Jump to content

Laptop experts βοήθεια: Toshiba PSPBQE bricked, dead, kaputt

jpavly

Recommended Posts

6 λεπτα στους 200 βαθμους θελει (με προθερμανση στον φουρνο).Απο το προηγουμενο ποστ μου εχουμε φτιαξει αλλες 3ς καρτες ετσι.Βγαλε ολες τις ετικετες φτιαξε 4 μπαλακια απο αλουμινοχαρτο και βαλτην πανω στα μπαλακια(ακουγεται καπως αυτο :unsure:)αστην μεσα για περιπου 6 λεπτα.Απαραιτητη προυποθεση ειναι να εχεις ανοιχτα τα παραθυρα γιατι μυριζει αρκετα.Κλεισε τον φουρνο και ανοιξε το πορτακι του για να κρυωσει η καρτα(μην την μετακινησεις οταν κλεισεις τον φουρνο).Κατα 99% θα παιξει.Θα γινει δοκιμη αυριο με θερμοπιστολο και θα σας πω αν κανει και αυτο:mobile1:.

WARNING δεν φερω καμια ευθυνη αν δεν πετυχει η διαδικασια η καει η καρτα(γενικα το λεω γιατι κυκλοφορουν και καγκουρες)

Ελπιζω να βοηθησα.Φιλικα Χρήστος

Κοίτα να δεις, στη δική μου περίπτωση λόγω του ότι είχε ξανατύχει το ίδιο ήξερα ότι είναι πάλι VGA. Απλά το notebook δεν έκανε boot, με αφαίρεση μνημών και δίσκου είχε την ίδια συμπεριφορά.

Η εξήγηση δεν γνωρίζω, οι κατέχοντες ας μας διαφωτίσουν :)

Έβαλα 4 κώνους που έκανα από αλουμινόχαρτο στη σχάρα του φούρνου, τον προθέρμανα στους 200 και ακούμπησα την κάρτα πάνω τους, χωρίς να ακουμπάνε σε κολλήσεις. Πριν την βάλω είχα αφαιρέσει τα αυτοκόλλητα, αν και τα υπολείμματά τους δεν τα είδα μετά να έχουν κανένα θέμα.

Το chipset ήταν προς τα πάνω, το socket δεν κατάλαβε τίποτα. Την έβγαλα μετά από 6 λεπτά με ένα γάντι φούρνου και την κράτησα μερικά λεπτά όπως κρατάς τα CD από τα πλάγια να κρυώσει λίγο και μετά έδεσα το laptop. :)

• 4 months later...

jpavly το έβαλες όλο το λάπτοπ στο φούρνο για 6 ολόκληρα λεπτά (που ήταν προθερμασμένος !!!) ? γιατί έχω ένα acer και η κάρτα γραφηκών τα έφτυσε πήπως γίνει τίποτα ...

τώρα είδα ότι το γράφεις αναλυτικά απο πάνω ...

ευχαριστώ jpavly θα το δοκιμάσω ...

έκανα ότι έκανα τώρα και το μόνο που ξέρω ότι πριν 2ώρες παταγες και έβλεπες μαυρο άσπρο (σαν να ξεθοριάζει -τίποτα άλλο) τώρα βλέπω τα πάντα !!!. ...

it works works :magic:

• 2 months later...

Δοκίμασα σήμερα (ακόμη με τις βίδες τό 'χω) ένα sony που το παλεύω κάνα δίμηνο :p και δεν τα κατάφερα.

Δεν το έβαλα στο φούρνο γιατί τρώω εκεί :p αλλά ίσως το βάλω σε κάναν εργαστηριακό.

Με πιστολάκι για μαλλιά 1600W και με κολλητήρι που "πέρασα" όσα pin έβλεπα, δουλειά δεν έγινε.

Μάλλον ο φούρνος είναι μονόδρομος!

Το πιστολάκι το έκανα 5 λεπτά στην μία πλευρά και 5 στην άλλη και επέμεινα γύρω από το chip της gpu.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.