jpavly Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2010 Τελικά δεν το έδωσα το ρημάδι και αποφάσισε να μας αφήσει πριν 10 μέρες. Στο thread εκείνο είχα κάνει λάθος με τα data που έδωσα, τα χαρτιά που βρήκα λένε ότι το πρόβλημα που είχε τότες ήταν στην VGA και όχι στην motherboard όπως μου είχαν πει και η μόνη εγγύηση που δόθηκε εγγράφως ήταν για την κάρτα γραφικών. Δυστυχώς η εγγύηση +2 χρόνια "δωράκι για την ταλαιπωρία σας" που μας είχαν τάξει από την αντιπροσωπεία έμεινε στα λόγια. Όχι, δεν περίμενα τώρα να το μάθω, αλλά δεν είχα επιληφθεί επί της ιστορίας προσωπικά. Η εγγύηση έληξε στις 22/06/2010 και το laptop πέθανε στις 3/07/10.. οπότε tough luck. Το μοντέλο είναι αυτό: http://toshiba.icecat.biz/en/p/PSPBQE-02900SG3/Satellite%2520P200D-12O.htm Φυσικά ρευστό δεν υπάρχει για νέο, οπότε πρέπει να φτιάξω αυτό. Θα υποθέσω ότι το πρόβλημα είναι το ίδιο με πριν, καθώς παρουσιάζει το ίδιο σύμπτωμα. Μπορεί να είναι και μητρική φυσικά, αλλά ίσως το ρισκάρω. Αυτό που ψάχνω τώρα είναι, τι κάρτα γραφικών μπορώ να του δοκιμάσω; Λογικά κάποια άλλη ATi από ebay, αλλά τι κοιτάζω? Στην περίπτωση δε που κάποιος διαθέτει μία, λέμε τώρα, που να μπορώ να κάνω μία δοκιμή ακόμα καλύτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιούλιος 16, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2010 έχω μια 3650 mxmII αν θες να δοκιμάσεις. σίγουρα συμβατή με αυτό το λάπτοπ. ρίξε πμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Ιούλιος 16, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2010 Η σειρά p200d έχει πρότυπο κατα την toshiba VGA BOARD M76 256 και το 12Ο Ρ/N: K000056620 οπότε η ΜΧΜ ΙΙ του είναι άχρηστη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιούλιος 17, 2010 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2010 αρ γιου σουρ? Έχω βάλει αρκετές 3650 σε Toshiba Satellite με mxmII και δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Ιούλιος 17, 2010 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2010 Μάλλον στα πιο καινούργια....στην σειρά p200 έβαζε uber custom pcb (δεν ακολουθεί το MXM) φαντάσου, σαν της clevo τις κάρτες (push in, με pins κάτω απο το pcb της κάρτας). Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιούλιος 17, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2010 Thanks για τις απαντήσεις παιδιά. Καλύτερα να το ανοίξω πρώτα και να δούμε τι έχει μέσα και από κει και πέρα κοιτάω για άλλη. Outlaw, γνωρίζεις εσύ τον τύπο της κάρτας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Ιούλιος 17, 2010 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2010 http://it3399.en.alibaba.com/productshowimg/305093838-209466881/ATI_TOSHIBA_P200_P205_VIDEO_CARD_LS_3442P_256MB_K000048370.html#inSearchΜόνο μτχ ή απο ideal....Ή, την στέλνεις για επισκευή εφ' όσον είσαι σίγουρος 100% ότι είναι το module Link to comment Share on other sites More sharing options...
JeRiChO Ιούλιος 17, 2010 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2010 Εξωτερικη νεκρη καρτα γραφικων σε laptop που ειναι dead? Δοκιμασες το oven trick? http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=606658 Το δοκιμασε ενα παιδι που δουλευουμε μαζι σε ενα acer(ασχετο κανει για ολες τισ καρτες) και την εκανε να δουλεψει,βεβαια σε αυτον εβγαζε μερικα artifacts και σπασμενα γραφικα.Αν ειναι εντελως νεκρη η καρτα δεν χανεις τπτ να το δοκιμασεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Ιούλιος 17, 2010 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2010 oven trick, θερμοπίστολα, κεριά και λοιπές σαχλαμάρες = reflow στο bga = λίγους μήνες ζωής και παίζει να κάνεις σαγρέ το pcb και bye bye μετά. ΑΝ ξέρεις απο reballing ή full bga replace του nvidia, ok, αλλιώς ΟΛΑ τ' άλλα είναι μπακαλιές.....επίσης είναι εσωτερική κάρτα. Just youtube em, δεν είναι πυρινική φυσική, εξοπλισμό, χέρια και αντ/κα θέλεις, να κάνεις σωστά μια δουλειά.Εφεντζίδικο μεν, μια ιδέα δε :[ame=http://www.youtube.com/watch?v=-eErWb90ax4&feature=related]YouTube - Laptop Reballing by www.laptopreballing.co.uk[/ame]και μια μια μικρή αναγωγή, όπου xbox360 board -> laptop board ή vga board[ame=http://www.youtube.com/watch?v=jQeanpujmuM&feature=PlayList&p=46C38F8AD51D77B6&playnext_from=PL&playnext=1&index=5]YouTube - Reballing x box 360[/ame]tags για όσους ενδιαφέρονται :IR welder, bga reballing, nvidia stencils, vga nets κ.α. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Αύγουστος 2, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2010 Λοιπόοον, η κάρτα είναι αυτή που έχω στις φωτό. Με μία αναζήτηση στο Ebay, με keyword Toshiba VGA ή Toshiba P200 VGA ή Video Card βρίσκω μερικές, κυρίως nVidia αλλά από 100$ και πάνω, που τα θεωρώ πολλά για παλιούτσικο laptop, συν μία G73 αμφιβόλου ποιότητας και από χαμηλού προφίλ seller.. Λέω να δοκιμάσω το Oven trick, μιας και δεν έχω κάτι να χάσω.. Φυσικά παραμένει το αν έχει κάποιος κάποια τέτοια και κάθεται ότι με ενδιαφέρει Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Αύγουστος 3, 2010 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2010 Δηλαδι να την ζεστανεις με heat gun ή κατι τετοιο?αυτο κανεις και στο xbox 360 για το RROD αλλα απο οτι εχω διαβάσει ουσιαστικά το καταστρέφεις και εχει ημερομηνία λήξης αμα πετύχει το κολποΔεν χανεις ομως κατι :devil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Αύγουστος 4, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2010 Δεν έχω τίποτα σε φλόγιστρο ή κάτι παρόμοιο όμως. Σκεφτόμουν για φούρνο, αλλά αφενός θα καούν όλες οι ετικέτες, αφετέρου ανησυχώ και για το πλαστικό socket που ενώνεται η κάρτα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Αύγουστος 4, 2010 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2010 Ισως με καποιο δυνατό μπιστολάκι μαλλιών να κάνεις δουλειά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Αύγουστος 4, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2010 Έχει η γυναίκα ένα 2200W Λες να κάνει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Αύγουστος 4, 2010 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2010 Χωρις να ειμαι ιδικός νομίζω με τοσα watt κατι κάνεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Αύγουστος 4, 2010 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2010 2200w ειναι beastολακι . Βαλε και καποιο ακροφυσιο αν εχει να στελνει τον αερα πιο συγκεντρωμενο και οχι να φυσαει σκορπια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Αύγουστος 4, 2010 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2010 Βγάλε τις ετικέτες και βάλε το 10-15 λεπτά στους 200C. Εδώ ολόκληρα xbox 360 έχω δει στο youtube να βάζουν και δε λιώνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Αύγουστος 4, 2010 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2010 Μπορείς να πάρεις ένα τέτοιο. Το έχω δοκιμάσει και δουλεύει μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Αύγουστος 4, 2010 Author #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2010 Βγάλε τις ετικέτες και βάλε το 10-15 λεπτά στους 200C. Εδώ ολόκληρα xbox 360 έχω δει στο youtube να βάζουν και δε λιώνουν.Δεν θα καεί λες το socket? 6-10 λεπτά λέει ένας, λέω να το βάλω για 8 λεπτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Αύγουστος 4, 2010 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2010 Λίγο αλουμινόχαρτο γύρω από το πλαστικό ίσως το προστατέψει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.