήμης και φλαταρίσματος από την αχρηστία.

Καλό είναι βέβαια να την βάζεις πάνω 1 φορά το μήνα να κάνει μια πλήρη αποφόρτιση...μια πλήρη φόρτιση και ξανά στο συρτάρι. Έτσι κρατάς το επίπεδο φθοράς της σχεδόν στο 0 :)

τίποτε από τα 2 δεν ισχύει........αφού οι σύγχρονοι φορτιστές πλέον έχουν και σταθεροποίηση τάσης.....τι να το κάνεις το ups?

που το άκουσες?

σύγχρονοι φορτιστές ; Για ποσο συγχρονους μιλας γιατι εγω εχω 4 φορητα απο το 2003 και δωθε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.