Jump to content

NF3 Vs. VIA KT800 (Επειγον)

Vadergr

Recommended Posts

Και οι δύο έχετε δίκιο :) 2400 έπαιζα με το προμ, με αέρα δε το εχω δοκιμάσει αρκετά (οχι αρκετός χρόνος). Τωρα παίζω χαμηλά 2200Mhz δηλαδή με default vcore. Παει και παραπάνω, ελπιζω καποια στιγμή να το δοκιμάσω. Ψύκτρα έχω την Zalman 7000.

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Trooper [Σήμερα, στις 20:53]

Μια χαρά ειναι η K8X800. Αυτην χρησιμοποιώ και εγώ τωρα. Παντως πρεπει να παίζει κατι γιατι την είχα στα 2400 με το prom και η ATI επαιζε κανονικά χωρίς προβλήματα, και 3dmark και games και απ' όλα. Μην αγχώνεσαι τοσο πολύ...

παρατηρητικοτητα

Μέχρι τα 2450 μπορούσα και εγώ με Stock Cooler αρκεί να μην ξεπερνούσε η CPU τους 56 C μέγιστο......

Μάλιστα το μεγαλύτερο FSB που μπόρεσα να δουλέψω μέγιστα είναι 246 χ 10 = 2463 ΜΗΖ και πήρα και AQUAMARK 2003 Bench .....

Και όλα αυτά χωρίς ΑGP/PCI Lock και επιπλέον με ελατωματικό Board....

Αρχική απάντηση από unstoppable

παρατηρητικοτητα

Aφου ειπα οτι κοιταξα την sig του ανθρωπου...

Στα δικα μας (μου) τωρα.Με αναστατωσατε χθες με αυτα που γραφατε για τις nf3 χθες,οποτε παω ο ερημος στην Στουρναρη πανετοιμος να τσιμπησω την shuttle n50r οπου και να την εβρισκα,οσο και αν εκανε.... Δεν υπηρχει πουθενα ετοιμοπαραδοτη οποτε επρεπε να την παραγγειλω.Ramshop απορριπτεται για γνωστους λογους οποτε μου μενει το mgmanager που το συμπαθω ιδιαιτερως.Με το που του λεω για την shuttle μου λεει....... :

-Καλυτερα οχι φιλε μου

-Γιατι?

-Εχουμε πουλησει 5 , και οι 5 μας γυρισαν πισω...

-Ειχαν προβλημα?

-Μαλλον.Παντως για να γυρισαν και οι 5 κατι σημαινει...

-οκ....

Μου κοπηκαν τα γονατα και την κοπαναω (αν την ηθελα παντως θα μου την εφερνε,δεν με κοροιδεψε)...

Στο πλαισιο η chaintech ειχε 209 τελικη οποτε αστην και δαυτην....

Πλεον εχουν μενει 3 επιλογες και ζητω την βοηθεια σας για τελευταια φορα αφου αυριο παιρνω μητρικη οτι και να γινει...

1)asus k8v deluxe 155ε τελικη και εχει ενα σωρο extras + promise controller που σε o/c του pci bus αντεχει αρκετα...Να τονισω οτι η interset αυριο φερνει νεα παραλαβη και αν την παρω θα εχω εξασφαλησει πρωτα οτι οι πυκνωτες δεν ειναι οι μαπα...

2)Αbit k8vmax3... 170ε αλλα θελω να την αποφυγω.Ο λογος που την σκεφτομαι σαν επιλογη ειναι πως δινει 3.2 στις μνημες και μπορω λογικα να ανεβω στα 233fsb (με καλο cooler) οπου υποστηριζει η abit to pci/agp bus ειναι κλειδωμενο.Και αυτη εχει 4πλο sata controller!!!

3)Αlbatron k8x800pro 120ε. Η απλη (και καλη οπως γραφεται στο net) λυση η οποια θα μου επιτρεψει να μην χτυπαω το κεφαλι μου στον τοιχο στην περιπτωση που δεν αντεχει η 9800 και δεν κανω καλο o/c...

Επιλογη για nf3 δεν υπαρχει και δεν προκειται μαλλον....

Αρχική απάντηση από shidokanjohn

Δεν νομιζω να υπηρχε λογος να απαντησεις ετσι στον Μαριο.......

Που κολλαει τωρα αυτο?Δεν νομιζω οτι του απαντησα με ασχημο τροπο.Πλακα του εκανα και ειναι φιλος μου.Αν ειχε προβλημα νομιζω θα το ελεγε...

Στο θεμα μας αν επιτρεπετε (?)

ΡΕ, ΠΑΡΕ ΑΤΙ...ε, shuttle εννοώ... οι 2 από τις 5, ξέρουμε από που γύρισαν πίσω....

η μία εκ των 2, λόγω του ότι δεν παίζει σωστά με 2x512....

Και όσο για το pci lock, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί παίζω καθημερινά με θεωρητικό 42.5 pci και δουλεύουν όλα ρολόι ???

Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 13:26]

ΡΕ, ΠΑΡΕ ΑΤΙ...ε, shuttle εννοώ... οι 2 από τις 5, ξέρουμε από που γύρισαν πίσω....

η μία εκ των 2, λόγω του ότι δεν παίζει σωστά με 2x512....

Και όσο για το pci lock, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί παίζω καθημερινά με θεωρητικό 42.5 pci και δουλεύουν όλα ρολόι ???

Βρε! Εξαιτιας σου μου κοπηκαν τα γονατα σημερα? :cool: Μιλαμε τρελλαθηκα! Αν η μια ειναι η δικια σου ,ή δευτερη για ποιον λογο γυρισε πισω?

Ετοιμαζομαι να τους παρω να την παραγγειλω!

Καμμία δεν είναι δική μου... το πρόβλημα με τα 2x512 είναι υπαρκτό, και μάλλον μόνο από **λοφαρδία δεν θα σου τύχει.... λένε ότι το νέο bios το διόρθωσε, αλλά έκοψε απο overclockability.... πιθανώς σε νεώτερο, να λυθεί.... εγώ μπορώ να ζήσω με 2x256(ή 1x512), εσύ?

Απλά ξέρω ότι 2 γύρισαν πίσω, όχι γιατί είχαν πρόβλημα οι μητρικές...

Αρχική απάντηση από RootX

Να σε ρωτησω κατι σχετικα με αυτο... Μιλας για ide δισκο ετσι?Και οχι sata σε αντιστοιχο controller...

Το o/c που κανεις για να φτασεις σε μεγαλο fsb το κανεις μεσω bios ή μεσω clockgen?Αν το βαζεις μεσω bios και δεν σου παθαινει τιποτα τοτε καλα τα νεα... Αν ειναι μεσω clockgen, οχι οτι εχω παραπονο, αλλα ισως το κλειδωνει το προγραμμα....

Αν βαλεις πχ απο το bios 231fsb (δεν λεω 232 γιατι υπαρχει η υποψια του 1/7 διαιρετη) χωρις να πειραξεις το clockgen, σου παιζουν κανονικα οι pci/ide συσκευες?

Thanks Φανη...

Χαχαχαχαχαχαχα! Ακομα ψαχνομαι!Τωρα που μιλαμε εχω κλεισμενες 2 albatron στα πλαισια μεταμορφωσης και πειραια,την shuttle στο mgmanager,και μπορω να εχω στην διαθεση μου ανα πασα στιγμη σε τρελλες τιμες τις asus,abit!

Αν βγει καμμια βρωμα για την shuttle μεχρι το βραδυ θα δεις ποσο γρηγορα αλλαζω γνωμη! :)

Αρχική απάντηση από Vadergr [Σήμερα, στις 15:52]

Να σε ρωτησω κατι σχετικα με αυτο... Μιλας για ide δισκο ετσι?Και οχι sata σε αντιστοιχο controller...

Το o/c που κανεις για να φτασεις σε μεγαλο fsb το κανεις μεσω bios ή μεσω clockgen?Αν το βαζεις μεσω bios και δεν σου παθαινει τιποτα τοτε καλα τα νεα... Αν ειναι μεσω clockgen, οχι οτι εχω παραπονο, αλλα ισως το κλειδωνει το προγραμμα....

Αν βαλεις πχ απο το bios 231fsb (δεν λεω 232 γιατι υπαρχει η υποψια του 1/7 διαιρετη) χωρις να πειραξεις το clockgen, σου παιζουν κανονικα οι pci/ide συσκευες?

Thanks Φανη...

To raid μου είναι σε sata pci 33/66 MHz, αλλά δεν μιλάω γι'αυτό. Μιλάω για ethernet, audio, atapi, και ide back-up δίσκο... Όλα αυτά, παίζουν με HTT=255 από το bios.

Δεν έχω δοκιμάσει με 230 να πω την αλήθεια.

Αφου με βλεπεις χαρουμενο γιατι θες να το γκαντεμιασεις? :D Ο πανικος δεν οφειλεται στην ΑΤΙ αλλα στο οτι εχω αλλαξει 4 μηχανηματα σε 2 μηνες και θελω να ηρεμησω με μια καλη λυση...

Φανη η shuttle εχει διαιρετες fsb/ram?Αν μετα τα 233 παιζει καλα και δεν πανε οι μνημες θα ηταν πολυ χρησιμο....

9.5χ234 λιγουρευομαι!Αλλα χλωμο 1/1 με 2.9 ταση.Με 3.05 πιανουν τοσα οι bh6 μου...

Αλλα την κοβω την δουλεια να προσγειωνομαι ανωμαλα... Voudas,Icy και φυσικα ο γκαντεμοθεος του o/c που με συνοδευει σιγουρα θα τριψουν τα χερια τους σε περιπτωση αποτομης προσγειωσης στην χωρα της τοματας :tomato:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.