Jump to content

AMD Phenom 9650 Quad-Core Overclock

xristaraszn

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σε ολους!

θα ηθελα να ρωτησω το εξης..:

γινετε να κανω overclock to pc μου εως τα 2,7GHz ?

εχω δει και αλλα forum gia to syggekrimeno uema kai exw δει mexri 3,4GHz να τον φτανουν!:jump::jump::jump::jump:

εγω θα ηθελα να μαθω εαν μπορω να τον παω μεχρι 2,7 και να μαθω το πως!

ευχαριστω

motherboard :MEDIONPC MS-7501

Ναι γίνεται αν και οι πρώτοι phenom ΔΕΝ ήταν και πολύ καλοί στο o/cing !

Πες μας τι μνήμες έχεις πρώτα απ`όλα! Η μητρική σου ποια είναι ?

Στην ουσία ανεβάζεις το base clοck ΤΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ! Η αρχική τιμή του είναι 200 !

ισχύει : base clock X multi = τελική συχνότητα!

Αφού ο επεξεργαστής σου δουλεύει default στα 2,3Ghz πάει να πει πως έχει multi : 2300/200 = 11,5

Αρα για να ανεβάσεις τον επεξεργαστή στα 2,8Ghz πρέπει να ανεβάσεις το base clοck από 200 σε 254!!!

Tαυτόχρονα θα πρέπει να κοιτάξεις να δουλεύουν οι μνήμες με τον κατάληλο διαιρέτη ώστε να μην ξεφεύγουν σε συχνότητα από τις ονομαστικές τιμές!

Η συχνότητα της μνήμης βγαίνει βάση του base clock του επεξεργαστή και ενός διαιρέτη!

Αρα τώρα έχεις 200x διαιρέτη = τελική συχνότητα μνήμης !!!!

Θα πρέπει με το νέο base clock στα 254 για 2,8Ghz να βάλεις τον κατάληλο διαιρέτη ώστε η συχνότητα της μνήμης να μείνει περίπου ίδια (και λίγο προς τα επάνω)

Πάμε τώρα και στο τελευταίο που είναι η συχνότητα του HYPERTRANSPORT !

Και αυτή βγαίνει από το base clock + έναν πολλαπλασιαστή! Θα πρέπει να είναι εντός ορίων ώστε να μην έχει bsod και λίγο παραπάνω !

Θα πετύχεις τα καλύτερα αποτελέσματα στο o/cing όταν θα έχεις

1) Μέγιστη συχνότητα επεξεργαστή

2) Μέγιστη συχνότητα μνήμης

3)Μέγιστη συχνότητα Hypertrasport

--------------------------------------------

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ !!!!

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να ψάξεις με ποιο base clock και ποιους διαρέτες τα πετυχαίνεις όλα αυτά!

Στο τέλος ελέγχεις και την σταθερότητα του συστήματος τρέχοντας 2 ORTHOS ταυτόχρονα για στρεσάρισμα και των τεσσάρων πυρήνων ενώ ελέγχεις και τις θερμοκρασίες!

Αν δεις πως δεν είσαι σταθερός ίσως να θες παραπάνω τάση στο cpu ! Αυτό το βλέπεις και αν χρειαστέι την αυξάνεις σκαλί σκαλί !

Καλές δοκιμές!

Αδερφέ, το πακετάκι από το Aldi είναι μεν αξιοπρεπέστατο, αλλά το τροφοδοτικό του δεν είναι και για πολλά πολλά. Κοίτα μη σου κάνει κάνα ΜΠΑΜ και χάσεις και όλα τα λεφτά σου αφού το Aldi κλείνει μέχρι τα Χριστούγεννα οπότε εγγυήσεις-λαλακίες δεν έχει...

adpanos σε -υπερ- ευχαριστω για τα παραπανω

η motherboard μου ειναι MEDIONPC MS-7501 (ακομα δεν ξερω τι ακριβως ειναι!)

εχω 4gb ram

και απο που μπορω να τα ανεβασω τα 2300/200 σε 254?

to Οverdrive της AMD δεν με βοηθαει..

γιατι φιλε Ερνεστο δεν ειναι καλο το πακετακι ?

για μενα ειναι καλο πακετο και δεν εχω πουθενα προβλημα.

πιστευεις οτι χρειαζεται να αλλαξω κατι ?

φιλικα παντα:cool:

• 2 weeks later...

Φιλε μου η μητρικη σου ειναι μαλλον rebranded ΜSI οποτε ισως μπορεις να της βαλεις και αλλο βιος... [ame=http://www.google.gr/search?q=MS-7501&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:el:official&client=firefox-a]http://www.google.gr/search?q=MS-7501&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:el:official&client=firefox-a[/ame]

γιατι φιλε Ερνεστο δεν ειναι καλο το πακετακι ?

για μενα ειναι ησχυρο πακετο γιατι δεν εχω πουθενα προβλημα.

πιστευεις οτι χρειαζεται να αλλαξω κατι ?

φιλικα παντα:cool:

Δεν νομίζω ότι είπε ότι δεν είναι καλό το πακέτο, είπε ότι για τα λεφτά του είναι πολύ καλό, αλλά δεν είναι και κάνα τέρας. Όπως σχεδόν όλα τα "super market pcs", είμαι σίγουρος ότι τα περιφερειακά που ο μέσος καταναλωτής δεν γνωρίζει/κοιτάζει θα είναι σχετικά υποβαθμισμένα. Είναι κρίμα να κάνει μπαμ το τροφοδοτικό σου από το overclocking και να κάψει μαζί και το υπόλοιπο pc σου...

Δεν νομίζω ότι είπε ότι δεν είναι καλό το πακέτο, είπε ότι για τα λεφτά του είναι πολύ καλό, αλλά δεν είναι και κάνα τέρας. Όπως σχεδόν όλα τα "super market pcs", είμαι σίγουρος ότι τα περιφερειακά που ο μέσος καταναλωτής δεν γνωρίζει/κοιτάζει θα είναι σχετικά υποβαθμισμένα. Είναι κρίμα να κάνει μπαμ το τροφοδοτικό σου από το overclocking και να κάψει μαζί και το υπόλοιπο pc σου...

Ακριβώς αυτό!

• 2 weeks later...

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια..Εχω βαλι στο ματι το εξης τροφοδοτικο:

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0476803&catid=020500

..γενικα ενα 500W λεω να παρω..

Πιστευετε οτι ειναι καλο η θα κανω λαθος επιλογη?

Ευχαριστω και παλι..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.