Jump to content

Μπορώ να δώσω νετ σε dreambox με καλώδιο δικτύου

fits79

Recommended Posts

Μπορώ να δώσω νετ σε dreambox με καλώδιο δικτύου είτε από ένα ασύρματο δίκτυο είτε από usb flash disk(Σαν αυτά που δίνει η cosmote & vodafone) -> ρουτερ -> dreambox.

Αν ναι τι μηχανήματα χρειάζομαι για να το κάνω αυτό και που μπορώ να τα βρω?

Κάνει γι' αυτή τη δουλειά κάτι σαν αυτά τα access point ή χρειάζομαι κάτι άλλο και αν ναι τι ακριβώς?

Θα το συνδέσεις σαν να είναι υπολογιστής, με καλώδιο δικτύου σε ένα μόντεμ ρούτερ όπως το περιγράφεις στην σελίδα του shop.

Αν θές γίνεται και ασύρματα όπως συνδέεται ένα λαπτοπ αλλα θα χρειαστείς ένα usb stic για να έχεις wifi αλλά εδώ θα πρέπει να βρεις κάποιο μοντέλο το οποίο θα έχει δουλέψει σίγουρα στο μοντέλο dreambox που έχεις.

Όσο για τα usb flash disk(Σαν αυτά που δίνει η cosmote & vodafone) δεν έχω διαβάσει αν γίνεται.

Μα το θέμα είναι ότι ΔΕΝ εχω ούτε λαπτοπ μόνιμα δίπλα στο dreambox και ούτε το dreambox έχει usb θήρα επομένως θέλω από ασύρματο δίκτυο με κωδικό ή ελεύθερο να δώσω νετ στο dreambox που έχει θήρα δικτύου.

Ε τότε πάμε σε άλλα κόλπα. Πρέπει να βάλεις το usb flash disk(Σαν αυτά που δίνει η cosmote & vodafone) σε σταθερό pc που έχεις και με καλώδιο lan να δώσεις στον dreambox. Θεωρητικά αν από την θύρα lan μπορεί να δώσει νετ το pc τότε θα έχεις νετ και στον dreambox.

Αφού σου εξηγώ ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ PC κοντά στο dreambox θέλω απλά να δώσω δίκτυο στο dreambox ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ.

Απλά είτε παίρνοντας ασύρματα από το τοπικό ελεύθερο δίκτυο της περιοχής με κάποιο access point ή bridge και δίνοντάς το στο dreambox μέσω της θήρας Ethernet που έχει.

Γίνεται κάτι τετοιο και αν ναι πως?

Τα access points ποστ είπα στο πρωτο μου ποστ δεν μπορούν να το κάνουν αυτό?

Δοκιμάζεις και βλέπεις. Δεν έχει αναφερθεί κάπου αλλού αυτό που θες να κάνεις.

Αν καταφέρει να συνδεθεί το access point με το ασύρματο δίκτυο τότε θεωρητικά θα έχεις νετ στον dreambox με καλώδιο λαν.

Το ποιο καλό θα ήταν να ψάξεις λίγο και να δεις αν μπορείς να εγκαταστήσεις στο Dreambox σου το usb flashaki της εκάστοτε εταιρίας (cosmote, vodafone, wind)

ιδέες πετάω μην βαράτε.. Γνωρίζω ότι το dreambox έχει μέσα linuxaki αλλά δεν ξέρω αν μπορείς να εγκαταστήσεις κάτι μέσα.

Για τα 3G δίκτυα υπάρχουν ειδικά 3G modem-routers στα οποία βάζεις τη sim και έχουν υποδοχές ethernet για να συνδέεις τις συσκευές σου.

Αλλιώς για wifi παίρνεις το ovislink 5460 που γίνεται client και το συνδέεις σε κάποιο access point για να παίρνεις από εκεί δίκτυο.

κοιτα εγώ ήθελα το περίπου το ίδιο με το Xbox

πήρα αυτό και παίζει μια χαρά!!!

http://www.ebw.gr/el-GR/Product/7107/N-WIRELESS-NETWORKING-ADAPTER-FOR-XBOX360-PS3

απλά χριάζεσαι PC ή Laptop για το πρώτο σεταρισμα και μετα είσαι κομπλέ!

πιάνει ότι ασύρματο δίκτυο είναι διαθέσιμο (b/g/n)

η μόνη χαζομάρα είναι οτι μέσα έχει πρίζα αγγλικού τύπου αλλα είμαι σίγουρος πως τα παιδιά στο ebw θα σε βοηθήσουν.

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.