Jump to content

ΒΟΗΘΕΙΑ - RAID 0 & ΕΚΚΙΝΗΣΗ WINDOWS

sakislife

Recommended Posts

Παιδια γεια σε ολους.

Εχω το εξης προβλημα. Αφου αγορασα χτες 2 seagate 80gb SATA για να στησω RAID 0, λογω πιεσης χρονου σκεφτηκα να γλυτωσω την καινουργια εγκατασταση, αντιγραφοντας με το NORTON GHOST το partition C του παλιου μου δισκου στους νεους (αφου βεβαια εγκαταστησα πρωτα τους SATA RAID DRIVERS. Με το που τελειωνω λοιπον δοκιμαζω και το συστημα μπαινει κανονικα στα windows χωρις κανενα προβλημα διαβαζοντας πλεον απο την εγκατασταση του RAID. Στη συνεχεια αποσυνδεω τον παλιο δισκο (που σκοπευω να τον κανω εξωτερικο) και ξαναξεκιναω το συστημα αλλα αυτη τη φορα τα windows φτανουν στη μπλε οθονη που λεει ''windows is starting up'' λιγο πριν την εμφανιση του desktop και μενουν εκει χωρις κανουν τιποτε. Γνωριζει κανεις τι συμβαινει μπας και γλυτωσω την καινουργια εγκατασταση ???

PLZ HELP !!!!!!!!!:jump:

Αρχική απάντηση από sakislife

Παιδια γεια σε ολους.

Εχω το εξης προβλημα. Αφου αγορασα χτες 2 seagate 80gb SATA για να στησω RAID 0, λογω πιεσης χρονου σκεφτηκα να γλυτωσω την καινουργια εγκατασταση, αντιγραφοντας με το NORTON GHOST το partition C του παλιου μου δισκου στους νεους (αφου βεβαια εγκαταστησα πρωτα τους SATA RAID DRIVERS. Με το που τελειωνω λοιπον δοκιμαζω και το συστημα μπαινει κανονικα στα windows χωρις κανενα προβλημα διαβαζοντας πλεον απο την εγκατασταση του RAID. Στη συνεχεια αποσυνδεω τον παλιο δισκο (που σκοπευω να τον κανω εξωτερικο) και ξαναξεκιναω το συστημα αλλα αυτη τη φορα τα windows φτανουν στη μπλε οθονη που λεει ''windows is starting up'' λιγο πριν την εμφανιση του desktop και μενουν εκει χωρις κανουν τιποτε. Γνωριζει κανεις τι συμβαινει μπας και γλυτωσω την καινουργια εγκατασταση ???

PLZ HELP !!!!!!!!!:jump:

To ποιο απλό που μπορείς να κάνεις, είναι το εξής... σπάσε το raid, βάλε τους 2 sata πάνω, με ρύθμιση ide του controller και όχι raid.

Κάνε το ghost σου στον έναν sata και βεβαιώσου ότι φορτώνει λειτουργικό κανονικά...

Μετά, κατέβασε τον Intel Appl Accel Raid Edition, και στήσε το raid από εκεί... δουλεύει θαυμάσια, απλά πέρνει ώρα.

Eγώ υποψιάζομαι ότι μπούταρε από τον IDE και όχι από το Raid όταν τα είχες μαζί...

Εγώ το έχω κάνει ως εξής και πέτυχε:

1)Έχεις βάλεις κανονικά τους SATA/RAID Drivers στον IDE.

2)Έχεις κάνει Format στο Raid αφού το έχεις δηλώσει στο Array (boot).

3)Κάνεις CLONE DISK στο Norton Ghost.

4)Γίνεται αυτό και μόλις τελειώσει το Cloning γίνεται reboot αλλά τότε κλείνεις τον υπολογιστή

να προσέξεις δηλαδή να μην φορτώσει λειτουργικό.

5)Αποσυνδέεις τον ΙDE.

6)Ξεκινάς με το Raid αφού δηλώσεις να μπουτάρει από το bios.

To CASPER XP είναι σαν το Ghost και αντιγράφεις μέσω Windows όχι DOS.

• 4 years later...

Έχω το εξής πρόβλημα με το RAID. Μήπως μπορεί κανείς να βοηθήσει?!??!

Έχω την K7N2 Delta για motherboard. msi-board.jpg Έχει δύο θήρες για SATA. Έβαλα λοιπόν εκεί 2 Χ 500GB (ίδιους). Έκανα ότι μου έλεγε το manual και απέκτησα RAID για Performance. Έκανα και το format και όλα καλά. Κατόπιν έβαλα μία κάρτα http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=544604&HYCONTROLLERPROTOKOLO=Serial+ATA&category=69977771&catalog=20 PCI για να μπορώ να βάλω τον παλιό μου SATA πάνω. Η Motherboard δεν είχε άλλη θήρα οπότε δεν έβρισκα κάποια άλλη λύση. Έβαλα λοιπόν τον παλιό μου σκληρό πάνω... και είχα BSOD. Ανοίγουν 2 διαφορετικά RAID BIOS. Το δεύτερο είναι μια χαρά. Το πρώτο είναι ή άδειο τελείως ή όταν συνδέω πάνω τον SATA τον εμφανίζει εκεί... και μετά από λίγο (πριν κάνουν boot τα windows) έχω την BSOD.

Ξέρει κανείς τι φταίει ή τι πρέπει να κάνω?

Τελικά αυτό που έφταιγε ήταν το εξής!

1) Ο σκληρός έπρεπε να φορμαριστεί.

2) Όταν πάταγες F6 έπρεπε να του βάλεις δισκέτα με drivers για INITIO και όχι για 378RAID (fastbulid)

3) Τότε όταν άνοιγες το pc bootαρε από το BIOS του πρώτου RAID, άρα αν μετά έκανες install τους drivers 378RAID (κανονικά μέσα από τα Windows) τότε αναγνώριζε επί τόπου και τους άλλους σκληρούς (τον 1 που ήταν 2).

4) Πως θα μπορούσες να αποφύγεις το πρώτο RAID BIOS να πας στο δεύτερο και να bootαρεις από εκεί δεν ξέρω, γιατί βαρέθηκα, αφαίρεσα την κάρτα αφού πρώτα έκανα ανάκτηση όλων των αρχείων που ήθελα και τώρα πάω να αγοράσω ένα κουτί για SATA 3.5 να τελειώνει η υπόθεση.

Επίσης ήταν αδύνατο να βάλω σε μία δισκέτα ΚΑΙ τους ΔΥΟ drivers. Δηλαδή δεν γινόταν στην ίδια δισκέτα να μπουν οι drivers για 378RAID και για INITIO. Ο λόγος:

Και οι δύο drivers είχαν το αρχείο txtsetup.oem όπου αν πήγαινες να βάλεις το ένα πάνω στο άλλο... το έκανε overwrite οπότε ΓΙΟΚ ο ένας από τους δύο drivers!

Ίσως να μπορούσε να λειτουργήσει ανάποδα το σύστημα. Δηλαδή αν έβαζα τους 2Χ500 πάνω στην PCI και όχι στη Motherboard, και έκανα από εκεί format βάζοντας τους drivers για INITIO θα bootαρε κανονικά από τον μεγάλο δίσκο. Κατόπιν μέσα από τα windows θα μπορούσα να βάλω τους drivers 378RAID και να αναγνωρίσει επιτόπου τον 320GB. Δεν το έκανα γιατί όπως είπα βαρέθηκα, με κούρασε και το βρήκα άσκοπο να είναι φορτωμένο τόσο πολύ το αρχαίο μου Pc!

Αυτά. Μακάρι να βοήθησα και άλλους με παρόμοιο πρόβλημα!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.