michalos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2010 Ολοι που ασχολειστε με ταινιες HD θα εχετε λιγο πολυ προβηματα στο χωρο των δισκων σαςΗ λυση ερχεται με τις ταινιες micro HD (m-hd) matroska k mp4Με μεγεθος σχεδον οσο ενα divx , εχουμε 720p (1280χ720) εικονα και surround ηχο ετσι μπορειτε να δειτε ταινια 2 gb να μην εχει οπτικα και ακουστικα καμια διαφορα απο αυτη σε 5 ακομα και 8GBΔιαφορες σιγουρα θα υπαρχουν, αλλα το θεμα ειναι οτι δεν τις αντιλαμβανομαστε με το ματι ,κατι που συμβαινει αν συγκρινουμε divx με matroskaΑμεσως ετσι εχουμε τεραστια εξοικονομηση χωρου στο δισκο και κραταμε και την ποιοτητα στο video Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιούλιος 27, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2010 μακαρι...!!!!! εχεις κατι πιο χειροπιαστο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos Ιούλιος 27, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2010 Δυστυχως οι κανονες του site δεν μου επιτρεπουν για κατι "χειροπιαστο" :whistle2: ...αλλα google is your friend ! ολο και κατι θα βρεις για τα λεγομενα m-hd .εχουν βγει ακομα και σε 1080p ! φαντασου 1080p σε 2 gb Link to comment Share on other sites More sharing options...
l2phile Ιούλιος 27, 2010 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2010 Φαντάζομαι δεν σου λέει να μας κάνεις share την m-hd συλλογή σου, αλλά να μας δώσεις ένα link του codec/ιδέας/κάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Ιούλιος 27, 2010 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2010 Ένα guide εδώ http://forum.anime4ever.cc/viewtopic.php?f=45&t=4825 που ακόμα να αξιωθώ να δοκιμάσω. Ας κρατήσουμε το θέμα καθαρό όμως από πειρατικά λινκ κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elapse Ιούλιος 27, 2010 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2010 Βασικά transcoding σε video χαμηλότερης ανάλυσης(απ' ό,τι καταλαβαίνω από το λινκ του chroma); Ίσως σε κινητά και συσκευές με μικρή οθόνη να φαίνονται οκ, αλλά σε 40''+ τηλεόραση; Πώς συγκρίνονται, από ποιότητα, με ένα 720p ή 1080p bluray rip(με DTS ήχο); Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos Ιούλιος 28, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2010 42" lcd tv εχω και το WD TV LIVE.Οπτικα δεν βλεπω διαφορες στην εικονα στα m-hd των 2 GB απο αυτα των 6 και 8 GBΟπως ειπα διαφορες σιγουρα υπαρχουν στην ποιοτητα,αλλα δεν φαινονται με το ματι, τουλαχιστον σε μια λογικη αποσταση απο την tv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bezdim Ιούλιος 28, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2010 Δεν αξίζει. Ειδικά σε μια εποχή που αυξάνεται η επεξεργαστική ισχύς αλλά και η χωρητικότητα. Είναι πισωγύρισμα απ' ότι είδα και στο link του Chosen, επίσης ο συγκεκριμένος οδηγός χρησιμοποιεί μπακαλίστικες λειτουργίες του megui. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιούλιος 29, 2010 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2010 Δεν αξίζει. Ειδικά σε μια εποχή που αυξάνεται η επεξεργαστική ισχύς αλλά και η χωρητικότητα. Είναι πισωγύρισμα απ' ότι είδα και στο link του Chosen, επίσης ο συγκεκριμένος οδηγός χρησιμοποιεί μπακαλίστικες λειτουργίες του megui.γιατι δεν αξιζει? εαν κανει καλη δουλεια και δεν υπαρχει μεγαλη διαφορα στην ποιοτητα της εικονας, σαφως και αξιζει να πιανει το 1/3 του χωρου απο το κανονικο HD...!! ο χωρος παντα αξιζει! εξαλλου αυτος ειναι ο στοχος. να εχεις σε συγκεκριμενη χωρητικοτητα, οσο πιο πολλα γινεται, χωρις εκπτωσεις σε ποιοτητα- οσο γινεται..!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bezdim Ιούλιος 29, 2010 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2010 Αν το άρθρο που έδωσε ο chosen είναι πραγματικά αυτό που λέμε micro-hd, τότε δεν αξίζει.Μπορείς να το δοκιμάσεις μόνος σου και να πειστείς. Τις τεχνικές αυτές τις θεωρώ ουσιώδεις μόνο για συγκεκριμένες εφαρμογές, όπως μικρές οθόνες συσκευών και τέτοια. Εξάλλου αν έκανε σωστή δουλειά θα το χρησιμοποιούσα και εγώ ο ίδιος, καιρό τώρα.Συγχωρέστε με αν το ύφος μου είναι κάπως, αλλά αυτές τις μέρες πνίγομαι και δεν έχω το χρόνο να γράψω ένα σεντόνι επιχειρήματα. Μόλις βρω θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos Ιούλιος 30, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2010 ενα sample για να μου πειτε αν αξιζει..to sample ειναι 23MBη ταινια ολοκληρη ειναι 1,5gb[ame]http://rapidshare.com/files/306647094/9.2009.Blu-ray.720p_sample.mkv[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.