dim-sat Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2010 Κατ αρχην καλημερα και καλως σας βρηκα!!Αντιμετωπιζω ενα προβλημα με τον υπολογιστη μου.Η συνθεση του pc ειναι.Core i7 920 (@2,66),Gigabyte ud3r (rev1,6), Chieftec turbo series ctf-750-14c 750w, sapphire vapor-x 4890, a-data 3x2 gb ddr3,win 7 ultimate x64.Το προβλημα που προεκυψε απο την αρχη του στησιματος εχει να κανει με την αποδοση της καρτας γραφικων.Το πρωτο ζητημα που εχω ειναι το (γνωστο απο διαφορα φορουμ του εξωτερικου) περιστατικο με το παγωμα της εικονας και την ανακτηση της μετα απο 2 - 3'' (κατα ατακτα διαστηματα, κυριως στις πρωτες στιγμες μιας 3d εφαρμογης-παιχνιδιου), το οποιο αν και πολλοι διαβαζω οτι το ελυσαν με τις αναβαθμησεις των drivers της ΑΤΙ, εγω δεν το εχω ξεπερασει ποτε μεχρι τωρα.Ενα αλλο μεγαλο ζητημα ειναι η ανυπαρξια αποδοσης της καρτας γραφικων. Κ εξηγουμαι. Η καρτα απο την αρχη σε διαφορα παιχνιδια δεν αποδιδει ομαλα ακομα και σε χαμηλες αναλυσεις, και ταυτοχρονα ειτε σε χαμηλες ειτε σε υψηλες με χρηση cpu <10-15% k gpu < 25%-30%. Η κινηση καθε αλλο παρα ομαλη ειναι και τα σπασιματα ειναι τοσα πολλα, ωστε μου φαινεται απιστευτο. Σαν κατι να φρεναρει το συστημα και να μην μπορει να αποδωσει. Ισως η μητρικη??? Επισης να αναφερω οτι το συστημα δεν φαινεται να ζεστενεται (ουτε με τις θερμοκρασιες μεσα απο το catalyst οπως επισης οταν το πιασεις απο επανω καθε αλλο παρα καιει), ουτως η αλλως αυτα τα προβληματα παρουσιαζονται απο την αρχη των εφαρμογων και οχι κατοπν καταπονησης. Ευχαριστω.
dim-sat Ιούλιος 29, 2010 Author #3 Ιούλιος 29, 2010 Ευχαριστω για την απαντηση.Εχθες δοκιμασα τα ακολουθα.Εκανα bios update με την τελευταια αναβαθμιση απο το site της gigabyte.Εκανα φορματ και εγκατασταση του λειτουργικου απο την αρχη.Eβαλα ολα τα Μ/Β drivers που βρηκα (τα πιο προσφατα) και τους ΑΤΙ 10.6. Εκανα Windows update.Παρολα αυτα... δεν εχω ομαλη λειτουργια.....
kuza Ιούλιος 29, 2010 #4 Ιούλιος 29, 2010 η καρτα σου πρενει το ρευμα που πρεπει?Αλλο τροφοδοτικο δοκιμασες?
dim-sat Ιούλιος 29, 2010 Author #5 Ιούλιος 29, 2010 Αλλο τροφοδοτικο δεν εχω διαθεσιμο (εχω ενα 400αρακι παλιο, αλλα δεν κανει)Η καρτα ειναι συνδεδεμενη με το τροφοδοτικο με 2 καλωδια. Στις υποδοχες του τροφοδοτικου εχει κ label που γραφει pci e (2+2 για crossfire). Θεωρω πως ειναι σωστες οι συνδεσεις..
kuza Ιούλιος 29, 2010 #6 Ιούλιος 29, 2010 Μαλιστα.Αφου εισαι σιγουρος για τις θερμοκρασιες περιμενε τοτε να ακουσεις και αλλες γνωμες, και απο τους ιδιους χρηστες της καρτας.
dim-sat Ιούλιος 29, 2010 Author #7 Ιούλιος 29, 2010 Το catalyst μου δειχνει 60 βαθμους και χρηση ανεμιστηρα 25% ας πουμε σε μια χθεσινη δοκιμη.Ευχαριστω για τις απαντησεις και την διαθεση να εισαι καλα.
stathid90 Ιούλιος 29, 2010 #8 Ιούλιος 29, 2010 δοκίμασε να ανοίξεις το gpu-z και να δεις σε τι ταχύτητα είναι το bus interface. πρέπει να είναι στα χ16 2.0
dim-sat Ιούλιος 29, 2010 Author #9 Ιούλιος 29, 2010 Ευχαριστω για την απαντηση.Το απογευμα θα παω σπιτι και θα το τσεκαρω.Παντως με το everest μου βγαζει pci-e 2.0 x 16 bus interface, αλλα θα τσεκαρω για σιγουρια.
Land Ιούλιος 29, 2010 #10 Ιούλιος 29, 2010 Καλησπέρα και από εμένα, θα σου πρότεινα, για να μην σε παιδέψω με "'αδικα" ψαξίματα από bios μην τυχόν και υπάρχει κάτι έως μετροπρογράμματα να δούμε αν λειτουργεί από μόνη της σωστά: Αν έχεις την δυνατότητα να βάλεις την κάρτα σε έναν άλλο υπολογιστήρα (φίλου προφανώς) να δεις αν έχει την ίδια συμπεριφορά ή όχι ώστε να βρούμε μια αρχή.υ.γ. όταν λέμε σβήνω και ξαναεγκαθηστώ τους drivers που ανέφερε ένα παιδί πιο πάνω εννοείται με του atiman τα εργαλεία;(καλό θα ήταν)Ελπίζω να βοήθησα,:crazy_pilot:
dim-sat Ιούλιος 30, 2010 Author #11 Ιούλιος 30, 2010 Βοηθησες αρκετα κ μονο που μπηκες στον κοπο να ποσταρεις για το προβλημα μου φιλε μου:yes4:.Τωρα οσον αφορα το θεμα μου, αυτην τη στιγμη εχω φρεσκο installation των windows οποτε δεν τιθεται θεμα μη κανονικης απεγκαταστασης.Θα σου προτεινα να με παιδεψεις με το ΒΙΟS καθως ειναι δυσκολο να βρω υπολογιστη φιλου που να σηκωνει την καρτα (απο αποψη τροφοδοσιας).Επισης οντως και στο gpu-z βγαζει pci-e 2.0 x 16 @ 16 2.0
johncsj Ιούλιος 30, 2010 #12 Ιούλιος 30, 2010 Καλησπέρα κι από εμένα φίλε μου. Μιας και η μητρική σου έχει 2 θύρες pci-e, δεν κάνεις μια απεγκατάσταση των drivers, και πέρασμα στην 2 pci-e slot (εάν δεν το έχει ήδη κάνει)? :to_pick_ones_nose3:Παρόμοια προβλήματα μου έκανε μία 2600pro που έχω ακόμα. Όταν της άλλαξα pci-e slot (σε μία asus p5n-e sli), άρχισε και δούλευε κανονικά. Εάν έχεις το χρόνο δοκίμασέ το... :flower:
Land Ιούλιος 31, 2010 #13 Ιούλιος 31, 2010 Καλησπέρα ξανά, Μιας και την μητρική σου δεν την ξέρω και δεν νομίζω να έχει κάτι το "περίεργο" στις ρυθμίσεις (το ανέφερα πιο πάνω μήπως και η μητρική έχει στο bios κάποια ιδιαιτερότητα), καλή ιδέα να το δεις σε άλλο slot όπως ανέφερε και ο φίλος πιο πάνω αλλιώς, μόνο και μόνο για να πεις ότι ότι καύτερο μπορούσες να κάνεις από πλευράς σου, να δεις με κανα μετροπρόγραμμα αν σου κάνει περίεργα(παράδειγμα προγράμματος Futuremark Vantage,06 κτλ). Αν και με αυτό βλέπεις ότι έχει ακόμα πρόβλημα τότε μάλλον το rma είναι μονόδρομος αν και δεν ξέρω αν είναι πλεον στην εγγύηση (καλύτερα θα μας το πεις εσύ αυτό). Υ.Γ. Σκέφτηκα και το bios της κάρτας γραφικών μήπως και έβαζες, αν υπάρχει, κάποιο νεότερο αλλά δεν το κατέχω άρα δεν το προτείνω.
dim-sat Αύγουστος 2, 2010 Author #14 Αύγουστος 2, 2010 Καλημερα και ευχαριστω ολους σας για το ενδιαφερον.Δοκιμασα να την βαλω στην 2η pci - e υποδοχη, αλλα τα προβληματα παρεμειναν. Θα τρεξω το βραδυ το 3d mark vantage και θα ποσταρω αποτελεσματα.Η καρτα μου οπως και ολα τα parts ειναι σε εγγυηση.Επειδη δεν εχω αντιμετωπισει ξανα τετοιο ζητημα, θα παω την καρτα στο μαγαζι και θα ζητησω αντικατασταση εξηγωντας το προβλημα που αντιμετωπιζω??? Ευχαριστω.
Land Αύγουστος 2, 2010 #15 Αύγουστος 2, 2010 Καλημέρα,δεν είναι τόσο τι σκορ θα βγει αλλά αν κάνει προβλήματα κατα την διεξαξωγή του.Εφόσον είναι μέσα στην εγγύηση, περιγράφης το πρόβλημά σου όσο πιο πιστά γίνεται.Απο εκεί και πέρα περιμένουμε νέα σου!
dim-sat Αύγουστος 2, 2010 Author #16 Αύγουστος 2, 2010 Ωραια.Θα κανω σημερα την δοκιμη και θα ποσταρω.Μιλησα μολις με το καταστημα απο οπου προμηθευτηκα τα parts και μου ειπαν πως αν διαπιστωθει προβλημα της καρτας θα μου την αλλαξουν ή θα μου δωσουν αλλη καρτα της επιλογης μου με χρηματικη διαφορα, εφ' οσον η καρτα δεν ειναι πλεον διαθεσιμη (που δεν ειναι). Σε αυτη την περιπτωση για χρηση gaming αλλα και ταινιων HD η καλυτερη περιπτωση ποια ειναι (μεχρι 350)???Ειδα μια MSI R5850 Twin Frozr II στα 335 ε (220 εκανε η 4890 οταν την αγορασα).
Land Αύγουστος 4, 2010 #17 Αύγουστος 4, 2010 Εφόσον σε καλύπτει η εγγύηση μια χαρά!Τώρα, όσον αφορά για άλλη κάρτα γραφικών, δες μέσα στο forum έχει αρκετά thread με το ερώτημά σου, πιστεύω ότι θα σε καλύψουν οι απαντήσεις που θα βρεις.
dim-sat Αύγουστος 10, 2010 Author #18 Αύγουστος 10, 2010 Καλησπερα κ παλι. Εχθες δοκιμασα το ATI allmode driver package 64bit του ΑΤΙΜΑΝ.Απεγκατεστησα (με το tool του ΑΤΙΜΑΝ επισης) τους drivers και περασα αυτους. Τα προβληματα παραμενουν. Ειτε με τον συνδυασμο DX 10-opengl 3,2 ειτε με open gl 4.Επισης εβαλα κ στο δευτερο slot την καρτα πριν ξεκινησω την διαδικασια αλλαγης των drivers.Τα προβληματα παραμενουν οσον αφορα τα παγωματα λογω απωλειας επαφης καρτας γραφικων - λειτουργικου. Το περιεργο ειναι οτι με default ρυθμισεις απο BIOS γινονται συνεχεια. Αν αλλαξω λιγο το set up του BIOS αλλαζουν λιγο τα δεδομενα οχι ομως για ολες τις εφαρμογες.Εβαλα λοιπον απο BIOS το pci e freguency στα 100 mhz απο auto, και το clock του Ι7 στα 2,80 απο 2,66.Οταν εβαλα pro μου παγωσε 2 φορες στην αρχη (στο πρωτο replay που εδειξε και σε καποια φαση μεσα στο game) και μετα ξεκολλησε για τουλαχιστον 1 ωρα που το δοκιμασα χωρις αλλα προβληματα.Βαζοντας μετα ΝΒΑ 2κ10 με το που αρχισε το pregame show μεσα στο παιχνιδι τα κολληματα ηταν διαδοχικα (δηλαδη με το που ανακτουσε την χαμενη επαφη ξανακολλαγε συνεχομενες φορες) με αποτελεσμα να μην μπορω να παιξω καθολου.Πριν το πειραγματακι μεσω bios τα κολληματα κ στο ποδοσφαιρακι ηταν παρα πολλα, αλλα οχι συνεχομενα (περιπου καθε 2 λεπτα). Αποφασισα οτι ισως ειναι ωρα να παω την καρτα στο καταστημα για ελεγχο...
ProPitsiriko$ Αύγουστος 10, 2010 #19 Αύγουστος 10, 2010 Καλησπερα και απο εμενα... Κατεβασε το furmark, ειναι ενα προγραμμα που ζοριζει τις καρτες..Δες πως συμπεριφερεται..για τυχον artifacts! Δεν δεν δουλευει σωστα...πισω για RMA και περνεις Η την ιδια καρτα η μια αλλη και πιο καινιουργιας τεχνολογιας..! Εχει τυχει να στησω pc φιλου μου με την ιδια καρτα με εσενα και να μην παιζει ουτε sims! την πηγε πισω και τελειωσε η υποθεση!
dim-sat Αύγουστος 10, 2010 Author #20 Αύγουστος 10, 2010 Μολις εκανα το furmark (3d mark θελει κωδικους κ δεν εψαξα).Μου ολοκληρωσε κανονικα 2 τεστ που εκανα με αναλυση 1920χ1080 με MSAA 0x kai 4x σε time based κατασταση. Πηγα λοιπον να τρεξω το δευτερο τεστ με 4χ σε frame based, οπου εκει το τεστακι ετρεξε 16 sec, παγωσε για αλλα 40 sec και μετα δεν εκανε καν ανακτηση και κολλησε εκει το pc(παρεμεινε ανοικτο με μαυρη οθονη).ΕΔΩ να τονισω πως καθε φορα που γινεται το σκηνικο απωλειας επαφης καρτας λειτουργικου και η ανακτηση, αυτο που συμβαινει ειναι το εξης.Η οθονη παγωνει για 20 δευτερολεπα, κατοπιν φλασαρερι και μετα απο 1-2 δευτερολεπτα επανερχεται. Στο παραδειγμα του τεστ εμεινε μαυρη χωρις να επανελθει.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.