Whitelighter Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 25, 2010 Λοιπόν, έχω ένα router με το οποίο επιθυμώ να συνδέσω το laptop μου (στο οποίο μόλις έβαλα Ubuntu 10.04) για να έχω internet.Δεν ξέρω πολλά από ubuntu, τώρα έλπιζα να τα μάθω, αλλά τουλάχιστον ας μου πει κάποιος για αρχή «τυφλοσούρτικα» πώς να συνδεθώ, γιατί χωρίς internet δεν μπορώ να κάνω τίποτε. :baby:Λεπτομέρειες:Εγκατέστησα το WiFi Radar και μπορώ να συνδεθώ στο δίκτυο του router όταν αυτό δεν έχει ασφάλεια. Το θέμα είναι ότι τώρα του 'χω βάλει ασφάλεια WPA2 και επίσης έχω βάλει να μην εμφανίζεται το SSID. Επομένως, όταν συνδέομαι από Windows, απλώς βλέπω ένα δίκτυο με όνομα «Άλλο δίκτυο», το επιλέγω, βάζω το SSID του και το WPA2 passphrase και μπαίνω. Από Ubuntu δεν έχω καταφέρει να το κάνω όμως. Δεν ξέρω πού πρέπει να εισάγω τα κατάλληλα στοιχεία δηλαδή.Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθειά σας. :bigsmile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleozz Ιούλιος 25, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2010 προτα απολα βαλε να φενετε το SSIDαν θες περισσοτερη ασφαλεια απο το keyβαλε και το mac filter στο router.τωρα για να μπεις στο δικτυο στην πανω μπαρα του gnome στα δεξιαβρες το κουμπι του δικτυου, αν ειναι εγκατεστημενη η καρτα δικτυου (wifi)θα δεις το δικτυο σου και με ενα click θα μπεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
st4t1c1416003304 Ιούλιος 25, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2010 αν θυμαμαι καλα παντως, ειχε καποια limitations σε σχεση με το wpa2.ουτε εγω μπορουσα να συνδεθω, ενω αν το εβγαζα εμπαινε κανονικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleozz Ιούλιος 26, 2010 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2010 δεν εχω δει ποτε προβλημα σε wifiεχω ασχοληθει αρκετα με encryptionsκαι επιθεσεις και το μονο προβλημα που ειχα αντιμετωπισηηταν σε καποια drivers σε καποια λαπτοπτιποτα παραπανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
snooze Ιούλιος 30, 2010 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2010 Ακολούθησε αυτά τα βήματα για να συνδεθείς. Σε όποιο στάδιο έχεις πρόβλημε, ανάφερέ το για να σε βοηθήσω. Αν δεν τα πας καλά με τα αγγλικά, πες μου να σου δώσω οδηγίες βήμα βήμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paralysis Αύγουστος 3, 2010 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2010 εάν δεν έχεις βγάλει άκρη ακόμα δοκίμασε να εγκαταστήσεις το wicd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eltoro80 Αύγουστος 4, 2010 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2010 Μήπως το wifi τσιπάκι σου είναι της ralink? Γιατί αν ναι είναι γνωστό πρόβλημα με τα wpa/2 networks Επιβεβαίωσε το και αν ναι δες το παρακάτω (προσωπικά σε ubuntu 10.04 δούλεψε άψογα μετά από αυτό) [sOLVED] Ubuntu 10.04 using the Ralink RT2860 WiFi chipset Edit. τώρα πρόσεξα ότι έχεις hidden ssid οπότε δεν είναι αυτή η περίπτωσή σου μάλλον. Anyway το αφήνω μήπως χρειαστεί στη συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.