Jump to content

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟ PC

kalwdios

Recommended Posts

Γεια σας παιδια

Θα θελα να με βοηθησετε να διαλεξω M/b, Cpu, Ram! Τωρα εχω εναν 6600 με 4 gb μνημη και λεω να αναβαθμιστω και εγω :dance3: Το pc θα ειναι για games, 3D modeling σε Blender και λιγο Photoshop/Gimp.

Oc δεν νομιζω να κανω και αυτη την στιγμη υπαρχει μια 5870 για γραφικα! Budget εως 400 αντε να ανεβω και στα 500 αλλα θα ηθελα κατι σε AMD αλλα και κατι σε ΙΝΤΕL στα ιδια λεφτα θα το σκεφτομουνα!

Ευχαριστω προκαταβολικα :happy2:

Άμα οταν λες 6600 εννοείς τον Quad, τότε διάβασε παρακάτω. Αλλιώς τσίμπα έναν ι5-760 (από Δευτέρα θα είναι διαθέσιμοι), βρες μια mobo που να καλύπτει τις ανάγκες σου (δε ξέρω άμα θες usb3/sata3/cf/sli ώστε να σου προτείνω κάτι) και 4gb ddr3.

Για το blender θες modelling ή rendering; Για modelling (να δουλεύεις με μεγαλύτερο αριθμό poly's) θα κερδίσεις περισσότερο με παραπάνω μνήμη παρά με επεξεργαστή. Επίσης σε αυτή την περίπτωση σου συνιστώ την linux build. Παλαιότερα όταν ασχολούμουν, η 64bit windowze build του blender σκάλωνε στα 1mil polys, ενώ στα linux έκανα sculpt άνετα στα 5-6mil poly's (σε q6600 stock). Τώρα μπορεί να το έχουν φτιάξει βέβαια...

Επίσης στο rendering δε κερδίζεις τόσα πολλά, όσο θα νόμιζες με αλλαγή CPU. Δες εδώ π.χ. με αλαφρό o/c θα φτάνεις τις επιδόσεις i7. Επίσης παίζοντας με τα render tiles μπορείς να δεις μεγάλες διαφορές.

Επίσης παρόμοια κατάσταση είναι και το gimp. Θέλει μνήμη.

Τώρα γιατί στα λέω αυτά. Πρώτον γιατί θα έχεις σοβαρά κερδη σε απόδοση άμα αλλάξεις λειτουργικό ή/και ψάξεις λίγο τις ρυθμίσεις. Άμα ασχολείσαι περισσότερο με modelling θα κερδίσεις πολλά περισσότερα με επιπλέον μνήμη παρά με αλλαγή επεξεργαστή. Και 8gb μνήμης + νέα πλατφόρμα να χωρέσεις στο budget σου θα είναι δύσκολο.

Απλά θα είναι κρίμα να στάξεις 400-500ε, και να μη μπορείς να δεις διαφορά στις εφαρμογές αυτές.

Ε εννοουσα δυστυχως τον Duo!

Κοιτα κυριως με modeling ασχολουμε και νομιζω οτι στην 2.5 εκδοση το φτιαξανε το θεμα με τα polys!

Μπορω βεβαια να παιξω με dual os να εχω κ το λινουξακι πανω και οταν κανω Modeling να μπουταρω σ αυτο.

Απλα τωρα για 8Gb ειναι δυσκολα αλλα μαλλον πως θα παρω πρωτα τα 4 κ μετα τα αλλα 4!

Ο εξαπυρηνος της Amd κανει δουλεια?

Είναι φοβερός επεξεργαστής, δε το συζητάμε. Και καλή επένδυση για το μέλλον. Το θέμα είναι όμως ότι ούτε τα παιχνίδια, ούτε οι εφαρμογές με τις οποίες ασχολείσαι (αν εξαιρέσουμε το rendering μέρος του blender) κάνουν καλή χρήση τόσων πυρήνων. Δες εδώ π.χ. ο ι5-750 είναι γρηγορότερος από τους phenom II x6 στο photoshop, πόσο μάλλον ο 760 που σου προτείνω.

ι5 760 + mobo 1156 + 4gb ddr3 = ~460e (πολύ καλή απόδοση σε ότι ασχολείσαι)

1055T + am3 + 4gb dd3 = ~430e (χειρότερη απόδοση, αλλά καλή επένδυση για το μέλλον)

Το θεμα ειναι οτι η ιντελ δεν νομιζω να κρατησει για πολυ το 1156 και πρεπει να παρω αποφαση οτι παλι στο μελλον θα πρεπει να αλλαξω socket :D αλλα οπως λες και εσυ ειναι πιο γρηγορος σ αυτα που δουλευω!

αλλα οπως λες και εσυ ειναι πιο γρηγορος σ αυτα που δουλευω!

Για βοηθησε με λιγο γιατι δεν καταλαβαινω πως βοηθαει ο 4-6πυρηνος επεξεργαστης στο πεταγμα της πρασινης και κιτρινης φωσφοριζε κορινας... :sarcastic:

Για βοηθησε με λιγο γιατι δεν καταλαβαινω πως βοηθαει ο 4-6πυρηνος επεξεργαστης στο πεταγμα της πρασινης και κιτρινης φωσφοριζε κορινας... :sarcastic:

Καταρχας δεν εχω πρασινη κορινα :jester: ουτε φωσφοριζε κυριε ΣΛΝ και ασε που θελω να κανω crop εμενα με τις κορινες μου και μετα να με βγαλω 3D μοδελο :big_boss:

Επειδή το τοπίο είναι ακόμα θολό,όσον αφορά τα καινούρια socket της Intel και την υποστήριξη των καινούριων(1366,1156) που φαίνεται να γίνονται παλιά πριν καλά καλά τα γνωρίσουμε,θα σου πρότεινα να περιμένεις να ξεκαθαρίσει το τοπίο.Πιστεύω ότι από τον ερχόμενο Οκτώβριο θα μπορέσεις να κάνεις πιο συνειδητές επιλογές που να έχουν βάθος χρόνου.Μέχρι τότε,ένα overclock στην cpu και αγορά πρόσθετης μνήμης που θα βρεις στις εκπτώσεις σε πολύ καλές τιμές θα δώσει μια παράταση ζωής στο σύστημά σου,για να πάρεις τις αποφάσεις σου τον Οκτώβριο.Μην ξεχνάς επίσης ότι κανένα από τα παραπάνω socket (1366,1156) δεν έχει εγγενή υποστήριξη σε USB.3 και SATA III.

Επειδή το τοπίο είναι ακόμα θολό,όσον αφορά τα καινούρια socket της Intel και την υποστήριξη των καινούριων(1366,1156) που φαίνεται να γίνονται παλιά πριν καλά καλά τα γνωρίσουμε,θα σου πρότεινα να περιμένεις να ξεκαθαρίσει το τοπίο.Πιστεύω ότι από τον ερχόμενο Οκτώβριο θα μπορέσεις να κάνεις πιο συνειδητές επιλογές που να έχουν βάθος χρόνου.Μέχρι τότε,ένα overclock στην cpu και αγορά πρόσθετης μνήμης που θα βρεις στις εκπτώσεις σε πολύ καλές τιμές θα δώσει μια παράταση ζωής στο σύστημά σου,για να πάρεις τις αποφάσεις σου τον Οκτώβριο.Μην ξεχνάς επίσης ότι κανένα από τα παραπάνω socket (1366,1156) δεν έχει εγγενή υποστήριξη σε USB.3 και SATA III.

Περιμενουμε κατι καινουριο τον Οκτωβριο?

Ειμαι στα 3.4 με τον 6600!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.