sayan2 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2010 Εχω εναν wd 500 gb 8mb cashe και επειδη κατα πασα πιθανοτητα θα χρειαστω αλλον εναν 500σαρη σας γραφω τις παρακατω αποριες μου σχετικα με την διαταξη raid (που σημερα εμαθα περισσοτερες λεπτομερειες για το τι ειναι και τι κανει - πληρη μεσανυχτα λεμε)1) Οντως το μονο που προσφερει οσων αφορα τα games ειναι λιγο πιο γρηγορα φορτωματα στα Loads?2) O νεος 500αρης θα εχει 16mb cashe παιζει κανενα θεμα εδω?3) Aν υποθεταμε οτι δεν χρειαζομουν τον 2ο 500αρη οι εποδοσεις που προσφερει το raid 0 ειναι τοσο σημαντικες ωστε να ειχα λογο να επαιρνα αλλον ενα μονο και μονο για να φτιαξω τη διαταξη?Ευχαριστω και συγνωμη αν ειναι χιλιοσυζητημενο το θεμα απλα ετυχε σημερα να μου ερθουν τα φωτα...:meeting:*Σημειωνω οτι παιζω κυριως games στο Pc και απλες καθημερινες εφαρμογες για internet αντιγραφες dvd...
EoS Αύγουστος 1, 2010 #2 Αύγουστος 1, 2010 1)Δεν νομίζω να δεις κάποια άλλη διαφορά πέρα από πιο γρήγορα loads, όσων αφορά τα games2)Κανονικά δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα εκτός αν σου τύχη κάποια ασυμβατότητα. Αλλά να ξέρεις το raid θα χάσει σε επιδόσεις γιατί θα το φρενάρει ο αργός δίσκος.3)Το αν αξίζει είναι δύσκολο να στο πει κάποιος, είναι αρκετά υποκειμενικό. Αν μιλάμε μόνο για games και ειδικά για single player και όχι online θα έλεγα πως δεν αξίζει.Βλέπω να λες ότι δεν σε απασχολεί ο χώρος, ίσως είναι καλύτερα να μαζέψεις χρήματα και να πας σε ένα ssd για να δεις αρκετή διαφορά σε επιδόσεις.
sayan2 Αύγουστος 1, 2010 Author #3 Αύγουστος 1, 2010 1)Δεν νομίζω να δεις κάποια άλλη διαφορά πέρα από πιο γρήγορα loads, όσων αφορά τα games2)Κανονικά δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα εκτός αν σου τύχη κάποια ασυμβατότητα. Αλλά να ξέρεις το raid θα χάσει σε επιδόσεις γιατί θα το φρενάρει ο αργός δίσκος.3)Το αν αξίζει είναι δύσκολο να στο πει κάποιος, είναι αρκετά υποκειμενικό. Αν μιλάμε μόνο για games και ειδικά για single player και όχι online θα έλεγα πως δεν αξίζει.Βλέπω να λες ότι δεν σε απασχολεί ο χώρος, ίσως είναι καλύτερα να μαζέψεις χρήματα και να πας σε ένα ssd για να δεις αρκετή διαφορά σε επιδόσεις.Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση, καταλαβα τι παιζει πανω κατω... Για ssd μαλλον οχι ακομα, ισως αυριο να τσιμπησω εναν 2ο και να το κανω το raid-0. Θα γραψω εντυπωσεις αλλα οχι απο benches απο τη γενικοτερη αισθηση που θα μου αφησει. Και το λεω αυτο γιατι οτι εψαξα γυρω απο το θεμα οι περισσοτεροι μιλουσαν με τα αποτελεσματα των benches που δεν συμβαδιζουν παντοτε με την απλη καθημερινοτητα...
EoS Αύγουστος 2, 2010 #4 Αύγουστος 2, 2010 Από προσωπική εμπειρία βλέπω αρκετή διαφορά στην αποκρισημότητα του συστήματος με το raid0.Aλλά όπως είπα είναι και υποκειμενικό το θέμα και κάποιος να κρίνει ότι δεν αξίζει ούτε το ρίσκο ούτε τα λεφτά που απαιτούνται.
sayan2 Αύγουστος 2, 2010 Author #5 Αύγουστος 2, 2010 Καλησπερα φιλοι μου. Σημερα πηρα 2ο σκληρο για raid-0 και εκανα ολες τις προβλεπομενες διαδικασιες ωστε να φτασω στο σημειο να ξεκινησω την εγκατασταση των win 7 x64. Εφτιαξα το array κανονικα και οι 2 δισκοι ειναι σε raid-0.Ξεκιναω την εγκατασταση και φτανω στο σημειο οπου μου ζηταει να διαλεξω σε ποιο δισκο θελω να εγκαταστησω το λογισμικο. Αρχικα δεν αναγνωριζει κανενα διαθεσιμο δισκο και φορτωνω στα καπακια τον sas raid driver που ειχα ηδη αποθηκευσει σε φλασακι. Αναγνωριζεται ο raid-0 δισκος κανονικα αλλα δεν μπορω να πατησω next να συνεχισω την εγκατασταση καθως το ακολουθο μνμ εμφανιζεται:windows cannot be installed to this disc. This computers harware may not support booting to this disk. ensure that the disc controller is enabled in the computers bios menuP6T DELUXE η μητρικη 2χ500 gb οι σκληροιΜπορει καποιος να με βοηθεισει???
zaxos Αύγουστος 2, 2010 #7 Αύγουστος 2, 2010 ...δεν αναγνωριζει κανενα διαθεσιμο δισκο και φορτωνω στα καπακια τον sas raid driver που ειχα ηδη αποθηκευσει σε φλασακι...Από ότι κατάλαβα χρησιμοποιείς τον ενσωματομένο Marvel controller. Για controller βάλε τον Intel. Καλύτερος σε επιδόσεις, πιο παραμετροποιήσιμος και μπορείς να κάνεις και σπαστό Raid (ένα κομμάτι Raid0 για επιδόσεις και το υπόλοιπο Raid1 για ασφάλεια). Επίσης δε θα έχεις και το πρόβλημα που περιγράφεις.
sayan2 Αύγουστος 3, 2010 Author #8 Αύγουστος 3, 2010 Από ότι κατάλαβα χρησιμοποιείς τον ενσωματομένο Marvel controller. Για controller βάλε τον Intel. Καλύτερος σε επιδόσεις, πιο παραμετροποιήσιμος και μπορείς να κάνεις και σπαστό Raid (ένα κομμάτι Raid0 για επιδόσεις και το υπόλοιπο Raid1 για ασφάλεια). Επίσης δε θα έχεις και το πρόβλημα που περιγράφεις.Σε ευχαριστω φιλε μου, ειναι η μονη λυση που δουλεψε τελικα...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.