Jump to content

Νέο gaming PC εώς 700 ευρώ

geolast

Recommended Posts

MSI 770-C45 - 69.97€

AMD ATHLON II X3 435 2.9GHZ TRIPLE CORE BOX - 79.20€

2x KVR1333D3N9/2G DDR3 2GB 1333MHZ - 89.60€

Radeon HD 5830 - 1 GΒ GDDR5 - 159.90€

Samsung 1TB SpinPoint F3 HD103SJ - 63.53€

Xigmatek Midgard-W - μαυρο - 72.25€

Αυτά βγαίνουν 534.45€, συν μεταφορικά από 2-3 μαγαζιά, ζήτημα να σου έρθουν όλα στην πόρτα σου με 560-570 ευρώ. Τα μισά τα "πήρα" από προτάσεις άλλων μελών.

Υπάρχει πρόσφατο συγκριτικό που δείχνει ότι στα παιχνίδια πάνω από 2-3 πυρήνες αποδίδουν όλοι το ίδιο, μιας και το βάρος πέφτει κατά κύριο λόγο στην κάρτα γραφικών.

Με €130 λιγότερα από το τεντωμένο budget σου έχεις και κάρτα-δυναμίτη και το κουτί που γουστάρεις και σκληρό που θα σε κάνει να καταλάβεις ότι έκανες αναβάθμιση και επεξεργαστή που θα πηγαίνει σφαίρα σε ό,τι κάνεις.

Πάνω σε αυτά που πρότεινες Chosen:

Θα το σκεφτώ για την κάρτα γραφικών. Δεν ξέρω πως συγκρίνεται η 5830 με την gtx 460 που βγαίνει στα 200 ευρώ. Και επίσης προτιμώ α μην αγοράζω από pixmania (επρεπε να το αναφέρω νωρίτερα). Εχω ακούσει και διαβάσει διάφορα.

Ίσως παρω εν τελει τον Phenom x4 955. Δεν ξέρω αν αξίζουν τα 70 ευρώ παραπάνω σε σχέση με ατόν που προτείνεις.

Πρέπει να βάλω και ένα DVD-R μέσα. Πάει +20 ευρώ, μικρό το κακό.

Σε μητρική, δίσκο, κουτί, μνήμες έχουμε καταλήξει...

Θα το σκεφτώ για την κάρτα γραφικών. Δεν ξέρω πως συγκρίνεται η 5830 με την gtx 460 που βγαίνει στα 200 ευρώ.

Όρεξη να'χεις να διαβάζεις. Εν περιλήψει, η 460 είναι 20% γρηγορότερη, 20% θερμότερη και 20% ακριβότερη, αποφασίζεις και αγοράζεις ανάλογα. Τα κουκιά μετριούνται εύκολα εδώ :)

Ίσως παρω εν τελει τον Phenom x4 955. Δεν ξέρω αν αξίζουν τα 70 ευρώ παραπάνω σε σχέση με ατόν που προτείνεις.

Ποσους πυρηνες τελικα χρειαζονται τα games?

Ή για να στο θέσω διαφορετικά, στα παιχνίδια δεν θα δεις διαφορά. Αν πιστεύεις ειλικρινά ότι θα πάρεις τον 3πύρηνο και μετά από μια βδομάδα θα πεις "φτου ρε γμτ, αν είχα τον 4πύρηνο θα τελείωνα το ζιπάρισμα 4 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα", τότε δώσε τα επιπλέον 70 ευρώ (ή αν προτιμάς, "δώσε τα διπλάσια λεφτά") και πάρε τον 4ο πυρήνα.

coresf.jpg

Ευχαριστώ παίδες. Γνωρίζετε ίσως κάποια αντίστοιχη μητρική με αυτή που πρότεινε ο cabdik παραπάνω, χωρίς όμως ενσωματωμένη vga και λογικά πιο φτηνή; Απ' όπου μπορούμε να κόψουμε (ότι δε μας χρειάζεται) το κόβουμε.

Μπορεις να βαλεις την asrock 870 που προτεινε ο adpanos.

http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=34079

στην ουσια ειναι ιδιες, με και χωρις VGA. εγω σχεδον παντα προτεινω με onboard vga για τον απλο λογο, αν χρειαστεις RMA στην κυρια καρτα γραφικων σου, να μπορει το πισι να λειτουργησει με την onboard.

οσο για την 5830 σιγουρα ειναι καλυτερη απο την 5770 και αργοτερη απο την 460 (βεβαια, σε πραγματικες συνθηκες δεν εχει και μεγαλη διαφορα), αλλα κανει και 40 € λιγοτερα απο την 460!!!!!!

απο κει και περα κοιτα το μπατζετ σου..!!!αν δεν εχεις ανοχες καθολου, τοτε αναγκαστικα θα πρεπει να συμβιβαστεις καπου!!

Ευχαριστώ παίδες. Γνωρίζετε ίσως κάποια αντίστοιχη μητρική με αυτή που πρότεινε ο kabdik παραπάνω, χωρίς όμως ενσωματωμένη vga και λογικά πιο φτηνή; Απ' όπου μπορούμε να κόψουμε (ότι δε μας χρειάζεται) το κόβουμε.

Αν θες να μείνεις στην σειρά AMD 8xx + SB850 υπάρχει η MSI Socket AM3 870A-G54 με 94€.

Αν συμβιβάζεσαι με την προηγούμενη γενιά 7xx τότε MSI Socket AM3 770-G45 με 71,20€ ή Asus Socket AM3 M4A77T με 74,80€

Γνώμη μου αν μπορείς μείνε στην σειρά 8xx.

Edit: Δεν άλλαξα σελίδα και "έχασα" επεισόδια!

Και πάλι ευχαριστώ παίδες για όλες τις απαντήσεις. Δεν ήξερα ότι δεν παίζουν ρόλο πάνω απο 3 πυρήνες για games. Μάλιστα.

Το πισι θα είναι στο σπίτι μου και εκτός απο καιχνιδάκια τον ελεύθερο χρόνο και σερφάρισμα θα βλέπω και HD videos. Πιστεύω γι αυτές τις βασικές λειτουργίες είναι μια χαρά αυτά που έχετε προτείνει. Τώρα απλά μένει να αποφασίσω τι κομμάτια θα διαλέξω ακριβώς και αν θα συμβιβαστώ σε φτηνότερη κάρτα γραφικών ή κάτι άλλο φτηνότερο.

επισης μην ξεχνατε οτι, ενδιαμεσα, υπαρχουν κι αλλοι επεξεργαστες. οπως ο ATHLON II 630 στα 95 ευρα και ο Phenom II X4 945 στα 105€ TRAY ομως!!! http://www.naftilos.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=ilvm_fly2_orange.tpl&product_id=2404&category_id=190&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=71

Status update: Λοιπόν παρήγγειλα ήδη τα εξής parts

Phenom II X4 955

MSI 870A-G54

Kingston 4GB RAMx2

HD Samsung Spinpoint F3 1TB

Xigmatek Midgard Case

LG DVD+-RW

Σύνολο έως τώρα μου βγαίνει 518 ευρώ. Και έχω τα υπόλοιπα 180 για κάρτα γραφικών. Ακούω ποια προτείνετε...

λογικα πας ή για 5770 στα 160€ ή θα κανεις την υπερβαση και θα πας σε 460 με 200€. αν και στη 2η περιπτωση, θα προτιμουσα την 5830 που προταθηκε πιο πανω..., με τα μεταφορικα θα σου βγει στα 180 κατι!!

οπως επισης μπορεις να δεις κι αυτες

http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=GX-168-XF&groupid=701&catid=56&subcat=1711

http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=GX-005-HS&groupid=701&catid=56&subcat=1711

Παραγγελία από το εξωτερικό; Δεν το έχω κάνε ποτέ και δεν έχω και πιστωτική ούτε prepaid.

Ίσως πάρω την 460. Αξίζει η διαφορά τιμής της έκδοσης των 768MB με αυτή του 1GB?

αν μπορεις ομως ψαξτο, γιατι η 5830 αξιζει περισσοτερο..!!! εχω διαβασει οτι πολυ ευκολα γινεται 5850. δεν θα σου αρεσε να εχεις μια 5850 με 180-185€ ?

απο εμπειρια σε ατι 4890 = με 5830 μπορω να πω οτι ειναι απαιχτη μονοπυρηνη καρτα!

Ευκολο και πολυυ OC για επιδοσεις και καλες θερμοκρασιες!

Ειναι ευκαιρια που αφαιρουν το 23% στην καρτουλα!

η 460= 285 , δεν με πολυ ενθουσιαζει η διαφορα! Πιστευω πως δεν θα το μετανιωσεις αλλα αμα γουσταρεις λιγο ακομα επιδοσεις ειναι δικο σου θεμα..

και οι 2 καρτες θα σε βγαλουν 1-2 χρονια πιστευω...δεν υπερβαλλω γιατι ακομα με την unreal engine 3 βρισκομαστε στο περιπου !

Όσο βλέπω αυτό, όλο και περισσότερο πείθομαι να δώσω τα 20 ευρώ παραπάνω να πάρω την gtx 460 768MB. Αυτή είναι η ανάλυση που θα παίζω (σχεδόν) και αυτό είναι το παιχνίδι το οποίο θα λιώσω.

edit: Δείτε και αυτό

1 Test βρισκεις ενα σωρο, που αλλα λενε ετσι κι αλλα αλλιως. (εγω προσωπικα, εχω σταματησει να ασχολουμαι γιατι δεν ειναι αντικειμενικα!)

2 απο 50-60 FPS και πανω, θα δεις καμια διαφορα?

3 σαφως και αν μπορεις να βαλεις τη διαφορα χρηματων, θα παρεις οτι καλυτερο μπορεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.