Jump to content

NF3 Vs. VIA KT800 (Επειγον)

Vadergr

Recommended Posts

Mπραβο Χρηστο για την επιλογη της μεταβασης σε A64 !

Θα δεις οτι το αποτελεσμα θα ξεπερασει τις αρχικες σου προσδοκιες.Τώρα οσων αφορα την επιλογη σου ειναι και χρησιμο να δουμε πως παει και αυτη η μητρικη καθώς απο kt800 ακουγονται η ΑLbatron και η ASUS και απο Nforce3 η Shuttle και η Gigabyte ως αξιολογες μητρικες.

Mενει να βρεθει καποιος να παρει και την Gigabyte ώστε να εχουμε μια ποιο ολοκληρωμενη αποψη περι της πλατφορμας αυτης :bigsmile:

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Η επιλογη για την μεταβαση σε α64 ηταν πολυ ευκολη αφου ακομα και σε default ο 3000+ Α64 ειναι καλυτερος απο εναν p4@3.2-3.4 (σε περιπτωσεις ακομα και απο τον 3.2ΕΕ) ενω ειναι σε ιδια τιμη με εναν p4 3.0.Το αγχος μου αυτη τη στιγμη ειναι για το αν θα καταφερω να κανω o/c της προκοπης.Σκεφτομαι εναλλακτικα την abit kv8max3 που δινει τρελλες τασεις απο bios και υποστηριζει οτι στα 233/266 pci/agp ειναι σε 33/66 αλλα δεν εχει παρει καλες κριτικες στον τομεα του o/c.Εχει απιστευτο εξοπλισμο παντως...Την shuttle την ξεκοψα εντελως αφου και κλειδωμενο pci να ειχα θα με φρεναρε πολυ ο via sata controller που δεν εχει αντοχες ανω απο την αλλη δεν εχει και καλο εξοπλισμο.Σαστισα και εγω και λεω αν ειναι να την παθω ετσι και αλλιως απο agp/pci ας την παθω αναιμακτα! (φτηνα!) Απλα οι sata controllers της promise/SI λενε οτι βαστανε γερα απο θεμα pci bus και σκεφτομαι για λιγο την abit και την asus που εχουν τετοιους...Αλλα και παλι θα υπαρχει το agp και η βρωμο 9800 μου... Οποτε αν δεν συμβει κατι τραγικο θα παω σε albatron....

Ηelly thanks for your support!

Δεν εξηγεις και το γιατι?Για nf3 λιγο χλωμο,περιορισμενο budget.... 160 τελικη MAXIMUM για μητρικη.Με λιγα λογια asus,albatron,msi,abit,gigabyte.

Για gigabyte δεν το συζητω καν... ΜΑΚΡΥΑ !!!

Η παλιο msi με προβληματιζει.Ενω εχει αισθητα καλυτερες επιδοσεις σε default ,σε o/c λενε πασχει (αν και το τελευταιο bios εφτιαξε τα πραγματα).Απορριπτεταο και αυτη ομως γιατι την asus την παιρνω σε ιδια σχεδον τιμη και ειναι πολυ καλυτερη...

Εμειναν δηλαδη asus,abit,albatron ολες με via chipset.Απο αυτες asus και abit εχουν δευτερο sata controller που αντεχουν σε pci bus (σχετικα με τον via πάντα).Αλλα ειναι αρκετα πιο ακριβες (155 και 170ε αντιστοιχα) και θα υπαρχει ακομα το φρενο της ΑΤΙ...

Ο λογος που με κανει ακομα να σκεφτομαι μια εκ των asus/abit ειναι η περιπτωση να μην εχει προβλημα η 9800 και τελικα να εχω προβλημα με τον sata της via που ειναι ο μοναδικος sata στην albatron.... Αλλα να σκασω 185ε για την shuttle μου πεφτει πολυ την στιγμη που δεν εχει εξοπλισμο.Με τα ιδια χρηματα που παιρνω εξαλλου 3000+ και shuttle,παιρνω albatron και 3200+ οποτε παλι χανει η shuttle πιστευω.Tρεχα γυρευε δηλαδη!Βρες ακρη φιλε Vag με βαση αυτα που σου εγραψα και εδω ειμαι εγω να διαβασω την προταση σου...

Tην αλματρον την πηρε φιλος και αστα να πανε...μια μερα απλα κολησε.Την αλλαξε με ασους και ειδε τεραστια διαφορα και στο oc και στην σταθεροτητα.Για την αμπτι αμα δεις σε ξενα φορυμ ολοι την θαβουν.Μαλιστα προσφατα μου ειπαν κατι το οποιο το ειπαν οι τεχνικοι της ocz για την αμπιτ το οποιο ειναι τραγικο θα ελεγα.Να οι δυο λογοι που λεω οχι.Η ασους ειναι πολυ καλα εξοπλισμενη και ομορφη ( επιτελους μαυρο pcb) αλλα σκανε πυκνωτακια και ολα τα συναφη.Τωρα εαν σου κατσει καλο ρεβ δεν ξερω.Η chain τα εχει ολα και εχει και λοκαρισμενο αγπ.Να υποθεσω οτι τα 155 γαι την ασους ειναι απο εσωτερικη πηγη παλι?Εαν ναι πανε για την ασους σε τελικη.

Α και ασχετο για τα παραπανω που εγραψα και εγω

Και επειδη ακομα ψαχνομαι και εγω αλήθευει οτι τελικα οι μητρικες με VIA κρατανε τα pci απο ενα σημειο και μετα ή ειναι μπαρουφες απο τα ξενα φορουμ?Δηλαδη στα 233 μπαινει ο 1/7 και στα 266 ο 1/8?Επισης απο αυτα που διαβαζω σε ξενα φορουμ πανε για την ΑΝ50 το ασους εχει σοβαρα προβληματα σταθεροτητας Χρηστο .και ασε που για να μην το φερνει και ο "καραφλας" κατι παιζει.Τελος αυτο που γινετε με το clockgen και οτι κρατα τα pci ισχυει και στις μητρικες με VIA η μονο με NF?Εχει βρει κανεις κανα τροπο να βαλουμε το clockgen στο startup και να κανει μονο του overclock καθε φορα που μπαινεις win?

Y.G. Αυτο που ισχυε για το waffer και τα νουμερακια πανω στους tbred & Barton εχει περασει και στους Α64?Κατι αναφερε και ο dag αλλα κατα ποσο ισχυει δεν κατεχω....εαν οντως ισχυει εχω εναν 3200+ που θα πρεπε να δοκιμαστει.

Εχει βρει κανεις καμια απαντηση η απλα για αλλλη μια φορα το αφηνουμε στον αερα και κανουμε τους πολυξερους?

Εγω προσωπικα κανω τον ανηξερο και προχωραω με Τον Σταυρό στο χερι... Αν ηταν παντως πραγματικα κλειδωμενα,θα ειχε βγει ηδη βρωμα και οχι απλα φημες... Απο την αλλη υπαρχουν πολλοι που τρεχουν α64 σε εξαιρετικα μεγαλα fsb... Τι να πεις.

Οσο για την chaintech την λιγουρευομαι απιστευτα αλλα εχει 200+ ε και δεν θελω να την αποκτησω...

Αρχική απάντηση από Vagouridis

Tην αλματρον την πηρε φιλος και αστα να πανε...μια μερα απλα κολησε.Την αλλαξε με ασους και ειδε τεραστια διαφορα και στο oc και στην σταθεροτητα.Για την αμπτι αμα δεις σε ξενα φορυμ ολοι την θαβουν.Μαλιστα προσφατα μου ειπαν κατι το οποιο το ειπαν οι τεχνικοι της ocz για την αμπιτ το οποιο ειναι τραγικο θα ελεγα.Να οι δυο λογοι που λεω οχι.Η ασους ειναι πολυ καλα εξοπλισμενη και ομορφη ( επιτελους μαυρο pcb) αλλα σκανε πυκνωτακια και ολα τα συναφη.Τωρα εαν σου κατσει καλο ρεβ δεν ξερω.Η chain τα εχει ολα και εχει και λοκαρισμενο αγπ.Να υποθεσω οτι τα 155 γαι την ασους ειναι απο εσωτερικη πηγη παλι?Εαν ναι πανε για την ασους σε τελικη.

Αυτο με τα πυκνωτακια ισχυε στα πρωτα revision οπως αυτο του Dagalidi και διορθωθηκε το προβλημα. Εγω θα πηγαινα με το Via σε Asus ή Aopen που κλειδωνει σιγουρα το pci στα 234 .

Αρχική απάντηση από soki

Αυτο με τα πυκνωτακια ισχυε στα πρωτα revision οπως αυτο του Dagalidi και διορθωθηκε το προβλημα. Εγω θα πηγαινα με το Via σε Asus ή Aopen που κλειδωνει σιγουρα το pci στα 234 .

Tωρα εαν σου πω οτι μονο ενα ρεβ εμαθα οτι εχει ερθει στην ελλαδα και αυτο δεν ειναι το τελευταιο?

Για Α64?Δεν νομιζω... Δεν νομιζω οτι υπαρχει ελληνας αντιπροσωπος που να φερνει... Αλλα και παλι ειναι πανακριβες μητρικες και σιγουρα δεν αποτελει την καλυτερη επιλογη για α64

Και η chaintech δυστηχως εχει τα προβληματα της(αλλα και εμενα λογω και καλης προιστοριας με την NF2 της μου αρεσει) .Για τους silicon image δεν εχω ακουσει και πολυ καλα λογια(στα 220 τα παιζουν-αν και ισως σε ικανοποιει και αυτο).Παντως αν αποφασισεις να πας σε chaintech καλο θα ηταν να δοκιμασεις την albatron και αν δεν σου κανει να την επιστρεψεις και να δωσεις την διαφορα για την chaintech.Δυστηχως οπως εχω ξαναπει δεν υπαρχει μητρικη που να αξιξει πληρως αυτη την στιγμη(και ισως για αυτo η φτηνοτερη λυση να ηταν η καλυτερh επιλογη με το σκεπτικο της αλλαγης μολις βγουν τα νεα chipsets).

Μια χαρά ειναι η K8X800. Αυτην χρησιμοποιώ και εγώ τωρα. Παντως πρεπει να παίζει κατι γιατι την είχα στα 2400 με το prom και η ATI επαιζε κανονικά χωρίς προβλήματα, και 3dmark και games και απ' όλα. Μην αγχώνεσαι τοσο πολύ...

Που ησουν βρε ανθρωπε ? :D Καταφερνεις και εισαι πανω απο 2300μηζ με στοκ ψυκτρα?Δεν κανει αυτοματο shutdown σε υψηλες θερμοκρασιες?Σε τι fsb παιζεις καθημερινα ?Ο/c κανεις τοσο ψηλα μονο απο το clockgen?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.