Jump to content

"Offline" defrag tool και Disk imaging tool

BStath

Recommended Posts

Έχω μερικές ερωτήσεις. Θέλω να αντιγράψω τον δίσκο που έχω τώρα στο φορητό με όλα τα περιεχόμενά του και τα Win7 που έχει σε έναν νέο δίσκο. Λέω λοιπόν να τον βγάλω από το laptop να το βάλω στον desktop και να του κάνω ένα offline defrag (full). Ύστερα να τον αντιγράψω στον καινούργιο δίσκο έτσι ώστε να μην χαθεί και το alignment (1024).

Ποια εργαλεία μου χρειάζονται ? Μπορεί κάποιος να βοηθήσει ?

Έβαλα norton15 , έκανα disk copy με Set Active Drive ,copy MBR.....

Αποτέλεσμα.....

1)Ο SSD δεν μπουτάρει , μένει εκεί που αναβοσβήνει η παύλα στο boot...

2)To σταθερό pc Που έκανα το copy δεν μπουτάρει μου βγάζει ότι δεν βρίσκει το \windows\system32\winload.exe

3)Έβαλα τον παλιό σκληρό στο laptop και μου ζήτησε επιδιόρθωση για να παίξει...

Μπορώ να πω ότι δεν πήγαν και πολύ καλά τα πράγματα....

Καμια ιδέα ?

Δοκίμασα και με Acronis Boot CD Και δεν έβλεπε τους σκληρούς....

Δοκίμασα και με PC Vacine και ενώ ξεκινάει το laptop και βλέπει τα Ubuntu και τα Vista επιλέγω Vista και κάνει reboot το Laptop.

Κατέβασα και το DriveImage XML μπας και δω φως αλλά θα το δοκιμάσω αύριο.

• 1 month later...
Έχω μερικές ερωτήσεις. Θέλω να αντιγράψω τον δίσκο που έχω τώρα στο φορητό με όλα τα περιεχόμενά του και τα Win7 που έχει σε έναν νέο δίσκο. Λέω λοιπόν να τον βγάλω από το laptop να το βάλω στον desktop και να του κάνω ένα offline defrag (full). Ύστερα να τον αντιγράψω στον καινούργιο δίσκο έτσι ώστε να μην χαθεί και το alignment (1024).

Ποια εργαλεία μου χρειάζονται ? Μπορεί κάποιος να βοηθήσει ?

Εγώ αυτό το έχω κάνει άπειρες φορές, και μάλιστα πριν λίγο καιρό στο λαπτοπ μου. Χρειάζεσαι μόνο το Acronis True Image. Με αυτό έχεις δύο επιλογές που οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα: α)Παίρνεις backup όλου του παλιού δίσκου (image) και το κάνεις restore στον καινούριο. Αυτό γίνεται με boot cd που φτιάχνεις μέσα από το πρόγραμμα, αλλά προϋποθέτει ότι κάπου αλλού πρέπει να βάλεις το backup, εγώ το είχα βάλει σε εξωτερικό usb δίσκο. β)Έχεις και τους δύο δίσκους πάνω στο σύστημα, παλιό και καινούριο, και κάνεις cloning τον παλιό στον καινούριο. Μετά βγάζεις τον παλιό και μπουτάρεις από τον καινούριο.

Και οι δύο λύσεις δουλεύουν 100%, δοκιμασμένες προσωπικά πολλές φορές καθώς τον τελευταίο μήνα άλλαξα τους δίσκους του λειτουργικού σε όλα μου τα PC!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.