Jump to content

Καθαρισμός εσωτερικού panel σε φορητό

dimitris_s

Recommended Posts

Σε ένα Pavilion με 17άρι panel, υπάρχουν κάτι μαύρα spots πίσω από το προστατευτικό της οθόνης. Φαίνονται περισσότερο για υγρασία/βρωμιά και όχι για ζημιά του πανελ.

2 οι ερωτήσεις:

1) Ο υπολογιστής είναι μιανής ξανθιάς που τον δούλευε συχνά πυκνά στο μπάνιο. My guess is, ότι αυτά τα μαύρα στίγματα δημιουργήθηκαν από την υγρασία. Η ερώτηση είναι η εξής: Είναι απλά υγρασία που με ένα πανάκι (αν ανοίξω το πανελ) θα καθαρίσει, ή έχει πάθει ζημιά το ίδιο το πανελ, λόγω υγρασίας; 95% όπως το βλέπω πάντως φαίνεται απλά σαν υγρασία που μπορεί να καθαρίσει.

2) Έχω κάνει τα άπειρα σε laptop (μέχρι και αλλαγή chip επάνω στη μητρική), αλλά δεν έχω κάνει disassemble πανελ στο παρελθόν. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω; Έχω ακούσει μέχρι και ότι δεν γίνεται καν να το κάνεις, κάτι που δε πιστεύω ότι ισχύει.

Κατεβάζεις τον Maintenance and service guide για το μοντέλο που έχεις. Έχει αναλυτικότατες σε βαθμό υπερβολής οδηγίες πώς να το κάνεις βίδες. Τα HP γενικώς είναι εύκολα στο λύσιμο.

Ενδεικτικά http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c01311536.pdf

Σ' ευχαριστώ πολυ.

Μια ερώτηση ακόμα, η οποία θα κρίνει αν το ανοίξω ή όχι:

Υπάρχει προστατευτικό οθόνης μαζί με το display bezel (τη στεφάνη); Δηλαδή μπροστά από το ίδιο το panel υπάρχει κάποια προστατευτική μεμβράνη; (με ενδιαφέρει δηλαδή, εάν η υγρασία έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στο προστατευτικό και στην οθόνη, ή στην ίδια την οθόνη).

Γιατί εάν όχι, και η υγρασία έχει δημιουργηθεί στο ίδιο το panel, μέσα στα layers, κλάφτα χαράλαμπε τότε, καλύτερα να τσιμπήσω καινούριο panel από το ebay.

Συνήθως οχι, βλέπεις απευθείας το panel.

Σ' ευχαριστώ και πάλι. Όντως κι εγώ αυτό κοιτάω τώρα, ότι δεν έχει κάποιο προστατευτικό, άρα η μούχλα είναι μέσα στο panel. Ebay και laptoprepairparts οπότε, και θα αλλάξω το panel. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.