Jump to content

TurboX laptop

Cuore Sportivo

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους...

Έχω ένα Turbo-X laptop στην κατοχή μου, και οφείλω να πω ότι ενώ σε γενικές γραμμές είμαι αρκετά ευχαριστημένος, έχω ένα πρόβλημα με τη λειτουργία των ανεμιστήρων και το θόρυβο που παράγουν αυτοί.

Πιο συγκεκριμένα...

Το laptop είναι το Dominus, με έναν Τ9300 και μία 8700GT. Αυτή τη στιγμή, με τη θερμοκρασία δωματίου στους 31 βαθμούς, ο επεξεργαστής λειτουργεί στους μόλις 34 βαθμούς (σύμφωνα με Core Temp) ενώ η κάρτα γραφικών είναι στους 53 (σύμφωνα με GPU-Z).

Παρόλα αυτά, οι ανεμιστήρες λειτουργούν αδιάκοπα, δημιουργώντας μία συνέχη εκνευριστηκή βαβούρα.

Κατέβασα ένα προγραμματάκι (το Speedfan) για να αλλάξω την ταχύτητά των ανεμιστήρων, αλλά δυστυχώς το πρόγαμμα δεν λειτουργούσε όπως θα έπρεπε, καθώς δεν αναγνώριζε ούτε θερμοκρασίες ούτε ταχύτητα στροφών.

Υπάρχει κάποια άλλη λύση για να απαλλαγώ από τον θόρυβο;:computer:

Δοκίμασα όλα τα Power Plans (Power Saver, Balanced και Performance), αλλά δυστυχώς δεν αλλάζει κάτι...

Η ταχύτητα των ανεμιστήρων στα δύο πρώτα είναι ίδια, ενώ στο τρίτο ανεβαίνουν αρκετά (όπως και ο θόρυβος).

Το laptop το πήρα μεταχειρισμένο, και δεν έχει κλείσει ούτε μήνα στα χέρια μου, κι αυτόν με ελάχιστη χρήση.

Το παλικάρι που μου το έδωσε, απ'ότι μου είπε δεν το είχε δουλέψει πολύ και το είχε αγοράσει κάπου στις αρχές του έτους (δεν θυμάμαι ακριβή ημερομηνία της απόδειξης).

Πάντως, όπως με είχε συμβουλέψει, αποφεύγω να το βάζω πάνω στον καναπέ, για να μην ρουφάει όλη τη σκόνη...

εαν θελεις τη συμβουλη μου αστα όλα default ειδικά σε laptop χαμηλης ποιότητας κατασκευής, μην πειράξεις ουτε ανεμιστήρες ούτε τίποτα, οι κάρτες γραφικών ειδικά καίγονται για πλάκα.

Υπάρχει περίπτωση να δουλεύουν συνεχώς επειδή έχει πιάσει σκόνη; Πάντως ένα HP laptop που είδα πριν λίγες μέρες μετά από καμμιά ώρα παιχνιδιού δεν ακουγόταν κάν...

εαν θελεις τη συμβουλη μου αστα όλα default ειδικά σε laptop χαμηλης ποιότητας κατασκευής, μην πειράξεις ουτε ανεμιστήρες ούτε τίποτα, οι κάρτες γραφικών ειδικά καίγονται για πλάκα.
Μάλλον αυτό βλέπω να γίνεται εν τέλει, γιατί και φοβάμαι μην έχω κάνα θέμα με τις θερμοκρασίες μετά...

Νομίζω τα gaming turbo-x είναι τα περισσότερα κατασκευής clevo. Ψάξε από κάτω αν έχει κάποιο κωδικό που παραπέμπει σε clevo μοντέλο και δες στο site για οδηγούς ή πρόγραμμα για τους ανεμιστήρες.

Δοκίμασε και τα combo Fn + F1/F2/1/2/3, έχω διαβάσει οτι σε κάποια clevo ρυθμίζει τους ανεμιστήρες σε max ή auto.

Όντως της Clevo είναι και το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το M570RU. Μπήκα στο site της, εγκατέστησα τους Chipset drivers (είχε μόνο για Vista 32/64bit), αλλά δεν άλλαξε κάτι... Ήταν ο μόνος driver που ίσως επηρέαζε τη λειτουργία των ανεμιστήρων, καθώς οι υπόλοιποι (εκτός ενός TPM driver που δεν ξέρω τι κάνει) είναι για κάμερες, κάρτες ήχου κτλ).

Σκέφτομαι να το πάω μία βόλτα από Πλαίσιο, γιατί είναι πραγματικά πολύ ενοχλητικό (ούτε το desktop PC δεν ακούγεται τόσο).

Αλλά από την άλλη, αν μου πουν ότι είναι φυσιολογικό να δουλεύουν οι ανεμιστήρες συνεχώς (που μπορεί και να είναι), τί κάνουμε;

34βαθμούς cpu και 57 vga και να κάνει τόσο θόρυβο δεν δικαιολογείται. πιθανότατα κάποιο μοτέρ από ανεμηστιράκι ξεχαρβαλώθηκε και θα σε αποχαιρετήσει σύντομα.

πήγαινέ το και ζήτα αντικατάσταση του συστήματος ψύξης όσο είναι καιρός μιας και λες οτι αγοράστηκε αρχές του χρόνου από το άλλο παλικάρι.

Η 8600 στα laptop είναι ελαττωματική παρτίδα με υψηλές θερμοκρασίες,για να αποφευχθεί η NVIDIA ανέβασε τις στροφές του ανεμιστήρα.

ποιος ξέρη? ίσως να τις βάφτισε 8700 !!!!

Άκουσε τις συμβουλές του SirGeorge :

Αυτό για τις υψηλές θερμοκρασίες της σειράς 8 το είχα ακούσει κι από άλλους...

Πάντως ένα Vaio διετίας (ή τριετίας) με την 8600Μ GT στους 71 βαθμούς, έκανε πολύ λιγότερο θόρυβο, κι όταν έπεφτε η θερμοκρασία της κάρτας σταμάταγε τελείως...

Μέσα στη βδομάδα θα προσπαθήσω να το πάω στο Πλαίσιο για να δουν τι έχει...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.