Jump to content

WD 500 AAKS

juno12

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους!

Τον δίσκο του τίτλου τον είχα σαν C για κάποια χρόνια χωρίς πρόβλημα μέχρι που τον αντικατέστησα με έναν intel x25-v.

Πρίν λίγες ημέρες και με λειτουργικό επάνω του, είχα τρέξει το crystaldiscinfo κι έδειχνε πρόβλημα στο C5.

Σήμερα το έτρεξα πάλι, ώντας άδειος και έβγαλε θέμα και στην αμέσως επόμενη τιμή όπως φαίνεται στην εικόνα.

Είναι στα τελευταία του ή είναι φυσιολογικό για τόσο παλιό δίσκο να έχει κάποιους bad sectors?

Σκεφτόμουν να αρχίσω να εγκαθιστώ παιχνίδια σ'αυτόν, αλλά φοβάμαι μήπως σταματήσει τελείως κάποια στιγμή.

post-9809-1416074542,9392_thumb.jpg

Τον έχω φορμάρει αλλά δεν έγινε τίποτα.

chkdsk δεν δοκίμασα ακόμα αν και δεν περιμένω και πολλά από αυτό.

είναι ασφαλές αυτό;

κάπου διάβαζα παλιότερα οτι μπορεί να καταστραφεί τελείως ο δίσκος.

είναι ασφαλές αυτό;

κάπου διάβαζα παλιότερα οτι μπορεί να καταστραφεί τελείως ο δίσκος.

Εγγύηση δε σου δίνει κανείς για αυτό το πράγμα. Εάν οι επιλογές σου είναι να πετάξεις το δίσκο, και η δεύτερη το low level format, κάνεις το δεύτερο μπας και τον σώσεις. Το έχω κάνει πάντως 2-3 φορές και με έχει βοηθήσει. Στην μία περίπτωση επειδή τα bad sectors ήταν υπερβολικά πολλά, ο δίσκος δούλεψε κανονικά μετά το low level, απλά είχε μειωθεί η χωρητικότητά του, επειδή τα bad sectors είχαν βγει στην άκρη.

ευχαριστώ πολύ φίλε για τη βοήθεια!!!

έχω βάλει να κάνει έλεγχο σφαλμάτων τώρα κι αν δε γίνει τίποτα θα δοκιμάσω και LLF.

ποιό πρόγραμμα προτείνεις;

ευχαριστώ πολύ φίλε για τη βοήθεια!!!

έχω βάλει να κάνει έλεγχο σφαλμάτων τώρα κι αν δε γίνει τίποτα θα δοκιμάσω και LLF.

ποιό πρόγραμμα προτείνεις;

Προτείνω ό, τι κάνεις, να το κάνεις με επίσημα utilities, δηλαδή της Western Digital.

Data LifeGuard Diagnostics for DOS (ISO)

Κάψτο σε ένα CD, boot-αρε με αυτό, και θα επιλέξεις το write zeros to drive (είναι το llf).

ΑΝ ο δίσκιος ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ εγγύηση τότε τρέξε το διαγνωστικό της WD, κατέγραψε κάπου το ή τα προβλήματα που τυχόν αναφέρει και στείλε τον για αντικατάσταση.

Αν έχεις χάσει απόδειξη, από το site της WD με το σειριακό του βλέπεις το υπόλοιπο της εγγύησης.

Αν το μαγαζί που τον είχες πάρει δεν υπάρχει πλέον τότε άνοιξε rma κατευθείαν στην WD και στείλε τον εκεί για αντικατάσταση. (θα πληρώσεις το ταχυδρομείο μόνο)

Αν τα παραπάνω δεν ισχύουν, τότε κάνε ότι σου προτείνουν μπας και έρθει στα ίσα του.

μισό λεπτό.

μόλις είδα οτι από wd έχει ακόμα εγγύηση μέχρι 14/3/2011.

δηλαδή αυτή ισχύει και από το κατάστημα που τον αγόρασα;

επιπλέον, δέχονται RMA δίσκου λόγω bad sectors;

EDIT: επειδή είναι από πλαίσιο λογικά έχει 3ετή εγγύηση όπως όλοι οι δίσκοι τους, οπότε είμαι μέσα σ'αυτήν, αλλά ισχύει το παραπάνω ερώτημα,

δέχονται RMA δίσκου λόγω bad sectors;

- τρέξε το διαγνωστικό της WD,

-κατέγραψε κάπου το ή τα προβλήματα που τυχόν αναφέρει, καλύτερα να έχεις ένα print screen ή μια εκτύπωση

- στείλε τον για αντικατάσταση.

Στο κατάστημα θα σου ζητήσουν απόδειξη, αν δεν την έχεις ανοίγεις rma, τον πακετάρεις και τον στέλνεις στην WD (Ολλανδία είναι το collect center νομίζω) για αντικατάσταση.

Γίνεται αντικατάσταση πάντως αν έχει bad sectors.

την έχω την απόδειξη και είναι από το 2008.

αυτό που με φοβίζει τώρα είναι οτι τότε τον είχα πάρει γύρω στα 100€ αλλά τώρα νομίζω έχει το πολύ 50€ οπότε αν μου βγάλουν πιστωτικό για 50 θα έχω ντράβαλα.

τεσπα ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια...

Λες να μην βρούν κανέναν άλλον 500άρι δίσκο να στον αντικαταστήσουν ;;; :dots:

Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα αλλά όπως είπα ήδη έχεις εναλλακτική με την ίδια την WD.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.