Jump to content



troktiko....τέλος!


Lazy Dog

Recommended Posts

Οπως φαίνεται, έκλεισαν το troktiko...

Καληνύχτα Ελλάδα, ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης.

Καλό ταξίδι Σωκράτη και να μας προσέχεις απο εκεί πάνω.

Τα σχόλια δικά σας....:dots:

Link to comment
Share on other sites

Δέν μπορώ να καταλάβω τί τους οδηγεί στο να το κλείσουν.

Ο Γκιόλιας προφανώς ήξερε κάτι, γι' αυτό και έπρεπε να σωπάσει...

Αυτό είναι αφορμή για αγώνα έυρεσης της αλήθειας, και όχι για παράδοση των όπλων..

Δέν ξέρω ποιός άλλος είναι συνεργάτης του μακαρίτη στο Troktiko.

'Ισως να δέχονται και άλλοι απειλή για την ζωή τους, γι' αυτό και το κλείνουν.

Άν ο Γκιόλιας έχει αφήσει στοιχεία πίσω του, αυτά πρέπει να δούν το φώς τώρα!

Το Troktiko έχει τουλάχιστον την ηθική υποχρέωση πρός όλους αυτούς που το επισκέπτονται καθημερινά,

να μάθουν τους πραγματικούς λόγους πίσω απ΄την απόφαση αυτή.

Link to comment
Share on other sites

εκνευριστικό το μελόδραμα από κάποιους δημοσιογράφους καθάρματα

Σεβαστή η γνώμη σου.

Εγώ θλίβομαι για την δολοφονία ενός ανθρώπου, ο οποίος απλά μπορεί να ήταν και συγγενής μου, αδελφός μου, κτλ.

Θα μου αναλύσεις λίγο (άν θές) το ''καθάρματα''?

Link to comment
Share on other sites

Ο πιτσιρικος τα ειπε καλυτερα απ'οσο θα μπορουσα να το πω ο ιδιος

Ο Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονήθηκε από τη Σέχτα Επαναστατών, η οποία είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Κι εγώ είμαι η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Είμαι ακόμα στη ζωή και θα σας πω ένα παραμύθι.

Ακούστε τώρα την ιστορία του Σωκράτη,

ενός νεαρού Έλληνα δημοσιογράφου,

συνεργάτη του Μάκη του Ζούγκλα,

που νόμισε ότι μπορεί να αλλάξει τη μοίρα του.

Αλλά πικρές οι βουλές του Θεού

και σκοτεινές οι ψυχές των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένας νεαρός δημοσιογράφος που τον έλεγαν Σωκράτη και εργαζόταν για έναν μεγαλοδημοσιογράφο που τον έλεγαν Μάκη.

Ο Σωκράτης ήταν πολύ εργατικός και, όταν έμαθε όλα τα κόλπα, θέλησε να ανοίξει τα φτερά του, να φύγει μακριά από το αφεντικό του και να στήσει τη δική του δουλειά.

Βέβαια, πάνω στον ενθουσιασμό του, ξέχασε πως δεν είναι εύκολο να φύγεις από μια συμμορία, γιατί είσαι επικίνδυνος για τους άλλους συμμορίτες, αφού αφενός ξέρεις όλα τα μυστικά της συμμορίας και αφετέρου θα τους φας τις δουλειές.

Ο Σωκράτης τα κατάφερε πολύ καλά και δημιούργησε ένα μπλογκ –το troktiko- που έγινε μεγάλο και τρανό. Τα μέλη της πρώην συμμορίας –αλλά και των άλλων συμμοριών- κατηγορούσαν το μπλογκ του Σωκράτη αλλά το διάβαζαν πρωί, μεσημέρι και βράδυ, για να μη χάσουν ούτε λέξη.

Η κυριότερη κατηγορία για το μπλογκ του Σωκράτη ήταν πως ήταν «κίτρινο», ενώ οι εφημερίδες τους, τα περιοδικά τους, τα κανάλια τους και τα ραδιόφωνά τους δεν είναι κίτρινα – είναι όλα από BBC και πάνω.

Κίτρινο-ξεκίτρινο, το μπλογκ του Σωκράτη έγινε το πρώτο ΜΜΕ της χώρας και είχε εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ οι δικές τους εφημερίδες πήγαιναν καρφί για λουκέτο. Από την άλλη, μια χρεοκοπημένη χώρα με αμόρφωτους και αποβλακωμένους κατοίκους κίτρινα θα διαβάζει. Τι θέλετε να διαβάζει; Την Κική Δημουλά;

Οι δουλειές του Σωκράτη πήγαιναν πολύ καλά. Έγινε διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό Ρέμα και ήταν σύμβουλος του μεγαλοεπιχειρηματία Δημήτρη Μακρυμηνά, ο οποίος είχε κάτι προβληματάκια με τη Δικαιοσύνη, γιατί μάλλον δεν είχε λαδώσει τους σωστούς ανθρώπους όπως κάνουν οι υπόλοιποι.

Ο Σωκράτης αισθανόταν πια πολύ δυνατός και σίγουρος για τον εαυτό του. Αισθανόταν τόσο δυνατός, που αποφάσισε να εκδώσει και εφημερίδα. Τι την ήθελες την εφημερίδα Σωκράτη μου;

Οι άλλες συμμορίες εξοργίστηκαν, όταν έμαθαν πως ο Σωκράτης ετοιμαζόταν να εκδώσει εφημερίδα. Όχι, βέβαια, για τον Σωκράτη, αλλά για τον μεγαλοεπιχειρηματία που κρυβόταν πίσω από τον Σωκράτη. Έπρεπε να του στείλουν αμέσως ένα ξεκάθαρο μήνυμα…

Το τέλος του παραμυθιού δεν το γράφω. Το αφήνω στη φαντασία σας.

(Δεν συνηθίζω να αναφέρομαι σε άλλα μπλογκ. Για την ακρίβεια, το κάνω μόνο όταν έχω να γράψω κάτι θετικό - κριτές των μπλογκ είναι οι αναγνώστες τους, όχι οι άλλοι μπλόγκερ. Νομίζω πως είναι η πρώτη φορά που αναφέρομαι στο troktiko και σίγουρα είναι η πρώτη φορά που αναφέρομαι στον Σωκράτη Γκιόλια. Μακάρι να ήταν στη ζωή και να μην υπήρχε λόγος να γραφτεί αυτό το κείμενο. Νικημένο μου ξεφτέρι, δεν αλλάζουν οι καιροί.)

Link to comment
Share on other sites

Kαι αλλο ενα απο την "Μαγισσα Κιρκη"

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

Μέχρι χθες τον έβριζαν και σήμερα είναι ο Τσε της δημοσιογραφίας, ο Εθνικός μας star, ο Mr. Μπούτια και το σούπερ μαντολίνι

Μέχρι χθες σχεδόν κανείς δεν ήξερε ότι ήταν διαχειριστής του κατευθυνόμενου σκουπιδομπλόγκ "Πρωκτικό" (κώλους δεν δείχνουν όλη μέρα εκεί μέσα;) και σήμερα το ξέρουν όλοι. Τα δε γκρούπς στο facebook πάνε κι έρχονται με όλους τους τελειωμένους να επαναστατούν σε απευθείας σύνδεση από το Punda Beach, ποστάροντας βιντεάκια και βροντοπληκτολογώντας συνθήματα τύπου "Κάτω η Χούντα" "Ζήτω η ελευθερία του λόγου" "Δεν θα μας φιμώσετε" "Σε τί χώρα ζούμε" και άλλες παπαριές που στο τέταρτο μοχίτο θα έχουν ξεχαστεί. Αν δε τολμήσεις να διαφωνήσεις, τα βρισίδια που εκτοξεύονται (ελευθερία του λόγου όχι αστεία!) περί βεβήλωσης νεκρού (;;!!) και προσβολής μνήμης (;;!!) παίρνουν τη μορφή καραμέλας έτσι για να μπορούν να πιπιλιούνται κάθε φορά που τα επιχειρήματα στερεύουν!

Μέχρι και το πρωί της ημέρας του φόνου, το "Πρωκτικό" αρνιόταν κάθε συμμετοχή του Σωκράτη Γκιόλια σε αυτό. Στις 15.09 όμως και εντελώς αναπάντεχα, ο Γκιόλιας από περαστικός-εγώ-στον-τρίτο-έχεζα, έγινε ιδρυτής του με τη δικαιολογία ότι "οι πρωινοί δεν ήξεραν". Εν ολίγοις μάθαμε ότι η εγκυρότητα της "είδησης" εξαρτάται από τη βάρδια σαν να λέμε "πέθανε από καρδιά γιατί δεν εφημέρευε το Ωνάσειο". Αφήστε που είναι τοις πάσοι γνωστό ότι οι υπάλληλοι (ας μην κρυβόμαστε, για εταιρία μιλάμε!) δεν ξέρουν ποιός τους προσλαμβάνει, κάτι σαν τον εχθρό του Σαΐνη που σε όλα τα επεισόδια δεν βλέπουμε τον ίδιο αλλά το χέρι του!

Είτε είναι αληθινή η είδηση είτε όχι, σημασία έχει ότι το κατευθυνόμενο σκουπίδι του διαδικτύου θέλοντας να μας πείσει πως όλα περιστρέφονται γύρω του, βρήκε ευκαιρία για άλλη μια φορά να προβληθεί και μάλιστα πάνω στον θάνατο του -φερόμενου ως- εργοδότη του (απορία: αλήθεια, αυτοί δεν έλεγαν πως είναι ανεξάρτητοι bloggers και όχι δημοσιογράφοι;!). Αλλά τί να περιμένει κανείς από ένα κουτσομπολίστικο ιστολόγιο επιπέδου Espresso-βρείτε-ποιανής-τα-μπούτια-φαίνονται-στη-φωτό, που πότε δημοσιεύει καταγγελίες χωρίς καν να τις ελέγχει συκοφαντώντας κόσμο άδικα (ελευθερία του λόγου ή ασυδοσία του λόγγου;!), πότε τις γράφει από μόνο του για να δημιουργήσει ντόρο (μπαμ κάνει!) και πότε αναιρεί τις ίδιες τις ειδήσεις που δημοσιεύει, ανάλογα με τα συμφέροντα της δεδομένης στιγμής. Στην τελική, αν ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν πράγματι διαχειριστής αυτού του βόθρου, για ποιό λόγο ακριβώς θεωρείται παλαίμαχος της δημοσιογραφίας; Επειδή συντόνιζε άρθρα τύπου «Έφαγα στην ψαροταβέρνα "Το καλαμάρι του βαρκάρη" και με πήγε αίμα» ή επειδή δολοφονήθηκε και πρέπει να γλείψουμε;

Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν πρώην συνεργάτης του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, διευθυντής στον σταθμό ενός κομιστή με τεράστιο σκάνδαλο 5 εκ. ευρώ (βλ. Θέμος), σύμβουλος του Κοντομηνά και σύντομα ετοιμάζόταν να εκδόσει εφημερίδα. Σε κανέναν δεν αξίζει να πεθάνει ότι κι αν είναι ή δεν είναι και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Αλλά άλλο αυτό και άλλο να τον παρουσιάζουν σαν Εθνικό ήρωα επειδή σ' αυτή τη χώρα όποιος πεθαίνει, αγιάζει! Δεν ήταν ο μάχιμος ρεπόρτερ των 800 ευρώ που έβγαινε στις λαϊκές να ρωτήσει πόσο πάει το αγγούρι. Ήταν κι εκείνος μέρος του συστήματος που καταδίκαζε άρα οι όποιες συνέπειες (από το να γίνει μεγαλοεκδότης-μεγιστάνας μέχρι να δολοφονηθεί) ήταν εν γνώσει του. Σταματήστε λοιπόν όλοι εσείς να ωρύεστε από τους υπολογιστές σας γιατί σε λίγο καιρό δεν θα θυμάστε τίποτα, εκτός αν είστε τόσο μάγκες που σκοπεύετε να στηρίξετε τη γυναίκα και τα παιδιά του Σωκράτη όπως ακριβώς δεν κάνατε με τη μαμά του Αλέξη, ή τη γυναίκα του Βορειοηπειρώτη που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών στο Βύρωνα κλπ. Αφήστε δε, που πολύ σύντομα τη θεωρία περί ελευθερίας λόγου θα την έχετε βάλει στον πάτο σας και μάλιστα ακριβώς τη στιγμή που ο διευθυντής σας θα πει μια παπαριά κι εσείς θα συμφωνήσετε χαμογελώντας γελοιωδώς. Αν δεν το' χετε καταλάβει η αληθινή ελευθερία γνώμης εφαρμόζεται στην καθημερινότητα face to face και όχι στο ίντερνετ πίσω από τα pixels!

Επειδή λοιπόν τα τελευταία 24ωρα έχω διαβάσει όσες ******** δεν έχω διαβάσει στη ζωή μου όλη, αντί να απαγγέλλετε βαρύγδουπα λογύδρια δεχτείτε ότι πολλές φορές σ' αυτή την άδικη μπαμπέσα κενωνία που άλλους τους ανεβάζει κι άλλους τους ρίχνει στα ξένα χέρια, κάποια πράγματα ή/και πρόσωπα δεν είναι όπως φαίνονται και πως το μπλόγκινγκ είναι ο κράχτης και όχι η αιτία. Εκτός αν πιστεύετε πως ο λόγος που σκότωσαν τον Σωκράτη Γκιόλια ήταν για να σταματήσει να μαθαίνει ο κόσμος με ποιόν καβαλιέται η Jennnifer Aniston!

Όποιος κι αν ήσουν, καλό ταξίδι!

edit : One more

Η διαπλοκή βλάπτει σοβαρά την υγεία

http://www.salata.tv/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%AE-%CE%B2%CE%BB%CE%AC%CF%80%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1

Link to comment
Share on other sites

Για μένα το θέμα(πέρα από το χαμό ενός ανθρώπου) είναι η φίμωση που δείχνει να ξεκινάει...αυτό είναι που με φοβίζει....

Έρχεται δύσκολος χειμώνας...

The thing is...

Καιρο προσπαθουνε να περασουνε νομους για την ανωνυμια στο διαδικτυο.

"Απο Μηχανης Θεος" τους ηρθε, δε νομιζεις?

Τωρα εχουν και "βαρυ πατημα" ...

On the other hand....

Εκλεισε το troktiko....

awesome.png

Link to comment
Share on other sites

Φίμωση και πτώση της δημοκρατίας κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει. Δημοκρατία δεν υπάρχει. Υπάρχει Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά και το δικό μας πρόβλημα ότι την συγκρίνουμε με την Δημοκρατία όπως ίσχυε στη αρχαία Ελλάδα. Εκείνα τα χρόνια ήταν πολύ πιο σκληρά, και αυτοί που επεδίωκαν την φίμωση (βλ. επαναστάτες/κωλόπαιδα που τα κάνουν όλα για τα λεφτά και δεν έχουν καμία ιδεολογία) θανατώνονταν. Θα έλεγα πολλά ακόμα αλλά θα σταματήσω εδώ γιατί όλα αυτά είναι μόνο λόγια και ο πόνος της απώλειας ενός νέου ανθρώπου με αυτό τον τρόπο είναι η πραγματικότητα.

Link to comment
Share on other sites

Kαι αλλο ενα απο την "Μαγισσα Κιρκη"

...Αν δεν το' χετε καταλάβει η αληθινή ελευθερία γνώμης εφαρμόζεται στην καθημερινότητα face to face και όχι στο ίντερνετ πίσω από τα pixels!

Για'αυτό και ο/η Μάγισσα Κίρκη ξεσπαθώνει μέσα από το μπλογκ του/της. Μας δίνει το παράδειγμα.

Ούτε και ο/η ίδιος/α δεν καταλαβαίνει, την στιγμή που πληκτρολογεί αυτές τις λέξεις ότι το μεγάλο όπλο των πολιτών στο ίντερνετ είναι η ανωνυμία.

Άντε να κάνεις μια πολιτική συζήτηση στη δουλεία σου και να δούμε που θα βρίσκεσαι την άλλη μέρα. Και δεν μιλάω για το δημόσιο αλλά για τον ιδιωτικό τομέα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που "επιτίθονται" με κακό τρόπο ενάντι του blog τροκτικό. Δεκτές όλες οι απόψεις και σεβαστές αλλά κάπου κάπου υπάρχουν και όρια. Και στο συγκεκριμένο θέμα τα περάσανε μερικοί. Εξηγούμαι:

'Εχουμε 2 θέματα εδώ. Τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου, που δεν με ενδιαφέρει αν είχε σχέση με οποιοδήποτε μπλόγκ, και το μπλόγκ τροκτικο.

1. Όσον αφορά την δολοφονία τα λόγια είναι περιτά. Έχει πολαπλές πλευρές η πράξη αυτή. Απο την μια δολοφόνησαν έναν άνθρωπο, ο οποίος θα μπορούσε να είναι αδερφός, συγγενής ή φίλος οποιουδήποτε από εμάς και από την άλλη έχουμε την φίμωση του ελεύθερου λόγου και μπορεί και της αλήθειας. Οπότε ο κοινωνικός αντίκτυπος δεν είναι ο ίδιος και δεν πρέπει να είναι. Κάθε μήνα ποιος ξέρει πόσα άτομα πεθαίνουν από ατυχήματα, θέματα υγείας, ναρκωτικά κτλ κτλ. Και όμως αποφασίσαμε να εστιάσουμε στον θάνατο του συγκεκριμένου ανθρώπου. Λάθος δεν είναι. Διότι ο συγκεκριμένος φέρεται, δεν τον γνωρίζω προσωπικά οπότε δεν μπορώ να τεκμηριώσω την άποψη μου, να είχε στοιχεία τα οποία θα εξέθεταν αρκετούς ανθρώπους οι οποίοι με τον έναν η άλλο τρόπο έβαζαν το λιθαράκι τους στην διεφθαρμένη αυτή χώρα προκαλώντας, εμμέσως, προβλήματα στον καθένα μας. Συμπέρασμα: μέσω της απάνθρωπης δολοφονίας του κατάφεραν και πέρασαν αρκετά μυνήματα. Κατάφεραν να διχάσουν την κοινή γνώμη με ηλιθίου τύπου άρθρα (βλ. "Μαγισσα Κιρκη", το παράθεσε κάποιος παραπάνω) όσον αφορά τον ίδιο και την δουλειά που έκανε και την φίμωση ενός μπλόγκ όπου ασχέτως τι πιστεύει ο καθένας μας για αυτό δεν παύει να είναι μέσο ενημέρωσης για μερικούς και τρόπος έκφρασης για άλλους. Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι πέτχυαν τους στόχους τους.

2. Το τελευταίο λοιπόν μας φέρνει στο θέμα "τροκτικό". Ο κόσμος ασχολείται με τον αν είχε σχέση ή όχι με τον δολοφονηθέντα. Τι σχέση έχει αυτό? Έστω οτι είχε. Και? Παίζει τόσο ρόλο η σχέση αυτή? Μήπως, εν τέλει, μερικοί

κατάφεραν να χρησημοποιήσουν την δολοφονία ως μέσο για να πετύχουν τον στόχο τους? Ναι. Άποψη μου το κατάφεραν. Ποιός ήταν ο στόχος? Η φίμωση ενός μπλόγκ και συνεπώς του ελεύθερου λόγου. Και το παράξενο είναι οτι μια από τις συνέπειες, άρθο τύπου "Κίρκης", ειχαν και ένα μπόνους: τον διχασμό του κόσμου όσον αφορά την περίφημη ανωνυμία των μπλόγκ. Μην παραξενευθείτε αν αρχίσετε ξανφικά να βλέπετε να φυτρώνουν, με μεγαλύτερη συχνότητα, απόψεις όσον αφορά την άρση ανωνυμίας των μπλόγκ'ς. Μην παραξενευθείτε αν δείτε τα λιγοστά μπλόγκ που έχουν απομείνει να καταντήσουν χαζοενημερωτικά τύπου "Σταρ" και γενικώς να βλέπετε απόψεις για μείζων θέματα να σιωπούν και να εξαφανίζονται.

Συμπέρασμα: Μπορεί το μπλόγκ τροκτικό να είχε καθημερινώς 100 θέματα οπου μόνο το 30-40% αυτών να αφορούσαν μείζων θέματα της χώρας και τα υπόλοιπα να ήταν τύπου "Στάρ" αλλά είναι λίγες οι φορές που άκουσα ανθρώπους να σχολιάζουν αυτά. Τις περισσότερες φορές, λόγω ζήλειας επειδή είχε μεγάλη επισκεψιμότητα?, διάφοροι ανέφερόντουσαν στα χαζοθέματα αντί να αναφέρθουν στα σημαντικά. Δεν ξέρω αν το μπλόγκ αυτό εξυπηρετούσε συμφέροντα κάποιου επειχειρηματία, όπως ακούγεται, και δεν με ενδιαφέρει. Εμένα το μόνο που με ενδιαφέρει είναι ότι και αυτά τα λιγοστά θέματa τα οποία βλέπαμε συχνά πυκνά στο μπλόγκ θα παύουν να δημοσιεύονται πλέον. Και αυτό επειδή, και είναι λογικό, φοβούνται για την ζωή τους οι υπεύθυνοι του μπλόγκ. Ξαναλέω δεν με ενδιαφέρει τόσο η ποιότητα των θεμάτων αλλά ότι θα πάψουν να υπάρχουν θέματα πλέον. Οπότε απ' ότι συμπεραίνουμε η δολοφονία του άτυχου δημοσιογράφου έχει γίνει πλέον θέμα εκμετάλευσης, εκφοβισμού και καταστολής του πυλώνα του Ελληνικού πολιτισμού: της ελευθερίας του λόγου. Και όλα αυτά χωρίς την παραμικρή ένδειξη σεβασμου στην μνήμη του ιδίου αλλά και στον πόνο της οικογενείας του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει αν και με όλα αυτά που εκτυλίσονται εις βάρος του δυστυχώς δεν βλέπω να βρίσκει την ησυχία του όπου και να βρίσκεται.:sorry:

Link to comment
Share on other sites

Τα μπλογκ βλάπτουν

Επειδή μετά τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου και κάποιων ανόητων χτυπημάτων διαφόρων τρομοκρατικών οργανώσεων, πολύ λόγος γίνεται τελευταία μέσα από την τηλεόραση και τις εφημερίδες για το πόσο κακό κάνουν τα μπλογκ, αισθάνθηκα και εγώ την ανάγκη ως μπλόγκερ να υπερασπιστώ αυτή τους την άποψη. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

* Μέσα από τα μπλόγκ, οποιοσδήποτε μπορεί να συκοφαντήσει ανώνυμα και να διαδώσει αναληθείς ειδήσεις. Στην τηλεόραση και στις εφημερίδες ουδέποτε γίνεται αυτό. Οι δημοσιογράφοι τους είναι επώνυμοι , αυτό ακριβώς που μας δείχνουν και ουδέποτε έχουν εκβιάσει πίσω από τις κάμερες.

* Στα μπλόγκ κρύβονται ομάδες που τρομοκρατούν τον κόσμο με μόνο τους σκοπό να διαδώσουν το χάος. Τηλεόραση και εφημερίδες ουδέποτε τρομοκρατούν ή πανικοβάλουν τον κόσμο.

* Στα μπλογκ υπάρχουν σκοτεινά συμφέροντα με μόνο σκοπό τους το κέρδος και ένα κομμάτι στην πίτα της εξουσίας. Στην τηλεόραση και στις εφημερίδες ποτέ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όλοι τους ενεργούν αφιλοκερδώς και για την ψυχή της μανούλας τους.

* Στα μπλόγκ κρύβονται οι μπαχαλάκιδες που προωθούν να καταστραφούν περιουσίες οικογένειες και ζωές. Στη τηλεόραση δεν προωθείται καμία καταστροφή περιουσίας μέσω διαφημίσεων τραπεζών ούτε καταστρέφουν οικογένειες μέσω «ψυχαγωγικών εκπομπών», τύπου «Ο ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ», ούτε τις ζωές των ανθρώπων που θα χλευαστούν από κάποιες «επιτροπές ταλέντου».

* Στα μπλογκ οποιοσδήποτε μπορεί να βρίσει κάποιον χωρίς να μπορεί να ελεγχθεί. Στην τηλεόραση και στις εφημερίδες ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο καθότι όχι μόνο ξέρουμε πόσο μονοιασμένοι είναι μεταξύ τους οι δημοσιογράφοι και όλοι εκείνοι που βγαίνουν στο γυαλί, αλλά δεν έχει ακουστεί από μεριά τους ούτε μία βρισιά.

* Στα μπλογκ οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει προπαγάνδα για να προωθήσει μια ιδέα του και να καλλιεργήσει ανήθικες πράξεις. Στην τηλεόραση ποτέ δεν συνέβη αυτό και οι διαφημίσεις τους μας δίνουν μερικά καλά παραδείγματα κοινωνικής και ηθικής συμπεριφοράς: Το καλό παιδί είναι μόνο αυτό που το παριζάκι του είναι Υφαντής, μια γυναίκα πρέπει να χαίρεται να σφουγγαρίζει τις βρομιές που κάνει ο γιος της, η τροφή των περιπτέρων μπορεί να είναι πλήρης και ισορροπημένη, οι εταιρίες κινητών το μόνο που θέλουν να μας κάνουν είναι να ευτυχίσουμε.

* Τα μπλογκ λειτουργούν χωρίς κάποια άδεια από το ελληνικό κράτος, ενώ δέχονται αβέρτα μηνύσεις και πρόστιμα ή βρίσκονται συνεχώς σε δίκες. Αντίθετα, όλα τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν άδειες και ουδέποτε έχουν βρεθεί αντιμέτωπα με τον νόμο.

Ναι, το ομολογώ. Τα μπλόγκ είναι εκείνα που ευθύνονται για την διαφθορά, την παρακμή των αξιών και την διαπλοκή. Καθαρίστε με μας και τότε θα έχετε μία σωστή και δίκαιη πολιτεία στην οποία οι μόνοι που θα έχουν λόγο και κρίση θα είναι οι πρετεντέρηδες, οι τριανταφυλόπουλοι και οι χατζηνικολάου.

Κράξτε μας! Το αξίζουμε!

πηγή: Έχουμε Πόλεμο

Link to comment
Share on other sites

Βασικά υπάρχουν δυο διαφορετικές ιστορίες, αυτή του Γκιόλια και αυτή του τροκτικού...

Στην πρώτη περίπτωση, δολοφόνησαν mafia style έναν δημοσιογράφο, ο οποίος πήγαινε κόντρα σε κάποια συμφέροντα, ενώ μπορεί να προάσπιζε κάποια άλλα... Με νοιάζει να μάθω τι συμφέροντα εξυπηρετούσε ο Γκόλιας, αλλά με νοιάζει να μάθω ποιοι και για ποιο λόγο τον "έφαγαν" και να τιμωρηθούν, γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν το έκαναν για το καλό του τόπου... Αντί ο κόσμος να αναζητά την αλήθεια, πάλι ξυπνάει ο Ελληνάρας μέσα του και αναλώνεται σε κόντρες του στυλ "καλά του έκαναν", "είναι ήρωας" κτλ, με αποτέλεσμα πάλι να μένει βαθιά νυχτωμένος...

Η δεύτερη περίπτωση είναι ένα blog, το οποίο δεν πα να ήταν "κίτρινο", "μαύρο" ή ότι άλλο χρώμα, είχε μέσα στα ανούσια του θέματα και αρκετά αποκαλυπτικά θέματα για την διαφθορά και κυρίως ο οποιοσδήποτε μπορούσε να κάνει μια καταγγελία και αυτή να δημοσιοποιηθεί... όσων αφορά την ανωνυμία που κράζουν αρκετοί, ίσως το περιστατικό είναι και η εξήγησή της... αν σκοτώνουν κάποιον ενώ είναι ανώνυμος, τι θα τον κάνουν αν είναι επώνυμος...? Ίσως τα blog είναι ο ανταρτοπόλεμος για κάποιους, γιατί όταν ακόμα και για τα προφανή που βλέπεις εσύ ο ίδιος με τα μάτια σου, υπάρχουν σε βίντεο και τα έχουν δει εκατομμύρια, το ελληνικό δικαστήριο αποφασίζει ότι εσύ, το βίντεο και τα υπόλοιπα εκατομμύρια, είστε τυφλοί και ηλίθιοι, τότε σκεφτείτε τι θα σου κάνουν οι δικηγόροι και οι δικαστές του λεφτά που θα ξέρουν και το όνομά σου... απλά θα σε καταστρέψουν...

Όπως υπάρχουν βόθροι-κανάλια που εκπέμπουν τα σκουπίδια τους, τουαλέτες-εφημερίδες που εκδίδουν τα χαρτιά υγείας τους, έτσι πρέπει να υπάρχουν και ανώνυμα blog του κώλου, έτσι ώστε να έχει κανείς την ελευθερία να διαλέξει ότι θέλει, αν θέλει να διαλέξει κάτι από αυτά... όταν σου κόβουν την μια επιλογή, τότε υπάρχει πρόβλημα...

Πάντως σε ένα πράγμα συμφωνώ σε αυτά που πόσταρε ο Neph πιο πάνω, που χονδρικά έλεγε πως ότι και να γίνει, σε λίγο καιρό πάλι ο καθένας στην κοσμάρα του θα είναι... δεν μπορώ να λυπηθώ ανθρώπους που φωνάζουν ότι πνίγονται και δεν κουνάνε ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι να σωθούν... καλό πάτο...

Link to comment
Share on other sites

Το τρωκτικό όπως λέει ο Jaco βρισκότανε πίσω από πολλές αποκαλύψεις και δημοσίευε υλικό που δεν συνέφερε πολλούς. Μέσα στα κίτρινα άρθρα του υπήρχαν και πολλά που χαλούσανε πολλές ζαχαρένιες. (πολιτικών και μη)

Από ότι καταλαβαίνω, το τρωκτικό, όντας στο blogspot τις google, προστατευότανε από την αρχή προστασίας δεδομένων της google που με την σειρά της ήτανε μια δικλείδα ασφαλειας για την ανωνυμία των γραφόντων. Διαβάζω ότι είχανε γίνει αρκετές νύξεις προς την google για την αποκάλυψη των προσωπων πίσω από το τρωκτικό, η οποια αρνιότανε κατηγορηματικά.

Με τον θάνατο του δημοσιογράφου από την "σέχτα", το τρωκτικό έγινε μέρος τρομοκρατικού συμβάντος, πράγμα που διά νομου αίρει την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Έτσι τα ονόματα πίσω από το τρωκτικό έγιναν γνωστά. Για αυτό πιστεύω φόρεσε το λουκέτο.

Link to comment
Share on other sites

χονδρικα ,το προηγουμενο ποστ αποτυπωνει την αποψη μου.

1.Η γκουγκλ ,απο ο,τι εχω ακουσει σε εκδηλωση του ΣΔΗΕ,δεν ειναι και τοσο προθυμη να παρεχει στοιχεια στις αρχες οταν της ζητουνται.

2.Τρομοκρατικες ενεργειες αλλα και η "σκετη" ανθρωποκτονια ειναι απο τα λίγα εγκληματα για τα οποια,βασει του ν. 2225/1994 χωρει αρση του απορρητου των τηλεπικοινωνιων.(τουλαχιστον σε επιπεδο ελλαδας-ελληνικων ΙΣΠς)

3.Απο την αλλη βεβαια,οταν γινεται αυτη η αρση τα στοιχεια επιτρεπεται να χρησιμοποιηθουν ΜΟΝΟ για την υποθεση για την οποια συγκεντρωθηκαν (δηλ την δολοφονια του δημοσιογραφου),σε διαφορετικη περιπτωση ειναι αχρηστα (απαγορευεται να χρησιμοποιηθουν στο δικαστηριο βασει του αρθρου 19 του συνταγματος).

Link to comment
Share on other sites

Τα μπλογκ βλάπτουν

πηγή: Έχουμε Πόλεμο

Δεν σε καταλαβαίνω, από τη μία φαίνεται να χαίρεσαι που σταμάτησε το troktiko (με τον τρόπο που έγινε) από την άλλη λες ότι συκοφαντούν τα blogs. Τι νόημα έχει η ελευθερία της έκφρασης αν υπάρχουν μόνο τα μέσα/ blogs με τα οποία συμφωνείς;

Link to comment
Share on other sites

Δεν σε καταλαβαίνω, από τη μία φαίνεται να χαίρεσαι που σταμάτησε το troktiko (με τον τρόπο που έγινε) από την άλλη λες ότι συκοφαντούν τα blogs. Τι νόημα έχει η ελευθερία της έκφρασης αν υπάρχουν μόνο τα μέσα/ blogs με τα οποία συμφωνείς;

Ωπα κατσε μια.

Χαρηκα που εκλεισε.

Δεν χαρηκα που χρειαστηκε να πεθανει καποιος για να γινει αυτο.

Το ποστ "Τα μπλογκ βλάπτουν" ειναι ξεκαθαρα ειρωνικο.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή ποιος θα ήταν ο σωστός τρόπος να κλείσει; Και γιατί θα έπρεπε να κλείσει.

Υποννοείς άθελά σου ότι ο θάνατος ενός ανθρώπου είναι "σωστός" τρόπος για να κλείσει ένα blog.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.