Jump to content

gtx 295 high temps

sayan2

Recommended Posts

Εχω μια msi gtx 295 (stock συχνοτητες) και απο χτες παρατηρησα καθως επαιζα battlefield οτι επεφταν τα frames κατα κορον. Το ανεμιστηρακι δουλευε 100% οποτε η αρχικη μου ανησυχια βγηκε αληθινη. Μεσω gpu-z διαπιστωσα οτι λογω high temps η καρτα εκανε underclock για να διατηρησει φυσιολογικη θερμοκρασια. Ειδα μεχρι 97 βαθμους στο log file του Gpu-z.

Βρισκομαι σε κλιματιζομενο χωρο και ουδεποτε ξαναπατηρηθηκε τετοιο προβλημα. Εχω τους 257.21 οδηγους και η καρτα ειναι η αρχικη εκδοση ''σαντουιτς'' Σε idle ειμαι στα 74 C

Τι μπορω να κανω?

Αν σε idle εχεις 74 βαθμους και σε κλιματιζομενο δωματιο τοτε σιγουρα κατι δεν παει καλα....

Αλλαξες μηπως τελευταια οδηγους;

Ναι εβαλα τους 258.96 που ειναι οι πιο φρεσκοι της nvidia (και με αυτους το ιδιο προβλημα ειχα) αλλα επεστρεψα σε αυτους που εχω τωρα

Στο BF δε ζοριζεται τοσο η δικια μου, 86-90 max.

Στο Warhammer γινεται χαμος ομως, 99 κ full speed το φουρφουρι...

Την ιδια καρτα εχουμε? στους 99 βαθμους και ειναι κομπλε η καρτουλα?

Αξιζει να προσπαθησω να αλλαξω τη θερμοαγωγιμη παστα στα gpu's? Δεν το εχω ξανακανει σε vga αλλα εχω βρει κατι αδηγους στο ιντερνετ. Αξιζει η παιζει να την καταστρεψω??

Αξιζει να προσπαθησω να αλλαξω τη θερμοαγωγιμη παστα στα gpu's? Δεν το εχω ξανακανει σε vga αλλα εχω βρει κατι αδηγους στο ιντερνετ. Αξιζει η παιζει να την καταστρεψω??

Η ρημαδα ειναι λιγο παλουκι να την ανοιξεις, ειδικα εαν εχεις την dual, στην μια δυσκολα αποκτας προσβαση. Εμενα με κουρασε να την γδυσω!

Η ρημαδα ειναι λιγο παλουκι να την ανοιξεις, ειδικα εαν εχεις την dual, στην μια δυσκολα αποκτας προσβαση. Εμενα με κουρασε να την γδυσω!

Κινδυνος υπαρχει στο εγχειρημα?

197.45 drivers δουλευω btw, idle ειναι ~55-60 με κλειστο κουτι (Raven) κ περιβαλλον ~25

Μπορει καποιοι drivers να καθοριζουν ετσι τη λειτουργια της καρτας ωστε να ζεσταινεται περισσοτερο?

Κατι που ξεχασα να αναφερω.. Το προβλημα ξεκινησε απο προχτες αμεσως μετα αφου αλλαξα ψυκτρα επεξεργαστη και τοποθετησα ενα prolimatech megahalem με push pull ανεμηστιρακια. Λετε να επηρεαζει στο airflow και η καρτα να ''πνιγεται?

ενα εξαπινο και ενα οχταπινο δεν παιρνει??πως εβαλες δυο οχταπινα εσυ?

Ειναι και ενα τριτο λεπτο καλωδιο 2πινο που μπαινει ακριβως διπλα απο τα αλλα 2 που ανεφερες. Αν δεις εδω http://img18.imageshack.us/img18/9436/gtx295k.jpg ακριβως αριστερα απο το κιτρινο καλωδιο διακρινεται η υποδοχη για την οποια μιλαμε (φαινονται τα 2 pins). Δεν ξερω τι ακριβως κανει.

αυτο ειναι για να εχεις εξοδο ηχου απο το HDMI!!

αποκλειετε να εφτιαξε με αυτο!!!!

Δεν διαφωνω φιλε μου αλλα ειναι το μονο που αλλαξα. Δεν πειραξα τιποτα αλλο ουτε οδηγους αλλαξα. Ειχα idle 72(τωρα 51) και με μιση ωρα battlefield εποιανε 105 και εκανε throttle (τωρα δεν ξεπερναει 84)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.