Jump to content

ερωτησούλα για tracert/ping

Volrath

Recommended Posts

Έχω κάτι προβλήματα με το internet σήμερα.

tracert στο google

Tracing route to www.l.google.com [66.249.92.104]

over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms . [XXX.XXX.XXX.XXX]

2 6 ms * 6 ms 80.106.108.50 (συνεχώς εδώ χάνει πακέτα)

3 5 ms 6 ms 6 ms 80.106.228.17

4 6 ms 6 ms 6 ms nyma-crsa-maro7609b-1.backbone.otenet.net [79.12

8.226.37]

5 6 ms 6 ms 6 ms xe-0-1-1-t1601.ath.OTEGlobe.net [62.75.3.177]

...

και συνεχίζει κανονικά

αλλά στο ping 80.106.108.50 δε χάνει πακέτα και έχει replys ~6-7 και αραιά κανα 20-70ms.

Έχω συνεχώς αποσυνδέσεις και προσπαθώ να καταλάβω άμα φταίει το καλώδιο του τηλ. μου γιατί εχει φθαρεί λίγο, ή ο ΟΤΕ τα ξύνει κανονικά.

Καμιά ιδέα;

Βελτιώθηκε η κατάσταση, τελικά πρόβλημα του ΟΤΕ ήταν. Απλά μου φαινόταν περίεργο γιατί στο tracert δεν απάνταγε πάντα στα pings, ενώ όταν έκανα ping στην συγκεκριμένη ip απευθείας είχε 100% ποσοστο απάντησης.

Το tracert to χρησιμοποιούμε για να δούμε τη διαδρομή που ακολουθούμε όχι για τους χρόνους, γιατί το tracert χρησιμοποιεί πειραγμένα ttl ώστε να βλέπει τα ενδιάμεσα βήματα, οπότε μπορεί κάποιοι ενδιάμεσοι hosts να το γειώσουν ή να αργήσουν να απαντήσουν.

επισης δεν ειναι αξιοπιστα εργαλεια για ελεγχο αν ολα ειναι οκ. πχ στο ping μπορει να μην σου απανταει ο κομβος οχι γιατι ειναι πεσμενος αλλα κ για αλλους λογους.(firewall).

Είχα την εντύπωση ότι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το tracert για να πάρω μια ιδέα που βρίσκεται το πρόβλημα.

Άμα π.χ. έχω κακή απόκριση στο internet, και στο tracert μου λέει ότι στο 3ο - 4ο βήμα έχω μεγάλους χρόνους, ενώ στο βήμα router=>gateway είναι μια χαρά, τότε μπορώ με σχετική ασφάλεια να αποκλείσω το γεγονός ότι φταίει η σύνδεση μου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.