Jump to content

Αλλαγη απο 230V σε 110V

SLN

Recommended Posts

Θα παιξει να εχω παροχη Αμερικης (110V) για καποιες βδομαδες και θα ηθελα να μαθω πως διαολο δουλευει η ολη κατασταση.

Με μια προχειρη σκεψη, με ενδιαφερει το λαπιτοπι και το κινητο. Ηλεκτρικη οδοντοβουρτσα δεν εχω και τον δονητη τον εχω αφησει στον Φραγμα που τον εχει στειλει στον Chosen.

To τροφοδοτικο του λαπιτοπιου λεει (input 100-240V, 50-60Hz, 1.7A). Δεν εχει καποιο διακοπτη (οπως καποια τροφοδοτικα που ειχανε κοκκινο κουμπακι απο πισω (110/240). Αυτο σημαινει οτι δεχεται (αυτοματα και) κανονικα 110V και το μονο που πρεπει να παρω ειναι ανταπτορας απο τον δικο μας σε εκεινον τον τριπινο που εχουνε οι "απεναντι"???

Μετα ειναι το κινητο (samsung 8510, αν βοηθαει). Με αυτο τι παιζει? Θα παιρνω ρευμα απευθειας απο την πριζα τους με απλο adaptor ή θελω και 2ο μετατροπεα που να κανει την 110 V παροχη σε 230V??

Κοιταω κατι πραγματακια οπως αυτο αλλα λεει ας πουμε max φορτιο 45W το οποιο φανταζομαι οτι ειναι λιγο για να του φορτωσω πανω το laptop.

Τεσπα οσοι εχετε κανει την μοντα ευπροσδεκτοι να πειτε τι παιζει με το ρευμα εκει περα.

Περιττο να πω οτι θελω να δωσω οσο λιγοτερα λεφτα γινεται. Εχω δει και κατι adaptors με 50-60 γιουρια, αλλα προτιμω να τα δωσω να παρει ο Level1 καινουργιο binary LED ρολοϊ απο το να τα δωσω να παρω μετατροπεα...

Muchas gracias...

Για το λαπτοπι δεν θα εχεις προβλημα..:cool:

Για το κινητο μην παρεις τιποτα.Οταν φτασεις με το καλο παρε ενα φορτιστη για κινητο σου στα 110v me 10-15€....:whistle2:

To προβλημα μαλλον θα το εχεις με την κουρευτικη μηχανη....:haha:

Laptop πάρε ένα άλλο καλώδιο από εκεί. Ούτε adaptorz, ούτε τίποτα.

Ο φορτιστής του κινητού δε λέει πάνω σε τι τάση AC πάιζει; Ένας samsung που βρήκα εδώ λέει 100-240v. Σε τέτοια περίπτωση ένα μετατροπέα euro-us 0.60€

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=DhV0wj2laGI]και καλό ταξίδι[/ame]

Laptop πάρε ένα άλλο καλώδιο από εκεί. Ούτε adaptorz, ούτε τίποτα.

Ο φορτιστής του κινητού δε λέει πάνω σε τι τάση AC πάιζει; Ένας samsung που βρήκα εδώ λέει 100-240v. Σε τέτοια περίπτωση ένα μετατροπέα euro-us 0.60€

και καλό ταξίδι

Ρε Μπιλλυ τι καλωδιο να παρω? Προφανως (ελπιζω να) εννοεις οχι ολο το τροφοδοτικο του λαπτοπ...

Αρα ανταπτορα πρακτικα....

Ο φορτιστης κινητου κι εμενα 100-240 λεει αλλα τωρα που το καλοσκεφτομαι δεν με πολυπειραζει γιατι στην αναγκη το... φορταω κι απο το USB του λαπτοπ αμα λαχει να'ουμ. Αλλα τον φορητο καλο θα ηταν να τον εχω σε μια λειτουργικη κατασταση.

Τωρα απο κει θα προτιμουσα να μην παρω τελευταια στιγμη κι ετσι κατασταση μην τυχον τυχει να χρειαστω υπολογιστη απο την πρωτη μερα.

Μα το socket το θεωρουμε δεδομενο οτι αλλαζει αγαπημενη μου Πηνελοπη.

Απο κει και περα η αρχικη ερωτηση ειναι ...

Το τροφοδοτικο του υπολογιστη ειναι για 110V οποτε παμε σε λυση αλλαγης απλα πριζας που ειναι αυτο που ειπε με τα 60cents-ια...???

Ή το τροφοδοτικο ΔΕΝ κανει για 110V οποτε παμε σε λυση τροφοδοτικου για 110V (με το αναλογο socket πακετο) που θα μου βγει φανταζομαι πανω απο 20-30 ευρω...???

Δε με κατάλαβες μάλλον, το καλώδιο του τροφο του λαπτοπιού δεν αλλάζει; Δυο υποδοχές έχουν συνήθως, σχήμα '8' ή 'τριφυλλιού' (figure of 8 type, clover type για το αμέρικα)

clover

Power-Cord-for-Laptop-Clover-Lap-Top-Computer.jpg

8

PC026_250.jpg

(είναι EU η πρίζα εδώ αλλά δεν έβρισκα με US)

Πάρε τον adaptorα για το laptop και θα παίξει κανονικά.

Το κινητό δεν γίνεται να φορτίσει από το laptop? Λογικά ο φορτιστής του θα επαρκεί, αλλά γιατι να κουβαλάς extra πράματα? Ασε που θα μείνει και χώρος στο necesser για την "ξυριστική μηχανή"

Ωραια καταληγουμε λοιπον οτι ολες οι τροφοδοσιες δεν θα τα δουν κολυωμενα αμα τους δωσω 110 V και απλα θελω την αλλαγη στην πριζα. Αρα μου κανει κατι που να αλλαζει το ευρωπαϊκο διπινο στο τριπινο των αλλωνωνενενενε.

Thanks boyzzz :hug:

Ναι έτσι έκανα και εγώ τον πάσχα με το λαπιτόπι και το κινητό.

3 ευρώ και έκλεισες.

πάρε εκτός αεροδρομίου αν αισθάνεσε κομμουνιστικά γιατί στο αεροδρόμιο θα το πληρώσεις 3 φορές πάνω.

για τον δονητή αν στον στείλει πίσω για τις κρύες νύχτες ο Πέτρος, βάλε μπαταρίες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.