Vadergr Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23, 2004 Mετα απο ΜΕΓΑΛΗ ταλαιπωρια με την intel πλατφορμα (μια χαρα ειναι βασικα απλα εγω ημουν γκαντεμης) τα πουλησα ολα (μετα απο τρεξιμο παλι) και αποφασησα να παω και εγω σε α64.Ωραια μεχρι εδω.Ο επεξεργαστης σιγουρα θα ειναι α643000+ (δεν αλλαζει αυτο) και απο μητρικη ειχα επιλεξει την asus k8v(via).Μεχρι που σημερα εμαθα οτι οι ΑΤΙ καρτες δεν αντεχουν μεγαλο agp bus.!Αληθευει αυτο?Εχω την 9800pro aiw και θα ειναι κριμα να παρω α64 και να τον αφησω default.Σκεφτομαι εναλλακτικα την shuttle nf3-150 ΑΝ50R η οποια εχει και κλειδωμενο agp. Βασικος μου στοχος ο 3000+ να παει 2180-2200μηζ...Νομιζω εφικτος.Επειδη υπαρχουν 2-3 εδω με την shuttle και την k8v δωστε ρε παλλικαρια το συντομοτερο ενα χερακι βοηθειας για να μην πεταξω το pc απο το παραθυρο ... Να παω στην shuttle ή δεν θα εχω προβλημα με το apg bus στην asus k8v? **** Απαντηστε το συντομοτερο αν μπορειτε γιατι μεθαυριο το αργοτερο παραγγελνω και εχω μεινει χωρις pc μερες.... Ευχαριστω προκαταβολικα! (RootX,Helly,Dag βοηθειστε!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Φεβρουάριος 23, 2004 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2004 Ισχύει ότι οι ΑΤΙ έχουν ένα μαξ στο Agp.. κάπου στα 70 MHz πάνω-κάτω.Τα nf3 κλειδώνουν το agp αλλά είναι ελαφρώς ποιο αργά από τα via... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Φεβρουάριος 23, 2004 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2004 Παιδιά είστε σίγουροι ότι τα nf3 έχουν agp/pci lock? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Φεβρουάριος 23, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2004 70 , 35χ6=2100 ? μαλλον θα μου φανουν λιγα....Η shuttle ''τραβαει'' σε o/c?Να την παρω με κλειστα ματια?Τασεις δινει καλυτερες απο την asus και θα μου χρησιμευσει στο o/c στις μνημες αφου δεν θα κανω καποιο mod. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Φεβρουάριος 23, 2004 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2004 Στo anandtech είχε δημοσιευτεί τεστ με ένα oscilloscope (ή όπως στο καλό το λένε το ρημάδι) και έδειχνε το εξής: Περπατώ εις το δάσος και βλέπω φίδια, λες το nforce3 να έχει κλειδωμένο pci/agp?@@@...διαhttp://www.anandtech.com/chipsets/showdoc.html?i=1968&p=4Απο την άλλη μερικοί λένε ότι μπορούν με το clockgen να σταθεροποιήσουν το agp/pci freq. Ψάχτο λίγο παραπάνω το θέμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Φεβρουάριος 23, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2004 μονο κλειδωμενο agp εχουν...oχι pci... Link to comment Share on other sites More sharing options...
poly Φεβρουάριος 23, 2004 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2004 Εχω μια sapphire 9700 και την ειχα για 6 μηνες στα 76AGP kai 2 στα 77 μετα απο format, Aυτα ηταν τα ορια της.Ολα αυτα με370 πυρηνας 297 μνημες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Φεβρουάριος 23, 2004 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2004 Μαι μαιντ ιζ σο σκρουντ απ ραιτ ναου δατ αι κουντ ιζιλι κιλ ε μαν...Εχει δοκιμασει κανεις 9800προ σε μεγαλο pci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Φεβρουάριος 23, 2004 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2004 Τι δεν κατάλαβες ρε Χρήστο δλδ??ναι λέμε, από τα 70 και πάνω agp, έχεις 90% πιθανότητες να μην παίξει...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Φεβρουάριος 23, 2004 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2004 πούλα την κάρτα ρε και άνε το κομμάτι σου παραδώσου στην nvidia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Φεβρουάριος 23, 2004 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2004 Kαλα βρε δεν ειπαμε και τιποτα.Απλα τωρα εχω internet σε ενα παναρχαιο pc και προσπαθω σε αυτες τις λιγες ωρες να βγαλω ακρη.... Θα σκασω 400-500ε τις επομενες μερες και προσπαθω να ειμαι σιγουρος για τις επιλογες μου.Αν τωρα επειμεινω και επαναλαμβανω καποια πραγματα συγχωρεισε με! Τι αλλο να πω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Φεβρουάριος 23, 2004 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2004 με ένα playstation2 θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου χρήστο... αφού έτσι κι αλλιώς εσύ λες ότι θα είσαι beta tester... τί ψάχνεσαι? ασυζητητί επέλεξε μόμπο με agp lock και τα υπόλοιπα τα βρίσκεις στην πορεία... άλλωστε τα ξέρουμς αυτά, σε λίγο καιρό πάλι αγγελία θα δούμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Φεβρουάριος 23, 2004 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2004 Γιατι δεν δοκιμαζειςσε καποιο αλλο PC το οριο της 9800 και αποφασιζεις,αλλιως η σιγουρη λυση ειναι το NF3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Φεβρουάριος 23, 2004 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2004 Μεχρι 72 ολα καλα εδω με 9800 προ.Και επειδη ακομα ψαχνομαι και εγω αλήθευει οτι τελικα οι μητρικες με VIA κρατανε τα pci απο ενα σημειο και μετα ή ειναι μπαρουφες απο τα ξενα φορουμ?Δηλαδη στα 233 μπαινει ο 1/7 και στα 266 ο 1/8?Επισης απο αυτα που διαβαζω σε ξενα φορουμ πανε για την ΑΝ50 το ασους εχει σοβαρα προβληματα σταθεροτητας Χρηστο .και ασε που για να μην το φερνει και ο "καραφλας" κατι παιζει.Τελος αυτο που γινετε με το clockgen και οτι κρατα τα pci ισχυει και στις μητρικες με VIA η μονο με NF?Εχει βρει κανεις κανα τροπο να βαλουμε το clockgen στο startup και να κανει μονο του overclock καθε φορα που μπαινεις win?Y.G. Αυτο που ισχυε για το waffer και τα νουμερακια πανω στους tbred & Barton εχει περασει και στους Α64?Κατι αναφερε και ο dag αλλα κατα ποσο ισχυει δεν κατεχω....εαν οντως ισχυει εχω εναν 3200+ που θα πρεπε να δοκιμαστει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Φεβρουάριος 23, 2004 Author #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2004 Εβαλες α64 βρε τρελλε?Σε ποια μητρικη δοκιμασες την 9800 σου?Στα 233 ''παιζεις'' κανονικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shidokanjohn Φεβρουάριος 23, 2004 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2004 και με 74 για μερικα bench μια χαρα και εδω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Φεβρουάριος 23, 2004 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2004 Αρχική απάντηση από Vadergr Εβαλες α64 βρε τρελλε?Σε ποια μητρικη δοκιμασες την 9800 σου?Στα 233 ''παιζεις'' κανονικα? Eιμαι στην μεταβαση , με τις μητρικες δεν τα παω καλα ακομα δεν εχω βρει τι ακριβως παιζετε και δεν εχω την ευκαιρια να δοκιμασω καμια.Δεν εχω κατι χειροπιαστο στα χερια μου.Απλα οταν εψαχνα επεξεργαστη για αλλον καβαντζωσα εναν 3200+ με wafer ( εαν ισχυει αυτο ) 0004 ,Στην Π4Π800 στα 72 μια χαρα η 9800 προ μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spyrus Φεβρουάριος 23, 2004 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2004 Ρε παιδιά μήπως το 'κλείδωμα' του n-force δεν είναι τόσο σταθερό σε μεγάλο FSB? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Φεβρουάριος 23, 2004 Author #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2004 Σε τι μητρικες ρε παιδια?Τι πλατφορμες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Φεβρουάριος 24, 2004 Author #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2004 Λοιπον, μετα απο ωριμη (?) σκεψη αποφασησα (?) να αγορασω την albatron k8x800pro με via chipset.Αν εδινα 185ε για την shuttle θα ξεφευγα απο το αρχικο budget και δεν θα ειχα 100% ωθηση στα παιχνιδια λογω μειωμενου ΗΤΤ στο nf3.Απο την αλλη η 9800pro aiw που εχω δεν αλλαζει και η albatron σε ολα τα συγκριτικα της εχει δωσει αριστα δειγματα.Να δουμε τι o/c θα με αφησει να κανω η sapphire μου... Στην χειροτερη των περιπτωσεων,και κοντα στα default να μεινω,θα ειμαι καλυτερος απο τον p4@3.2-3.3 που ειχα πριν (Το HyperThreading ομολογω θα μου λειψει πολυ).Σε 2-3 μερες θα δουμε τι ψαρια θα πιασω και εγω ο φτωχος συγγενης.Αρχικος στοχος πλεον τα 2100 (λογω της 9800 και του agp) και οτι δωσει (αν δωσει) παραπανω καλοδεχουμενο θα ειναι....Μακαρι να ισχυει αυτο του clockgen οτι στα 233 κλειδωνει pci/agp .Εστω και αυγχρονα να τρεχω εκει θα ειναι super! Time will tell.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.