Jump to content

USB 3 Hard Disc

lazarosleon

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μιας και ψηνομαι και για USB 3.0 Controller, λεω, μηπως και καποιος απο εσας, εχει τυχει να παρει κανεναν τετοιο δισκο. Στα λογια πολλα λενε πολλοι, οι πραξεις και οι αποδειξεις ομως μενουνε.

Αλλοι λενε 100ΜΒ/'' , αλλοι 150 - 200 κλπ. Δεν ξερω τι να πιστεψω. :help:

Λεω για αυτον εδω http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/External-Hard-Disc-Drives/Western-Digital-My-Book-3-0-1TB-USB-3-0-External-HDD-Black-3-5inches-WDBAAK0010HCH.htm :red:

Επισης, ισχυει η συμβατοτητα με USB 2.0 ??? Μην παρω τετοιο δισκο και τον εχω αποκλειστικα για το δικο μου μηχανημα. :wall:

Το γεγονός ότι το usb 3.0 υποστηρίζει ταχύτητες μέχρι 450-500mb/s δεν σημαίνει ότι θα τις πιάσει αν δεν έχεις βάλει δίσκο που μπορεί να πιάσει αυτές τις ταχύτητες. Ο συγκεκριμένος δίσκος ανάλογα με το σε πόσες στροφές γυρίζει θα σου βγάλει max γύρω στα 120mb/s και average γύρω στα 90mb/s. Σε σχέση με τα 32mb/s που υποστηρίζει max το usb 2.0 είναι σημαντική διαφορά. Ναι είναι συμβατός με το usb 2.0. Yποψην σου ότι αν έχεις πάρει controller για usb 3.0 σε pci-e X1 (πχ με 2 θύρες usb 3.0) θα σε περιορίσει max γυρω στα 250mb/s ή 500mb/s συνολικά και για τις 2 θύρες, ανάλογα με το αν είναι pci-e 1.x ή 2.χ.

Σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου.

Βασικα λεω να παρω αυτον : http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Controllers---Hub/Asus-U3S6-Controller-PCI-Express-X4-90-C1BMY0-00EAY00Z.htm

Αλλα δεν ξερω, οπως γραφω και σε αναλογο ποστ για τον παραπανω κοντρολερ, αν ειναι συμβατος, διοτι μεσα στην Official Asus List, δεν αναφερεται η μητρικη μου, ενω αν δεις αλλοι λενε πως σε αλλες μητρικες δουλευει.

Απο την αλλη, δεν ξερω για τον δισκο, το ποσο καλος ειναι, και το αν θα περπατησει το πρωτοκολο USB 3. :yes2:

Aπο τις καλύτερες επιλογές την θεωρώ, αν και δεν την έχω δοκιμάσει. Παίζει σε όλες τις μητρικές που έχουν μια ελεύθερη pci-e X4 ή Χ8 ή Χ16. Εγώ έχω αυτήν εδώ και με περιορίζει στα 140mb/s στη μία θύρα. Βέβαια δεν έχω δοκιμάσει και τις 2 ταυτόχρονα για να δω ποιο είναι το συνολικό μέγιστο. Ειναι βέβαια εξίσου πιθανό να με περιορίζει και ο sata2->usb 3.0 controller στον οποιο είναι ο δίσκος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.