sadako Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2010 Λοιπόν. Εδώ και λίγο καιρό ασχολούμαι με 3D Rendering μέσα από 3D Studio Max και είναι η πρώτη φορά που βλέπω το σύστημα μου να τερματίζει. Έχω έναν i7-860 πάνω σε μια MSI P55-GD65. Επειδή παρατηρώ αρκετά υψηλές θερμοκρασίες ("βοηθάει" μάλλον και το κουτί -Coolermaster Sileo 500- καθώς και η θέση του κουτιού σε χώρο που δεν αερίζεται όσο ίσως θα έπρεπε από όλες τις μεριές) και δεν θέλω να ρισκάρω να σκάσει τίποτα καμιά στιγμή) αποφάσισα να αλλάξω την ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ψύκτρα που είχα ως τώρα με κάποια καλύτερη.. Μετά από ένα σχετικό ψάξιμο, οδηγήθηκα σε 2 επιλογές: 1. Prolimatech Megahalems Rev.2 http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Prolimatech-Megahalems-Rev-2-CPU-Cooler.htm 56,80 ευρώ 2. Scythe Mugen 2 Rev.B http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Scythe-Mugen-2-Rev-B-Cpu-Cooler-SCMG-2100.htm 41,50 ευρώ Μερικά σχόλια/διαφορές από αυτά που έχω συναντήσει στο ψάξιμό μου: - Όσον αφορά τις επιδόσεις, ΝΟΜΙΖΩ πως δεν έχουν τεράστια διαφορά. Μάλιστα σε ένα review της Megahalems τις βγάζει σχεδόν πανομοιότυπες: http://myplaisio.gr/user-labs/cpu-cooler-prolimatech-megahalems-rev2-review-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%85%CF%86%CE%AE , ενώ γενικά οι απόψεις διίστανται ως προς το ποια είναι καλύτερη. Θεωρούνται πάντως και οι 2 πολύ καλές. - Διαφορά 15-16 ευρώ στην τιμή, η οποία αυξάνεται με το δεδομένο πως (από ό,τι κατάλαβα) η Mugen έχει στην περιέχει στην συσκευασία και έναν 120άρη ανεμιστήρα ενώ για την Megahalems πρέπει να αγοράσω εξτρά. - Δεν με ενδιαφέρει (άμεσα τουλάχιστον) το overclocking, οπότε ίσως να μου αρκεί ένας 120άρης και όχι 2 σε διάταξη push/pull, αφού εξάλλου σχετικά κοντά βρίσκεται ο ένας (από τους 2) 120άρηδες που έχει το κουτί από την μάνα του.. - Η Megahalems είναι ετοιμοπαράδοτη (τουλάχιστον έτσι λέει στο site) στο πλαίσιο, ενώ για τον mugen θα πρέπει να τον παραγγείλω και να περιμένω. - Η Megahalems περιέχει θερμοαγώγιμη πάστα, η οποία είναι και καλής ποιότητας σύμφωνα τουλάχιστον με αυτόν που έκανε το review που παραθέτω παραπάνω στο myplaisio. Αν και ούτως ή άλλως μου έχει περισσέψει arctic silver 5 από τότε που πέρασα την εργοστασιακή ψύκτρα πριν 7 μήνες περίπου. Υποθέτω θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω εκείνη.. - Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω και κατά την αγορά fan; Στο πλαίσιο δεν φαίνεται να είναι κανείς 120άρης άμεσα διαθέσιμος. - Στην μητρική μου θα χωράνε κανονικά και οι 2; Διαβάζω σε κάποια από τα φόρουμ που έψαξα σε κάποιες περιπτώσεις η ψύκτρα εμποδίζει τις θέσεις των μνημών. Παρακάτω η μητρική μου: Με δεδομένο πως χρησιμοποιούνται ΚΑΙ οι 4 θέσεις για τις μνήμες (έχω 4x2GB).. Θα έχω πρόβλημα; - Θα χρειαστεί να ξεβιδώσω την μητρική για να τοποθετήσω την ψύκτρα; Οποιαδήποτε άλλη πρόταση για ψύκτρα καλοδεχούμενη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Ιούλιος 30, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2010 την κουρτινα 1 με 2 χ12αρηδες skythe slipstream αυτα που εχω και εγω δηλαδη:jump1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sadako Ιούλιος 30, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2010 Ποιοι είναι αυτοί οι skythe slipstream; και που μπορώ να τους βρω;Γιατί στο Πλαίσιο ετοιμοπαράδοτους έχει μόνο κάτι coolermaster και κάτι Xigmatek Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciba Ιούλιος 31, 2010 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2010 και γιατί δεν Πέρνης τους SilenX που και παραγωγική είναι και αθόρυβη Link to comment Share on other sites More sharing options...
BStath Ιούλιος 31, 2010 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2010 Αφου το overclocking δεν σε ενδιαφέρει άμεσα τότε πας για Scythe η οποία και σε overclock θα σου αρκεί. 30Ε φθηνότερα βγαίνει από την Proli αν βάλεις και τους ανεμηστήρες. Δεν θα άνοιγα καν τέτοιο θέμα, είναι τόσο προφανής η απάντηση ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Ιούλιος 31, 2010 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2010 Ποιοι είναι αυτοί οι skythe slipstream; και που μπορώ να τους βρω;Γιατί στο Πλαίσιο ετοιμοπαράδοτους έχει μόνο κάτι coolermaster και κάτι Xigmatekαπο plaisio τους πηρα μαλλον θα τους εχουν τελειωσειψαξε και αλλου πρεπει να υπαρχουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
sadako Ιούλιος 31, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2010 Προφανές δεν είναι τίποτα...Πήγα τελικά σήμερα και τσίμπησα τον Megahalems που είναι και πιο "συμμαζεμμένος" από την γκουμούτσα τον Mugen να μην έχω το άγχος μην βρίσκει το fan στις μνήμες... Πήρα κι έναν Skythe Kama fan που ήταν ο μόνος 120άρης με PWM που είχε.. Τώρα πάμε στην εγκατάσταση.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexopus6 Αύγουστος 6, 2010 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2010 65 Fans Tested on a MegahalemsCPU: Intel Core i7 860 @ 4GHz (22x182MHz) with Hyper-Threading Link to comment Share on other sites More sharing options...
predator7 Αύγουστος 6, 2010 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2010 για την Prolimatech δεν ισχυουν τα νουμερα αυτα εντελως fake τον 860 τον εχω στα 3.3 τωρα κ στο 100% δεν ξεπερναει τους 55 βαθμους κ την εχω με 2 12αρηδες push and pull,τωρα το καλοκαιρακι ειναι λιγο πιο ζεστος αλλα εχω καιρο να αλλαξω παστουλα, απο σεπτεβρη θα βλεπω παλι 28-30 βαθμους σε idle κ full load αντε το πολυ 50 παραπανω δεν παει πολυ δυσκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexopus6 Αύγουστος 6, 2010 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2010 Εμένα πάντως με ambient 30°C, vcore 1.312 – 1.328 και HT on μου φαίνονται φισιολογικες οι θερμοκρασιες που αναφέρει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sadako Αύγουστος 19, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2010 Τελικά την πήρα την Megahalems, κι όταν (μετά κόπων και βασάνων, και τεχνικών προβλημάτων και κάψιμο μητρικής και αναμονής 2 εβδομάδων του Πλαισίου) την πέρασα, μου κατέβασε τις θερμοκρασίες κατά κάτι παραπάνω από 20 βαθμούς.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BStath Αύγουστος 19, 2010 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2010 Με τι ανεμηστήρα την ζευγάρωσες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sadako Αύγουστος 20, 2010 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2010 Έναν Scythe Kama 1200rpm που σπρώχνει τον αέρα. Δεν έβαλα και δεύτερο (σε push/pull), γιατί διάβασα πως η διαφορά που θα είχα θα ήταν το πολύ 1-2 βαθμοί..Πολύ μεγάλη διαφορά πάντως. Και είναι και πιο ήσυχο σε σχέση με το ανεμιστηράκι από την εργοστασιακή ψύκτρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
x4m3n0s Αύγουστος 20, 2010 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2010 Δεν ξερω γενικα με ι7 (εχω ι7 940 οχι τον 860) απογοητευτηκα με αερα και μαλλον θα παω σε υδρο.....Εχω επανω την zalman xtreme και προκοπη δεν ειδα σε stock κατασταση και ειδικα με ζεστες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Αύγουστος 20, 2010 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2010 Δεν ξερω γενικα με ι7 (εχω ι7 940 οχι τον 860) απογοητευτηκα με αερα και μαλλον θα παω σε υδρο.....Εχω επανω την zalman xtreme και προκοπη δεν ειδα σε stock κατασταση και ειδικα με ζεστες....τα ζορια ειναι απο τα 4.2 και πανω εκει το τραβαει το νερακινομιζω ψυκτρες τυπου megahalems δεν θα εχουν προβλημα μεχρι τα 4.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
x4m3n0s Αύγουστος 20, 2010 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2010 τα ζορια ειναι απο τα 4.2 και πανω εκει το τραβαει το νερακινομιζω ψυκτρες τυπου megahalems δεν θα εχουν προβλημα μεχρι τα 4.2Οταν εχει 25 βαθμους εξωτερικη ναι οκ συμφωνω αλλα οταν εχει παραπανω δεν λεει να πεσει απο τους 45-50 σε εργοστασιακη κατασταση(παντα idle)....Τωρα για O/C φτασει και τα 4.2 σε αυτη τη μορφη και δεν ειχε θεμα θερμοκρασιας (ακομη και σε vantage) αλλα τα fan στο κουτι κανουν σαν τρενο μιας και γινεται χαμος στο case me την τεραστια ψυκτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Αύγουστος 20, 2010 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2010 Οταν εχει 25 βαθμους εξωτερικη ναι οκ συμφωνω αλλα οταν εχει παραπανω δεν λεει να πεσει απο τους 45-50 σε εργοστασιακη κατασταση(παντα idle)....Τωρα για O/C φτασει και τα 4.2 σε αυτη τη μορφη και δεν ειχε θεμα θερμοκρασιας (ακομη και σε vantage) αλλα τα fan στο κουτι κανουν σαν τρενο μιας και γινεται χαμος στο case me την τεραστια ψυκτρα. δεν ξερω πως τα πας γενικα απο ανεμιστηρες[ θορυβο] η τι airflow εχει το κουτι σου αλλα βλεπω να εχεις καποιο παραπονο:rant: εγω εχω 2χ14 μπροστα[800στροφες] 2χ14 πανω [800 στροφες[ 1χ12πισω[800στροφες] +2χ12αριδες slipstream[1300 στροφες] πανω στην megahalem + 3 σκληρους και το μονο ας πουμε οτι με στεναχωρει[ακουγεται το τραινο που λες και εσυ] ειναι οταν γκαζωνω την 5970[980/1270] στο vantage παιχνιδια νορμαλ την εχω 850/1100 σε γενικες γραμμες δεν ενοχλουμε γενικα καθολου δεν εχω θορυβο ακομα και με 25-29 θερμοκρασια δωματιου Link to comment Share on other sites More sharing options...
x4m3n0s Αύγουστος 20, 2010 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2010 δεν ξερω πως τα πας γενικα απο ανεμιστηρες[ θορυβο] η τι airflow εχει το κουτι σου αλλα βλεπω να εχεις καποιο παραπονο:rant:εγω εχω 2χ14 μπροστα[800στροφες] 2χ14 πανω [800 στροφες[ 1χ12πισω[800στροφες] +2χ12αριδες slipstream[1300 στροφες] πανω στην megahalem + 3 σκληρους και το μονο ας πουμε οτι με στεναχωρει[ακουγεται το τραινο που λες και εσυ] ειναι οταν γκαζωνω την 5970[980/1270] στο vantage παιχνιδια νορμαλ την εχω 850/1100 σε γενικες γραμμες δεν ενοχλουμε γενικα καθολου δεν εχω θορυβο ακομα και με 25-29 θερμοκρασια δωματιου Το κουτι ειναι ενα armor 8000bws το οποιο μεσα εχει 2 koolance 12028(ή12038 δεν θυμαμαι ακριβως) 12αριδες 2600rpm η ζαλμαν εχει αλλο ενα 12αρι 2200rpm μετα εχω 2 9ρια silverstone 2000rpm αθορυβα αλλα ολα τα 12ρια μαζι με την 470 οταν ανεβασει θερμοκρασια ειναι καπως απο θεμα θορυβου...οχι οτι με πειραζει απλα ελεγα μιας και εκανα αλλαγες στο κουτι να παω για υδροψυξη να ηρεμησω καπως και απο cpu και θορυβο μιας και θα ελευθερωθει αρκετα η ροη του πυργου. Δεν ξερω αν ακουγομαι καπως περιεργος....σκεφτομαι αρχικα μετα απο προταση φιλων να παω σε cosmos s. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Αύγουστος 20, 2010 #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2010 Το κουτι ειναι ενα armor 8000bws το οποιο μεσα εχει 2 koolance 12028(ή12038 δεν θυμαμαι ακριβως) 12αριδες 2600rpm η ζαλμαν εχει αλλο ενα 12αρι 2200rpm μετα εχω 2 9ρια silverstone 2000rpm αθορυβα αλλα ολα τα 12ρια μαζι με την 470 οταν ανεβασει θερμοκρασια ειναι καπως απο θεμα θορυβου...οχι οτι με πειραζει απλα ελεγα μιας και εκανα αλλαγες στο κουτι να παω για υδροψυξη να ηρεμησω καπως και απο cpu και θορυβο μιας και θα ελευθερωθει αρκετα η ροη του πυργου.Δεν ξερω αν ακουγομαι καπως περιεργος....σκεφτομαι αρχικα μετα απο προταση φιλων να παω σε cosmos s.κοιταξε ανεμιστηρες με 2600 και 2200 στροφες ειλικρινα δεν ειναι οτι καλυτερογια ανεμιστηρες κουτιου[σε θεματα θορυβου] θα μπορουσες με καποιο controlerνα χαμηλωσεις στροφες να ησυχασεις λιγοκατι τετοιο ας πουμε http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.809431 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpapad Αύγουστος 20, 2010 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2010 σκεφτομαι αρχικα μετα απο προταση φιλων να παω σε cosmos s.Αντί για cosmos s δες το haf 932 ή το Haf X. Πιστεύω ότι είναι λίγο καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.