Jump to content

SSD : Πέφτουν οι τιμές ?

BStath

Recommended Posts

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply
Είναι μέχρι να ξεκολλήσουν και οι τελευταίοι κολλημένοι "α θέλω να το πάρω από Ελλάδα" και να καταλάβουν ότι δεν χρειάζεται να είναι όμηροι των Ελλήνων νονών της μπίζνας.

Crucial C300 64Gb SATA600, 355Mb/sec στα 143* ευρώ από την Crucial απευθείας:

http://www.crucial.com/eu/store/partspecs.aspx?imodule=CTFDDAC064MAG-1G1

Μποϋκοτάρετε τους τραμπουκόγυφτους...

*147 με ελληνικό ΦΠΑ

μια που εισαι ειδικος , αυτοσ ειναι ωσαν τον χ25 η καλλιτεροσ???

Γιατί να πάρεις Intel ? Έχει ξεπεραστεί. Και οι Sandforce 1200αρηδες (OCZVertex2, OCZAgility2, Corsair Force κ.α.) αλλά και οι C300 (ειδικά ο 128GB και ο 256GB) αν γίνουν align 4K (φτιάξιμο partition μέσα από Win7) του ρίχνουν. Σε νορμαλ home χρήση (games, browsing, music etc) ακόμα και οι νέοι JMicron (612/616) τα πάνε πολύ καλά και έχουν και καλύτερο $/GB από τους Intel.

Μέχρι τον Ιούνη του 2011 θα έχουμε νέα κατασκευή NAND σε μικρότερη κλίμακα και συνεπώς πολύ καλύτερο ratio $/GB. Ενδεικτικά, περιμένουμε τους νέους Intel τότε και με τιμές τον 160άρη στα 250USD και 500USD τον 320GB.

Edit: τώρα διάβασα το πιο πάνω, C300 128GB στα 270 είναι πολύ καλή τιμή, αν σε παίρνει οικονομικα αγόρασέ τον. Η crucial έχει ταχύτατο και πολύ καλό RMA 2 φορές που την χρειάστηκα για μνήμες.

Προβλήματα με το τελωνείο δεν παίζουν βρε παιδιά; (όσοι έχουν δοκιμάσει απ έξω)

Πάντως είναι κοροϊδία μία σύνθεση υπολογιστή στο πλάισιο που τον Νοέμβρη κλείνει χρόνο να κοστίζει ακριβότερα απ ότι την αγόρασα...

Προβλήματα με το τελωνείο δεν παίζουν βρε παιδιά; (όσοι έχουν δοκιμάσει απ έξω)
Δεν έχω αγοράσει ακριβά πράγματα από χώρα εκτός Ε.Ε. και δεν ξέρω τι παίζει με το τελωνείο. Τα πιο πολλά τα αγοράζω μέσα από Ευρωπαική Ένωση και τελωνείο δεν υπάρχει.
Πάντως είναι κοροϊδία μία σύνθεση υπολογιστή στο πλάισιο που τον Νοέμβρη κλείνει χρόνο να κοστίζει ακριβότερα απ ότι την αγόρασα...
Σήμερα αγοράζουμε από τα μαγαζια το stock που αγόρασαν με αναλογία 1Ευρώ = 1.15Δολάριο και με ΦΠΑ 23% συν το καπέλο της "κρίσης". Ας τους τα δώσει άλλος, από μένα ούτε λεπτό, ακόμα και μελάνια που λέει ο λόγος από ΕΕ θα αγοράσω.

Έρχονται!!!!

order3.png

post-15337-1416074544,9979_thumb.png

Με 270Ευρώ στην πόρτα σας σε 3 μέρες έχετε από τα πιο γρήγορα ΚΑΙ οικονομικά 128GB που υπάρχουν (ποστ #24) !!!

Δείτε εδώ ενα συγκριτικό με 13 SSD μεταξύ των οποίων intel, sandforce, toshiba, indilinx, samsung, marvel, jmicron, sandisk http://www.behardware.com/articles/794-1/ssd-2010-report-13-models-compared.html (περιλαμβάνει και 80άρη και 160άρη Ιντελ αλλά και τον C300 128GB)

:shutup::shutup:

Με 270Ευρώ στην πόρτα σας σε 3 μέρες έχετε από τα πιο γρήγορα ΚΑΙ οικονομικά 128GB που υπάρχουν (ποστ #24) !!!

Δείτε εδώ ενα συγκριτικό με 13 SSD μεταξύ των οποίων intel, sandforce, toshiba, indilinx, samsung, marvel, jmicron, sandisk http://www.behardware.com/articles/794-1/ssd-2010-report-13-models-compared.html (περιλαμβάνει και 80άρη και 160άρη Ιντελ αλλά και τον C300 128GB)

:shutup::shutup:

Γιατί το συγκριτικό δίνει τόσο χαμηλά random writes (4kb blocks) για τον ιντελ 80gb ;

30,8 Mb/s ενώ εγώ βλέπω (με το crystaldiskmark) ~70 Mb/s

Γιατί το συγκριτικό δίνει τόσο χαμηλά random writes (4kb blocks) για τον ιντελ 80gb ;

30,8 Mb/s ενώ εγώ βλέπω (με το crystaldiskmark) ~70 Mb/s

Γιατί μετράνε με το ΙΟΜeter και όχι με το Crystal Disk Mark. Δες και εδώ αν δεν πείθεσαι : http://www.anandtech.com/show/3812/the-ssd-diaries-crucials-realssd-c300

edited: Η αλήθεια είναι ότι δεν θα δείς καμια διαφορά σε pc που έχει πάνω sandforce/intel/c300 και δεν θα τα ξεχώριζες βέβαια, για καθημερινή χρήση. Αλλά την αναλογία 270Ε/128GB δεν θα την βρείς πουθενά στην ελλάδα από έναν αξιοπρεπές SSD. Ο ιντελ έχει φτάσει στα 230Ε (80) και 450Ε (160) ενώ οι sandforce έχουν φτάσει κάτι νουμερα εξωπραγματικά όπως 750Ε τα 240GB !!!

Δίκιο έχεις.

Πέρυσι πήρα 60άρη Samsung στα 130 ευρώ

Πέρυσι τα 80 του ιντέλα είχαν 200 ευρώ.

Τα 128 σε samsung είχαν 340+ Ελλάδα.

Φέτος τα πράματα είναι ακριβότερα, ο ιντέλας είναι στα 240!

Πρώτη φορά βλέπω αύξηση τιμής για το ίδιο hardware!

Η τιμή είναι μια χαρά στα 270 και μάλιστα ούτε που καταλαβαίνεις διαφορά από ιντέλα,

και για 30+ ευρώ έχεις 40GB αέρα.

Αν όμως είχαμε τον ιντέλα στα 200 ευρώ τότε άλλαζε λίγο το πράμα και αν τα 80gb σου έφταναν δεν έχεις λόγο να πας crucial

Εγώ κόντεψα να χάσω και τα λίγα μαλλιά που μου έχουν μείνει κάνοντας συγκρίσεις τις ελληνικής αγοράς και της ξένης (ευρωπαϊκής, την αμερική την αφήνω). Απλά τις τελευταίες 2-3 βδομάδες με έψησε φιλος να αγοράσω και έτσι ψάχτηκα λίγο. Πρίν από αυτό είχα μείνει στο "intelα wow, 80GB 200Ε, 160GB 400E, και τα μυαλά στα κάγκελα" αλλά δεν μου έκανε κλικ μιας και ήθελα 200+ GB λόγω φορητού.

Έχεις ένα μικρό δίκιο ότι αφού και 80GB μου φτάνουν (με 200Ε) γιατί να δώσω άλλα 70Ευρώ για 48GB επιπλέον (ακόμα και αν η αναλογία 80/200 < 128/270, 0.4 < 0.475) αλλά και τότε υπάρχει ο C300 με 64GB & 147E (αναλογία 64/152 = 0.42 !!) με μόνο 16GB λιγότερα από τον Intel, τα οποία μπορεί να σου φτάνουν. Δυστυχώς όμως η αναλογία του intel στην χώρα μας είναι 80/240 =0.3333 !!!!

Και μην ξεχνάς και τις διάφορες promotion προσφορές (όπως αυτή στο πρώτο post για την Ολλανδία) τις οποίες στην δική μας αγορά τις βλέπουμε (και ΑΝ τις βλέπουμε) μόνο για κάτι ξεπεσμένους JMicron 602 SSDs (τρέχτε να προλάβετε μην χάσετε τις επιδόσεις :p)

Τα 500Ε (χοντρικά, έχω βάλει μέσα και μεταφορικά 19E και τα 6 ευρώ της τράπεζας για το έμβασμα) που στοίχισε ο C300 256 που περιμένω έχει αναλογία 0.512 :D

Το λάπτοπ μου πάντως είναι με 60άρη και μου φτάνει

για ένα λειτουργικό + εφαρμογές + Office + κανά game < 10GB + Virtual Box με Linux.

Στο main βλέπεις ο 80άρης πάλι μου φτάνει και όλα είναι μέσα + 2-3 παιχνίδια.

Εξωτερικούς έχω για όλα τα άλλα + συμπιέσεις ταινιών.

Πέρυσι και εγώ έλεγα να πάρω 128άρη για το λάπτοπ λόγω του ότι

ήθελα 2 λειτουργικά. Ευτυχώς σώθηκα με Virtual Machine.

Έχω 23GB ελεύθερα στον 60άρη χωρίς game αυτή τη στιγμή.

Θέλω να καταλήξω στο πως από τα 60 και πάνω μάλλον θα αρχίσεις να βάζεις

άχρηστα πράγματα επειδή θα έχεις την άνεση... αλλά ο μέσος χρήστος πιστεύω

γεμίζει τα 40GB.

Πάνω σ' αυτή την κουβέντα, και μένα ο 60άρης για το main μου σύστημα μου φτάνει και μου περισσεύει. Μέχρι στιγμής είναι γύρω στο 50%. Όλα τα δεδομένα μου τα έχω σε άλλους HDD και σε εξωτερικούς. Ο SSD έχει μόνο λειτουργικό και εφαρμογές.

Εγώ ζαχαρώνω τον postville 80άρη που έδωσε link ένας φίλος από ebay που βγαίνει 165 ευρώ (μαζί με τα μεταφορικά από Αμερική). Απλά μπορώ να είμαι σίγουρος πως δεν θα μου χρεώσει τίποτα άλλο από τελωνείο; λέει και "no returns", που δεν ξέρω τι σημαίνει αν μου έρθει ο SSD για κάποιο λόγο DOA

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.